مهمترین این واکنشها توسط معاون امور ایران مجمع تقریب مذاهب اسلامی بود که عنوان کرده بود: تذکر بپذیرند تذکر میدهیم و دوستانه صحبت و بحث میکنیم تا قانعشان کنیم اما اگر قانع نشوند و باز در حوزه جمهوری اسلامی باشند از نیروهای امنیتی و سازمانهای مربوطه کمک میگیریم چون این شبکهها را واقعا مضر میدانیم و برای تعطیل کردنش تلاش میکنیم و ابائی نداریم که آن را اعلام کنیم.
پس از آن پیگیری از مسئولان ادارهکل رسانههای خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان داد که شبکههایی که در گزارش فارس به آنها اشاره شده هیچگونه مجوز فعالیتی ندارند.
اما اینک و پس از سه ماه از گزارش نیمه اردیبهشت خبرگزاری فارس، وزارت اطلاعات در پی خبری اعلام کرد: با اقدامات اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) دفاتر تولید تعدادی از شبکههای ماهواره ای که در چهار استان کشور به طور مخفیانه و غیر قانونی در راستای ایجاد اختلافات مذهبی وتشدید تفرقه در جهان اسلام وتخریب وجهه تشیع فعالیت می نمودند ، شناسایی گردیده وبا حکم قضایی تعطیل وعوامل آنها بازداشت شدند.
وزارت اطلاعات بدون اشاره به نام این شبکهها عنوان کرده است: اختلاف افکنی بین پیروان مذاهب اسلامی از طریق توهین و افترا به مقدسات آنها ، اهانت به علمای جهان اسلام ، اعلام هفته برائت در مقابل هفته وحدت ، تبلیغ وترویج سبکهای غلط ، خرافی وخشن عزاداری ، محور و رویکرد اصلی برنامه های تولیدی این دفاتر بوده است.
بنابر این گزارش، امروز و پس از اقدام غرورانگیز سربازان گمنام امام زمان(عج) چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد.
1. اقدام سربازان گمنام امام زمان(عج) در شناسایی و تعطیلی تعدادی از دفاتر شبکههای ماهوارهای غیر قانونی به جهانیان این امر را بیش از پیش ثابت کرده که انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی تنها در شعار و حرف به دنبال وحدت امت اسلامی نیست و تهمتهایی که برخی در پی پروپاگاندای وهابیها مبنی بر شعاری بودن این سخنان در جمهوری اسلامی میزدند پوچ است.
مسلما پیش از این نیز بسته شدن مقبره ابولولو و اقدامات دیگری از این دست نشان از این داشت که جمهوری اسلامی در این مسیر استوار است و تلاشهای خود را در این عرصه هر روز گستردهتر خواهد کرد و در این مسیر نیازمند همراهی همه علمای سنی و شیعه و جریان تقریبی کشور است.
2. علیرغم اقدامات اطلاعاتی و امنیتی سربازان گمنام امام زمان(عج) در مقابله با شبکههای تندروی شیعی در ایران، این شبکهها همچنان در عراق و دیگر کشورها از جمله هند و پاکستان و کشورهای اروپایی عرض اندام کرده و میکنند لذا برای خاموش کردن این شبکهها و همچنین شبکههای تندروی سنی مذهب که در مصر و دیگر کشورها به روی آنتن میرود دستگاههای دیپلماسی فرهنگی و سیاسی ایران باید دست به کار شوند.
در این زمینه مهمترین وظیفه بر دوش مجمع تقریب مذاهب اسلامی است که باید با یک «دیپلماسی وحدت اسلامی» چابک و پیشرو برای تحقق بخشیدن به این هدف تلاش کنند و در کنار این مجمع دستگاههایی چون وزارت خارجه، اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی، صداوسیما و سازمان فرهنگ و ارتباطات باید به مسئولیتهای خود عمل کنند.
3. مهمتر از همه این اقدامات اما تلاش فرهنگی و روشنگرانه برای مبارزه با فکر و اندیشه افراطی است که همچنان در کشور وجود دارد و خطرهای آن همانگونه که مقام عالی قضایی چندی پیش به آن اشاره کرد میتواند در آینده برای کشور مضر شود.
برای این منظور مهمترین وظیفه بر دوش حوزههای علمیه است که باید :
- نگرش تمدنی انقلاب اسلامی که از ارکان آن همکاری با همه مسلمانان برای ایجاد این تمدن است تبیین گردیده و به گفتمان غالب بدل شود.
- سیره اهلبیت علیهم السلام مبنای این تعامل باشد و از ترویج رفتارهای خلاف این سیره جلوگیری شود.
- دروس و سرفصلهای آموزشی رسمی و غیررسمی برای تبیین این سیره تمهید شوند.
- راهکارهای تعایش عملی و ارتباط علمی با مراکز اسلامی ایران و جهان مهیا شود تا بستر همکاری مشترک رخ دهد.
- صمیمیت و برادری اسلامی در تعامل با برادران اهل سنت متجلی گردیده و بار دیگر الگوی «هؤلاء الجعفریه» به نمایش درآید.
- تعاملات علمی با بدنه جهان اسلام از طریق ایجاد کرسیهای درسی و مراکز آموزشی مناسب از سر گرفته شود.
- برای مسائل اصلی جهان و خصوصا جهان اسلام مانند فلسطین، میانمار، سوریه، عراق و... کارگروههایی عملیاتی تشکیل و برای حل آنها گروههای مشترک از علما و نیز طلاب جوان سراسر جهان تشکیل شوند.