کد خبر 310524
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴

یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه از هر 30 نفر جمعیت در دنیا یک نفر به بیماری صرع مبتلا است، گفت: مبتلایان باید از مصرف غذاهای شیرین، مواد قندی، برنج و مواد نشاسته‌ای اجتناب کنند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، دکتر داوود آذرنگی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه صرع از هر سنی شروع می‌شود، گفت: 70 درصد از بیماران با دارو قابل کنترل و 30 درصد غیرقابل کنترل با دارو هستند که فقط 10 درصد از این بیماران با جراحی قابل درمان هستند.

وی با اشاره به 20 درصد از صرع‌های مقاومی که به جراحی و دارو جواب نمی‌دهند، گفت: در این بیماران درمان جدید نورومودالیشین در حال بررسی است که یک نوع درمان تنظیم فعالیت سلول‌های مغز است.

این متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه تشنج در اثر اختلالات الکتریکی در سلول‌های مغزی به وجود می آید، افزود: تشنج با صرع متفاوت است و اگر فردی یک بار تشنج داشته باشد به معنی صرع نیست و بیماری صرع اغلب بیشتر از یک حمله دارد.

آذرنگی با بیان اینکه علت تشنج‌های صرعی وجود اختلال در مغز به دنبال آسیب‌های مغزی است، گفت: این اختلال در اثر عوارضی مانند ضربه های مغزی، تصادفات، سکته‌های مغزی، عفونت‌ها و تومورهای مغزی بروز می‌کند.

وی افزود: در صرع ثانویه که فرد فقط یک نوبت تشنج دارد به دنبال پایین افتادن قند خون، هیجانات، استرس، بی خوابی، مصرف بعضی از مواد تشنج زا و حتی تب اتفاق می‌افتد. در برخی موارد نیز علت صرع ارثی است ولی 90 علت بیماری صرع ناشناخته است.

آذرنگی خاطرنشان کرد: راه‌های تشخیص بیماری صرع گرفتن شرح حال بیمار در زمان تشنج و آزمایش خون است که نشان دهنده قند خون پایین، کاهش میزان کلسیم خون و اختلال هورمونی است.

وی گفت: آزمایش نوار مغزی نشان دهنده اختلالات مغزی است که با انجام MRI و سی تی اسکن عامل محرک تشنج را نشان می‌دهد.

برطرف کردن عامل بیماری اولین گام درمانی صرع است

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه برای درمان صرع ابتدا باید علت بیماری رفع شود، خاطرنشان کرد: در 90 درصد مبتلایان بدون علت، دارویی تجویز می‌شود که مانع بروز اختلال الکتریکی است.

وی تصریح کرد: نوع دارو با توجه به نوع تشنج و سن بیمار برای فرد تجویز می‌شود و در دوران حاملگی مصرف بعضی از داروها ممنوع است.

آذرنگی با بیان اینکه فرکانس تشنج در افراد مختلف متغیر است و در بعضی موارد ممکن است تشنج سالی یک بار یا در روز چند بار رخ دهد، افزود: بعد از تشنج ممکن است بیمار احساس خستگی، سر درد شدید، ضعف در دست و پاها، اختلال بینایی و تکلم داشته باشد.

وی یادآور شد: داروها ممکن است به دلیل مصرف طولانی مدت و شیمیایی بودن عوارض کبدی، کلیوی، پوکی استخوان‌ها، عفونت‌های دهان، دندان و لثه، حساسیت‌های پوستی و خارش را به همراه داشته باشد.

این متخصص مغز و اعصاب غذاهای شیرین، مواد قندی، برنج و مواد نشاسته‌ای را از مواد غذایی عنوان کرد که مبتلایان به صرع باید از مصرف آنها پرهیز کنند و گفت: مصرف مرتب و به موقع غذا و دارو برای بیمار از ملزومات است.

وی خاطرنشان کرد: در بعضی موارد افراد باید تا پایان عمر مصرف دارو را ادامه دهند اما اگر نوار مغزی بیمار طبیعی باشد و 2 تا 3 سال هیچ نوع حمله‌ای رخ ندهد بیمار می‌تواند با تشخیص پزشک مصرف دارو را به تدریج کم و قطع کند.

وی در پایان اظهار کرد: مهم ترین عامل محرک بیماری صرع خواب است. بیماران باید به موقع به خواب رفته و حداقل 8 ساعت خواب داشته باشند.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: ایسنا