در روزهایی که ایران و 1+5 برای توافق جامع تا 24 نوامبر رایزنی می‌کنند و هر روز اخبار تازه‌ای از تفاهم یا اشتراک طرفین بر سر موضوعات اختلافی منتشر می‌شود؛ آمریکایی‌ها‌ همچنان طرح‌های خود برای اعمال فشار اقتصادی بیشتر علیه مردم ایران را به پیش می‌برند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

****


*کیهان

اخطار دوباره محمد هاشمی درباره سرنوشت کارگزاران

دبیر سیاسی مستعفی کارگزاران توضیحات تازه‌ای درباره علت استعفای خود از این حزب و تهدید تندروها ارائه کرد.محمد هاشمی در مصاحبه با روزنامه آرمان تصریح کرد: بیشترین نگرانی من این بود که کارگزاران به سرنوشت احزاب دیگر مثل حزب مشارکت دچار شود... اگر کارگزاران درصدد توسعه بود می‌توانست از اعضای خودش در شهرستان و تهران که عضو حزب هستند یا علاقه‌مند به حزب بودند، استفاده کند اما اینکه برخی به حزب هجوم آوردند و شیرینی می‌دهند که دیگران نباشند این نشان می‌دهد که می‌خواهند از فرصت مناسبی، استفاده نامناسبی کنند.وی با انتقاد از اینکه کسانی می‌گویند ما برای ساختارشکنی آمده‌ایم می‌افزاید: ما دشمنان جدی داریم در خارج از کشور با انقلاب موافق نیستند و امروز هم می‌بینید که وضعیت کشورهای جهان چگونه است، یک گروهی به اسم داعش به اسم مسلمانی، مسلمان‌کشی می‌کنند. در این وضعیت طبیعی است که حزبی مثل کارگزاران به دنبال تنش‌زایی و ایجاد مشکل برای کشور نباشد. فکرمی‌کنید جنگ مذهب علیه مذهب را برای چه راه انداخته‌اند؟ برای آنکه بگویند اسلام کارایی مدیریت جامعه را ندارد. در حالی که نظام جمهوری اسلامی بر این پایه استوار است که اسلام می‌تواند جامعه را اداره کند. حکومت اسلامی، دولت اسلامی، در حد اعلا می‌تواند کشور را اداره کند و در زمینه‌های مختلف علوم و اقتصاد پیشرفت کند و اگر امروز ایران را با کشورهای دیگر مقایسه کنید می‌بینید که کشور در بهترین شرایط قرار دارد و کشورهای دیگر هیچ کدام این انسجام و پیشرفت را نداشته‌اند البته مشکلات وجود دارد و ما منکر مشکلات نیستیم اما کجا مشکل نیست؟ در مقطعی از زمان که انقلاب پیروز شد جهان دوقطبی بود. یک قطب شرق به رهبری شوروی و چین به عنوان قطب سوسیالیزم و کمونیسم و یک قطب دیگر آن غرب بود.

 هاشمی ادامه داد: انقلاب اسلامی این معادله را به هم زد و جهان دیگر آن دو قطبی نیست. سرنوشت شوروی را که همه دیدیم چه شد.امام(ره) هم این سرنوشت را پیش‌بینی کرده بود. فقط یک طرف مانده. کاپیتالیسم یا سرمایه‌داری یا لیبرالیسم. این لیبرالیسم در نقطه مقابل اسلام قرار دارد. البته اسلامی که در جمهوری اسلامی ایران قرار دارد وگرنه لیبرالیسم هیچ مخالفتی با اسلامی  که در عربستان اجرا می‌شود ندارد! خودشان سال‌ها تلاش کردند و جنگ تحمیلی هشت ساله را بر دوش کشور گذاشتند که این اسلام را از میان ببرند. تحریم وترورکردند و هر کاری توانستند کردند تا نظام را عوض کنند. آمریکایی‌ها با دو ادبیات با ما در این سالها صحبت کردند. گفتند یا تغییر رفتار یا تغییر نظام. خواست لیبرال این بود. در مقاطع مختلف می‌آمدند و استراتژی خود را تغییر می‌دادند. جنگ هشت ساله را تحمیل کردند و صدام را تجهیز کردند اما دیدند نمی‌توانند. بعد گفتند حالا که تغییر نظام ممکن نیست به دنبال تغییر رفتار باشیم. خواستند ایران رفتارش را تغییر دهد. به هر حال یک کشور با یک ایدئولوژی مشخص وارد عرصه قدرت جهانی شده است.

وی با بیان اینکه «ما نظامی هستیم که امام(ره) آن را طراحی کردند که نظامی اسلامی است با قرائت منحصر به فرد خود از مکتب اهل بیت و همان زمان هم امام(ره) بین این اسلام و اسلام آمریکایی قائل به تفاوت بودند. اسلام آمریکایی همین است و ما در برابر آن یک مسئولیت بزرگ تاریخی داریم» می‌افزاید: تصمیم برای استعفا از حزب کارگزاران سخت بود. مبتنی بر تحلیل سیاسی و تجربیاتی که داشتم، به این تصمیم سخت رسیدم اما وقتی به این جمع‌بندی رسیدم، خروج از حزب برای پرهیز از تفرقه و جدایی در آن برای من کار بسیار شیرینی بود. اصلا سخت نبود. رسیدن به آن تصمیم برای من مشکل بود اما وقتی به آن تصمیم رسیدم می‌دانستم که دارم با یک هدف از حزب خارج می‌شوم واین کار برای من شیرین بود. البته در عین شیرینی هشداری بود برای دیگر دوستان حزب که برخی تندروی‌ها و مسائل این چنینی ممکن است حزب را به سمتی ببرد که به سرنوشت احزاب منحل شده دچار شود. در حقیقت این خروج اخطار یا هشداری بود به این دیگران که این مسائل را بیشتر رعایت کنند.

رویتر: غرب پیشنهاد مصالحه ایران را نپذیرفت

خبرگزاری رویتر می‌گوید غرب پیشنهاد ایران برای مصالحه در مذاکرات هسته‌ای را نپذیرفته است.رویتر در گزارشی مدعی شد: مقامات ایران در مذاکره با گروه 5+1 می‌گویند دیگر تقاضای لغو کامل تحریم‌های اقتصادی در قبال محدود کردن برنامه هسته‌ای خود را ندارند و فقط خواستار لغو جدیدترین مورد از تحریم‌ها هستند(!) دولت ایران از حذف تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه بخش انرژی و بانکداری ایران، راضی هستند.مقامات غربی مدعی‌اند که این پیشنهاد جدیدی نیست و می‌گویند ایران همیشه می‌دانسته‌ است تحریم‌ها تنها به صورت تدریجی لغو می‌شود(!) و هر بخش از برنامه هسته‌ای به حال تعلیق درآید، بخشی از تحریم‌ها حذف می‌شود و تنها در صورتی به طور کامل لغو می‌شود که ثابت شود تمامی تعهدات ایران عملی شده است.

مقامات غربی می‌گویند آنها نیز در مذاکرات وین پیشنهاد سازش در خصوص تقاضای محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران را مطرح کردند اما تهران این پیشنهاد را رد کرده است.یک دیپلمات اروپایی می‌گوید: عامل اصلی این است که ایران تمایلی به محدود کردن برنامه غنی‌سازی خود به سطحی که قابل پذیرش باشد، ندارد، ما احتمالا گزینه‌ای جز تمدید مذاکرات بعد از مهلت نوامبر نداریم.رویتر در پایان نوشت به نظر می‌رسد ایران حاضر نیست به درخواست‌های غرب برای توقف برنامه غنی‌سازی خود عمل کند.همزمان معاون سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد در صورت توافق جامع هسته‌ای برای رفع تحریم‌ها به مجوز کنگره نیاز است.اریک شولتز، معاون سخنگوی کاخ سفید در واکنش به خبر روزنامه نیویورک تایمز مبنی بر این که اوباما به دنبال توافقی بدون مجوز کنگره با ایران است گفت که تحریم‌ها را بدون مجوز کنگره نمی‌توان لغو کرد.به گزارش پایگاه خبری هیل، شولتز گفت: این که ما سعی می‌کنیم بدون مشورت کنگره تحریم‌ها را لغو کنیم سخن بیهوده‌ای است.وی افزود: در صورتی که ما به توافق جامع هسته‌ای با ایران برسیم، نظام تحریم‌ها را نمی‌توان بدون اقدام کنگره لغو کرد.

این روزنامه آمریکایی مدعی شده بود در حالی که مذاکره‌کنندگان دو طرف در حال بحث بر سر تعداد سانتریفیوژهای ایران هستند، طرف ایرانی تلویحا این پیام را داده که حاضر است دستکم به طور موقت با «تعلیق» تحریم‌هایی که درآمدهای نفتی و روابط بانکی این کشور را مختل کرده‌اند را بپذیرد. نیویورک‌تایمز این ادعا را از قول مقام‌های ایرانی و آمریکایی مطرح کرده است.برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که طرف غربی پس از خنثی‌سازی 196 کیلوگرم ذخیره سوخت 20 درصد ایران (بر اساس توافق ژنو) اکنون مایل به کاهش ذخایر 5 درصد ایران به زیر یک تن است. پذیرش چنین خواسته‌ای باز هم دست ایران را در مذاکرات بعدی تهی‌تر می‌کند ضمن این که هیچ خبر روشنی حاکی از این که غربی‌ها و آمریکایی‌ها بخواهند تحریم‌ها را لغو کنند منتشر نشده است.ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اخیرا اعلام کرد حتی در صورت توافق نهایی، رژیم تحریم‌ها حفظ خواهد شد و تحریم‌های مربوط به حقوق بشر و تروریسم سر جای خود باقی می‌ماند.

اصلاح موضع سخنگوی دولت در گردهمایی مبلغان محرم

سخنگوی دولت گفت: ساختاری در نظام جمهوری اسلامی تدوین یافته که در راس آن فقیهی عالم به همه مسائل دینی و سیاسی قرار دارد و کشتی انقلاب را در عرصه‌های گوناگون هدایت می‌کند.محمدباقر نوبخت در گردهمایی بزرگ مبلغان محرم در قم افزود: انقلاب اسلامی به واسطه برخورداری از نعمت ولایت‌فقیه، توانست در عرصه استمرار هم موفق عمل کند.وی خاطرنشان کرد: هیچ کس در کشور و دولت در سیاست‌ها و خطوطی که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده جلوتر نمی‌رود.این سخنان درست در حالی است که نوبخت اخیراً در واکنش به هوچی‌گری علی مطهری و حمایت وی از برخی سران فتنه - عاملان ظلم و خیانت بزرگ به کشور- گفته بود «دولت نسبت به موضوع حصر بی‌تفاوت نیست آقای مطهری نماینده شجاعی است اما قطعاً همه اطلاعات پیش ایشان نیست، دولت در پاره‌ای موارد که ضروری نمی‌داند، موضوعی را رسانه‌ای نمی‌کند. دولت قطعاً نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نیست و ما بر خود فرض می‌دانیم تعهداتی که جناب آقای رئيس‌جمهور فرمودند را انجام دهیم»(!)

این اظهارنظر ناپخته که با موجی از اعتراض‌ها مواجه شد در حالی بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای هیئت دولت، نسبت به خلط جناح‌بندی‌های سیاسی با خط قرمز نظام نسبت به فتنه هشدار دادند و تاکید کردند «علایق اعضای دولت به برخی جناح‌های سیاسی  اشکالی ندارد اما دولت و اعضای آن نباید اسیر جناح‌بندی‌ها شوند... در موضوع جناح‌بندی‌های سیاسی همواره تاکید بر رفاقت و انس با یکدیگر است اما در برخی موارد مسئله متفاوت است و باید حتما خطوط قرمز و خطوط فاصل رعایت شوند. مسئله فتنه و فتنه‌گران از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که آقایان وزرا باید همان‌گونه که در جلسه‌ رای اعتماد خود بر فاصله‌گذاری با آن تاکید کردند همچنان بر آن پایبند باشند.»به نظر می‌رسد اظهارات اخیر آقای نوبخت برای جبران موضع قبلی است ضمن اینکه طبیعتاً محل این اظهارنظر- گردهمایی مبلغان محرم- نیز احتمالاً در این تصحیح موضع موثر بوده است و البته توقع می‌رود که موضع‌گیری معطوف به قانون و اصول در همه موفقیت‌ها سرلوحه رفتار مسئولان محترم دولتی باشد.

پاسخ آقای «حسین-ف» به خبر ویژه کیهان

آقای «حسین-ف» پدر خانم «م-ف» در واکنش به خبر ویژه روز دوشنبه 28 مهر اعلام کرد هر بورسیه‌ای بد نیست و می‌تواند فرصتی برای دفاع از انقلاب باشد.در پی انتشار خبری از نشریه بزینس انسایدر مبنی بر تحصیل فرزندان برخی دیپلمات‌ها در خارج کشور، آقای حسین-ف توضیحی ارائه کرد. در خبر  مذکور قید شده بود که خانم «م-ف» پس از تحصیل در دانشگاه کلمبیا بورس دویچه بانک را دریافت کرده، در کالج مدرسه اقتصاد لندن مشغول به تحصیل شده و در حال حاضر نیز در شعبه لندن دویچه بانک مشغول کار است. همچنین همسر خانم ف که پسر آقای غلامعلی-خ می‌باشد و هم‌اکنون در دانشگاه آکسفورد مشغول تحصیل می‌باشد، در برخی سفرهای خارجی خاتمی از جمله به نیویورک مترجم خاتمی بوده است.

حسین-ف در واکنش بی‌آن که به اصل خبر متعرض شود، نوشت: برخی رسانه‌های داخلی به نقل از برخی رسانه‌های خارجی به تکرار دروغ و مغلطه‌ای به نام تحصیل بستگان دولت یازدهم در دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی پرداخته‌اند. ناراحتی برخی رسانه‌ها از افشای پرونده بورسیه‌های غیرقانونی در دولت قبل قابل درک است، آنچه قابل درک نیست افتادن این رسانه‌ها- به خصوص رسانه‌های منتسب به نظام- در دام رسانه‌های خارجی است.وی همچنین نوشت: هر بورسیه‌ای بد نیست. بورسیه‌ای بد است که به صورت غیرقانونی و براساس مناسبات قدرت و حکومت به دست آید و اتفاقا بورسیه‌ شدن در دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی چون تابع قواعد و قوانین سخت‌تری است و مانند مناسبات دولت سابق ایران نیست، نشانه توان علمی و فرهنگی افراد و مایه  فخر ایران است نه طعنه دوستان.

وی همچنین می‌افزاید: بورسیه شدن در دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی با حفظ هویت ملی و دینی می‌تواند یک فرصت برای فرزندان ایران و انقلاب باشد که از درون مناسبات جوامع غربی از ارزش‌های ملی و دینی خود دفاع کنند.«حسین-ف» همچنین امانوئل انولنگی نویسنده مقاله بزینس انسایدر را صهیونیست تندرو و جنگ‌طلب معرفی کرد. گفتنی است در خبر ویژه کیهان سخنی از قانونی یا غیرقانونی بودن بورسیه‌های تحصیلی افراد مورد نظر به میان نیامده بود و صرفا به تحصیل فرزندان برخی از مسئولان نظام در آمریکا و اروپا اشاره شده بود که این نکته نیز از سوی آقای «حسین-ف» نفی نشده است.


* وطن امروز

تحریم‌ جدید نفتی علیه ایران

در روزهایی که ایران و 1+5 برای توافق جامع تا 24 نوامبر رایزنی می‌کنند و هر روز اخبار تازه‌ای از تفاهم یا اشتراک طرفین بر سر موضوعات اختلافی منتشر می‌شود؛ آمریکایی‌ها‌ همچنان طرح‌های خود برای اعمال فشار اقتصادی بیشتر علیه مردم ایران را به پیش می‌برند. این بار جمهوریخواهان که مقامات دولتی در ایران آنها را تندرو و مخالف توافق می‌دانند، تنها عامل این طرح جدید نیستند بلکه سناتورهای دموکرات با همکاری سناتورهای جمهوریخواه طرح جدید تحریم‌های نفتی علیه ایران را تصویب کردند. براساس این گزارش، کنگره ایالتی پنسیلوانیا طرحی را تصویب کرد که براساس آن، خطی قرمز روی سرمایه‌گذاری در بخش نفت و انرژی در ایران کشید. هفته پیش سناتور «مایک استک»، سناتور دموکرات و هم‌حزبی اوباما، طرحی را  به کمک سناتور جمهوریخواه «دن فرانکل» به پارلمان محلی ایالت پنسیلوانیا برد تا جلوی سرمایه‌گذاری در بازار انرژی ایران را بگیرد. این طرح مشترک دموکرات– جمهوریخواه  روز دوشنبه با اکثریت آرا به تصویب رسید. براساس این طرح، اکنون دست شرکت‌های انرژی‌محور بین‌المللی فقط تا محدوده 20 میلیون دلار برای امضای قرارداد با ایران باز است و اگر بیشتر از آن پیش بروند با تابلوی «ورود ممنوع» گروه خدمات عمومی ایالت پنسیلوانیا مواجه می‌شوند.

سناتور استک در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این لایحه گزینه روشنی را ارائه می‌دهد. شرکت‌ها می‌توانند یا با ایران، کشور حامی تروریسم تجارت کنند یا با پنسیلوانیا». این نماینده دموکرات مجلس ایالتی پنسیلوانیا افزود: «‌با این قانون، پنسیلوانیا نیز به ایالت‌هایی می‌پیوندد که تصمیم به قطع معامله با شرکت‌های سرمایه‌گذار در ایران گرفته‌اند».

*خراسان

ابهام در مجوز 500 میلیارد تومانی دولت به 2 وزارتخانه

بر اساس بررسی های کارشناسان یک نهاد نظارتی مشخص شده است که علی رغم مصوبه مهرماه سال 93 هیئت دولت که مقرر شده 500 میلیارد تومان از محل منابع حاصل از افزایش قیمت ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در سال 93، در قالب یارانه سود تسهیلات، در موضوع مهم بهینه سازی مصرف انرژی در اختیار وزارتخانه های نفت و نیرو قرار بگیرد، ساز و کار و اولویت های این مصوبه مهم مشخص نشده و ضرورت اطلاع رسانی دقیق تر در خصوص نقشه راه هزینه کرد این مبلغ احساس می شود.

تداوم دردسرهای واگذاری ساختمان های دولتی

بر اساس گزارش یک نهاد نظارتی مشخص شده است که دستورات مسئولان سابق مبنی بر واگذاری یا اجاره تعدادی از ساختمان های دولتی به دستگاه های دیگر موجب بروز مشکلاتی برای تعدادی از وزارتخانه ها و سازمان ها شده است به گونه ای که اگر این ساختمان ها همچنان در اختیار متولی جدید بماند، نیازهای دستگاه متقاضی تامین نخواهد شد و اگر ساختمان ها به دستگاه سابق منتقل شود، مشکلات اجرایی و هزینه های انتقال بسیار قابل توجه است.

*ایران

واکنش کیهان و جمهوری اسلامی به یک خبر

روزنامه های صبح دیروز در تحلیل‌های خود درباره اسیدپاشی‌های اصفهان واکنش‌های متفاوتی داشتند. روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود طرح قضاوت‌های خودسرانه درباره موضوعات مختلف و صادر کردن احکام مرگ و زندان و شلاق و تکفیر و ارتداد توسط افرادی که در منصب قضا نیستند و مسئولیتی در این باره ندارند انتقاد کرد و آن را مصداق ترویج فرهنگ خودسری دانست. به نوشته این روزنامه « غیرمسئولانه سخن گفتن‌ها و غیرکارشناسانه نوشتن‌ها، عده‌ای را به اقدامات خودسرانه تشویق می‌کند و آنها را به میراث‌داران منافقین تبدیل می‌نماید.» روزنامه کیهان اما ترجیح داد به سرزنش و تخطئه از رسانه‌هایی بپردازد که اخبار اسیدپاشی‌ها را منعکس کرده بودند. این روزنامه پوشش خبرهای مربوط به اسیدپاشی را ادامه خط رسانه‌های ضد انقلاب توصیف کرد و مدعی شد این رسانه‌ها قربانیان اسیدپاشی را بی‌حجاب‌ها توصیف کردند.

رد ادعای رویترز

منابع داخلی از جمله سخنگوی وزارت خارجه ادعای رویترز درباره انصراف ایران از رفع یکباره تحریم و موافقت با لغو تدریجی تحریم‌ها را رد کردند. این خبرگزاری انگلیسی مدعی است مذاکره‌کنندگان ایرانی در گفت‌و‌گو با نمایندگان 1+5 گفته‌اند که دیگر خواهان رفع تمامی تحریم‌های ایران در قبال توقف برنامه هسته‌ای خود نیستند و در مرحله اول فقط خواستار لغو آخرین دور از تحریم‌هایی هستند که علیه ایران اعمال شده است، اما دیپلمات‌های غربی گفته‌اند که ایران همواره می‌دانسته که تحریم‌ها فقط به صورت مرحله به مرحله رفع می‌شوند یعنی به ازای هر اقدامی بخشی از تحریم‌ها لغو می‌شود و لغو تمامی تحریم‌ها مشروط به زمانی است که پایبندی ایران به توافقات ثابت شود. رویترز افزوده است: پیشنهاد مطرح شده از سوی مقامات ایرانی در این رابطه از سوی مقامات عالی این کشور نیز حمایت می‌شود. این ادعای رویترز دیروز توسط سخنگوی وزارت خارجه رد شد.

گمانه‌زنی جایگزین آیت‌الله کنی در جامعه روحانیت‌


عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز از جا  نشینی آیت‌الله موحدی کرمانی به جای آیت‌الله مهدوی کنی در این تشکل خبر داد. حسین ابراهیمی به تسنیم  گفت: در جلسات آتی درباره انتخاب دبیرکل بحث خواهیم کرد اما بعید می‌دانم غیر از آیت‌الله موحدی، فرد دیگری برای دبیرکلی مطرح باشد.

تکذیب  فوت 3 قربانی اسیدپاشی


«روح الله جمعه‌ای» رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور به مهر  گفت: برخی از رسانه‌ها خبر از تکرار حادثه اسید پاشی و مصدوم و فوت شدن 3 نفر از قربانیان داده‌اند که چنین خبرهایی از اساس کذب است.

پرونده بنزین پتروشیمی‌ها در مجلس بی‌نتیجه ماند


سخنگوی کمیسیون اصل نود، گفت: نشست دیروز این کمیسیون با حضور مسئولان مربوطه برای بررسی پرونده بنزین پتروشیمی‌ها تشکیل شد، اما در نهایت این جلسه بی‌نتیجه ماند و یکشنبه هفته آینده نشست دیگری با این موضوع تشکیل می‌شود. حسین آذین در گفت‌وگو با خانه ملت، گفت: در این نشست با حضور ابتکار و عباس شعری مقدم مدیر عامل صنایع پتروشیمی و نمایندگان کمیسیون‌های بهداشت و انرژی، پرونده کیفیت سوخت و بنزین پتروشیمی‌ها بررسی شد.

*جمهوری اسلامی


* مجلس بحرین، خود را برای ورود یك رقاص به این مجلس آماده می‌كند. به گزارش پایگاه خبری العربیه، حسن بوجندل، كاندیدای انتخابات مجلس بحرین كه در رسانه‌ها به كاندیدای رقاص معروف شده و به عنوان رقاص در شبكه ماهواره‌ای "وناسه" كار می‌كند، گفت: تلاش می‌كنم برنامه انتخابی خود را براساس حمایت از هنر رقص و گسترش آن در كشورهای منطقه مطرح نمایم. این رقاص افزوده است: درصورتی كه نماینده مجلس شود تلاش خواهد كرد در همه خانه‌ها دیش ماهواره نصب كند تا تماشای شبكه‌های رقص كه قصد راه‌اندازی آنها را با بهترین كیفیت دارد، برای همه فراهم شود. انتخابات مجلس بحرین كه قرار است ماه آینده برگزار شود، توسط انقلابیون تحریم شده و همین امر موجب گردیده به جای افراد معتبر، رقاص‌ها و افراد بیسواد كاندیدای ورود به مجلس شوند. تعدادی از داوطلبان ورود به مجلس بحرین، هنگام ثبت نام از قضات ناظر بر كمیته انتخاب می‌خواستند در پر كردن پرسش نامه‌های ویژه كاندیداها آنها را كمك كنند!

* وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام كرد دختر اسماعیل هنیه یكی از رهبران حماس در تل آویو درمان شد. به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری‌ها، براساس بیانیه وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، پس از آنكه دختر 20 ساله اسماعیل هنیه به هنگام درمان معمولی با مشكلاتی روبه‌رو شد در بیمارستان ایخیلوف تل‌آویو، تحت درمان فوری قرار گرفت. اسماعیل هنیه 13 دختر و پسر دارد. بیمارستان ایخیلوف تل آویو هم این موضوع را تایید كرده است. به گفته وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، دختر هنیه از طریق گذرگاه بیت حانون (ایریز) از شمال منطقه غزه به اسرائیل منتقل شد. در منطقه غزه، یك مقام وزارت بهداشت این اطلاعات را تایید كرد اما گفت مریضی كه در اسرائیل درمان شد خواهر هنیه بود نه دخترش. وی توضیح داد: فرد بیمار دو هفته پیش به دلیل وضعیت اضطراری‌اش به بیمارستان خصوصی ایخلیوف تل‌آویو منتقل شد. جان او در خطر بود. سال گذشته نیز نوه اسماعیل هنیه به نام "آمال" نیز در یكی از بیمارستان‌های اسرائیل بستری شد و تحت درمان قرار گرفت. او اندكی بعد در بیمارستان در غزه درگذشت. حماس، با هماهنگی امنیتی میان دولت خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی مخالف است اما خود با هماهنگی با اسرائیل در وضعیت‌های انسان دوستانه مانند درمان، تحویل جنازه كشته شدگان و دیدار خانواده‌های اسیران فلسطینی دربند اسرائیل، مخالفتی ندارد.

* پیشرفت مذاكرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 سران رژیم صهیونیستی را خشمگین كرده است. بعد از آنكه روز یكشنبه، نتانیاهو توافق هسته‌ای ایران و 1+5 را یك "توافق بد" دانست، دو وزیر كابینه او نیز در مصاحبه با رادیو اسراییل با هشدار به كشورهای طرف مذاكره با ایران، آنها را از توافق هسته‌ای با ایران برحذر داشتند. "یووال اشتینیتز" وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در مصاحبه با رادیو اسراییل با هشدار به كشورهای گروه 1+5 گفت:‌این كشورها چه اصراری به توافق با ایران تا مهلت تعیین شده 4 آذر دارند؟ می‌توان توافق را به تاخیر انداخت و با ایجاد فشار بیشتر به ایران، این كشور را واداشت تا از مواضع كنونی خود در موضوع هسته‌ای عقب نشینی كند. وی افزود: برخی از قدرت‌ها احساس می‌كنند مشكلات مهم‌تر و فوری‌تری از جمله تهدید داعش وجود دارد و از این رو می‌خواهند برای حل بحران داعش به هر نحوی شده موضوع ایران را از روی میز بردارند تا موضوعات مهم‌تر از جمله داعش را حل و فصل كنند. اشتینیتز گفت تهدید اصلی ایران است نه داعش. آویگدور لیبرمن وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز در مصاحبه‌ای با رادیو اسراییل، ایران را به طور تلویحی به حمله یكجانه اسراییل تهدید كرد. لیبرمن با اشاره به اینكه اسراییل باید امنیت شهروندان خود را تأمین كند، گفت: مقامات اسراییل به اندازه كافی درباره تهدید ناشی از برنامه هسته‌ای ایران حرف زده‌اند. اما اكنون زمان عمل است نه حرف زدن.

* یك استاد زن در دانشگاه دمام عربستان سعودی، از عضویت در هیئت علمی این دانشگاه استعفا داد تا با ابوبكر بغدادی سركرده داعش بیعت كند. به گزارش العالم، روزنامه سعودی الحیات نوشت: عضو هیئت علمی دانشگاه دمام عربستان پیوستن به تشكیلات دولت اسلامی (داعش) را به تدر?س در دانشگاه دمام ترجیح داد. وی سال‌های زیادی در این دانشگاه مشغول به تدریس بوده و در زمینه اصول فقه و اقتصاد اسلامی سخنرانی‌هایی داشته و حقوق قابل توجهی می‌گرفته است. به گزارش این روزنامه، "خانم دكتر ایمان مصطفی البغا" كه سوری‌الاصل است، به داشتن روحیه افراط گرایی دینی معروف است. وی با اعتراض به فساد امت مسلمان و فقر و محرومیت آنان گفت: "مادامی احكام الهی اجرا نشود، این وضع ادامه خواهد داشت و امت اسلامی به علمای شهادت‌طلبی نیاز دارند كه از این زندگی دل بكنند تا احكام شرعی بین مسلمانان اعمال شود. یكی از افرادی كه این عمل را انجام داد، پادشاه من شیخ اسامه بن لادن است كه از ثروت خود گذشت تا ما را به جهاد در راه خدا ترغیب كند. من از حقوق قابل توجهی كه می‌گرفتم، گذشتم و به خدمت امت مسلمان برای مبارزه با ظالمان پیوستم." این واقعه نشان می‌دهد تبلیغات گمراه كننده گروه تروریستی داعش توانسته حتی بعضی از اساتید دانشگاه در كشورهای عربی را نیز گمراه كند.

*قدس

بررسی علت سقوط هواپیمای فالکن

مهر: بررسی گزارش کمیسیون عمران در مورد سانحه سقوط هواپیمای جت فالکن فلایت چک سازمان هواپیمایی کشوری در آبهای جزیره کیش که اسفندماه سال گذشته اتفاق افتاد، در دستور کار مجلس قرار گرفت.

تحریف گفته های مدیرکل

ایرنا: بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره انتشار برخی مطالب به نقل از آمانو در رسانه های غربی اظهار داشت: برخی رسانه های غربی با هدف مشخص سعی می‌کنند با تحریف مطالب و دیدگاه‌ها، دست به فضاسازی بزنند.

اعلام موضع می‌کنم

فرارو: محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به اینکه دولت درباره موضوع اسیدپاشی در اصفهان هیچ موضعگیری نکرده است، گفت: در جلسه مطبوعاتی مواضع دولت را در این زمینه بیان می‌کنم.

احتمال ابتلای حجاج به کرونا

فارس: فرشید رضایی کارشناس فنی بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در همایش بررسی بیماری‌های ویروسی و نوپدید گفت: تا عید قربان وضعیت تنفسی حجاج مناسب بود، اما در هفته پایانی مراسم ۵۰ نفر از حاجیان به بیماری تنفسی شدید مبتلا شده‌اند و بعید نیست حجاج ایرانی به کرونا مبتلا شده باشند.

دستمان پر است

فارس: عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران گفت: رئیس مرکز آمار ایران نمی‌تواند وارد مناظره شود، زیرا ما سوگند حرفه‌ای خورده‌ایم که استقلال حرفه‌ای و بی‌طرفی را حفظ کنیم و اگر وارد پرسش و پاسخ و مناظره شویم، بدون تردید دستمان پر است. وی افزود: من در هیچ جای دنیا ندیده‌ام که کسی مرکز آمارش را زیر سؤال ببرد.

شکايت از بانک ها به جايي نمي رسد!

جهان: سید حمیدرضا طباطبایی با انتقاد از عملکرد بانکها و نقشی که در ورشکستگی کارخانه ها دارند، در پاسخ به اینکه اگر فردی با بانک قرارداد بست و دچار زیان شد، آیا می‌تواند از بانک شکایت کند و اگر شکایت کرد، می‌تواند پولش را پس بگیرد، گفت: عقودی که هنگام ارایه تسهیلات با افراد و اشخاص یا شرکتها با بانک بسته می‌شود، ملاک تصمیم گیری و عمل است. اگر عقد براساس مضاربه یا مساقات یا یکی از عقود معین باشد، کاری نمی شود کرد. عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس با تاکید بر اینکه در ظاهر نظام بانکداری ما اسلامی است، گفت: بنا براین بانک بر اساس یکی از عقود اسلامی قرار داد می‌بندد، اما اشکال در جای دیگری است.

تجمع ‌کارگزاران مخابرات‌ روستایی

جهان: شماری از کارگزاران مخابرات روستایی به علت عدم عقد قرارداد مخابرات با آنها، صبح دیروز در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

ساخت فیلم هواپیمای ایران ۱۴۰

قدس آنلاین: منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه هوایی و هوانوردی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در رابطه با سقوط هواپیمای ایران ۱۴۰ باید اطلاع‌رسانی جامع شود که در این زمینه در حال ساخت فیلم این هواپیما هستیم.

با رئیس جدید صدا و سیما به توافق می‌رسیم

ایسنا: کمال تبریزی کارگردان سینما در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا به حل مشکلات سریال «سرزمین کهن» در دوره‌ رئیس بعدی سازمان صداوسیما امیدوار است؟ گفت: فکر می‌کنم این مشکلات حل شود و با رفتن آقای ضرغامی، تیم بعدی که بیاید، بتوانیم بنشینیم و با آنها مذاکرات را از اول آغاز کنیم، همه گذشته را بگوییم و مشکلاتی را که پیش آمده، مطرح کنیم.

حمایت‌ رسمی«کوکاکولا»از داعش

ابنا: شرکت کوکا کولا اخیراً در طراحی جدید خود عبارتی در تأیید و حمایت از گروه تروریستی داعش به کار برده است. رسانه‌های غربی اخیراً تصاویری از نوشابه‌های کوکا کولا را منتشر کردند که معادل انگلیسی داعش (Isis) بر روی برچسب تبلیغاتی آن نقش بسته است. عبارت نوشته شده بر این نوشابه بدین صورت است که «از نوشابه کوکا کولایتان به داعش هم بدهید».

شهادت یکی از مأموران نیروی انتظامی

تسنیم: روز گذشته مأمور یکی از کلانتری‌های تهران بزرگ به شهادت رسید.

بنابر اطلاعیه منتشر شده توسط مرکز اطلاع رسانی فرماندهی تهران بزرگ، شهادت این مأمور در حین انجام وظیفه رخ داده است.