تئوری و فرمولی که به گفته پسر عارف یکی از آرزوهای دیرینه پدر بوده است در آستانه شکست قرار گرفته است. شاید انتقادات و اعتراضات اصلاح طلبان به فرمول عارف، موجب شود تا خط بطلانی بر روی فرمول انتخاباتی او کشیده شود و او باز هم در تئوری پردازی خود برای انتخابات آینده با مشکل مواجه شود.

به گزارش مشرق، اردیبهشت ماه امسال بود که زمزمه های حضور عارف در میدان ائتلاف با اصولگرایان شنیده شد. حمیدرضا، فرزند عارف اولین کسی بود که از جزئیات این طرح پرده برداشت. وی در گفت و گویی درباره تز جدید عارف عنوان کرد: «دکتر عارف به عنوان یک کنشگر سیاسی و فردی که در جمهوری اسلامی مناصب متعددی داشته اند و نه به عنوان نماینده یک گروه، یک تز سیاسی را مطرح کرده اند. راهبرد و روشهای تز سیاسی ائتلاف بین اصلاح طلبان و اصولگرایان در حال تدوین است و زمانی که به اندازه کافی پرورش یافت دکتر عارف درباره آن اطلاع رسانی خواهند کرد.»

او با بیان اینکه هدف از ارائه این تز سیاسی از جانب دکتر عارف کنار گذاشتن اختلافات روشی است؛ افزود: «آقای عارف همیشه گفته اند که آرزو دارند چنین ائتلافی بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان اتفاق بیافتد چون مشترکات دو طیف به نظر ایشان بسیار زیاد است. »

این اظهارات فرزند عارف نشان می داد که نامزد اصلاح طلب یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قصد دارد طرح و نقشه خود را برای انتخابات مجلس آینده اجرا کند؛ نقشه ای که راه آن از میان ائتلاف با اصولگرایان می گذرد.

اعتراض به فرمول انتخاباتی عارف
اصلاح طلبان اما چندان روی خوشی به این فرمول انتخاباتی نشان ندادند و اعتراض خود را به این فرمول انتخاباتی در ماه‌های اخیر بارها نشان دادند.

روزنامه اصلاح طلب مردم‌سالاری روز گذشته در صفحه سیاسی خود به بازتاب سخنان فیض الله عرب سرخی از محکومان فتنه 88 پرداخت؛ این فعال اصلاح‌طلب ابتدا به بررسی وضعیت اصلاح‌طلبان پرداخت و سپس در مورد فرمول انتخاباتی محمدرضا عارف توضیحاتی را ارائه داد.

وی پیرامون ائتلاف اصلاح‌طلبان با برخی از اصولگرایان اظهار داشت «عملاً در فضای سیاسی کشور یک تعامل و گفت‌وگوی غیررسمی میان نیروهای معتدل اعم از نیروهای جریان اصلاح‌طلب و نیروهای اصولگرا وجود دارد و هم‌اینک نیز در جریان است.

عرب‌سرخی دراین‌باره که احتمال اجماع میان نیروهای اصلاح‌طلب و اصولگرا چه میزان وجود دارد، گفت: بعید می‌دانم ائتلاف رسمی میان این نیروها در جریان انتخابات شکل بگیرد، چراکه نه ممکن است، نه مفید. معتقدم حضور نیروهای معتدل در هر دو جریان، نفس حضورشان بیشتر کارساز است تا برقراری یک پیوند در قالب ائتلاف. به عبارتی، فکر می‌کنم نیروهای معتدل باید در جریان سیاسی خودشان نقش‌آفرین باشند.»

فرمول عارف منطقی نیست
البته پیش از این نیز واکنش های گسترده و تندتری نسبت به اظهارات عارف در این خصوص مطرح شد، که می توان از رسول منتجب نیا به عنوان اولین کسانی نام برد که به نقد فرمول انتخاباتی وی پرداختند. رسول منتجب نیا عضو حزب اعتماد ملی  زمانی که در مقابل سوالی مبنی بر اینکه «این روزها برخی اصلاح‌طلبان از تعامل و ائتلاف اصلاح‌طلبان با اصولگرایان میانه‌رو صحبت می‌کنند. آیا امکان چنین ائتلاف و تعاملی وجود دارد؟» قرار می گیرد، پاسخ می دهد: هرگونه پیشنهاد و طرحی که بخواهد در جریان اصلاحات مطرح شود باید در جمع دوستان و بزرگان اصلاح‌طلب مطرح شود و جمع به نتیجه برسد و به صورت انفرادی نباید هر فرد طرحی را ارائه کند و بر سر زبان‌ها بیاندازد که بعدا مشکل‌آفرین شود. این یک مسئله مهمی است و همه دوستان باید حرمت اصلاح‌طلبی و بزرگان جبهه را حفظ کنند.

وی در ادامه میگوید: اینکه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در کنار هم قرار بگیرند و اصولگرایان دست از اصولگرایی بردارند و اصلاح‌طلبان دست از اصلاحات، این یک امر نشدنی است و منطقی نیست.

و در آخر ...
بعداز انتشار مصاحبه رسول منتجب نیا، رسانه های اصلاح طلب نیز در گزارش ها و مطالب مختلفی سعی کردند با زیر سوال بردن این تئوری آنرا یک اشتباه استراتژیک از سوی محمدرضا عارف معرفی کنند.

حالا تئوری و فرمولی که به گفته پسر عارف یکی از آرزوهای دیرینه پدر بوده است در آستانه شکست قرار گرفته است. شاید انتقادات و اعتراضات اصلاح طلبان به فرمول عارف، موجب شود تا خط بطلانی بر روی فرمول انتخاباتی او کشیده شود و او باز هم در تئوری پردازی خود برای انتخابات آینده با مشکل مواجه شود.


منبع: عرش نیوز