کد خبر 306287
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰

شايع ترين عارضه جانبي داروها، «خشکي دهان» و به عبارت ديگر کاهش بزاق است؛ عارضه اي که مي تواند مشکلات جدي از جمله بيماري لثه، عفونت دهان و خرابي دندان ها را در پي داشته باشد زيرا بزاق دهان را با محلول محافظ حاوي يون کلسيم آغشته مي کند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، به طور کل، از داروها براي رفع بيماري استفاده مي شود. اگر چه داروها علايم بيماري را برطرف مي کند اما مصرف برخي داروها به ويژه داروهاي «OTC» ممکن است تأثير نامطلوبي بر سلامت دهان بگذارد.

شايع ترين عارضه جانبي داروها، «خشکي دهان» و به عبارت ديگر کاهش بزاق است؛ عارضه اي که مي تواند مشکلات جدي از جمله بيماري لثه، عفونت  دهان و خرابي دندان ها را در پي داشته باشد زيرا بزاق دهان را با محلول محافظ حاوي يون کلسيم آغشته مي کند.

با کم شدن ميزان بزاق، دهان مستعد بيماري مي شود. برخي از داروهاي شايع که داراي اين عارضه است شامل قرص هاي ضد افسردگي، داروهاي حساسيت و آسم، داروهاي ضد اضطراب، داروهاي فشارخون، داروهاي ضداسيد و برخي ويتامين ها از جمله D،C،A و E است.

اما راه مقابله با اين مشکل:

اگر فکر مي کنيد دارويي که مصرف مي کنيد باعث خشکي دهانتان شده است، پزشک را در جريان بگذاريد.

از خمير دندان و دهان شويه حاوي سديم لورل سولفات که خشکي دهان را افزايش مي دهد، استفاده نکنيد.

براي مرطوب نگه داشتن دهان، طي روز آب مصرف کنيد.

مصرف کافئين راکه خشکي دهان را تشديد مي کند، کاهش دهيد.

از بيني نفس بکشيد نه از دهان؛ زيرا نفس کشيدن از طريق دهان، باعث خشکي آن مي شود.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: خراسان