در این میان برخی تیم ها حتی سقف بودجه را نیز سوراخ کردند و ارقامی بالاتر از بودجه به دستمزد بازیکنان و کادر فنی اختصاص داده اند. طبق آیین نامه سازمان لیگ در فصل جاری تیمهای حاضر در لیگ برتر و تیمهای شرکت کننده در لیگ قهرمانان آسیا ملزم هستند 20 درصد از مبلغ مربوط به کل سقف بودجهشان را که برای تیم های حاضر در لیگ برتر معادل 15 میلیارد تومان و برای تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان آسیا 18 در نظر گرفته شده است به هزینههای جاری از جمله بلیت هواپیما، اجاره زمین، هزینه هتل، لباس و سایر امور جاریشان اختصاص دهند و 80 درصد مابقی بودجه را صرف انعقاد قرار داد با بازیکنان، کادرفنی، تیم پزشکی، پرسنل اداری و اجرایی کنند، این در حالی است که طبق آیین نامه سازمان لیگ جابه جایی هزینه بین این دو ردیف نیز غیر قانونی است.
بنابراین تیمهای حاضر در لیگ برتر در فصل جاری تنها مجاز هستند به میزان 13 میلیارد تومان با کلیه اعضا از جمله بازیکنان، کادر فنی، تیم پزشکی، پرسنل اداری واجرایی قرارداد امضا کنند و تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان آسیا نیز تنها میتوانند به میزان 15 میلیارد و 400 میلیون تومان با کلیه بازیکنان، کادر فنی ، تیم پزشکی، پرسنل اداری و اجرایی انعقاد قرارداد داشته باشند.
اما وقتی مهدی تاج رقم هزینه باشگاههای لیگ برتر برای حضور در لیگ برتر چهاردهم را اعلام کرد، تخلف باشگاههای سپاهان اصفهان و استقلال تهران به ترتیب با تعرض 4 میلیارد و 580 میلیون تومانی و 3 میلیارد تومانی نسبت به رعایت سقف مجموع قراردهایشان محرز شد. (رقم هزینه 16 تیم لیگ برتر چهاردهم)
در میان بازیکنان لیگ چهاردهم سیدمهدی رحمتی از پیکان با 1.5 میلیارد تومان گرانقیمتترین بازیکن لیگ چهاردهم لقب گرفت.
دو تیم سپاهان اصفهان و استقلال تهران که هر کدام به ترتیب 17 میلیارد و 580 میلیون تومان و 16 میلیارد تومانی میزان انعقاد قراردادهایشان بوده، از جمله تیمهایی هستند که در سال جاری در لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا نیز حضور ندارند چرا که فولاد، پرسپولیس، نفت تهران و تراکتورسازی چهارنماینده ایران در این رقابت ها به شمار میروند.
اسامی بازیکنان میلیاردی لیگ برتر چهاردهم را به ترتیب قیمت در زیر مشاهده کنید:
1) سیدمهدی رحمتی (پیکان تهران): 1.5 میلیارد تومان
2) احمد آلنعمه (تراکتورسازی تبریز): 1.4 میلیارد تومان
3) قاسم حدادی فر (ذوب آهن): 1.3 میلیارد تومان
5) لوسیانو ادینهو (تراکتورسازی تبریز): 1.2 میلیارد تومان
6) احسان حاجصفی (سپاهان اصفهان): 1.1 میلیارد تومان
7) شجاع خلیلزاده (سپاهان اصفهان): 1.1 میلیارد تومان
8) هادی عقیلی (سپاهان اصفهان): 1.1 میلیارد تومان
9) عبداله کرمی (سپاهان اصفهان): 1 میلیارد تومان
10) رحمان احمدی (سپاهان اصفهان): 1 میلیارد تومان
11) لوسیانو پریرا (سپاهان اصفهان): 1 میلیارد تومان
12) بلیکس برایان (فولاد خوزستان): 1 میلیارد تومان
13) جاسم کرار (استقلال تهران): 1 میلیارد تومان
14) امید ابراهیمی (استقلال تهران): 1 میلیارد تومان
15) امیرحسین صادقی (استقلال تهران): 1 میلیارد تومان
16) آندرانیک تیموریان (استقلال تهران): 1 میلیارد تومان
17) هاشم بیگزاده (استقلال تهران): 1 میلیارد تومان
18) خسرو حیدری (استقلال تهران): 1 میلیارد تومان
19) سعید دقیقی (پیکان تهران): 1 میلیارد تومان
با این وجود اعلام ارقامی برای برخی بازیکنان به گونهای است که کمتر کسی آن را باور میکند. همین سبب شده تا این موضوع یک حساسیت ویژه را به همراه داشته باشد؛ بازیکنانی که فصل گذشته قراردادهایی نزدیک به 2 میلیارد منعقد کرده بودند و حالا طبق لیستهای منتشره با رقمی نزدیک نصف فصل گذشته قرارداد خود را تمدید کردهاند. آنچه با توجه به روحیه جاه طلب و تمامیتخواه ستارههای ایرانی غیرقابل باور مینماید. از همین رو این شرایط سبب شده تا سازمان بازرسی و البته وزارت ورزش و جوانان به قضیه ورود کنند تا اصل ماجرا روشن شود.
سازمان بازرسی، قراردادها را بررسی میکند
سازمان بازرسی کل کشور بررسی قراردادهای ثبت شده بازیکنان لیگ برتر را در دستور کار خود قرار داد. با توجه به اتمام زمان نقل و انتقالات لیگ برتر فوتبال ایران و ثبت قراردادها، سازمان بازرسی کل کشور که پیش از این در سازمان لیگ فوتبال ایران مستقر شده بود، قراردادهای بازیکنان تیمهای لیگ برتری را مورد بررسی قرار میدهد. این اقدام در شرایطی است که این روزها پس از انتشار قراردادهای بازیکنان لیگ برتری سوالات و شبهات زیادی در خصوص این مورد وجود داشته و مسئولان سازمان بازرسی بنا دارند بحث قراردادهای بازیکنان را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهند.