کد خبر 366831
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۲

برآورد ما این است که در حال حاضر 80 تا 85 هزار نفر مبتلا به ویروس اچ آی وی داشته باشیم اما آنچه ما شناسایی کردیم 28 هزارو 600 نفر است.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، معاون وزیر بهداشت با اشاره به تشخیص و درمان رایگان ایدز گفت: هزینه درمان هر فرد مبتلا به بیماری ایدز، ماهانه ۲ میلیون تومان است که در صورت مقاومت به درمان یا نیاز به بستری، به ۲۰ میلیون تومان هم می‌رسد.
 
دکتر علی اکبر سیاری در مراسم گشایش همزمان آزمایشگاه مرجع تشخیص اچ آی وی در مرکز بهداشتی درمانی شهید جعفری در تهران و در 10 استان دیگر کشور، افزود: با توجه به هزینه زیاد درمان، اگر مطمئن نباشیم که این داروها اثربخش است بیمار آسیب می‌بیند وهزینه زیادی هم دربردارد.
 
دکتر سیاری افزود: هدف از راه اندازی آزمایشگاه های تشخیص اچ آی وی در کشور دو موضوع است؛ یکی شناسایی افراد مبتلا و دیگری کنترل و اثربخشی دارو بر روی مبتلایانی که تحت درمان قرار می گیرند.
 
وی افزود: 50 درصد مبتلایان به ویروس اچ آی وی ایدز از بیماری خود اطلاع نــدارند بنابراین لازم بود افرادی که در کشور مبتلا هستند، شناسایی شوند و این شبکه آزمایشگاه های 11 گانه ای که به وجود آمده همه دانشگاه های ما را تحت پوشش قرار خواهد داد.
 
دکتر سیاری تصریح کرد: مجموعه 11گانه آزمایشگاه تشخیص اچ آی وی که امروز به بهره برداری می رسد، از 5 سال پیش شروع شده بود.
 
 گشایش شبکه تشخیص ویروس اچ‌آی‌وی
 
در مراسم بامداد امروز در مرکز بهداشتی شهید جعفری در خیابان 17 شهریور تهران، معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیگر مسئولان این وزارتخانه و همچنین نماینده سازمان ملل حضور داشتند و یازده آزمایشگاه منتخب در دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان، اهواز، ایران، بندرعباس، تبریز، زاهدان، ساری، شهیدبهشتی، شیراز، کرمان و کرمانشاه نیز همزمان، راه اندازی شدند.
 
این آزمایشگاه ها مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات تشخیصی سرولوژیکی شمارش سلول های cd4 که شاخص اصلی ایمنی بیماران هستند، آزمایشات مولکولی برای شناسایی بیشتر و اندازه گیری میزان بار ویروس در بدن بیماران است.
 
به گفته دکتر گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت هزینه تجهیزات هر آزمایشگاه را صندوق جهانی مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد تقبل کرده و برای مراجعه کنندگان و بیماران هزینه ها رایگان است.
 
پیش از این تشخیص آزمایشگاهی اچ آی وی در تمام سطوح برعهده سازمان های انتقال خون بود و امروز با افتتاح این آزمایشگاه ها تمام دانشگاه های علوم پزشکی تحت پوشش نظام تشخیص آزمایشگاهی این بیماری قرار گرفته اند و تشخیص پیشرفته ویروس اچ آی وی در سراسر کشور ممکن شده است.
 
در این آزمایشگاه ها تمام مراحل تشخیص اچ آی وی اعم از آزمایش تشخیص سریع و به موقع ابتلا به  اچ آی وی، آزمون های الایزا، شمارش سلول های سی دی چهار و در نهایت تست های مولکولی صورت می گیرد.
 
این فرآیند گام بسیار مهمی در راستای پیشگیری از انتقال اچ آی وی از مادر به نوزاد و همچنین پایش درمان اچ آی وی است.
 
شمار مبتلایان به ایدز در ایران
 
دکتر سیاری در سخنانی، با اشاره به این که هم اکنون 4800 نفر در کشور تحت درمان بیماری ویروس اچ آی وی ایدز هستند افزود: برآورد ما این است که در حال حاضر 80 تا 85 هزار نفر مبتلا به ویروس اچ آی وی داشته باشیم اما آنچه ما شناسایی کردیم 28 هزارو 600 نفر است بنابراین بقیه هنوز شناسایی نشده اند و شبکه11گانه آزمایشگاهی به ما کمک خواهد کرد که افرادی که مبتلا هستند شناسایی شوند.
 
دکتر سیاری با بیان این که دو گروه در کشور میزان ابتلائشان بالاتر است افزود: یکی معتادان تزریقی است که حدود 15 درصدشان اچ آی وی ایدز دارند و دیگری خانم هایی هستند که رفتار جنسی پرخطر دارند که در این افراد حدود 4 و نیم درصد است.
 
وی گفت: اولویت اولمان شناسایی در این دو گروه است که بتوانیم اول از طریق مشاوره و بعد آزمایش بتوانیم موارد ابتلا را شناسایی کنیم.
 
راه‌های انتقال ویروس ایدز  
 
وی درباره راه های انتقال ویروس اچ آی وی ایدز گفت: مردم باید اطلاع داشته باشند که کسی با دست دادن، روبوسی، استخر رفتن، استحمام و غذاخوردن از یک ظرف مبتلا به این ویروس نمی شود بلکه عمده راه ابتلا، از طریق تزریق و تماس جنسی است.
 
دکتر سیاری با بیان اینکه بیشترین موارد ابتلا به ویروس اچ آی وی ایدز در کشور ما از طریق معتادان تزریقی است که سال ها پیش از زندان شروع شد و بعد توسعه پیدا کرد گفت: به همین خاطر ما برنامه کاهش آسیب را در دستور کار داریم.
 
46 درصد مبتلایان، معتاد تزریقی‌اند
 
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: در حال حاضر حدود 46 یا 48 درصد موارد مبتلا از طریق معتادان تزریقی، 36 درصد تماس جنسی، 2 و هشت دهم درصد از طریق مادر به کودک است که خوشبختانه امسال تاکنون مورد جدیدی نداشته ایم و 14 و شش دهم درصد هم نامشخص است.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما