با وجود استقبال اغلب روزنامه‌ها از اجتماع 20 میلیونی اربعین حسینی(ع)، روزنامه‌های زنجیره‌ای و حامی فتنه این رویداد مهم را در صفحات اول خود حذف کردند...

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.


*وطن امروز

انقلاب و فضای مجازی یا انقلاب در فضای مجازی؟

یکی از مسائلی که در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی قابل طرح است نسبت انقلاب با فضای مجازی به‌عنوان یکی از دستاوردهای تمدن غربی است. در حقیقت بحث از «رابطه انقلاب و فضای مجازی» بعد از جدی شدن حضور این پدیده در مناسبات انقلاب اسلامی مورد توجه برخی اندیشمندان و صاحبنظران قرار گرفت و از این نظر مساله‌ای جدید محسوب نمی‌شود اما از جمله مباحثی که در چند سال اخیر به‌عنوان یکی از موضوعات گفتمانی انقلاب در حال رشد و شکوفایی است، شعاری با عنوان «انقلاب اسلامی در فضای مجازی» است. طراحان این شعار معتقدند باید در فضای مجازی انقلاب رخ دهد و نظام اسلامی نباید در مقابل سونامی فضای مجازی که عرصه‌های گوناگون نظام را مورد تهدید قرار داده است، منفعل بوده و به رفرم یا تغییرات حداقلی بسنده کند.
در نگاه اول به نظر می‌رسد این دو اصطلاح در مقابل همدیگر قرار دارند و نمی‌توان محمل مشترکی برای آنها در نظر گرفت اما با دقت نظر روشن می‌شود طرح انقلاب در فضای مجازی، یکی از راهکارهای حل مساله نسبت انقلاب و فضای مجازی است. به نظر نویسنده برای پاسخ به نوع رابطه انقلاب و فضای مجازی سه رویکرد بنیادی، راهبردی و کاربردی وجود دارد که در ادامه به هریک از این رویکردها اشاره‌ای مختصر شده و در پایان مشخص می‌شود انقلاب در فضای مجازی در چارچوب کدامیک از آنها قابل تحلیل است.  در بحث بنیادین از رابطه انقلاب و فضای مجازی، باید از منظر مبانی انقلاب و فضای مجازی به دنبال راهکار گشت. به این معنی که مبانی ارزشی پذیرفته شده در انقلاب اسلامی را با مبانی حاکم بر فضای مجازی به‌عنوان یکی از عناصر دنیای مدرن مورد مقایسه قرار داد و در این چارچوب، راهکاری اصولی ارائه داد. به‌عنوان نمونه یکی از مباحث مهم در این زمینه، مساله تلاش اسلام و معارف دینی در رشد قوه عاقله آدمی و به بند کشیدن قوای مخیله و واهمه است؛ قوایی که آدمی را به وادی وهم و خیالات رهنمون می‌کند. بر این اساس، هرچه انسان مومن بتواند بعد عقلانی وجود خود را رشد دهد، زمینه کمال و قرب ‌الی‌الله در او فراهم‌تر می‌شود. در این میان آنچه مزاحم و مانع رشد عقلانیت است، پرواز قوه واهمه و مخیله و جولان افسارگسیخته اوهام و خیالات در نفس آدمی است. از این رو، تلاش نظام ارزشی، اخلاقی و تکلیفی دین مبین اسلام، کنترل و محدود کردن این قواست اما در مقابل، بستر ارتباط فضای مجازی با نفس آدمی از دریچه قوه خیال و قوه واهمه آدمی است و هرچه انسان با این فضا بیشتر مانوس شود، رشد این قوا در او شدت می‌یابد.


حنای آمریکا دیگر رنگی ندارد

گزارش کمیته اطلاعات «سنا»ی آمریکا جزئیات هولناکی را از برنامه شکنجه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا» فاش کرد اما مساله‌ای که وجود دارد این است که در این گزارش، مهم‌ترین موضوع نادیده گرفته شده است و آن، این است که هدف اصلی شکنجه‌ها چه بوده است؟ هدف پشت پرده شکنجه‌های سیا این بوده که مظنونان را شکنجه دهند تا از آنها اعترافات دروغین دریافت کنند. عاملان واقعی حملات 11 سپتامبر به برج‌های دوقلو در آمریکا در واقع صهیونیست‌ها و متحدان آنها در دستگاه امنیت ملی ایالات متحده بودند و به همین دلیل به شواهد ساختگی نیاز داشتند تا حمله به برج‌های دوقلو در آمریکا را گردن مسلمانان بیندازند؛ به همین دلیل افراد بی‌گناه را شکنجه می‌کردند تا شواهد جعلی و ساختگی به وجود آورند. انتشار این گزارش تأثیرات منفی بر وجهه ایالات متحده در سطح جهان خواهد داشت و موجب می‌شود آمریکا احترام خود را در جهان از دست بدهد. نظرسنجی‌های صورت گرفته حاکی از آن است که افکار عمومی جهان در حال حاضر آمریکا را یکی از تهدیدات اصلی برای صلح جهانی می‌دانند و از این پس ادعاهای آمریکا درباره این مساله که رهبری جهان در مسائل مربوط به حقوق بشر را در دستان خود دارد، بیش از پیش به یک مساله مزخرف و پوچ تبدیل خواهد شد.

آمریکا به طور مداوم کشورهای دیگر در سراسر جهان را به رعایت مسائل حقوق بشری موعظه می‌کند. مساله‌ای که در اینجا وجود دارد این است که موضوعات حقوق بشری همیشه آلوده به مسائل سیاسی می‌شود و اهداف سیاسی را دنبال می‌کند. آمریکا با استفاده از حقوق بشر به‌عنوان یک سلاح، به مخالفان خود حمله می‌برد اما حاضر نیست مسائل حقوق بشری را در خود این کشور رعایت کند یا گام‌هایی در جهت اصلاح نقض حقوق بشر در آمریکا و کشورهای همپیمان خود بردارد. امروز، مساله حقوق بشر در آمریکا به حاشیه رانده شده است؛ به همین دلیل جامعه جهانی دیگر درباره مسائل حقوق بشری، آمریکا را جدی نمی‌گیرد. «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا بسیار تلاش می‌کند خود را به‌عنوان مدافع حقوق بشر به نمایش درآورد اما عملکرد او متقاعدکننده نیست. سوالی که برای بسیاری بعد از انتشار گزارش کمیته اطلاعات سنا از شیوه‌های خشن بازجویی از مظنونان توسط «سیا» مطرح است، آن است که دلیل انتشار این گزارش در حال حاضر چه بوده و چرا این گزارش پیش از این منتشر نشده است؟ در این باره می‌توان اینگونه گفت که جمهوریخواهان به طور مداوم، دموکرات‌ها را طوری به تصویر می‌کشند که گویی در قبال مساله «تروریسم» بسیار نرم برخورد می‌کنند. از طرف دیگر، دموکرات‌ها یک ضدسلاح بالقوه علیه جمهوریخواهان دوران ریاست جمهوری «جورج بوش» دارند و آن این است که آنها می‌توانند جمهوریخواهان را تهدید کنند که به اتهام انجام جرائم جنگی می‌توانند آنها را تحت پیگرد قانونی قرار دهند. سلاح نهایی سیاسی در واقع حقیقت حادثه 11سپتامبر است.


*کیهان


رسوایی حامیان فتنه در سانسور حماسه 20 میلیونی اربعین

با وجود استقبال اغلب روزنامه‌ها از اجتماع 20 میلیونی اربعین حسینی(ع)، روزنامه‌های زنجیره‌ای و حامی فتنه این رویداد مهم را در صفحات اول خود حذف کردند تا ثابت کنند اصل مشکل جریان فتنه، اسلام و نهضت امام حسین علیه‌السلام است.این برخورد عجیب نشریات زنجیره‌ای با یک رویداد مهم 20 میلیونی در حالی است که رسانه‌های بیگانه و ضد انقلاب نظیر صدای آمریکا، بی‌بی‌سی، رادیو فردا، دویچه وله، گویانیوز نیز در کنار دو سایت جرس و کلمه (وابسته به فتنه سبز) اقدام به سانسور راهپیمایی و پیاده‌روی عظیم اربعین از نجف اشرف تا کربلای معلا کرده بودند. این امپراتوری رسانه‌ای دروغ در نقطه مقابل کوچک‌ترین و کم‌اهمیت‌ترین اتفاقات چند نفره را تبدیل به عناوین اصلی خبری خود می‌کند.دیروز البته اغلب روزنامه‌های داخلی در عناوین مهم خود، رویداد بزرگ راهپیمایی و اجتماع بزرگ اربعین را در تیتر و عکس‌های اصلی خود گنجانده بودند از جمله؛
- جوان: مشق 20 میلیونی آزادی قدس در کربلا

- جام جم: اربعینی که شگفتی‌ساز شد
- رسالت: اربعین حسینی صحنه قدرت‌نمایی اسلام ناب محمدی(ص) شد
- همشهری: جهان در حیرت حماسه بی‌نظیر اربعین
- وطن امروز: ارتش بیست میلیونی
- خراسان: مانور عشق و اقتدار
- کار و کارگر: همایش 20 میلیونی شیعیان در کربلای حسینی
- اطلاعات: کربلا میعادگاه میلیون‌ها جان شیفته
- مردم‌سالاری: تجمع بزرگ کربلا؛ پاسخ کوبنده به داعش
- جمهوری اسلامی: تجلی وفاداری 17 میلیون زائر کربلا در اربعین حسینی
- شهروند: اربعین 20 میلیونی
- و کیهان با تیتر «راه قدس از کربلا آغاز شد» به استقبال این رخداد عظیم رفته بود
- و...

اما برخی روزنامه‌ها که سوابق حمایت از فتنه و فتنه‌گران را دارند ترجیح دادند با سکوت از کنار ماجرا بگذرند یا به کوچک نمایی آن بپردازند. از جمله روزنامه غربگرای شرق هیچ تصویر و تیتری درباره اربعین 20 میلیونی کربلا منتشر نکرد و تنها در گوشه‌ای از صفحه تیتر عزاداری اربعین حسینی در حضور مقام معظم رهبری را در صفحه اول قرار داد. این روزنامه در عوض از این تیترها در صفحه اول خود استفاده کرد: «با رپ مبتنی بر فرهنگ ایرانی مشکلی نداریم»، «سید حسن خمینی: تازه از راه رسیده‌ها چهره‌های قدیمی را منکوب می‌کنند»، «واکنش‌ها به تحلیل اباذری از پدیده پاشایی» و...

روزنامه فرهیختگان وابسته به دانشگاه آزاد نیز اقدامی منطبق با اقدام شرق انجام داد، و در عین حال این تیترها را در صفحه اول خود گنجاند:

«هاشمی به گردن انقلاب حق دارد»، «محسن هاشمی: مسئولان خود را با دانشگاه تطبیق دهند»، «امکان توسعه تکمیلی در استان کرمان فراهم است»، «مصاحبه با یک خواننده»، «از بلاژویچ و برانکو زیاد یاد گرفته‌ام» و...روزنامه آفتاب یزد عکس بزرگ خود را به حضور سید حسن خمینی در رفسنجان و شرکت در مراسم سومین یادبود امام جمعه فقید این شهر اختصاص داد و فقط یک تیتر ریز یک ستونی به اربعین اختصاص داد. این در حالی است که همین روزنامه و مشابه‌های آن تجمع‌های چند ده نفره مدعیان اصلاح طلبی را به عکس اول خود تبدیل می‌کنند. روزنامه آرمان نیز درست مانند آفتاب یزد رفتار کرده و عکس و تیتر سید حسن خمینی را برجسته کرده و در عوض یک تیتر را برای اربعین اختصاص داد. روزنامه اعتماد البته تیتر بزرگ خود را به «قدرت‌نمایی شیعه در اربعین اختصاص داده» اما عکس بزرگ خود را به سید حسن خمینی سپرد. روزنامه ایران عکس روحانی را در صفحه اول خود گذاشت و زیر آن تیتر زد «تور اربعین از تهران تا کربلا».

لس‌آنجلس‌تایمز: چشم‌انداز توافق در مذاکرات کمرنگ شده است

محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب می‌گویند اختلاف لاینحل در مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب همچنان لاینحل مانده بلکه عمیق‌تر هم شده‌اند.سوزان مالونی محقق مؤسسه بروکینگز در تحلیلی برای اندیشکده ویلسون خاطرنشان کرد: اگر زمان تنها مانع رسیدن به توافق برای حل بحران هسته‌ای ایران بوده باشد، تمدید مهلت 24 نوامبر برای ادامه مذاکرات تا هفت ماه دیگر قدم امیدوارکننده‌ رو به جلو است. اما همان‌طور که جان کری، وزیر خارجه آمریکا هم اشاره کرد «این گفت‌وگوها فقط به این دلیل که ما آنها را تمدید می‌کنیم، به ناگهان آسان‌تر نمی‌شود.» در واقع برعکس، مجموعه‌ای از عوامل در کنار هم قرار گرفتند تا مسئله‌ای که پیش از این هم لاینحل بود را پیچیده‌تر کند. بعد از یک سال پیگیری دیپلماسی فشرده، شکست توافق حتی بر سر خطوط یک توافق نیز شک و تردید‌ها درباره قابل حل بودن یا نبودن این بن‌بست را جدی‌تر می‌کند.جهان شاید مجبور است بیشتر برای مدیریت بحران با ایران تلاش کند تا حل مناقشه موجود.

وی می‌افزاید: ایران توانسته است تا اینجا به حیات خود ادامه دهد و خواهد داد. به رغم وجود همیشگی یک مناظره سیاسی پرتنش، اجماع وسیع‌تری بر سرمسائل کلیدی سیاست خارجی مثل پرونده هسته‌ای وجود دارد. دولت ایران با متنوع کردن منابع اقتصادی‌اش و تجربه بدست آورده در اجرای سیاست‌های ریاضت‌اقتصادی، می‌تواند شرایط پیچیده‌ فشار تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت را از سر بگذراند.همچنین رابرت توسکانو سفیر سابق ایتالیا در تهران خاطرنشان کرد: واقعیت این است که مسئله هسته‌ای با ایران هرگز در مورد بمب نبوده  یا حداقل این موضوع بخش اصلی پرونده نیست؛ مسئله بر سر روابط ایران و آمریکا ، نقش منطقه‌ای ایران در جریان رقابت‌های موجود در خلیج‌فارس و موضوع اسرائیل است.وی ادامه می‌دهد: نمی‌دانیم واقعا چه مانعی بوجود آمد و چه کسی واقعا مانع رسیدن به توافق شد. حدس این است که بیش از آنکه تعداد سانتریفیوژها یا زمان رسیدن به نقطه بی‌بازگشت مانع توافق شده باشد، درخواست غیرقابل حل و فوری 5+1 برای کاهش و اعمال محدودیت‌ها بر بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران در قبال رفع تدریجی تحریم‌ها مانع توافق شده است.

از سوی دیگر روزنامه لس‌آنجلس تایمز در یادداشتی نوشت: مذاکره‌کنندگان هسته‌ای امیدوار بودند که ایران در جلسات پایانی گفت‌وگوها در ماه گذشته در عمان و وین امتیازاتی را واگذار کند، ولی چنین نشد. هنگامی که تازه‌ترین دور از مذاکرات پایان یافت، اختلافات بر سر چندین مسئله کلیدی باقی ماند؛ ایران تا چه اندازه‌ای مجاز است ظرفیت غنی‌سازی را حفظ کند، این توافق تا چه مدت طول خواهد کشید، برنامه ایران از چه فاصله‌ای تحت نظارت قرار خواهد گرفت، چه میزان پژوهش هسته‌ای ممکن خواهد بود و راکتور اراک چگونه باز طراحی خواهد شد. بسیاری از مقام‌های غربی نگران آنند که چشم‌انداز رسیدن به توافق با شکست مذاکرات در ماه گذشته کمرنگ شده است.

خرّم: وعده صد روزه دولت و خوش‌بینی به مذاکرات اشتباه بود

وزیر راه دولت اصلاحات، وعده 100 روزه دولت یازدهم برای بهبود معیشت مردم را مورد نکوهش قرار داد و گفت فاصله دولت با مردم زیاد شده است.احمد خرم در مصاحبه با روزنامه آرمان اظهار داشت: معتقدم یکی از اشتباهات دولت آقای روحانی این بود که قبل از اینکه بر اوضاع مدیریتی کشور مسلط شود یک برنامه صد روزه ارائه کرد و عنوان کرد که پس از این صد روز وضعیت کشور به خصوص در مسئله معیشت مردم بهتر خواهد شد. دولت‌ها معمولا برنامه بلندمدت چهارساله یا میان‌مدت ارائه می‌کنند. به هر حال برنامه صد روزه آقای روحانی به صورت کامل اجرا نشد و آقای روحانی به دستاوردهایی که مدنظر داشت دست پیدا نکرد و این مسئله تاثیر منفی خود را بر ادامه حرکت دولت بر جای گذشت. در کنار این مسئله باید عنوان کنم که مقدمات و زمینه‌های برنامه چهار ساله دولت آقای روحانی هم مهیا نیست. برای اینکه دولت به اهداف خود دست پیدا کند چند شرط اساسی وجود دارد، اول اینکه دولت باید از خود «اراده» نشان دهد. خواستن و مطالبه کردن شرط اول است. شرط دوم که اراده را تکمیل می‌کند «دانایی» است، یعنی باید افراد کار بلد و تحصیل کرده اراده دولت را پیش ببرند. شرط سوم «توانستن است؛ یعنی باید توانایی انجام اراده‌های دولت در بین اعضای کابینه وجود داشته باشد. شرط چهارم «شدن» است.

وی ادامه می‌دهد: مدیران آقای روحانی از نظر اجرایی از مدیران دولت آقای خاتمی قوی‌تر نیستند. به عنوان مثال وزیر نفت آقای خاتمی هم همین آقای زنگنه بود. اما زنگنه دولت اصلاحات کجا و این آقای زنگنه که بسیار محتاط شده است کجا. آقای زنگنه در دولت آقای خاتمی بسیار پرقدرت و تاثیرگذارتر از امروز بود. مدیران اجرایی آقای خاتمی صددرصد در تصمیم‌گیری‌های خود، مختار بودند. آقای خاتمی هیچ‌گاه در امور تخصصی وزرا و مدیران دولت دخالت نمی‌کرد.وی می‌افزاید: خاتمی نسبت به روحانی دموکرات‌تر بود. وزیر دولت اصلاحات در ادامه و در پاسخ این سوال که «یکی از انتقادهایی که به دولت آقای روحانی وارد بوده این است که دولت تدبیر و امید مشکلات داخلی را به مسائل خارجی و به خصوص مذاکرات هسته‌ای گره زده است. به نظر شما اگر دولت نتواند در این زمینه به موفقیت خاصی دست پیدا کند با مشکلات بزرگتری مواجه نخواهد شد؟» گفت: قطعا به مشکلات بزرگتری برخورد خواهد کرد. من تا پیش از پایان این دور از مذاکرات به دوستان خوشبین هشدار می‌دادم که اگر آمریکا در این چارچوب تعیین شده به ایران جواب مثبت بدهد و با ایران به توافق برسد دیگر آمریکا نیست. آمریکایی‌ها پس از سی سال در حال عقده‌گشایی هستند.

 ما باید خود را مهیای شرایطی کنیم که بتوانیم یک مدت طولانی با این تحریم‌ها زندگی کنیم. اینکه ما فکر کنیم که یک‌شبه تمامی تحریم‌ها برداشته می‌شود اشتباه است. دولت نباید از ابتدا همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد تحریم‌ها قرار می‌داد. اگر دولت با همان همتی که در مذاکرات هسته‌ای از خود نشان داده به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم توجه می‌کرد، بسیاری از مشکلات تاکنون حل شده بود.خرم همچنین با بیان اینکه دولت باید کمیته حل و فصل فوری مشکلات مردم را از مجرب‌ترین افراد تشکیل دهد، با این سوال مواجه شد که «آیا  به نظر شما فاصله دولت روحانی با مردم زیاد نشده است؟». وی در پاسخ گفت: بله؛ من هم معتقدم چنین اتفاقی افتاده است.

مشایی از سیاست کنار کشیده است؟!

اسفندیار رحیم مشایی در دیدار با تعدادی از حامیان احمدی‌نژاد اظهار داشت: در یک سال اخیر برای ایجاد انسجام میان احمدی‌نژاد‌ی‌ها برای همیشه از سیاست کنار کشیدم.به گزارش خرداد به نقل از سایت متین نیوز، مشایی افزود: متاسفانه تفرق و سرخوردگی‌های ایجاد شده در اردوگاه حامیان آقای احمدی‌نژاد به نفع جریان هاشمی تمام شد و ما باید مانع ادامه این وضع شویم.وی افزود: نباید سرنوشت جریان عدالتخواه به زلف یک نفر گره زده شود، من خود را برای همیشه کنار کشیدم تا احمدی‌نژادی‌ها باز هم مجتمع شوند.مشایی گفت: امروز که به حوادث 5 سال اخیر نگاه می‌کنم با خود می‌گویم همان موقع که رهبر معظم انقلاب در پندی حکیمانه معاون اولی اینجانب را موجب سرخوردگی دوستداران آقای احمدی‌نژاد خواندند دیگر به مصلحت نبود که اینجانب در صحنه و در کنار آقای احمدی‌نژاد بمانم و حتی کاندیدای ریاست جمهوری شوم.متین نیوز می‌نویسد: خبر مذکور را یکی از حاضرین در جلسه دیدار مشایی با برخی از حامیان احمدی‌نژاد برای ما مخابره کرده است.

*خراسان

دستور ویژه برای راه اندازی GPS ایرانی

بر اساس پیشنهاد تعدادی از اعضای کابینه و موافقت روزهای اخیر مسئولان ارشد اجرایی به استناد اصل 137 قانون اساسی، مقرر شده است مبلغ 20 میلیارد ریال به صورت هزینه ای و مبلغ 80 میلیارد ریال به صورت تملک دارایی های سرمایه ای از محل منابع ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به منظور ایجاد سامانه موقعیت یابی زمین پایه ملی کشور در اختیار وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار بگیرد.

هشدار درباره برگزاری دوره های آموزشی کارمندان در هتل

بر اساس بخشنامه یکی از وزرای اقتصادی دولت به مدیران زیرمجموعه خود، اعلام شده است با توجه به بررسی های صورت گرفته و وجود برخی هزینه های اضافی در سطوح آموزشی مدیران و کارمندان این دستگاه، از این پس برگزاری دوره های آموزشی در ساختمان هایی مانند مراکز تفریحی و هتل ها ممنوع بوده و پرداخت هرگونه وجهی بابت خرید هدایا از محل اعتبارات آموزشی موجب پیگرد قانونی خواهد بود.

*ایران

نمای تأسف بار شب‌های مولوی و روزهای نیایش

خیابان مولوی در شب‌ها نمای متفاوتی با روزهای خود دارد. به گزارش«ایران» حضور پر شمار معتادان و فروشندگان مواد مخدر در خیابان مولوی و معابر منتهی به این خیابان زندگی را برای سکنه این محله دشوار کرده است. از اوایل شب فروشندگان انواع مواد مخدر به صورت علنی اقدام به توزیع مواد مخدر می‌کنند و عده‌ای هم کنار خیابان و در پیاده روها اقدام به استعمال مواد مخدر می‌کنند. این وضعیت با وضعیت تأسف بارتری در حاشیه بزرگراه نیایش حد فاصل اشرفی اصفهانی تا بلوار پاک نژاد هم دیده می‌شود. معتادان در حاشیه این بزرگراه بدون توجه به رفت و آمد خودروها در حال عبور و مرور از عرض بزرگراه هستند و چندین بار حوادث حتی منجر به فوت هم رخ داده است.

بخشش در ایران عکس سال آسوشیتدپرس

عکس بخشش یک اعدامی پای چوبه دار در ایران به عنوان یکی از عکس‌های سال خبرگزاری آسوشیتدپرس انتخاب شد. اردیبهشت ماه امسال مادر «عبدالله حسین زاده» که فرزندش در 17 سالگی توسط جوانی 19 ساله به قتل رسیده بود، پای چوبه دار قاتل پسرش را بخشید. این بخشش بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشت.

درخواست از احمدی مقدم به خاطر فیلم جنجالی

اخیراً فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که برخورد یکی از مأموران ناجا با اتباع افغانستان را نشان می‌دهد. انتشار این فیلم بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است. به گزارش الف چند تشکل دانشجویی هم با انتشار نامه‌های سرگشاده به سردار احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی خواستار رسیدگی به این موضوع شده‌اند.

خاطره باهنر از سردار سلیمانی

محمدرضا باهنر در حاشیه سفرش به کربلا خاطره‌ای از سردار سلیمانی تعریف کرد. به گزارش خبرآنلاین وی گفت: موضوع جبهه رفتن من به اواخر سال 60 بر می‌گردد که بنده معاون استاندار بودم. یک بار به حاج قاسم سلیمانی گفتم:
«می خواهم بیایم جبهه و مثل بسیجی عادی بجنگم.»  ایشان بحثش این بود که شما در استانداری بهتر می‌توانی به ما خدمت کنی. یک طنزیهم کنارش می‌گذاشت و شاید هم جدی می‌گفت: «اهل سیاست محاسبه گرند، شما اگر به جبهه هم بیایید مراقبت می‌کنید که چطور بیشتر بکشید و کشته نشوید! مثل بسیجی‌ها نیستید که به آب و آتش می‌زنند.»

شکایت مترو از دولت قبل در دادگاه

پرونده پرداخت نکردن بودجه متروی تهران در دادگاه مفتوح است. محسن هاشمی به آنا گفت: کمیسیون اصل90 مجلس گزارشی تهیه کرد مبنی بر مواردی که آقای احمدی‌نژاد به قانون عمل نکرده است.  طبق آن گزارش ثابت شد که آقای احمدی‌نژاد بودجه مترو را پرداخت نکرده و با توجه به مطرح شدن این پرونده در دادگاه، در حال حاضر متروی تهران نیز یکی از شاکیان آقای احمدی‌نژاد است. هاشمی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو با بیان اینکه «در شهری مثل تهران نباید قبل از داشتن مترو، ابتدا برج میلاد ساخته شود» گفت: برج میلاد سمبل خوبی هم نیست؛ چون شهری که کوه سه هزار متری کنار آن وجود دارد؛ داشتن برج میلاد مخابراتی در کنار آن بی‌معناست.

ارجاع پرونده سعید مرتضوی به اجرای احکام

سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران از ارسال پرونده سعید مرتضوی یکی از قضات محکوم شده بازداشتگاه کهریزک به اجرای احکام خبر داد.  به گزارش ایرنا، محسن افتخاری در خصوص محکومیت دادستان سابق تهران گفت: به استناد رأی دیوان عالی کشور نامبرده به انفصال دائم از خدمات قضایی و پنج سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شده که این محکومیت قطعی است، در نتیجه پرونده وی برای اجرای حکم به اجرای احکام دادسرا فرستاده شد.