کد خبر 367303
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۱

وزیر اقتصاد ایران و وزیر توسعه اقتصادی روسیه با یکدیگر دیدار و در زمینه توافقات جدید اقتصادی بین دو کشور گفتگو کردند.

به گزارش مشرق، علی طیب نیا در جریان دیدار با "الکساندر اولیوکایف" که در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، طی سخنانی بر اراده جمهوری اسلامی برای توسعه بیش از پیش روابط دو کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به مذاکرات سازنده سران ایران و روسیه برای گسترش روابط اقتصادی دو کشور همسایه اظهارداشت: قرار داشتن دو کشور ایران و روسیه تحت تحریم های یکجانبه غرب، زمینه بسیار مناسبی را برای برآورده کردن نیازهای مشترک دو کشور از طریق مبادلات تجاری و سرمایه گذاری مشترک فراهم آورده است.

طیب نیا همچنین سفر وزیر توسعه اقتصادی روسیه به ایران را در راستای عملی کردن توافقات سران دو کشور برای توسعه روابط پیش گفته عنوان کرد و گفت: در گفتگو با "اولیوکایف" در خصوص برخی از مشکلات و موانع موجود بر سر راه توسعه روابط ایران و روسیه بررسی و قرار شد، موافقتنامه گسترش همکاری های گمرکی و موافقتنامه مربوط به سرمایه گذاری خارجی بین دو کشور هر چه سریع تر نهایی شده و به امضا برسد.

وی افزود: همچنین توافق شد، به منظور تسهیل و افزایش صادرات موادغذایی و محصولات کشاورزی  و سایر اقلام مورد نیاز روسیه، این کشور یکسری اصلاحات را در تعرفه های تجاری خودش اعمال کند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در مجموع در این دیدار، توافقات خوبی بین دو کشور صورت گرفت، از جمله  قرار شد یک کمیته مشترک سرمایه گذاری به منظور افزایش چندین برابری حجم سرمایه گذاری بین دو کشور تشکیل شود.

طیب نیا کشورمان با بیان اینکه سطح مبادلات دو کشور خیلی محدود بوده و متناسب روابط سیاسی دو کشور نیست، حجم این مبادلات را حدود یک میلیارد دلار در سال ذکر کرد که به گفته وی به سادگی و ظرف یک مدت کوتاه می تواند به طور چشم گیری افزایش یابد.

وی همچنین با ابراز تاسف از نازل بودن سطح سرمایه گذاری دو کشور اظهارداشت: وزیر توسعه و اقتصاد روسیه تاکید داشت که سطح سرمایه گذاری های دو کشور می تواند به بیش از 10 برابر افزایش یابد.

وزیر اقتصاد افزود: امیدواریم با پیگیری موضوع و رفع مشکلات و موانع روابط تجاری و سرمایه گذاری دو کشور، بتواند به جایگاه واقعی خودش نزدیک شود.

همچنین "الکساندر اولیوکایف" نیز طی سخنانی در این دیدار، با تاکید بر این نکته که قطعا پتانسیل همکاری های دو کشور خیلی بیشتر از وضعیت فعلی است گفت: در همین راستا و به منظور رفع موانع سر راه تجارت دو کشور تلاش می کنیم از امکانات لجستیک حمل و نقل دریایی، هوایی، راه آهن و ترانزیت از طریق آذربایجان برای تسهیل تجارت فیمابین استفاده کنیم.

وزیر توسعه اقتصادی روسیه گفت: به منظور رفع نیازهای مبادلاتی و صنعتی دو کشور، لازم است طرح های بزرگی تعریف کنیم که محصول مشترک آن رافع نیازهای دو کشور بوده و مازاد آن به کشورهای ثالث صادر شود.

منبع: مهر