کد خبر 381788
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۸

وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه شورای گفت‌و‌گو تاکید کرد که با رسیدن قیمت نفت به 25 دلار هم دولت کشور را اداره می‌کند.

 به گزارش مشرق، در جلسه شورای گفت‌وگو علی طیب‌نیا درباره بازنگری در قیمت نفت در بودجه 94 گفت: چه آن زمانی که ما لایحه بودجه در دولت تنظیم می‌کردیم و چه در حال حاضر، پیش‌بینی قیمت نفت برای سال آینده ممکن نیست. برخی نهادهای بین‌المللی پیش‌بینی می‌کنند که نفت می‌تواند به پایین‌تر از 40 دلار هم برسد و برخی هم پیش‌بینی می‌کنند که قیمت نفت می‌تواند به بالای 70 دلار برسد و اما مجموع پیش‌بینی‌ها در حدود 65 دلار است در شرایطی که با اطمینان نمی‌توانیم از قیمت نفت صحبت کنیم، منطقی‌ترین رفتار این است که دولت خودش را برای همین رفتارها آماده کند به همین دلیل ما در دولت در حال بررسی چندین حالت هستیم؛ چه قیمت نفت پایین بیاید و چه افزایش پیدا کند.

او همچنین تاکید کرد: برنامه‌ریزی ما منحصر به بودجه نیست و سیاست‌های ارزی و پولی را هم با سناریوهای مختلف بررسی می‌کنیم.

او در توضیح تعیین قیمت نفت و درآمد دولت عنوان کرد: چیزی که در حوزه منابع در بودجه می‌آید صرفا یک پیش‌بینی است که احتمالا با درجاتی از عدم تحقق روبرو باشد و هزینه‌های تعیین شده در بودجه هم حالت برنامه‌ریزی دارد و الزامی وجود ندارد که همه هزینه صرف شود. چیزی که در قالب بودجه پیشنهاد می‌شود، قابل مدیریت است.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: اگر قیمت نفت را هم تغییر دهیم، مشخص نیست در آینده پیش‌بینی ما با واقعیت تطابق داشته باشد. بودجه پیش‌بینی است و این قابلیت انطباق در آن وجود دارد که با تغییرات قیمت نفت خود را تطابق دهد.

او تاکید کرد: اگر قیمت نفت به 25 دلار کاهش پیدا کند دولت همچنان می‌تواند کشور را اداره کند. امسال هم درآمد دولت با پیش‌بینی‌هایش فاصله داشت، اما مشکلی پیش نیامد و ما بهترین عملکرد را در بخش عمران داشتیم.

طیب‌نیا با اشاره به بودجه صرف شده در بخش عمران در سال جاری گفت: تا امروز 23 هزار میلیارد تومان در بخش عمران پرداخت شده و 11 هزار میلیارد هم در روزهای پایانی پارسال به بخش عمران اختصاص یافته بود که هزینه کرد آن در سال جاری رخ داد . بنابراین می‌توانم بگوییم امسال 33 هزار میلیارد تومان در بخش عمران هزینه شده که این بسیار رقم چشمگیری است که ما قصد داریم، تا پایان سال رقم قابل توجهی به آن اضافه کنیم. این بسیار اتفاق خوبی است که با وجود تحریم‌ها توانسته‌ایم این رقم را در عمران صرف کنیم و امسال سالی استثنائی در تاریخ اقتصاد ایران است.

طیب‌نیا درباره تعیین عیدی کارمندان هم گفت: هنوز راجع به مبلغ عیدی تصمیم‌گیری نشده و این مبالغی که گمانه‌زنی می‌شود مواردی است که سازمان برنامه وبودجه پیشنهاد می‌دهد.

وزیر اقتصاد همچنین درباره رشد اقتصادی تورم در سال 1393 هم گفت: فکر می‌کنیم امسال تورم از هدف‌گذاری ما کمتر باشد و تا پایان سال 16 تا 17 درصد برسد با وجود آن که هدف‌گذاری ما 20 درصد بود. در شش ماهه اول سال هم رشد اقتصادی چهار درصد بوده که امیدوارم این روند تا پایان سال ادامه پیدا کند.

طیب‌نیا در پاسخ به سوالی درباره حذف ثروتمندان از یارانه هم گفت: ما می‌توانیم افراد پردرآمد را شناسایی کنیم اما هر چه حوزه شناسایی بزرگ‌تر می‌شود میزان خطای ما هم افزایش پیدا می‌کند . قاعدتا در زمانی که یارانه هدفمند شد باید در بخش کم درآمدان صرف می‌شد. ما در مرحله دوم هدفمندی در بحث حامل‌های انرژی درآمدهای این بخش را صرف سلامت و بیمه کردیم اما وقتی شما پولی را به عنوان یارانه به همه جامعه می‌دهید و بعد می‌خواهید گروهی را از بالای جامعه حذف کنید، امکان خطا افزایش پیدا می‌کند و از ابتدا باید پرداخت یارانه را صرف کم درامدها می‌کردیم.

او تاکید کرد: ما نهادهای خوبی چون کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی داریم که باید از سابقه بسیار بالای این نهادها استفاده کنیم.

طیب‌نیا درباره احتمال افزایش مالیات‌ها در سال 1394 هم گفت: در دولت و وزارت امور اقتصادی ما به دنبال تغییر نرخ مالیات نیستیم و اعمال فشار بیشتر در تولید به صلاح کشور نیست اما به دو دلیل درآمد مالیاتی کشور افزایش پیدا می‌کند یکی به دلیل تورم 16 تا 17 درصدی و دیگری به دلیل افزایش تولید واقعی. در واقع پایه اخذ مالیات که بر اساس تولید ناخالص داخلی است بالا می‌رود ما با افزایش درآمدهای مالیاتی روبرو خواهیم بود.

طیب‌نیا همچنین با اشاره به طرح سیستم جامع اطلاعات مالیاتی گفت: این سیستم اکنون در حال تکمیل‌شدن است و از طریق آن امیدواریم کسانی که از پرداخت مالیات فرار می‌کردند شناسایی شوند ودر نتیجه درآمدهای مالیاتی هم دولت افزایش پیدا کند. اما خواهش من از نمایندگان مجلس این است که رقم مالیات را افزایش ندهند چون نتیجه آن فشار بر مردم و تولیدکنندگان یا عدم تحقق درآمدهای مالیاتی است.

همچنین طیب‌نیا با فرصت خواندن کاهش قیمت نفت گفت: کاهش قیمت نفت می‌تواند زمینه کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفتی را فراهم کند. ما مشغول برنامه‌ریزی در همه حوزه‌ها هستیم تا بتوانیم از فرصت پیش آمده در زمینه عملی کردن رهنمودهای مقام معظم رهبری استفاده کنیم و اگر مجموع قوا و همچنین بخش خصوصی در کنار هم تلاش کنیم می‌توانیم از این فرصت برای رشد و توسعه کشور بهره ببریم.
منبع: ایسنا