روز گذشته پارلمان اروپا و لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناختند و به موازات آن دادگاه اتحادیه اروپا نام حماس را از فهرست سازمان های تروریستی حذف کرد.
محافل سیاسی این رویکرد را « زیرو رو شدن موضع گیری اروپا در قبال درگیری فلسطینی- اسرائیلی » نامیدند.
علاوه بر این کنوانسیون چهارم ژنو از اسرائیل خواست به حقوق بشر در کرانه باختری و غزه احترام بگذارد.
این تحولات در حالی رخ داد که فلسطینی ها پیش نویس قطعنامه پایان اشغالگری و تشکیل دولت فلسطین در طول دو سال آینده را به شورای امنیت تقدیم کردند.
اما اسرائیل در واکنش به این تحولات، در حالی که شوکه شده واحساس ناتوانی می کرد، اتحادیه اروپا را به شدت مورد انتقاد قرار داد .
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل با انتقاد از «چاپلوسی اروپا» در ژنو و لوکزامبورگ از اتحادیه اروپا خواست هرچه سریعتر حماس را به لیست سازمان های تروریستی بازگرداند.
کمیساریای اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که حذف نام حماس از فهرست سازمان های تروریستی ، قانونی است و نه سیاسی و این حکم قابل تجدید نظر است.
در این میان یک دیپلمات عرب گفت از این پس تکاپوی فلسطینی ها «مبتنی بر پشت سرگذاشتن محدودیت گفت وگوی دو جانبه با اسرائیل و توسعه چارچوب این گفت وگو ها و از سرگیری آن در یک کنفرانس بین المللی و نیز تاکید بر محدوده زمانی برای پایان گفت وگو ها با اسرائیل خواهد بود».
تشکیلات خودگران فلسطین نیز از این تحولات استقبال کرد و نبیل شعث عضو کمیته مرکزی جنبش فتح گفت، تصمیم اتحادیه اروپا تاریخی بوده و بیانگر تغییر مواضع آن در قبال قضیه فلسطین است.
حماس نیز با استقبال از حکم دادگاه اتحادیه اروپا مبنی بر حذف نام این جنبش از فهرست سازمان های تروریستی آن را سیلی محکم به اشغالگران دانست.