کد خبر 353259
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۷

در سال تحصیلی 2013 - 2012، آمريكا 24.7 میلیارد دلار (برابر با بیش از نیمی از بودجه سالانه ایران) از تحصیل دانشجویان خارجی درآمد داشته است.

به گزارش مشرق،‌ یكی از اركان اصلی دیپلماسی عمومی آمریكا به ‏عنوان بازویی قدرتمند در زمین ه‏سازی برای اجرا و همرا ه‏سازی دیگران با سیاست خارجی ایالات متحده در جهان، برنامه تبادلات آموزشی و تحصیلی است.
 
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، در قالب این برنامه، زمینه سفر و تحصیل دانشجویان از نقاط مختلف جهان به آمریكا و برعكس، با حمایت و نظارت وزارت امور خارجه آمریكا (معاونت دیپلماسی عمومی وزارت خارجه) فراهم می ‏شود.

هدف اصلی این برنامه، شناسایی استعدادهای برتر به همراه جذب فكری دانشجویان مستعد كشورهای جهان با فراهم ‏آوردن امكان تحصیل و نیز آشناكردن و آغشته ‏كردن آن‏ها با سبك زندگی آمریكایی است.

در گزارش سال 2013 برنامه «درهای باز» مؤسسه تحصیلات بین ‏المللی وابسته به وزارت خارجه آمریكا، آمار دانشجویان بین ‏المللی مشغول به تحصیل در آمریكا اعلام شده است. طبق این گزارش، تعداد دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در آمریكا، 8744 نفر در سال تحصیلی 2013 - 2012 با رشد قابل توجه 25.2 درصدنسبت به سال تحصیلی پیش از آن، 6982 نفر است.

ایران جایگاه پانزدهم را در بین كشورهای جهان و رتبه دوم را در خاورمیانه (غرب آسیا و شمال آفریقا) پس از عربستان، به ‏لحاظ تعداد دانشجویان در حال تحصیل در آمریكا دارد.

7152 نفر از دانشجویان ایرانی در آمریكا در مقطع تحصیلات تكمیلی تحصیل می‏ كنند كه 55.2 درصد آن‏ها در رشته ‏های مهندسی، 9.6 درصد علوم ریاضیات و كامپیوتر و 10.5 درصددر علوم پزشكی مشغول به تحصیل هستند.

گفتنی است هزینه‏ های تحصیل در درجه اول از سوی خود دانشجویان و یا خانواده آن‏ها به‏ صورت متوسط 70 درصد هزینه ‏ها تأمین می‏ شود و طبق گزارش وزارت خزانه ‏داری آمریكا، در سال تحصیلی 2013 - 2012، این كشور 24.7 میلیارد دلار (برابر با بیش از نیمی از بودجه سالانه ایران) از تحصیل دانشجویان خارجی درآمد داشته است.

در گزارشی كه چندی پیش، بی.بی.سی درباره دانشجویان ایرانی مقیم آمریكا تهیه كرده بود، برخی از دانشجویان علت اصلی تحصیل در آمریكا را بالابودن رتبه علمی دانشگاه‏های آمریكا و متعاقب آن، احتمال پذیرش آسان به ‏عنوان هیأت علمی در دانشگاه‏های ایران اعلام می ‏دارند.

با توجه به این‏كه اكثر این افراد در مقاطع عالی به تحصیل مشغول هستد، با بازگشت به كشور در اولین گام، به احتمال فراوان در دانشگاه‏های كشور به ‏عنوان استاد به تدریس خواهند پرداخت و با گذر زمان، احتمال ورود آن‏ها به دستگاه‏های دولتی و نهادهای تصمیم ‏سازی نیز محتمل است.

با توجه به فعالیت گسترده عناصر ضدانقلاب در خارج از كشور به‏ ویژه در آمریكا و كانادا كه نمونه مشخص آن، تأسیس دفتر وابسته به سازمان منافقین در نزدیكی ساختمان كنگره آمریكا است، به نظر می‏ رسد باید اشراف مناسبی درباره این افراد حاصل شود.

منبع: «پارس»
منبع: فارس