با این وجود هیات‌مدیره استقلال که زیر فشار وزارت ورزش است به مدیرعامل تیم هشدار داده که همه خریدهای نیم‌فصل بر خلاف ابتدای فصل، باید زیرنظر هیات‌مدیره انجام شود.

به گزارش مشرق، امیر قلعه‌نویی روش خاص خود را برای تیمداری دارد. یکی از فرق‌های بزرگ سرمربی استقلال که موفق‌ترین مربی همه ادوار لیگ برتر به حساب می‌آید، با بقیه هم‌سلفانش، انتخاب بازیکنان کارآمد است. او در سال 83 که نخستین سال مربیگری‌اش در استقلال محسوب می‌شد بسیاری از بازیکنان قدیمی را بیرون ریخت و با خریدهای جدید مثل عنایتی و اکبرپور توانست یک تیم کاملا مدعی بسازد.

 سال نخست نایب‌قهرمان شد، سال دوم به رتبه سوم تنزل پیدا کرد اما در سال سوم با اقتدار استقلال را قهرمان لیگ برتر کرد. در سپاهان و تراکتورسازی هم نشان داد در انتخاب بازیکن تبحر ویژه‌ای دارد. او در اصفهان یکی از پرمهره‌ترین تیم‌های تاریخ لیگ برتر را بست و در 2 سال متوالی بهترین نتایج ممکن را گرفت اما از زمان بازگشت مجددش به استقلال ورق به‌گونه‌ای دیگر برگشته است. اگرچه در لیگ دوازدهم موفق شد استقلال را طی یک رقابت میلیمتری با سپاهان، قهرمان کند اما در لیگ سیزدهم با پنجم کردن آبی‌ها مشخص شد استقلال آن تیم سال‌های گذشته نیست. حتی قلعه‌نویی هم دچار اشتباهاتی شد که کمتر پیش از این نمونه‌اش را دیده بودیم. در ادامه به چند نمونه از این اشتباهات می‌پردازیم. تغییرات پی‌درپی در ترکیب استقلال از فصل دوازدهم که امیر قلعه‌نویی زمام امور فنی را در دست گرفت محسوس و چشمگیر است. بازیکنان بسیاری طی 2 فصل و نیم گذشته به استقلال آمد و رفت کرده‌اند به طوری که برخی از آنها معلوم نیست الان چه وضعیتی در فوتبال دارند. یکی از این بازیکنان مجید غلام‌نژاد است. بازیکنی که نیم‌فصل لیگ سیزدهم به استقلال آمد تا گره‌گشای تیم قلعه‌نویی باشد اما اکنون هیچ اثری از او در فوتبال ایران نیست.

درست حوالی همین هفته‌ها بود که قلعه‌نویی برای ترمیم نقاط ضعف تیمش رفت سراغ مجید غلام‌نژاد و این بازیکن را به خدمت گرفت. مدافع و هافبک راست تیم سایپا نیز با انگیزه و میل زیاد به استقلال آمد تا شاید دوباره به دوران اوج بازگردد و ملی‌پوش شود اما آنچه رقم خورد با پیش‌بینی‌ها فرسنگ‌ها فاصله داشت و غلام‌نژاد نه تنها به تیم‌ملی نرسید بلکه تبدیل شد به یکی از بازیکنان ناکارآمد تیم قلعه‌نویی و سرانجام پس از نیم‌فصل بازی در ترکیب آبی‌های این تیم را به مقصدی نامعلوم ترک کرد. اینکه قلعه‌نویی در وضعیت به وجود آمده مقصر است را باید مورد ارزیابی و کنکاش دقیق قرار داد و سیاهه همه بازیکنانی که او از زمان بازگشت به استقلال فراخوانده و اکنون جایی در تیم‌ها ندارند را باید در وقت مناسبی روی کاغذ آورد. اشاره به نام غلام‌نژاد در واقع یک نگاه اجمالی به وضعیتی است که در فصول اخیر پیش‌آمده که علی‌الظاهر تمامی ندارد. در همین فصل چهاردهم میلاد فخرالدینی جانشین مجید غلام‌نژاد شد. بازیکنی که با سر و صدای فراوان به استقلال آمد و عملکرد خوبی هم داشت اما هر چه به پایان نیم‌فصل و شروع نقل و انتقالات نزدیک شدیم زمزمه جدایی این بازیکن آینده‌دار را از استقلال شنیدیم به‌طوری که الان گفته می‌شود میلاد به‌طور قطع نیم‌فصل دوم برای استقلال بازی نخواهد کرد. حتی قلعه‌نویی نام گزینه جانشینی این بازیکن را هم به باشگاه استقلال داده و از کمیته نقل و انتقالات باشگاه خواسته است بابک حاتمی را از سایپا جذب کند؛ تغییری که روشن نیست با چه اهدافی انجام می‌شود و امیر قلعه‌نویی چرا اینقدر زود از بازیکنانی که خودش به استقلال آورده، قطع امید می‌کند و رو برمی‌گرداند؟! موضوع فقط پشیمانی سریع امیر قلعه‌نویی نسبت به خریدها و انتخاب‌های خودش نیست. این وسط باشگاه استقلال با موجی از رفت و آمد مواجه می‌شود که از نظر شخصیتی آسیب‌هایی به مجموعه وارد می‌کند.

در انتظار واکنش باشگاه
از فصل دوازدهم تاکنون تعداد زیادی از بازیکنان به استقلال آمده‌اند و رفته‌اند و این داستان همچنان ادامه دارد و سوال این است که وضعیت کنونی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و آیا در باشگاه استقلال که کمیته نقل و انتقالات تشکیل شده دلیل رفت و آمدهای 2 فصل و نیم گذشته را پیدا می‌کنند یا خیر؟ منصور پورحیدری، مسعود معینی و رضا صادق‌پور به‌عنوان اعضای کمیته فنی برگزیده شده‌اند. افرادی که خود با مسائل فنی فوتبال چندان بیگانه نیستند.

انتظار افکار عمومی از کمیته نقل و انتقالات باشگاه استقلال این است که به دنبال یافتن دلایل این همه تغییرات باشند و از امیر قلعه‌نویی درباره جذب یک مدافع راست دیگر سوالاتی بپرسند. چرا یک روز غلام‌نژاد می‌آید و می‌رود، فخرالدینی جذب می‌شود و حالا صحبت از جدایی او است و حالا نام بابک حاتمی مطرح می‌شود؟ آیا امیر قلعه‌نویی قدرت تشخیص خود را از کف داده یا دلیل تغییرات چیز دیگری است؟ چرا استقلال در هر نیم‌فصل یک مدافع راست استخدام می‌کند؟ نه تنها در این پست که در پست‌های دیگر هم خرید‌های بی‌ثمر بسیاری صورت گرفت. به عنوان مثال همه خرید‌های استقلال که طی 2 فصل اخیر در نیم‌فصل صورت پذیرفته‌اند در پایان فصل منجر به اخراج شده است. قلعه‌نویی در لیگ دوازدهم 5 بازیکن را در تعطیلات نیم‌فصل اضافه کرد اما 6 ماه بعد عذر همه آن بازیکنان را خواست.

هیات‌مدیره و گرفتن اختیارات از نظری جویباری
پس از باخت در داربی بود که سرانجام هیات‌مدیره انتخابی وزارت ورزش شهامت پیدا کرد اولین واکنش را علیه کادر فنی این تیم داشته باشد. اول فصل از آنجایی که قلعه‌نویی احساس کرده بود افشارزاده همانند فتح‌الله‌زاده قدرت چانه‌زنی با ستاره‌ها را برای جذب ندارد، طی حکمی نظری‌جویباری، یار دیرین خود و باجناق محمود فکری (مربی این فصل استقلال) را مسؤول کمیته نقل و انتقالات کرد البته جویباری هم نشان داد در این کار تبحر خاصی دارد. استقلال به‌صورت واضح و روشن بر خلاف دستور وزارت ورزش و جوانان، قانون سقف بودجه را شکست اما همه ملی‌پوشان خود را حفظ کرد. کاری که رحیمی در پرسپولیس هرگز در آن موفق نبود.

با این وجود هیات‌مدیره استقلال که زیر فشار وزارت ورزش است به مدیرعامل تیم هشدار داده که همه خریدهای نیم‌فصل بر خلاف ابتدای فصل، باید زیرنظر هیات‌مدیره انجام شود. حالا باید دید این نظارت منجر به تغییر رویه سابق می‌شود یا نه. قلعه‌نویی لیست 5 نفره خود را داده است اما نکته اصلی اینجاست که استقلال بودجه خرید این بازیکنان را دارد یا نه؟ چرا که طبق لیست اعلام شده، آنها 14 میلیارد تومان تا امروز هزینه کرده‌اند و تنها یک میلیارد تومان دیگر حق خرید دارند البته فسخ قرارداد با آندو تیموریان و فخرالدینی می‌تواند یک راهکار دیگر استقلال باشد.

منبع: روزنامه وطن امروز