گروه بین‌الملل مشرق- سرخط اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی به همراه گزیده‌ای از مهمترین مطالب آن در ادامه برای استفاده کارشناسان و مخاطبان محترم آمده است:

مشرق: محورهای اصلی اخبار روز گذشته رسانه‌های انگلیسی‌زبان صهیونیست‌ها درباره ایران شامل امید اقلیتی خاص در ایران به شکست تیم ملی مقابل بوسنی، سیاست انداختن توپ در زمین حریف در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای، دعوت عجیب داعش از مسی، دیدار شیمون پرز با اوباما، ناامیدی نتانیاهو از اوباما، اعزام پهبادهای ایرانی به عراق، شکایت قربانیان تروریسم از ایران، دریافت بخش دیگری از اموال ضبط شده ایران در قالب توافق موقت، تلاش 1+5 برای احیای مذاکرات، تأثیر بحران عراق بر سیاست‌های منطقه، رد درخواست ایران برای محکومیت اسرائیل در شورای امنیت، اظهار اعتماد شیمون پرز به اوباما، و تأیید ادعاهای اسرائیل درباره محموله تسلیحاتی ایران توسط سازمان ملل می‌شود.

تایمز اسرائیل/ ایرانی‌هایی که می‌خواهند جام را از دست بدهند

شب بازی فوتبال ایران با بوسنی، اکثریت ایرانی‌های داخل و خارج این کشور امیدوارند و دعا می‌کنند که ایران پیروز شود، اما اقلیت کوچکی هم هست که امیدوارند ایران بازی را ببازد. این اقلیت کوچک اما قدرتمند به احتمال قوی اعضای ارشد دستگاه اطلاعاتی ایران هستند.

اگر ایران در این بازی پیروز شود، انفجار شادی همه ایرانی‌ها را صرف‌نظر از دین، نژاد یا جنسیت، فرا می‌گیرد و ممکن است میلیون‌ها نفر به خیابان‌های شهرهای بزرگ بریزند تا این پیروزی را جشن بگیرند. مرتبه قبل که این اتفاق افتاد، جام جهانی 1998 بود، زمانی که ایران آمریکا را 2 به 1 شکست داد. آن‌قدر جمعیت به خیابان‌ها آمده بود که نمی‌توانستند کنترلشان کنند. دخترها و پسرها با هم می‌رقصیدند و حتی بنا به برخی گزارش‌ها، دختران روسری‌های خود را هم درآوردند.

این‌گونه رفتارها شاید از نظر مخاطبین غربی بی‌آزار باشد، اما از نظر دستگاه امنیت داخلی ایران چیز دیگری است: یک چالش. همین چیزهای کوچک است که رؤسای اطلاعاتی ایران را نگران می‌کند. از دید آن‌ها اگر جلوی همین چیزهای کوچک گرفته نشود، ممکن است به مشکلات غول‌پیکری تبدیل شوند.

تایمز اسرائیل/ به زودی: بازی تقصیر آمریکا و ایران

در فاصله یک ماه مانده به مهلت توافق نهایی هسته‌ای، آمریکا و ایران فرسنگ‌ها از هم فاصله دارند. این‌جاست که بازی انداختن تقصیر به گردن طرف مقابل آغاز می‌شود. ایران مدت‌هاست خود را برای سناریویی آماده کرده که طی آن مذاکرات به نتیجه نرسد و این کشور آمریکا را به عدم داشتن نیت خوب متهم کند. روش کنونی ایران مثل زمان احمدی‌نژاد این است که از آمریکا انتقاد می‌کند و می‌گوید اگر 1+5 مواضع منطقی اتخاذ کند، یعنی همه دلایل و مواضع ایران را بپذیرد، توافق در کوتاه‌مدت به دست خواهد آمد.

اما آمریکا چگونه این بازی را می‌کند؟ از زمانی که اوباما رئیس‌جمهور آمریکا شد، این کشور سعی کرد همکاری سازنده با ایران داشته باشد. بنابراین فرصت‌هایی در اختیار ایران گذاشت با این هدف ثانویه که تأکید کند اگر ایران از این فرصت‌ها استفاده نکند، به عنوان طرف کارشکن شناخته خواهد شد. این سیاست طول کشید تا جواب دهد، اما بالأخره با کمک احمدی‌نژاد، در سال 2012 آمریکا توانست دنیا را متقاعد کند که همکاری نکردن ایران و خشونت‌طلبی و پیشرفت‌های هسته‌ای تهران است که موجب تحریم‌های اقتصادی و مالی شدید علیه این کشور شده است.

با این وجود، آمریکا پس از انتخاب روحانی عملاً از این بازی خارج شد، با آن‌که می‌دانست ایران همچنان در حال بازی کردن است. این‌گونه شد که اکنون اوباما تمام تلاش خود را می‌کند تا مبادا ایران ناراحت شود و آمریکا را به بدنیتی متهم کند. اما علی‌رغم تلاش‌های آمریکا، ایران کار خود را می‌کند.

هاآرتص/ داعش از مسی به خاطر بردن ایران تقدیر و از دعوت کرد یک جهادی سنی بشود

ظاهراً داعشی‌ها از فوتبال هم خوششان می‌آید و اتفاق شوخ‌طبع هم هستند. آن‌ها پس از گل دقیقه آخر مسی مقابل ایران در اکانت توییتر خود نوشتند: "داعش به مسی تبریک می‌گوید و از او دعوت می‌کند تا به ندای جهادی بپیوندد و به او نشان "پدر آرژانتینی گل‌ها" و "پادشاه آمریکای جنوبی" را جایزه می‌دهد."

با این حال، رسانه‌های عربی گزارش داده‌اند که این پیام توسط یک اکانت تقلبی منتشر شده است. هنوز خبری درباره پاسخ نماینده‌های مسی به این پیشنهاد مطرح نشده است.

تایمز اسرائیل/ اوباما و پرز در واشینگتن درباره ایران و "پولارد" صحبت کردند

شیمون پرز، رئیس‌جمهور اسرائیل که در آستانه ترک سمت خود است، روز چهارشنبه با اوباما دیدار و درباره ایران گفتگو کرد. وی پس از این دیدار درباره برنامه هسته‌ای ایران به خبرنگاران گفت: بهترین راه‌حل این است که تجهیزات هسته‌ای ایران از این کشور خارج شود، همان‌گونه که سلاح‌های شیمیایی اسد از سوریه خارج شد.

وی خاطرنشان کرد که اوباما به او گفته که تحریم‌های آمریکا علیه ایران در صورت نرسیدن به توافق هسته‌ای باقی خواهند ماند.

تایمز اسرائیل/ اوباما به پرز: آمریکا در مذاکرات ایران از امنیت اسرائیل دفاع می‌کند

باراک اوباما طی نشست روز چهارشنبه با شیمون پرز رئیس‌جمهور اسرائیل تصریح کرد: آمریکا به ایران اجازه نخواهد داد تا سلاح هسته‌ای بسازد، و در مذاکرات هسته‌ای درباره موضوعات مهم برای امنیت اسرائیل موضع سرسختی اتخاذ خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا به پرز تعهد داد که موضع آمریکا درباره ظرفیت غافلگیری ایران و یا ابعاد اصلی پیشرفت‌های فنی این کشور تغییر نخواهد کرد و درباره امنیت اسرائیل نیز کوتاه نخواهد آمد. پرز نیز اعلام کرد که اگر توافق هسته‌ای مثل توافق بر سر از بین بردن سلاح‌های شیمیایی اسد در سوریه صورت بگیرد، اسرائیل حمایت از لغو برخی تحریم‌ها علیه تهران را بررسی خواهد کرد.

تایمز اسرائیل/ نخست‌وزیر می‌ترسد آمریکا با ایران توافق بد کند، نماینده خود در واشینگتن را احضار می‌کند، با پوتین تماس می‌گیرد

"ران درمر" سفیر اسرائیل در آمریکا روز چهارشنبه توسط نتانیاهو برای دو روز مذاکرات اضطراری با نخست‌وزیر اسرائیل احضار شد. نتانیاهو همچنین تیمی از مقامات خود را تشکیل داده تا روز یک‌شنبه راهی مذاکره با نماینده‌های 1+5 شوند. این هیئت ابتدا به واشینگتن می‌رود و سپس یووال اشتاینیتز وزیر ارتباطات و امور استراتژیک و رهبر این هیئت به پاریس و لندن سفر خواهد کرد.

همچنین نخست‌وزیر اسرائیل در گفتگوی تلفنی با پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز اعلام کرده که هر توافقی با ایران باید این کشور را سال‌ها از امکان غافلگیری و ساخت بمب دور نگه دارد. نتانیاهو نگران است که توافق نهایی هسته‌ای، ایران را به یک کشور آستانه هسته‌ای تبدیل کند.

یدیعوت آحارانوت/ گزارش: ایران در حال فرستادن پهباد به عراق است

نیویورک تایمز روز چهارشنبه گزارش داد که ایران مخفیانه در حال پرواز پهبادهای نظارتی بر فراز عراق و اعزام تجهیزات نظامی برای کمک به بغداد در مبارزه با شورشیان سنی است.

روزنامه آمریکایی به نقل از چند مقام بی‌نام این کشور گزارش داد که "دسته کوچکی" از پهبادهای "ابابیل" به پایگاه هوایی الرشید در نزدیکی بغداد اعزام شده‌اند.

هاآرتص/ قربانیان اسرائیلی و آمریکایی تروریسم تلاش می‌کنند نام‌های دامین ایران را توقیف کنند

گروهی از قربانیان تروریسم از اسرائیل و آمریکا اسنادی را به دادگاه داده‌اند تا مجوزهای اینترنتی و نام‌های دامین ایرانی را به خاطر نقش‌شان در حمایت مالی از تروریسم توقیف کنند. یک دادگاه منطقه‌ای در کلمبیای آمریکا موافقت کرده تا دستور توقیفی را صادر کند که طی ده روز اجرا می‌شود، به شرط آن‌که درخواست غرامت قربانیان پذیرفته شود.

اسناد تحویل سازمان اینترنتی نام‌ها و شماره‌های تخصیصی شده است، سازمانی عضو وزارت خارجه آمریکا که شبکه جهانی وب را مدیریت و توزیع می‌کند. این سازمان ده روز مهلت دارد تا یا به دامین‌های ایرانی و مجوزهای آن‌ها را تحویل دولت دهد و یا این تصمیم را به چالش بکشد. سازمان هنوز پاسخی به این شکایت نداده است.

یدیعوت آحارانوت/ هند 550 میلیون دلار پول نفت به ایران پرداخت کرد

هند روز پنج‌شنبه 550 میلیون دلار پول نفت را به ایران پرداخت کرد تا بخشی از مبلغ تعلق گرفته به ایران طبق توافق موقت هسته‌ای را تسویه کند. خریداران آسیایی مثل ژاپن و کره جنوبی نیز طبق برنامه تعیین شده قدرت‌های جهانی پرداخت‌های معوقه خود را به ایران انجام داده‌اند.

یدیعوت آحارانوت/ قدرت‌های جهانی استراتژی طراحی می‌کنند تا توافق هسته‌ای ایران را نجات دهند

روز پنج‌شنبه دیپلمات‌های ارشد شش قدرت جهانی در بروکسل گرد هم جمع شدند تا راه‌هایی پیدا کنند که موجب احیای مذاکرات هسته‌ای با ایران شود.

ایران پس از آخرین دور مذاکرات در وین قدرت‌های جهانی را به داشتن "تقاضاهای زیادی" و از بین بردن شانس موفقیت مذاکرات متهم کرد.

تایمز اسرائیل/ عراق شرایط غیرعادی در خاورمیانه ایجاد کرده است

دولت اوباما خود را در یک معضل سیاست خارجی و امنیت ملی می‌بیند که با ورود سوریه به درگیری‌های عراق و پشتیبانی از دولت تحت حمایت آمریکا از یک سو و حمایت نظامی ایران از نوری مالکی نخست‌وزیر عراق از سوی دیگر، به طرز کم‌سابقه‌ای پیچیده شده است.

بشار اسد که در واشینگتن برای سرنگونی او تلاش می‌شد، اکنون به تیم مقامات آمریکا و عراق پیوسته و علیه داعش در غرب عراق حمله هوایی می‌کند. مقامات آمریکا و ایران هم گفتگوهای مستقیمی در این‌باره داشته‌اند، اگرچه واشینگتن امکان همکاری و هماهنگی مستقیم نظامی با ایران را خط زده است.

کریح سجادپور متخصص ایران در موقوفه صلح بین‌المللی کارنگی می‌گوید موقعیت در عراق "شرایط عجیبی" به وجود آورده که در آن آمریکا و عربستان ظاهراً "متحد هستند ولی دوست نیستند" و آمریکا و ایران ظاهراً "دوست هستند ولی متحد نیستند."

یدیعوت آحارانوت/ شورای امنیت درخواست ایران و عربستان برای محکوم کردن اسرائیل را رد کرد

شورای امنیت روز پنج‌شنبه بار دیگر تلاش کشورهای عرب و مسلمان را برای محکوم کردن عملیات نظامی اسرائیل در کرانه باختری جهت پیدا کردن نوجوانان ربوده شده اسرائیلی، رد کرد.


طی یکی از جلسات شورای امنیت سازمان ملل پشت درهای بسته، نامه‌ای که به امضای ایران، عربستان، کویت و قطر رسیده بود مطرح شد. این دومین بار طی چند روز گذشته است که تلاش‌ها برای محکومیت اسرائیل در شورای امنیت شکست می‌خورد.

تایمز اسرائیل/ پرز: درباره ایران می‌توان به اوباما اعتماد کرد

شیمون پرز رئیس‌جمهور اسرائیل روز جمعه گفت: باراک اوباما به شکلی خستگی‌ناپذیر در تمام طول دوره خود برای پیش‌برد منافع اسرائیل در خاورمیانه و حفاظت از این کشور یهودی مقابل هرگونه تهدیدی از جانب کشورهای همسایه به ویژه ایران تلاش کرده است.

پرز ضمن قدردانی از تلاش‌های اوباما برای تقویت روابط آمریکا و اسرائیل گفت: هیچ رئیس‌جمهور آمریکایی دیگری به این اندازه نسبت به نگرانی‌های امنیتی اسرائیل پذیرا نبوده است و این اندازه برای دفاع از اسرائیل در صحنه بین‌المللی گام برنداشته است.

هاآرتص/ هیئت سازمان ملل: کشتی سلاح‌های توقیف شده توسط ارتش اسرائیل از ایران آمده بود، اما راهی غزه نبود

بر اساس گزارشی که روز جمعه به دست رویترز رسید، یک هیئت متخصص سازمان ملل به این نتیجه رسیده که محموله موشک‌ها و سایر سلاح‌ها که اسرائیل توقیف کرده بود، از ایران آمده و تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل را نقض می‌کرده است.

علی‌رغم بیانیه‌های عمومی اسرائیل که گفته بود سلاح‌ها به سمت غزه می‌رفته، متخصصین گفته‌اند که سلاح‌ها راهی سودان بوده‌اند. متخصصین در این‌باره گفتند: هیئت به این نتیجه رسیده که روش مخفی‌سازی در این مورد شبیه چندین مورد دیگر گزارش شده به کمیته تحریم‌های ایران در شورای امنیت و بررسی شده توسط هیئت بوده است. هیت نتیجه می‌گیرد که محموله سلاح‌ها و مواد مربوطه پیدا شده روی Klos C تخلف از تعهدات ایران در قالب پاراگراف 5 قطعنامه 1747 است."