گروه سیاسی مشرق - «توصیه» یا «تهدید»؛ کدام واژه توانایی روایت اظهارات مشاوران و نزدیکان دولت یازدهم را نسبت به چگونگی رویکرد بهارستان در قبال رأی اعتماد به وزیران پیشنهادی داراست. مشاوران و نزدیکان حجتالاسلام روحانی در طول عمر دولت یازدهم در هنگامه رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی سخنانی را بر زبان جاری میسازند که گویا بهارستان نشینها فاقد «استقلال رأی» هستند و باید نظرات آنان را تمکین نمایند. مرور کوتاه اظهارات آنان تصویر رسا و گویا پیرامون نحوه رویکردشان نسبت به مناسبات دولت و مجلس را به نشان میدهد.
حتی سعید حجاریان، از فعالان فتنه 88 و از اعضای برجسته حزب منحله مشارکت در گفتوگو با رسانه دولتی انحلال مجلس را درخواست نمود و اظهار داشت «نمایندگان برخلاف خواسته مردم حرف بزنند و عمل کنند و بعد آنوقت ببینند آیا مردم حوزههای انتخابیهشان آنها را به شهرشان راه میدهند؟ اگر این کار را بکنند مردم آنها را حتی به شهرهایشان راه نمیدهند. من معتقدم حتی اگر قرار باشد قانون اساسی عوض شود، باید شرایطی فراهم شود تا مانند بسیاری از کشورها، دولت بتواند مجلس را منحل کرده و انتخابات زودهنگام برگزار کند تا مردم مجدداً رأی دهند و سیستمی هماهنگ پدیدآورند. البته چنین چیزی در این کشور عملاً امکانپذیر نیست؛ چراکه آقای جنتی خود را هم بالای سر دولت و انتخابات آن میداند و هم بالای سر مجلس.»[4]
این اظهارات در حالی است که الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به عملکرد مشاورین و حلقه اول روحانی خطاب به رییس جمهور گفت: نماینده تهران با اشاره به سخنان روحانی تصریح کرد:" کاش وی (روحانی) در این جلسه حضور داشت و ما آن را میگفتیم، کاش ما این فرمایشات خوب آقای رئیس جمهور را در جمع نخبگان میشنیدیم، ای کاش ما این فرمایشات را در جمع مردم زنجان میشنیدیم.
نادران گفت: گفتهاند حرفهایی که باید اینجا میزدی، جای دیگری گفتهای و حرفهایی که جای دیگر باید میزدی اینجا میگویی، شما در بین مردم باید از مردم و مجلس دفاع میکردید، در جلسه استیضاح از شما خواهش کردیم که تشریف بیاورید، نمایندگان استیضاحکننده پذیرفتند که جلسه به جای روز چهارشنبه سهشنبه تشکیل شود، شما هم به سفر اردبیل برسید اما آقای رئیس جمهور شما خودتان بعد، از روز سهشنبه به چهارشنبه انداختید. وی افزود: کاش لااقل معاونان آقای رئیس جمهور مذاکرات روز استیضاح را به رئیس جمهور میدادند تا میخواندند، بین خود و خدا موضوع محوری استیضاح کنندگان بورسیهها بود؟ امان از دست مشاوران و ما ادراک مشاور.
با شرایط فعلی این پرسش به میان میآید که مشاوران و نزدیکان رئیسجمهور آیا آگاهاند که تیشه به ریشه «استقلال رأی» نمایندگان مردم میزنند؟ آیا آنان خواهان سیر نزولی مناسبات دوجانبه این دو قوه مهم هستند؟ آیا آتیه سیاسی خود را در توصیههای تهدیدآمیز میبینند؟
[1] - «مردم ببینند»، اکبر ترکان، روزنامه شرق، 14/5/1392، صفحه 14
[2] - روزنامهٔ وطن امروز، 19 دی 1392، ص 2
[3] - سایت مشرق، 5 دی 1392، کد خبر: 272304
[4] - روزنامهٔ شرق، 9 اردیبهشت 1393، ص 6
[5] - سایت ایسنا، 24 آذر 1392، کد خبر: 92092416221