گروه سیاسی مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
****
*وطن امروز
اوباما: موضع ما درباره تحریمها غیرقابل مذاکره است
جواد ظریف در حاشیه آخرین دور گفتوگوهای هستهای با آمریکا و متحدان اروپاییاش به تراس هتل محل اقامتش رفته و با تلفن و بعد با عراقچی گفتوگو میکند. جان کری به پارکی در نزدیکی هتل رفته و در حالی که ماموران امنیتی زیادی او را احاطه کردهاند، با تلفن در حال صحبت با کاخ سفید است. اینها تصاویری است که به بهترین وجه، اوج نگرانیها و استرسهای موجود در فضای گفتوگوهای هستهای در وین را نشان میدهد. بعد از تعلیق موقت گفتوگوها در روز جمعه، قرار شده بود جان کری به پاریس رفته و با سایر متحدانش به گفتوگو بنشیند و از طرف ایرانی نیز قرار بود عراقچی یا ظریف به تهران بازگشته و آخرین نظرات را نیز به مقامهای عالی کشور انتقال دهند. هیچ کدام از طرفین با این حال وین را ترک نکردند زیرا آنطور که تیم هستهای ایران بیان کرده بود مساله جدیدی وجود نداشت که بتوان درباره آن با تهران مشورت کرد. آنها روز شنبه بشدت سرگرم مطالعه راهکارهای نوین و همچنین مشورت گرفتن از سایر دیپلماتها و متحدانشان بودند و دوباره روز گذشته در حالی پنجمین دور از گفتوگوهای سهجانبهشان را برگزار کردند که رسانهها عنوان میکردند خوشبینان به توافق نهایی نیز سعی میکنند پیشبینیهای خود را محتاطانهتر
بیان کنند.
جان کری در مدت دوره بسیار کوتاه و یکروزه تعلیق مذاکرات، در وین بیکار نبود. او دائما در حال صحبت با متحدانش در نقاط مختلف دنیا بود. او ضمن دیدار با مقامات ترکیه، قطر، امارات، بحرین و کویت روز گذشته نیز به یکباره میزبان سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستانسعودی بود تا درباره این مذاکرات با او نیز گفتوگو کند. تعدادی از خبرنگاران مستقر در وین این اقدامات را نشاندهنده تلاش کری برای اقناع متحدانش به قبول کردن توافقی دانستند که او با همکاری کاترین اشتون در حال امضا با تهران بوده است. تا قبل از این ملاقاتها بیان میشد احتمال رسیدن به توافق بسیار پایین است اما بعد از این دیدارها به نظر میرسید باید منتظر خبر مهمی از هتل کوبورک در روز دوشنبه باشیم. تا چند هفته گذشته برخی منابع خبری از خوشبینیهای خود از رسیدن به نتیجه نهایی آمریکا در این دور از گفتوگوها میگفتند اما بعد از مذاکرات مسقط بود که دوران خوشبینی به وعدههای آمریکا نیز به پایان رسید. جان کری در عمان حرف آخر را بیان کرده بود: رئیسجمهور آمریکا هیچ تضمینی برای برداشته شدن کامل تحریمها به ایران نمیدهد. درباره نحوه برخورد کنگره با توافق هستهای نیز تضمینی ارائه نخواهد شد و در مقابل ایران باید تصمیم سخت نهایی را گرفته و از بسیاری از مواضع قبلی خود کوتاه بیاید. همین مسائل بود که باعث شد میزان خوشبینی به مذاکرات هستهای به صورت قابل توجهی پایین بیاید. در اولین دور از گفتوگوهای نهایی در وین نیز چیزی تغییر نکرد. آنطور که مقامات آمریکایی به شرط ناشناس ماندن به خبرنگاران بیان کردهاند، هیچ طرح جدیدی روی میز نیست. کارهای کارشناسی انجام شده و تنها به «توافقی سیاسی» نیاز است.
*کیهان
100 مورد تحریم جدید ظرف 10 ماه گذشته!
«محاسبه تعداد تحریمهایی که اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی یا شرکتهای طرف معامله با ایران اعمال شده، از تداوم استفاده قدرتهای بزرگ از فشار تحریم اقتصادی بر ایران خبر میدهد.»
وبسایت شرق با انتشار این تحلیل خاطرنشان کرد طی یک سال گذشته و پس از توافق ژنو بیش از 100 تحریم جدید علیه ایران اعمال شده است.
در توافق ژنو درباره توقف تحریمها احکام ذیل ذکر شده بود: «هیچ تحریم جدیدی از طرف شورای امنیت سازمان ملل بر فعالیتهای هستهای ایران وضع نمیشود.»، «هیچ تحریم جدیدی از طرف اتحادیه اروپا بر فعالیتهای هستهای ایران وضع نمیشود.»، «دولت آمریکا، با همکاری مستمر و ایفای نقش متناسب رئيسجمهور و کنگره، مانع اعمال تحریمهای جدید علیه فعالیتهای هستهای ایران خواهد شد». با این حال، عملکرد آمریکا و متحدانش طی یک سال سپری شده از توافق ژنو، نشان میدهد برخلاف ادعاهایی که پس از توافق ژنو در داخل کشور به عنوان یک امتیاز بزرگ و تاریخی مطرح میشد، ماشین تحریم علیه ایران متوقف نشد.
مشرق مینویسد: براساس بررسیهای انجام شده طی حدود یک سال پس از توافق ژنو نزدیک به 100 مورد تحریم جدید از سوی آمریکا و اروپا علیه شرکتها، بانکها و افراد با ادعای ارتباط با برنامه هستهای ایران اعمال شده است.
فهرست تحریمهای اعمال شده به شرح زیر است:
- 8 آذر 92، تحریم اتحادیه اروپا علیه 17 شرکت ایرانی
- 21 آذر 92، تحریم 4 شرکت خارجی و 5 نهاد ایرانی از سوی آمریکا
- 4 بهمن 92، وضع جریمه 152 میلیون دلاری به بانک کلیراستریم آلمان از سوی آمریکا
- 8 بهمن 92، جریمه بانک روسی «بانک ماسکوا» از سوی آمریکا
- 17 بهمن 92، تحریم 18 شرکت و 14 فرد ایرانی از سوی آمریکا
- 17 بهمن 92، تحریم یک شهروند تبعه ترکیه از سوی آمریکا
-17 بهمن 92، تحریم چند تن از اعضای سپاه پاسداران از سوی آمریکا
- 9 اردیبهشت 93، تحریم 8 شرکت چینی و 2 شرکت در دبی از سوی آمریکا
- 19 تیر93، درخواست جریمه 500 میلیون دلاری از کومرتس بانک، دومین بانک بزرگ آلمان از سوی آمریکا
- 22 تیر 93، جریمه 8 میلیارد و 900 میلیون دلاری بانک فرانسوی بیانپی پاریباس از سوی آمریکا
- 7 شهریور 1393، تحریم بیش از 25 فرد و شرکت ایرانی و غیرایرانی از سوی آمریکا
-16 مهر 93، اصرار اتحادیه اروپا بر تداوم تحریم شرکت ملی نفتکش ایران
- 29 مهر 93، ممنوعیت سرمایهگذاری در نفت و انرژي در ایران از سوی کنگره ایالتی پنسیلوانیای آمریکا
- 15 آبان 93، منع پرداخت هزینه استفاده از خدمات پروازی و عبور از مسیر هوایی ایران توسط شرکتهای هوایی غیر آمریکایی از طریق موسسات مالی آمریکایی
- 17 آبان 93، تحریم سه موسسه بانکی، آموزشی و یک سرمایهدار ایرانی از سوی اتحادیه اروپا
- 23 آبان 93، تحریم مجدد دانشگاه شریف و شرکت سورینت از سوی انگلستان
لازم به یادآوری است رهبر معظم انقلاب در دیدار 22 مرداد امسال خود با مسئولان وزارت امورخارجه و سفرا و رؤسای نمایندگیهای ایران در خارج از کشور طی سخنانی فرمودند: «در یک سال اخیر به خاطر مسائل حساس هستهای و تجربهای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماسها، نشستها و مذاکراتی داشته باشند... آمریکاییها نه تنها دشمنیها را کم نکردند بلکه تحریمها را هم افزایش دادند! البته میگویند این تحریمها، جدید نیست اما در واقع جدید است...»
اعلام برائت از فتنهگران پاسخ فرهادی به علی مطهری
علی مطهری سردرگمی و تناقضات بیپایان خود درباره فتنهگران را به نمایندگان مجلس نسبت داد.
وی در مصاحبه با سایت خبر آنلاین و درباره معرفی فرهادی به عنوان گزینه تصدی وزارت علوم گفت: اگر مجلس بخواهد با همان معیار گذشته خود یعنی همراهی یا عدم همراهی با فتنه قضاوت کند و رأی بدهد قاعدتاً آقای فرهادی هم نباید رأی بیاورد. چون ایشان هم از نظر آن گروه از نمایندگان که به موارد قبلی رأی ندادند با فتنه همراهی داشته است زیرا در مرداد ماه سال 88 نامهای را همراه آقایان خاتمی، موسوی، کروبی و بسیاری افراد دیگر خطاب به مراجع تقلید امضا کرده است که در آن نامه نوع رفتار با معترضان به رفتار دوران سیاه ستمشاهی تشبیه شده است. همچنین آقای فرهادی ظاهراً با حزب مشارکت نیز همکاری داشته است. البته فعلاً از آن هجوم پیامکی به نمایندگان که توسط محافل خارج از مجلس انجام میشد خبری نیست. ظاهراً آتشبس اعلام شده است. اما اگر این گروه از نمایندگان از معیار خود که همان مسئله فتنه باشد دست بردارند و بهانهگیری را پایان دهند آقای فرهادی رأی اعتماد خواهد گرفت ولی در این صورت باید پاسخگوی مردم باشند که چه اتفاقی افتاد که از شعار «فتنه خط قرمز ماست» عدول کردید؟
وی مدعی شد: در واقع نمایندگان مخالف گزینههای قبلی بر سر دوراهی قرار گرفتهاند که آیا بر معیار قبلی خود پافشاری کنند و این گزینه را نیز رد کنند یا از آن معیار به خاطر ملاحظاتی دست بردارند و به قول خودشان به یک فتنهگر رأی اعتماد بدهند. هر دو حالت به ضرر مجلس است.
این اظهارات در حالی است که نمایندگان مجلس ضمن همکاری کامل در رأی اعتماد به اغلب وزرای پیشنهادی (حتی با رأی بالای 270 نفر) و نیز رأی به فرجی دانا در سال گذشته، حسن نیت خود را به اثبات رسانده و در کنار این موضوع پایبندی خود به خط قرمز نظام در زمینه فتنهگران را به اثبات رساندهاند. با این وصف برائت هر نامزد تصدی وزارت از فتنهگران خط قرمز غیرقابل اغماض است.
در همین زمینه محمدپورمختار رئیس کمیسیون اصل 90 با اشاره به دیدارش با وزیر پیشنهادی علوم گفت: فرهادی ضمن اعلام برائت از فتنه 88 امضاء هر گونه نامه در حمایت از فتنهگران راتکذیب کرد و گفت افرادی نام وی را پای نامه آورده بودند.
وی در مصاحبه با مهر گفت: در صحبتی که با ایشان داشتم در خصوص امضای نامهای از طرف وی در سال 88 در حمایت از فتنه سؤال کردم که فرهادی با اعلام برائت از فتنه 88 صراحتاً گفتند که این نامه را امضا نکردند بلکه افرادی نام ایشان را در آن نامه قرار داده بودند.
همچنین قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به نشست این کمیسیون با محمد فرهادی گفت: در این جلسه نمایندگان سؤالات خود را مطرح کردند و دکتر فرهادی گفت فتنه را محکوم میکند و نامهای که به وی منتصب شده را امضا نکرده است. فرهادی همچنین گفت: «من در برنامه پزشکی ستاد موسوی دخیل بودم ولی در قضایای بعدی دخالتی نداشتم.» فرهادی درباره تیمی که قرار است در وزارت علوم به کار گیرد نیز گفت تیم خود را دارد و از افرادی که برخی از نمایندگان اسم بردند، استفاده نخواهد کرد و از کسانی استفاده میکند که به نظام، رهبری و انقلاب وفادار باشند و جهت آرامش و مصالح کشور فعالیت کنند.
جعفری افزود: دکتر فرهادی عنوان کرد در انتصابات از بسیج اساتید کمک گرفته و از آنها استفاده خواهم کرد. رشتهها را بازبینی کرده و رشتههای میان رشتهای را افزایش خواهم داد.
سخنگوی کمیسیون آموزش تصریح کرد: فرهادی همچنین ادامه داد با نشریات فرقهگرا و ضد انقلاب و افراد هنجار شکن در هر سطحی در دانشگاه برخورد خواهد کرد.
جعفری گفت: وزیر پیشنهادی علوم در مورد 750 رشته غیرقانونی دانشگاه آزاد نیز یادآور شد که این رشتهها باید با شورای گسترش وزارت علوم هماهنگ باشد. و کمیسیون نیز موافقت مشروط خود را اعلام کرد تا مباحثی که مطرح شده اجرایی شود.
یادآور میشود برخی روزنامههای حامی دولت نیز موضعی مشابه علی مطهری در پیش گرفتهاند و معلوم نیست این طیف واقعاً حامی دولتند یا فقط میخواهند با تظاهر به این حمایت سناریوی خود را پیش ببرند.
باید این توهم را از دولت زدود که توافق هستهای معجزه میکند
«با توافق هستهای معجزهای در اقتصاد رخ نمیدهد و اگر کسانی درون دولت چنین تصور خامی دارند باید اصلاح شود.»
این مطلب را فرشاد مومنی استاد اقتصاد دانشگاه علامهطباطبایی عنوان کرد. وی در مصاحبه با ایلنا و در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به برخی از صحبتها و تبلیغات، با توافق احتمالی معجزهای در اقتصاد رخ میدهد، گفت: این نوع برخورد و تحلیل را خطرناک و مشکوک ارزیابی میکنم. ما باید بدانیم تا زمانی که بلوغ فکری و اصلاح نظام و سیاستهای ضدتولیدی وجود نداشته باشد، هیچ معجزهای در اقتصاد در کار نخواهد بود. لذا اولویت نخست ما، اصلاح نظامهای ساختاری است نه فکر کردن به اینکه توافق هستهای همه مشکلات را حل میکند.
وی ادامه داد: کسانی که این تصورات، تفکرات و خیالات خام را دارند، چقدر خوب است به تاریخ اقتصادی ایران در سالهای 1352 تا 56 مراجعه کنند. در آن برهه زمانی دولت وقت ایران در قله در همتنیدگی منافع با قدرتهای بزرگ قرار داشت اما بخاطر اشتباهات فاحش سیاسی که مرتکب شد، علاوه بر حمایتهای همهجانبه سقوط کرد.
این اقتصاددان اصلاحطلب تصریح کرد: اگر دولتی واقعا توسعهگرا باشد، باید علیه این توهم، روشنگری انجام دهد و اگر خدایی ناکرده در درون دولت کسانی هستند که چنین تصور خامی دارند، در جهت اصلاح آن باید اقدام شود.
از سوی دیگر یک عضو مرکزیت حزب کارگزاران گفت: مسائل اقتصادی با توافق هستهای حل نمیشود.
سعید لیلاز در مصاحبه با ایسکانیوز اظهار داشت: ما ناگزیر به توافق نیستیم چراکه بهطور کلی تحریمهای بعد از انقلاب نه تعیین کننده بودهاند و نه بازدارنده. عدم توافق، یکباره ایران را در معرض بحران اقتصادی و دیگر مسایل قرار نمیدهد و توافق هستهای نیز ایران را گلستان نمیکند.
وی ادامه میدهد: بزرگنمایی درمورد آثار مثبت و منفی توافق هستهای جایز نیست. البته شاید اگر این توافق حاصل نشود یک نوع سرخوردگی در جامعه به وجود آید و از محبوبیت دولت کاسته شود اما این سرخوردگی زودگذر است و تأثیری آنچنانی در ساختارهای اقتصاد، اجتماعی و حتی سیاسی نخواهد داشت.
عضو کارگزاران گفت: توافق هستهای تنها شتاب 10 درصدی خواهد داد به روند بازسازی. من گفتم و بازهم میگویم توافق هستهای بهتر از عدم توافق است اما این بدان معنا نیست که به هر قیمت به این توافق دست پیدا کنیم. پس عدم توافق بهتر از توافق بد است.
وی خاطرنشان کرد: تحریمها بیشتر از آنکه ضرر داشته باشند مزایا داشتهاند. با بسته شدن درهای جهانی، ایران در زمینه تولید موفقیتهای بسیاری داشته، اشتغالزایی افزایش پیدا کرده و روحیه همبستگی در مردم تقویت شده است.
لیلاز تأکید میکند: اگر توافق صورت نگرفت اتفاق خاصی در اقتصاد رخ نخواهد داد و انضباط مالی و داشتن برنامه میتواند بسیاری از گرههای اقتصادی را باز کند. این را هم باید بگویم اینکه با توافق تمامی مسایل حل میشود و روابط ایران و غرب دوستانه میشود یک توهم بزرگ است.
روایت مدیر کل مطبوعاتی خاتمی از بیعلاقگی اصلاحطلبان به امام(ره)
مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد دولت اصلاحات اذعان کرد، که بسیاری از اصلاحطلبان برخلاف اول انقلاب دیگر علاقهای به امام خمینی ندارند.
عیسی سحرخیز از افراطیون مدعی اصلاحات و همکار گروهکها، مدیر کل مطبوعات داخلی در دولت خاتمی بود که در فتنه 88 بازداشت شد. وی در گفتوگو با جرس گفت «خیلی از اصلاحطلبان برخلاف اول انقلاب دیگر علاقهای به آقای خمینی ندارند.»
وی در این مصاحبه با یادآوری نحوه آشناییاش با سیدمحمد خاتمی و همکاریهایش با وی، گریزی هم به ماجرای «خروج از حاکمیت» که توسط تعدادی از اصلاحطلبان در دوران دولت دوم خرداد مطرح شد، زده و یادآور شده است: بحثهایی مانند خروج از حاکمیت مباحث داخلی اصلاحطلبان بود. از لحاظ تئوریک هم روی آنها کار میشد. دیدگاهها هم بسیار متفاوت بود. اصلا تعبیر جبهه اصلاحات به همین دلیل بود.
سحرخیز که سابقه حمایت از بهائیت و همجنسبازان را دارد، میگوید: من نگاه منتقدانهای به ایشان [امام] دارم و فکر میکنم خیلی از کارها خطا بود.
سحرخیز همچنین «تغییر قانون اساسی»، «تغییر ساختاری قوه قضائیه» و «حذف نهاد ولایت فقیه» را جزیی از اصلاحات ساختاری(!) میداند و اضافه میکند: ما در اول انقلاب اشتباه کردیم که با خوشبینی بسیار و اولیه به آیتالله خمینی، به ولایت فقیه هم باور داشتیم.
اظهارات سحرخیز به ویژه درباره بیعلاقگی اصلاحطلبان به حضرت امام(ره) طبق روال گذشته با سکوت توام با تاکید مدعیانی چون مجمع روحانیون مواجه شده است. در دولت خاتمی نیز گنجی تروریست ویژه افراطیون در حاشیه کنفرانس برلین مدعی شد «خمینی به موزه تاریخ خواهد رفت» اما سخنان وی با سکوت و انفعال خاتمی، مجمع روحانیون، حزب مشارکت و چپهای سابقا خط امامی مواجه شد. با این سکوت مداوم میشود گفت که مدعیان اصلاحطلبی به وضعیت «مردهای در میان زندگان رسیدهاند.»
*خراسان
دستور کابينه براي پرداخت ۵۲۰ هزار دلار به آژانس انرژي اتمي
بر اساس پيشنهاد معاونت حقوقي رييس جمهور و دستور روزهاي اخير هيئت دولت به ظريف، مقرر شده است وزارت امورخارجه کشورمان نسبت به پرداخت مبلغ 209 هزار يورو و همچنين 256 هزار دلار (در مجموع حدود ۵۲۶ هزار دلار) به آژانس بين المللي انرژي اتمي بابت سهميه و حق عضويت دولت جمهوري اسلامي ايران در اين آژانس اقدام کند که از اين مبلغ، 116 هزار يورو و 125 هزار دلار آن مربوط به بدهي گذشته دولت به اين نهاد بين المللي است.
تصميم گيري جديد دولت درباره ترانسفر بازيکنان
بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مقام ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که با توجه به تصميمات اخذ شده در دولت، از اين پس درآمد باشگاه ها و مؤسسات ورزشي داراي مجوز از مراجع ذي ربط از محل هايي چون نقل و انتقال يا معاوضه ورزشکاران و فروش لوازم متضمن شان و يا مشخصات باشگاه، درآمد ناشي از فعاليت ورزشي تلقي شده و از ماليات معاف مي باشد.
*ایران
توجه رسانهها به لابی موسویان در امریکا
همزمان با دور پایانی مذاکرات هستهای در وین یکی از رسانههای خارجی گزارش مفصلی از نقش «حسین موسویان» در فصل تازه دیپلماسی ایران منتشر کرده است.
در این گزارش از موسویان به عنوان «سفیر غیر رسمی جمهوری اسلامی ایران در خاک امریکا» یاد شده و آمده است: «روشنگری های وی در حمایت از حکومت تهران البته تنها محدود به دفاع از پرونده هسته ای این کشور نیست، بلکه به گفته خودش سایر موضوع های چالش برانگیز بیان ایران و غرب از جمله واقعیات ایران و منطقه، اشتباهات غرب در برخورد با ایران، ترسیم مظلومیت های ملت ایران، دفاع از حقوق هسته ای و ارائه دلایل قابل قبول در مخالفت با جنگ و تحریم علیه ملت ایران را نیز دربر می گیرد.»
کیک اختصاصی برای مذاکرهکنندگان هستهای
مدیران هتل «کوبورگ» وین، محل مذاکرات هستهای برای تیمهای مذاکرهکننده کیکهای اختصاصی پختند. به گزارش مجله مهر روی کیک علاوه بر تصویر پرچم طرفهای مذاکرهکننده، نوشته شده بود: «افتخار بزرگی است برای ما که با ما باشید.» یکی دیگر از حاشیههای دور آخر مذاکرات هستهای استیصال خبرنگاران رسانههای خارجی در ترجمه جمله محمد جواد ظریف بود. به گزارش ایرنا وزیر خارجه ایران عصر شنبه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران ایرانی که مقابل هتل کوبورگ اوضاع و احوال را جویا شده بود، گفت: انشاءالله خوب میشود. خبرنگاران خارجی هم که نمیدانستند معنای این عبارت چیست از ایرانیها هجی و معنای آن را میپرسیدند.
سؤال جالب نماینده بناب از نمایندگان تهران
سؤال نماینده بناب از همکارانش درباره مراسم تشییع «مرتضی پاشایی» بازتاب زیادی داشت. به گزارش ایسنا، حجتالاسلام محمد باقری روز گذشته درنطق میان دستور با اشاره به حضور گسترده مردم در مراسم تشییع مرتضی پاشایی گفت: از همکاران خودم بویژه نمایندگان تهران سؤال میکنم اگر چنین اتفاقی برای شما رخ دهد میتوانید بگویید چند درصد از حاضران در مراسم این خواننده پاپ در مراسمتان شرکت میکنند، مگر نه اینکه خیل عظیم جوانان حاضر در این مراسم موکلانتان هستند و شما به واسطه رأی آنها به مجلس آمدهاید، باید کمی تأمل کنیم تا بفهمیم کجای کار دچار اشکال است. «مهرداد بذرپاش» نماینده تهران و مدیر مسئول روزنامه وطن امروز در تذکر آیین نامهای در پاسخ به نماینده بناب گفت: نمایندگان تهران خود را خادم مردم میدانند و هیچ وقت افتخار نکردهاند که در تشییعشان افراد زیاد شرکت کنند یا کم.
گزارش واشنگتن پست از شهرآورد در کوران مذاکرات
برگزاری مسابقه بین پرسپولیس و استقلال در آخرین ساعات مانده به ضربالاجل توافق هستهای توجه «واشنگتن پست» را به خود جلب کرد. به گزارش «عصر ایران» این روزنامه امریکایی نوشت: «اگر فکر میکنید همه توجهها این روزها در ایران روی موضوع مذاکرات هستهای در وین متمرکز است سخت در اشتباهید چون برگزاری شهرآورد بزرگ پایتخت در روزهای گذشته کانون توجه افکار عمومی است. روز یکشنبه میلیونها ایرانی شاید قریب به یک چهارم جمعیت این کشور توجه شان به بازی دو تیم پرطرفدار پایتخت یعنی استقلال و پرسپولیس بود.»
ناامیدی نتانیاهو از اوباما
اندیشکده مطالعات امنیت ملی اسرائیل در گزارشی خبر داد «بنیامین نتانیاهو» به دنبال جایگزینی پوتین با اوباما در جهت تأثیرگذاری بر توافق هستهای با ایران است. به گزارش «تیک»در این گزارش عنوان شده: «همچنان که روابط دولت نتانیاهو و دولت اوباما روزبهروز در حال وخیمتر شدن است، روابط میان اورشلیم و مسکو در حال پیشرفت و شکوفا شدن است.»
*جمهوری اسلامی
* كارشناسان پي بردهاند قرآني كه در كتابخانه دانشگاه توبينگن نگهداري ميشود، بسيار قديمي و به احتمال قوي قديميترين قرآن موجود است. به گزارش بيبيسي، كارشناسان پس از مطالعه سه برگ از قرآني قديمي به اين نتيجه رسيدهاند كه تاريخ نگارش آن به قرن هفتم ميلادي يا سرآغاز اسلام برميگردد. اين قرآن از 150 سال پيش در خزانه كتابخانه دانشگاه توبينگن نگهداري ميشود، اما تاكنون كسي به قدمت و اهميت آن پي نبرده بود. نسخهشناسان با استفاده از تكنيكهاي تازه دريافتهاند كه قرآن مزبور به احتمال بالاي 95 درصد، در سالهاي 649 تا 675 ميلادي تحرير شده است. يعني تنها 20 تا 40 سال پس از وفات حضرت محمد، پيامبر اسلام. بدين ترتيب اين قرآن احتمالا قديميترين متن موجود از قرآن است. متن روي پوستي محكم و مرغوب نوشته شده كه توانسته صدها سال دوام بياورد.
* در حالي كه پيشروي ارتش و عشاير به سوي منطقه "هيت" در استان "الانبار" ادامه دارد، حتي زنان شهر "الرمادي" براي پاكسازي شهرشان از تروريستها مسلح شدهاند. به گزارش ديپلماسي ايراني، يك مقام امنيتي در فرماندهي عمليات استان "الانبار" اعلام كرد كه نيروهاي امنيتي با پشتيباني نيروهاي عشاير، پايگاه فداييان در نزديكي منطقه "هيت" در غرب "الانبار" را آزاد كردند. خبرگزاري "كل العراق" نوشت كه نيروهاي امنيتي عراق همچنين 9 خودرو و 2 توپ با گلوله 23 ميليمتري را بازپس گرفتند. براساس اين گزارش، مساجد "الرمادي" ساكنان اين شهر را براي مبارزه با داعش ترغيب و تجهيز ميكنند و حتي اكنون زنان اين منطقه مسلح شدهاند تا براي پاكسازي شهرشان با داعش بجنگند.
* نماينده مجلس عراق درباره خطر شيوع بيماري ابولا به عراق توسط عناصر گروه تروريستي داعش هشدار داد. به گزارش العالم "سهام الموسوي" عضو كميسيون بهداشت و محيط زيست در مجلس نمايندگان عراق گفت كه اين كميسيون اقدامات لازم را براي جلوگيري از ورود و شيوع بيماري ابولا در عراق انجام ميدهد. شبكه عراقي سومريه نيوز به نقل از سهام الموسوي گزارش داد كه ادارهها و مراكز وابسته به وزارت بهداشت عراق تاكنون هيچ موردي از ابتلا به بيماري ابولا در عراق را ثبت نكردهاند. اين نماينده عراقي همچنين خاطرنشان كرد كه آمريكا، رژيم صهيونيستي و برخي كشورهاي منطقه پشت پرده اوضاع كنوني عراق هستند، و هدف از اين اقدامات ضربه زدن به وحدت عراق از طريق كشتن مردم آن توسط عناصر گروه داعش و وارد كردن بيماريهاي خطرناك به اين كشور است. الموسوي درباره خطر ورود بيماري ابولا به عراق توسط گروهها و باندهاي وابسته به داعش و شيوع آن در شهرهاي مختلف عراق هشدار داد.