*کیهان
مگر نمیگفتید 70 درصد مشکل اقتصاد بیتدبیری است؟!
اظهارات رئیس جمهور در همایش اقتصادی نشان میدهد دولت بیش از حد سیاست زده شده است.سایت فردا ضمن انتشار این تحلیل و مرور برخی سخنان روحانی در همایش اقتصاد ایران مبنی بر انزوای کشور، وصل نبودن سانتریفیوژ به اصول و... نوشت: این اظهارات در شرایطی مطرح شد که در طول هفتههای اخیر، رئیس جمهور در همایشهای مختلفی اعم از دیدار با فعالان کشاورزی و همین همایش اقتصاد ایران شرکت کرده اما خروجی این همایشها و فعالیتهای دولت یازدهم در یکسال و نیم گذشته در زندگی مردم کشور اثر نداشته است. سیاست زدگی بیش از حد دولت یازدهم موجب شده تا حسن روحانی حتی در همایشهای اقتصادی نیز سخن از مسائل سیاسی به میان آورده و به تنش و تقابل با منتقدان بپردازد.
فردا افزود: مطرح کردن موضوع رفراندوم در زمینه مذاکرات هستهای بیشتر به مظلومنمایی دولت یازدهم شبیه بود تا درخواست ویژه رئیس جمهور، چرا که طرح این پیشنهاد نشان دهنده ناتوانی و ناکامی سیاست خارجی دولت است. همین نیز سبب شده که این روزها هواداران دولت بازی رسانهای جدیدی راه بیاندازند. نویسنده خاطرنشان میکند: نکته قابل توجه اینجاست که هنوز سخنرانی روحانی در این همایش به پایان نرسیده بود که رسانههای اپوزیسیون و معاند، اقدام به تحلیل و بررسی اظهارات حسن روحانی در این همایش کردند. این رسانهها (نظیر بیبیسی) تا حدی از سخنان رئیس جمهور درباره موضوع رفراندوم ذوق زده شدند که تمام تلاش خود را برای برجسته کردن این بخش از اظهارات روحانی به خرج دادند.سایت الف نیز درباره اظهارات اخیر روحانی نوشت: گزاره «مشکل اقتصاد ایران، اقتصادی نیست»، یا «اقتصاد، راه حل اقتصادی ندارد»، یا «اقتصاد ایران راهکار بینالمللی و سیاسی دارد» پیش از این نیز بارها و طی ماهها و سالهای گذشته توسط برخی اقتصاددانان لیبرال تئوریزه و تکرار شده است. اساساً سؤال این است که مگر قبل از تحریمها، ساختار اقتصاد ایران، مشکلدار نبوده و تورم و بیکاری وجود نداشته است که مشکل اقتصاد ایران را نه اقتصادی، که در حوزه سیاست خارجی میدانند. یا مگر بسیاری از همین افراد در سالهای گذشته مشکلات کشور را عمدتاً ناشی از تحریمهای داخلی نمیدانستند، یا بیش از 70 درصد مشکلات را ناشی از بیتدبیری ارزیابی نمیکردند؟ حال چه شده که پس از گرفتن مسئولیت به فکر راحتطلبی و شانه خالی کردن از وظیفه افتادهاند.
الف تصریح کرد: اصلاً بیایید فرض کنیم ممکن است فردی واقعاً اعتقاد داشته باشد که مشکل اقتصاد، سیاست خارجی است. اگر این دیدگاه از منظر افراد خارج از دولت یا اقتصاددانی غیر دولتی یا غیر متصل به دولت به گوش میرسید (یا برسد)، میشد، این حرف را به پای اعتقاد یانظر شخصی ایشان نوشت. اما شنیدن این استدلالات از زبان فردی که «مسئولیت رفع مشکلات اقتصادی در چارچوبهای موجود» رسماً به وی سپرده شده، مسموع نیست و بیشتر به رفع مسئولیت شبیه است. چرا که به نظر میرسد، رئیس جمهور محترم با پذیرفتن ساختارهای مورد توافق نظام در مورد حفظ استقلال سیاسی و عزت در عرصه بینالملل پای به این عرصه نهاده و اقتصاددان همراه وی نیز با پذیرفتن این قیود، مسئولیت پذیرفتهاند.
الف میافزاید: اینکه در میانه راه، ناگهان بیرق «اقتصاد ایران مشکل سیاسی» دارد را برافراشته کنیم، جز «بیمسئولیتی» و شانه خالی کردن از «اصلاحات» اقتصادی تفسیر دیگری ندارد. «اقتصاد راهکار سیاسی دارد»، یعنی ما اهل کار اقتصادی نیستیم. مردم از شما اصلاح ساختار اقتصادی، تدبیر درست، اشتغال، رشد اقتصادی ملموس و افزایش قدرت خرید میخواهند نه بهانه.یادآور میشود روزنامههای زنجیرهای با ذوقزدگی به استقبال اظهارات فرافکنانه رئیسجمهور رفتند و سپس به ذوق خود از زبان ورشکستگانی چون رضا خاتمی، شکوریراد، جلاییپور و... موضوع را به حصر سران فتنه و متهمان فتنه 88 بسط دادند.وبسایت بیبیسی نیز با استقبال از این اظهارات، سخنان روحانی را در بیش از 3 دهه حکومت جمهوری اسلامی بینظیر توصیف کرد و نوشت: حکومت جمهوری اسلامی اساسش را بر ایدئولوژی گذاشته و حالا رئیسجمهور میخواهد منطق و منافع ملی را جایگزین ایدئولوژی کند(!)
بیبیسی فهرستی از مطالبات غرب و گروهکهای ضدانقلاب را که باید در جمهوری اسلامی تغییر کند پیش کشید اما تحلیلگران این سایت میگویند سخنان روحانی فاقد زمینه واقعی و اجرایی و صرفا برای منفعل کردن منتقدان و حاکمیت است.علیاصغر رمضانپور معاون فراری وزارت ارشاد در دولت اصلاحات میگوید بدون توافق روحانی با رهبری، سخنان روحانی را باید جنگ لفظی علیه تندروها در سنگر مجلس توصیف کرد.
مهدی خلجی نیز به بیبیسی گفت: «در قانوناساسی جمهوری اسلامی، فرمان همهپرسی از اختیارات ولیفقیه است و تنها مرجع دیگری که میتواند دستور همهپرسی صادر کند، مجلس شورای اسلامی و آن هم در حالتی است که دو سوم نمایندگان به همهپرسی رأی دهند».
وی در ادامه گفته است موضوعهایی که شایسته همهپرسی هستند بسیارند، از تغییر قانون اساسی و لغو نهاد ولایتفقیه گرفته تا قانون انتخابات و عادیسازی رابطه با آمریکا، ولی هر موضوع مهمی قابلیت به همهپرسی گذاشته شدن را ندارد از جمله برنامه هستهای.وی افزود: «برنامه هستهای هم از نظر سیاسی و هم از نظر فنی بسیار پیچیده است و با پاسخهای سرراستی که از همهپرسی انتظار میرود، سازگار نیست، حتی در کشورهای دموکراتیک هم به ندرت چنین موضوعی به همهپرسی گذاشته شده است».خلجی در ادامه گفته است «با این همه، کسانی که خواست برگزاری همهپرسی را در هر زمینهای طرح میکنند، میدانند که در چارچوب قانوناساسی و معادلات قدرت موجود، این کار نه ممکن است و نه اگر صورت بگیرد به سود نیروهای دموکراسیخواه ]اپوزیسیون[ انجام خواهد گرفت.از سوی دیگر سعید برزین از مخالفان مقیم لندن معتقد است: تک مضرابهای جدلی روحانی برای شنوندگان آشنا شده و توی دل اصولگرایان را خالی میکند(!)؛ هنری تاکتیکی که همدست روحانی یعنی هاشمی استاد آن است. اما این کار بیخطر هم نیست. این احتمال را نباید دست کم گرفت که صحن سیاسی دو قطبی شود و گفتمانهای اعتدالی و اصولگرایی زبان یکدیگر را نفهمند. در جامعه ایران رفتار تهاجمی میتواند راه برای لشکرکشی افراطیها باز کند. به علاوه سادهسازی معادلات پیچیده سیاسی به شعارهای عوامپسند و ارجاع به تصمیم در کف خیابان با سنت سیاستمداری کارآمد همخوانی ندارد.
حقیقتنژاد تحلیلگر دیگر بیبیسی گفت: «براساس اصول 6، 99، 110 و 123 قانوناساسی، رئیسجمهور ایران تنها وظیفه امضا و ابلاغ نتیجه همهپرسی را دارد و در طرح همهپرسی، تصویب، صدور فرمان و برگزاری آن اختیاراتی ندارد، از این منظر، طرح عمومی دوباره مسئله همهپرسی صرفا تلاش دولت روحانی برای جلب توجه افکار عمومی است.»
اما حسین رسام تحلیلگر سفارت انگلیس که در فتنه سال 88 مدتی بازداشت بود به بیبیسی گفت: برگ برنده وقتی ارزش دارد که بازی شود و گرنه بلوف است. به ظاهر مهمترین مسئله روز ایران موضوع مناقشه هستهای است، ولی روحانی نیک میداند که نه منطقی است و میتوان آن را به رفراندوم گذاشت و نه اینکه این موضوع مهمترین گرهگاه مدیریت کلان و دراز مدت جمهوری اسلامی است. گرهگاه اصلی، قدرت سیاسی ناشی از توزیع قدرت است.
ادعای قانونگرایی و مردمگرایی از فتنهگران مسموع نیست
چند تن از ورشکستگان فتنه سال 88 از سخنان رئیسجمهور درباره رفراندوم و همهپرسی استقبال کردند.رضا خاتمی، جلاییپور، اردشیر امیرارجمند و... در اظهارنظرهایی مدعی شدهاند مشتاق رفراندوم درباره مسائل سال 88 هستند. جلاییپور در روزنامه اعتماد نوشت اگر قرار است رفراندومی باشد باید مسائل سال 88 را به رفراندوم گذاشت. اردشیر امیرارجمند مشاور فراری موسوی نیز که با منافقین در پاریس در ارتباط است، میگوید قبل از روحانی، موسوی بوده که در تیرماه 89 از رفراندوم حرف زده است و همین موضوع راه خروج از انسداد سیاسی است.این طیف ورشکسته توضیح نمیدهند که وقتی به نتایج انتخابات سال 88 و 25 میلیون رای مردم دهنکجی علنی کرده و حاضر شدند به قیمت ایجاد مزاحمت و هزینه برای نظام و مردم، رضایت آمریکا و انگلیس و صهیونیستها را جلب کنند،
اکنون چه تضمینی وجود دارد که به نتیجه رفراندوم کذایی تمکین کنند؟ به عبارت دیگر ورشکستگان مزدوری که نفرات میدانی آنها در خیابان شعار میدادند «انتخابات بهانه است- اصل نظام نشانه است» و تاکتیکهای سازمان سیا و MI6 در حوزه کودتای مخملین (نظیر خروج از حاکمیت،تحصن، نافرمانی و عدم تمکین به قانون، نپذیرفتن نتایج انتخابات و القای تقلب به عنوان اسم رمز آشوب و در عین حال ادعای همهپرسی) را یک به یک به اجرا گذاشتند و سرانجام نیز آدرس فشار و تحریم اقتصادی را به غرب دادند، اکنون چگونه میتوانند سنگ مردی را به سینه بزنند که بقایای گروهکها را با حماسه الهی 9 دی از کف خیابان جمع کنند و نیویورک تایمز مجبور شد اعتراف کند این بزرگترین راهپیمایی در ایران پس از مراسم تشییع آیتالله خمینی است.همین استدلال درباره ادعای قانونگرایی دستاندرکاران فتنه و اظهار علاقه به محاکمه سران فتنه نیز جاری است. به این معنا که وقتی شما به قانون و مکانیزمهای قانونی در انتخابات 88 تمکین نکردید و با خودکامگی زیر میز دموکراسی و قانون زدید، از کجا معلوم که مجازات جرایمی نظیر فتنه، بغی و فساد فیالارض را برای این جماعت نگونبخت بپذیرید؟!
لیبرمن: اروپا در سال 2015 جزء چالشهای مهم اسرائیل است
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هشدار داد غیر از ایران، اروپا نیز جزو مهمترین چالشهای اسرائیل در سال میلادی جدید خواهد بود.«آویگدور لیبرمن» گفته است «نه ایران و حزبالله و یا فلسطینیها بلکه اروپای غربی مهمترین چالش اسرائیل در سال 2015 است.»به گزارش رادیو فردا به نقل از روزنامه «جروزالم پست» لیبرمن این سخنان را در جمع سفیران اسرائیل در کشورهای اروپایی بیان کرد و افزود: برخی از کشورهای اروپایی درموضعگیریهای خود علیه اسرائیل مطالبی مشابه افتراهای «پروتکل بزرگان صهیون» را تکرار میکنند.لیبرمن پارلمانهای کشورهای اروپایی را نیز مورد انتقاد شدید قرار داد. مجالس ایرلند، بریتانیا، فرانسه و شمار دیگری از کشورها به تازگی دولت فلسطین را به رسمیت شناختند؛ امری که با انتقاد دولت اسرائیل روبرو شده است.وزیر خارجه اسرائیل در سخنان خود بویژه از سوئد و ایرلند انتقاد کرد و گفت: «اسرائيل تنها نماینده ارزشهای غربی در خاورمیانه است اما اروپائیان اسرائیل را تنها میگذارند.»
لیبرمن همچنین گفت درخواست فلسطینیها برای پیوستن به دیوان کیفری بینالمللی نشان میدهد که پیمان اسلو فرو پاشیده است.پیمان اسلو توافق سیاسی بود که در تابستان 1993 میان دولت وقت اسرائیل به رهبری «اسحاق رابین» با سازمان «آزادی بخش فلسطین» به رهبری «یاسر عرفات» بدست آمد و ساف تشکیلات خودگردان فلسطینی را در کرانه باختری و نوار غزه برپا کرد.
تجلیل روزنامه زنجیرهای از قاتل مسلمانان میانمار
روزنامه زنجیرهای شرق، از «دالایی لاما»، رهبر بوداییان تبت، که یکی از بانیان اصلی قتل عام مسلمانان میانمار و از مدافعان تمامقد همجنسبازی است، تجلیل کرد.روزنامه شرق، روز دوشنبه (1393/10/15) در مطلبی با عنوان «بهای دالایی لاما بودن» به تجلیل از «دالایی لاما» پرداخت و وی را یکی از «چهرههای برجسته معنویت عصر حاضر» و «اندیشمندی در تراز گاندی» نامید؛ شخصیتی که جامعه، توانایی فهم اندیشههای پیشرو وی را ندارد.این تعریف و تمجید در حالی است که دالایی لاما، در کسوت رهبر فرقه انحرافی بوداییان تبت، کسی است که صراحتا اعلام کرده که هیچ اعتقادی به وجود خدا ندارد. بوداییان نژادپرست که تحت تأثیر آموزههای «دالایی لاما» قرار دارند، معتقدند که کسی که مسلمان شده باشد نژاد او دیگر میانماری نیست و باید کشته شده و یا از این کشور اخراج شود.
بوداییان میانمار در سالهای اخیر با چراغ سبز دالایی لاما، به نسلکشی مسلمانان این کشور پرداختهاند. تاکنون آمار رسمی در مورد تعداد دقیق کشتههای نسلکشی مسلمانان میانمار وجود ندارد اما گزارشهای غیررسمی ناظران محلی از کشته شدن 30 تا 50 هزار مسلمان و تجاوز به بیش از 5 هزار زن مسلمان میانماری حکایت دارد.دالایی لاما یکی از مدافعان تمامقد از همجنسبازی نیز میباشد. در نظر وی روابط جنسی از راههای غیرمعمول (شامل همجنسبازی) باید موردپذیرش قرار گیرند و جامعه باید از یک دیدگاه سکولار به زنان و مردان همجنسباز نگریسته، به آنها احترام گذارده و ایشان را در خود بپذیرد. وی در مصاحبه با مجله «آوت» در سال 1994 گفت: «اگر کسی پیش من بیاید و بپرسد که آیا همجنسبازی درست است یا نه، من خواهم پرسید: نظر شریک زندگی شما چیست؟ اگر شما هردو توافق دارید، آن زمان فکر میکنم بتوان گفت که رابطه دو مرد یا دو زن با یکدیگر در صورت رضایت هر دوی آنها در صورتی که هیچ ضرری به دیگران نرسانند مسئلهای نیست.»
دالایی لاما ارتباطات گستردهای با دولت آمریکا دارد. تاکنون چندین سند از اسناد وزارت امور خارجه آمریکا، درخصوص کمک غرب به شبهنظامیان تحت امر دالایی لاما و حمایت سازمان جاسوسی آمریکا (CIA) از شخص وی منتشر شده است.دالایی لاما در سال 2009 میلادی، بیاعتنا به جنایات رژیم کودککش اسرائیل، قبل از دیدار با ایهود اولمرت (نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی) با کلاه خاخامی در مقابل دیوار «توبه یا ندبه» در اورشلیم، پایتخت فلسطین اشغالی تعظیم کرد و ارادت خود را به صهیونیسم جهانی ثابت کرد.وی بعد از تعظیم در مقابل دیوار ندبه به دیدار اولمرت رفت و ده هزار دلار تحت عنوان پوشالی کمک به خیرین از نخستوزیر رژیم صهیونیستی دریافت کرد.
*خراسان
دستور به 6 عضو کابینه درباره گلزار شهدا
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد دولتی به 6 عضو کابینه، مقرر شده است وزارتخانه های نفت و نیرو هزینه خدمات مربوط به آبرسانی، برق رسانی و گازرسانی از جمله انشعاب در کلیه گلزارها و یادمان شهدا را تأمین کرده و هزینه های آب، برق و گاز مصرفی گلزارها و یادمان شهدا در مکان هایی که تحت پوشش شهرداری ها و سازمان های اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیستند، رایگان محاسبه شود.
مجوز روحانی برای فروش تعدادی ساختمان دولتی
بر اساس پیشنهاد وزیران عضو کمیسیون لوایح دولت و موافقت روزهای اخیر حجت الاسلام روحانی رییس جمهور کشورمان، مقرر شده است تعدادی از ساختمان های دولتی در استان های مختلف کشور از جمله تهران با استناد به مواد ۱۱۵ و ۱۱۸ قانون محاسبات عمومی کشور ، به فروش رسیده ، وجوه حاصل از فروش، به حساب درآمد عمومی کشور واریز و مطابق بند "ن" تبصره 3 قانون بودجه سال 1393 کل کشور هزینه شود.
*وطن امروز
پاسخ قوهقضائیه به نامه علیمطهری
در پی نامه علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به رئیس قوهقضائیه درباره حصر سران فتنه، روابط عمومی این قوه جوابیهای صادر کرد.
در این جوابیه آمده است:
علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی در تحلیل بیانات رئیس قوهقضائیه در جلسه اخیر شورای مسؤولان قضایی، طی نامهای خطاب به آیتالله آملیلاریجانی مطالبی پیرامون حصر سران فتنه مطرح کرده که حاکی از عدم اطلاع وی نسبت به قوانین و مقررات و جایگاه شورایعالی امنیت ملی در نظام جمهوری اسلامی ایران است، جهت تنویر افکار عمومی نکات ذیل را متذکر میشویم:
1- ایشان به ریاست قوهقضائیه نسبت داده است که گفتهاند آقای احمدینژاد دو بار درباره رفع حصر نامه نوشته است. پس از استفسار از ریاست محترم قوهقضائیه معلوم شد که این نسبت کذب محض است. رئیس محترم قوهقضائیه در پاسخ گفتهاند: «بنده نه به ایشان و نه به هیچکس دیگری چنین مطلبی را نگفتهام و اصولاً هیچ اطلاعی از چنین نامهای ندارم و وجود آن را نیز بسیار بعید میدانم. نامهای که فیالجمله بدان واقفم، مربوط به اوایل جریان فتنه و موضوع آن کلاً مطلب دیگری است». اینگونه نسبتهای خلاف واقع، هم خلاف تقوی و التزام عملی به احکام نورانی اسلام است و هم مشمول عنوان مجرمانه نشر اکاذیب.
2- علی مطهری در اصل امضای مصوبه شورای امنیت ملی تشکیک کرده و درصدد القای این موضوع است که این مصوبه به امضای رئیس وقت شورایعالی امنیت ملی نرسیده است. از نماینده مجلس که خود قانونگذار است انتظار نمیرود چنین اکاذیبی را به رؤسای محترم قوا که از اعضای موثر شورایعالی امنیت ملی هستند نسبت دهد و در مصوبات یکی از مراجع عالی کشور ایجاد تردید نماید؛ آن هم با حدسیات واهی. آیا استدلالی سخیفتر از این میتوان یافت که در مقابل کسی که خود در جلسه شورایعالی امنیت ملی حضور داشته و ناظر تصویب آن بوده و دیگر مسؤولان عالی نظام هم حضور داشتهاند، به حدسیات وهمی خود تکیه کرده و در تصویب آن تشکیک نمایند. آیا جهل کسی در مقابل علم دیگری حجت است؟!
3 ـ مدعی، حصر سران فتنه را با اصول سی و دوم لغایت سی و هفتم قانون اساسی مغایر دانسته است. این در حالی است که اصول سی و دوم و سی و سوم قانون اساسی که به ممنوعیت دستگیری، بازداشت و تبعید افراد تصریح کرده، استثنای «مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین میکند» (در اصل سی و دوم) و «مگر در مواردی که قانون مقرر میدارد» (در اصل سی و سوم) را در نظر گرفته است. اصول دیگر مورد استناد ایشان اصل سی و چهارم (حق افراد بر دادخواهی)، اصل سی و پنجم (حق معرفی وکیل در دادگاهها)، اصل سی و ششم (صدور حکم به مجازات از طریق دادگاه صالح) و اصل سی و هفتم (برائت) در اظهارات وی بدون وجه به کار رفته و ارتباطی با مصوبه شورایعالی امنیت ملی ندارد.
این استنباط که منظور اصول بیست و دوم، سی و دوم و سی و سوم قانون اساسی از استثنای مندرج در آن، قانون عادی است، مغایر با منطوق قانون است؛ زیرا وجهی برای تقیید اطلاق «قانون» در اصول مذکور وجود ندارد. قانون اساسی به عنوان قانون مادر و دیگر قوانین به عنوان قانون عادی، هر دو داخل در اصطلاح «قانون» هستند. به علاوه در اصل 39 قانون اساسی به مجازات تصریح شده است بدون اینکه به قانون عادی ارجاع دهد و این نشان میدهد که اصلی از اصول قانون اساسی نیز میتواند تضییق، تقیید و استثناء بر اصول دیگر وارد آورد. مفاد اصل چهارم قانون اساسی که مقرر میدارد: «کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزائی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها باید براساس موازین اسلامی باشد. این اصل بر اطلاق یا عموم همه قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است و تشخیص این امر بر عهده فقهای شورای نگهبان است» به روشنی دلالت دارد که واژه «قانون» که در صدر آن به کار رفته، شامل قانون اساسی نیز میشود. اصولاً مقصود از واژه «قانون» در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، گاه به روشنی قانون عادی است مانند ذیل اصل شصت وچهارم و گاه مقصود قانون اساسی است مانند ذیل اصل ششم وگاه نیز مانند صدر اصل چهارم و اصول سیزدهم، بیستم و یکصد و شصت و ششم مطلق میباشد که هر دو قانون عادی و اساسی را در بر میگیرد. اصول مذکور در فوق نیز از این قبیل است و لذا ادعای مدعی در تضییق این مواد بلادلیل است. و ...
قرار بود حسابها چک نشود، سفرها هم چک شد/ 10 میلیون ایرانی پردرآمد شناسایی شدند!
بحث شناسایی افراد پردرآمد در فاز سوم هدفمندی یارانهها برای دولت مقوله پیچیدهای بود که مسؤولان تراز اول کشور بارها درباره آن اظهارنظر میکردند و معتقد بودند سیستم اطلاعاتی جامع و کاملی که بتواند با کمترین اشتباه غنی را از ضعیف تشخیص دهد وجود ندارد. با این وجود وزیر کار دیروز اعلام کرد که 10 میلیون ثروتمند برای قطع شدن یارانه نقدی شان شناسایی شدهاند. نمونه بارز چنین گفتاری را میتوان در سخنان اخیر رئیسجمهور یافت. روحانی در کنفرانس اقتصاد ملی به وضوح اعلام کرد: «اینکه عدهای نیاز ندارند نباید یارانه دریافت کنند مورد وفاق همگان است اما موضوع مهم این است که چگونه میتوان کسانی را که نیاز دارند از افرادی که نیاز ندارند، با کمترین اشتباه تشخیص داد.»
علاوه بر این علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در ابتدای سالجاری در صحن علنی مجلس اعلام کرد: «دولت حداقل 10 میلیون یارانهبگیر اضافی و پولدار را شناسایی کرده که این افراد استحقاق دریافت یارانه را ندارند». وزیر اقتصاد اما این موضوع را نگفت که دولت چه برنامهای برای حذف این افراد دارد، حال که دولت به تنگنای کسری بودجه دچار شده علاج کار را در حذف یارانهبگیران پولدار چاره کرده است. به هر حال مسؤولان دولتی همواره از اینکه تفکیک نیازمندان از اغنیا غیرممکن است سخن میگفتند و تاکید میکردند به راهکار درستی برای حذف برخی متقاضیان دریافت یارانه نرسیدهاند. معاون اول رئیسجمهور در 21 مهر گفته بود: «اصرار زیادی برای حذف افراد توانمند از دریافت یارانهها وجود دارد اما به راهکاری بهمنظور حذف این افراد نرسیدیم».
جالب اینکه دولتیها همواره بر حذف یارانه برخی متقاضیان تاکید میکنند و حتی دولت در لایحه بودجه 93 این موضوع را لحاظ کرد. یکی دیگر از مسائلی که حولمحور یارانه نقدی وجود داشت بحث سرککشیدن به حساب مردم بود. در ابتدا مسؤولان دولتی از بررسی حساب کسانی که متقاضی دریافت یارانه هستند خبر میدادند و حتی در فرم یارانهای نیز این مساله به صراحت مورد تاکید قرار گرفته بود اما در ادامه با انتقاد رسانهها مسؤولان مخالفت خود را با سرککشیدن به حساب مردم اعلام کردند. حتی روحانی صراحتا گفت اجازه بررسی حساب بانکی مردم را ندادیم.
به همین علت مسؤولان رسما اعلام کردند در پایش اطلاعات اقتصادی مردم با حساب بانکی کاری نخواهند داشت اما سخنان دیروز ربیعی، وزیر کار و رفاه اجتماعی نشان داد شاید دولت به حساب بانکی مردم کاری نداشته اما به حساب زندگی مردم کاملا سرککشیده و حتی سفرهای خارجی و قیمت خانه مردم نیز به دست آورده است. حتی دولت موضوع بیمه و درآمد مردم را نیز بررسی کرده تا بتواند پردرآمدها را شناسایی کند. این در حالی است که وزارت رفاه مدتی پیش اعلام کرده بود قرار است به جای شناسایی ثروتمندان، نیازمندان به یارانه را شناسایی کند. به همین علت سخنان دیروز ربیعی کاملا برخلاف سخنان قبلی مسؤولان وزارت رفاه بوده و معلوم نیست دولت سرانجام چه اقدامی میخواهد انجام دهد. میخواهد نیازمندان را شناسایی کند یا ثروتمندان را.
دو تجمع صنفی مقابل بورس و شورای شهر تهران
خبرگزاریهای ایرنا و ایلنا گزارش دادند که جمعی از سهامداران بورس و رانندگان شرکت واحد به ترتیب مقابل ساختمان بورس و ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. ایرنا گزارش داده که سهامداران بورس دلیل تجمع خود را اعتراض به کاهش شاخص سهام بورس اعلام کردهاند. خبرگزاری ایلنا هم گزارش داده جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در اعتراض به دریافت نکردن تسهیلاتی که قرار بود در سالهای گذشته بابت خرید یا ساخت مسکن به آنان پرداخت شود در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.
رضا ضراب: دو سال پیش درباره زنجانی به مسئولان هشدار دادم
رضا ضراب با رد هر گونه وابستگی و ارتباط بین او و بابک زنجانی گفت که درباره زنجانی هشدارهای لازم را به مسئولان داده بود و سند این هشدارها را نیز در اختیار دارد. وی در گفتوگو با اقتصاد نیوز با تأکید بر اینکه «زنجانی هیچوقت رئیس من نبوده است.» گفت: آقایان به فردی که نه مشخص بود خودش چهکاره است و چه تخصصی دارد، نه معلوم بود که خانوادهاش که هستند و کسی نمیدانست اصلاً از کجا پیدایش شده، میلیاردها یورو پول دادند و حالا هم نمیتوانند بگیرند. دو سال قبل به تمامی مسئولان و کسانی که در این رابطه دستاندرکار بودند، هشدار داده بودم که این فرد آدم درستی نیست و سر شما کلاه میگذارد. مدارکش را هم دارم. ضراب در عین حال رابطهاش با رئیس دولت قبل را تکذیب کرد و مدعی شد که از رانت استفاده نکرده است. وی با انتقاد از طرح اتهامات علیه او در ایران تأکید کرد: «اگر من آنقدر جرم کردهام چرا نمیآیند مرا بگیرند؟ من که جای دوری نیستم. مدارک و اسنادشان را بیاورند و من را بگیرند.» رضا ضراب تاجر ایرانی الاصل ساکن ترکیه است که سال گذشته در خلال پرونده بزرگ فساد ترکیه بازداشت شد. از یک سال گذشته بحثهایی جدی درباره ارتباط او با بابک زنجانی مطرح شده است. بابک زنجانی 9 هزار میلیارد تومان به شرکت نفت بدهکار و از سال گذشته در زندان است.
حضور مدیر شرکت پدیده در هیأت دولت دهم!
دفتر شرکت پدیده شاندیز در شیراز هم پلمب شد. به گزارش فارس بعد از پلمب دفاتر این شرکت در مشهد و قزوین روز گذشته دادستان عمومی و انقلاب شیراز هم دفتر شرکت پدیده در این شهر را پلمب کرد. همزمان با اعمال محدودیتهای جدید برای فعالیت این شرکت، خبرآنلاین در گزارشی از ارتباط شرکت پدیده با دولت قبل خبر داد. بنابراین گزارش مدیر این شرکت در جلسات هیأت دولت شرکت کرده و در حد یکی از مشاوران اقتصادی هیأت وزیران در کابینه فعالیت داشته است. در همین راستا «امیرحسین قاضیزاده» نماینده مشهد در گفتوگویی برخی مسئولان استانی و کشوری را شریک اتهامات پدیده دانست و گفت: اگر امروز در اطراف مشهد یک کشاورز در زمین زراعی خود بخواهد «طویله» احداث کند، جهاد کشاورزی آن را تخریب میکند. اما عنوان میشود که به شرکت پدیده سه برابر مجوز تغییر کاربری در اراضی داده است.
ابراز تردید درباره نظرسنجیهای صدا و سیما
همزمان با تغییرات صدا وسیما در حوزه معاونت سیاسی، سایت تابناک پیشنهاد داد این سازمان «نظرسنجیها» را به بخش خصوصی واگذار کند. تابناک در گزارشی با اشاره به کاهش مخاطبان صدا و سیما درباره نتیجه نظرسنجیهای سازمان ابراز تردید کرد و نوشت: «یکی از بخشهایی که مشخصاً باید به سمت خصوصیسازی سوق یابد، مجموعه رسانه ملی در حوزه افکارسنجی است؛ نهادی که گاهی خروجیاش با واقعیتهایش نسبت دقیقی نداشته و به نظر میرسد دقت لازم در رسیدن به آماری دقیق از آنچه مخاطب میخواهد یا نمیخواهد و ارائه این آمار به مدیران نشده است. به همین دلیل، گاه بر مبنای نتایج نظرسنجی برنامهریزی شده که دور از واقعیات بوده است.»
*جمهوری اسلامی
*مهدی کوچکزاده در وبلاگ خود نوشت: آقای رئیس جمهور! عدم توجه مردم به درخواستهای مکرر شما و همکارانتان برای عدم ثبتنام دریافت یارانه نقدی را رفراندوم نمیدانید؟ وی افزود: در قضیه ثبتنام برای دریافت یارانه که درخواست مطرح شده مبنی بر عدم ثبتنام فیالواقع منافعی غیرقابل انکار برای کشور دربرداشت نتیجهاش آن شد که دیدید و دیدیم آیا فکر نمیکنید خطر درخواست برگزاری یک رفراندوم دیگر آنهم برخلاف قانون اساسی و به منظور تایید مذاکراتی که احتمال ضررش برای بسیاری از مردم اظهر منالشمس است برای ریاست شما بر دولت بیش از همه است!؟ این نماینده مجلس ادامه داد: پ.ن 1 – بنده به توصیه عدم ثبتنام برای یارانه عمل نموده و بسیاری از بستگانم را نیز برای عدم ثبتنام مجاب نمودم. پ.ن 2 – اهالی تدبیر را چه میشود که تصور میکنند علیرغم همه عهدشکنیهای طرفهای مذاکرهکننده با ایران باز هم مردم چشم به مذاکرات برای تامین معیشتشان دوختهاند؟ پ.ن 3 – حسن خطر داره حسن!
*یکی از مروجان سرسخت کنترل جمعیت در دوران اعمال این برنامه شکستخورده، اکنون تحت عناوین پرطمطراق اقدام به مصاحبه با نشریات واظهارنظرهای علمی درباره مسائل مختلف میکند! درتازهترین مصاحبهای که از این شخص در نشریه وابسته به معاونت علمی ریاست جمهوری به چاپ رسیده، وی رهنمودهائی! درباره نخبهپروری ارائه کرده است. نوع پیگیریها واظهارنظرهای این شخص در مورد برنامه کنترل جمعیت بگونهای بود که کاملا مشکوک بهنظر میرسید.
تجمع مالباختگان 38 میلیاردی
ایرنا: تعدادی از مالباختگان موسسه «پیدایش فصل هنر» با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به شکایت آنها از این موسسه به دلیل کلاهبرداری 38 میلیارد تومانی شدند. دو فرد با راه اندازی شرکتی به نام موسسه پیدایش فصل هنر با عنوان سرمایه گذاری و ساخت فیلم، از 50 نفر حدود 38 میلیارد تومان کلاهبرداری کرده اند.
جریانهای تفرقهانگیز در قم
رسا: آیت ا... محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نسبت به فعالیت گروههای تفرقهانگیز در قم هشدار داد.
پلمب نانوایی به علت ارزان فروشی!
ایرنا: یک واحد نانوایی بربری در ورامین به دلیل ارزان فروشی و عرضه نان با قیمتی کمتر از نرخ مصوب، پلمب شد!
تجمع مخالفان یک کنسرت در بوشهر
قدس آنلاین: شماری از افراد با تجمع در مقابل ساختمان استانداری بوشهر، با برگزاری کنسرت موسیقی در این شهر مخالفت کردند. این تجمع علیه برگزاری کنسرت گروه موسیقی لیان در بوشهر انجام شد.
افزایش شکایت از پرستاران
جهان: سلطانی، مدیرکل کمیسیونهای پزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در هشت ماهه امسال ۱۵۲ مورد شکایت از پرستاران به کمیسیونهای پزشکی قانونی ارایه شد که نسبت به سال قبل ۱۴۱ درصد افزایش یافته است.
امنیت غذایی و گسترش زمینخواری
جهان: قباد افشار، رئیس سازمان امور اراضی از شکل گیری پدیده ای به نام «کوه خواری» در کنار زمین خواری خبر داد و گفت: این روند اگر قاطعانه قطع نشود، امنیت غذایی کشور و عرصه های منابع طبیعی را تهدید خواهد کرد.
اضافه شدن 5/4میلیون بیکار
راه دانا: خبرها حاکی است درحالی که بازار کار و اشتغال ایران برای ۷۷۵ هزار تحصیلکرده دانشگاهی توان ایجاد پذیرش ندارد، وزارت کار اعلام کرده بزودی چهار میلیون و ۵۰۰ هزارنفر دیگر نیز به این جمعیت افزوده می شوند.
درگیری پرسنل بیمارستان با یک جانباز
جهان: دو روز قبل پرسنل اورژانس بیمارستان تجریش پس از مراجعه «حمید رضا حق شناس» جانباز 75 درصد، با توهین به وی و خودداری از هرگونه رسیدگی به جانبازمذکور، با وی درگیر شده و سرانجام با وساطت مردم، این جانبازجنگ تحمیلی به بیمارستان دیگری منتقل می شود.
این افراد چگونه مجوز می گیرند!
فارس: سیداحمد نبوی، مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات محیط زیست با انتقاد از بروز پدیده جدید در محیط زیست با عنوان دریاخواری گفت: شیوخ عرب با چه مجوزی وارد کشور میشوند و اقدام به شکار گرانقیمتترین و نادرترین پرندگان در کشور میکنند؟
تجمع اتوبوسرانان تهران
فرارو: صدها نفر از کارگران اتوبوسرانی شهر تهران در اعتراض به حقوق معوقه و حق مسکن خود در مقابل شورای شهر تجمع کردند.
قتل عام درختان ۷۰ ساله باغ پسیان
مهر: بخش عمده ای از درختان ۷۰ ساله باغ پسیان تهران در حالی طی هفته گذشته قلع و قمع شد که مهرماه امسال، مصوبه تغییر کاربری این باغ تاریخی در کمیسیون ماده پنج اعتراضهای گسترده ای به همراه داشته است.
آمار تکاندهنده از جوانان مجرد
تسنیم: محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: ۱۱ میلیون جوان مجرد در سن ازدواج بالای ۲۰ سال در کشور داریم که به سبب نداشتن انگیزه و مشکلات اقتصادی، رغبتی به ازدواج ندارند.