*وطن امروز
عامل نرفتن ابتکار به اهواز!
در شرایطی که هنوز پاسخ قانعکنندهای از سوی رئیس سازمان محیطزیست درباره تعلل در انجام سفر به خوزستان اعلام نشده است مشاور این سازمان در اظهاراتی قابل تامل دلیل امتناع ابتکار از سفر به خوزستان را دخالت وزیر بهداشت دانسته و به فارس گفته است: هر جا که عکس و دوربین باشد هاشمی هم حضور دارد! اسماعیل کهرم با زیر سؤال بردن اقدام وزیر بهداشت که به دنبال دستور رهبر انقلاب به دولت برای رسیدگی به وضعیت بحرانی خوزستان انجام گرفت، یادآور شده است: بنده دلیل حضور نیافتن ابتکار در خوزستان را نمیدانم اما سوال اینجا است که نتیجه حضور وزیر بهداشت در خوزستان غیر از شوی رسانهای چیز دیگری بود؟
وزیر بهداشت نخود هر آشی است!
علاوه بر این، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست پا را فراتر گذاشته و با جملاتی توهینآمیز وزیر بهداشت را فردی غیرمتخصص خطاب میکند. وی با بیان اینکه آیا وزیر بهداشت تفاوت بین بیابان و کویر را میداند؟ خاطرنشان کرد: هاشمی متخصص چشم است بر همین اساس دلیلی ندارد برای رفع معضل ریزگردها به عراق سفر کند. باید ابتکار و جمعی از کارشناسان راهی عراق شوند. کهرم با بیان اینکه وزیر بهداشت نخود هر آشی است، ادامه داد: بنده حدس میزنم دخالت هاشمی موجب شده ابتکار از رفتن به خوزستان امتناع کند. این در حالی است که عباس زارعنژاد، سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به اظهارات مشاور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست عنوان کرد وزیر بهداشت به دستور رئیسجمهور و بهعنوان نماینده روحانی به اهواز سفر کرده و مسؤولیت بخشی از موضوع به این وزارتخانه ارتباط دارد. از این گذشته ساکنان خوزستان همچنان با گرد و خاک دست و پنجه نرم میکنند و براساسآنچه ناصر چرخساز، سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر گفته است پدیده گرد و خاک در این استان ادامه دارد و بر این اساس نیروهای هلالاحمر در آمادهباش خواهند بود. وی از ارائه خدمات امدادی در 13شهرستان این استان خبر داد و توزیع 450هزار ماسک را بهعنوان یکی از اقدامات عاجل برای کاهش اثر ذرات گرد و غبار عنوان کرد اما نکته جالب ماجرا اینجاست که کهرم توزیع چنین ماسکهایی را نیز به نوعی غیراصولی دانسته و این اقدام را نیز زیر سوال برده است. وی با اشاره به توزیع ماسک در اهواز بیان داشت: باید از ماسکهایی استفاده شود که از ورود ذرات 5/2میکرون به ریه افراد جلوگیری کند اما هم اکنون از ماسکهای موجود نخود هم عبور میکند.
اقتصاد مقاومتی نیازمند نقشه راه و نسخه عملیاتی
به طور مثال هر کشوری برای خود برنامهریزی و چشمانداز توسعه دارد؛ آنگونه که کشور ما قرار است مطابق اهداف چشمانداز 20 ساله قدرت نخست فناوری منطقه باشید. بنابراین این اقتصاد در شرایطی که مورد هجمه است و در تلاطم و بحران قرار دارد باید بتواند به اهداف متعالی خود برسد و این امر نیازمند برنامهریزی اصولی با مدیریتی کاربلد، متخصص، متبحر و عزمی راسخ و همگانی است تا در این مسیر از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای موجود کشور برای دستیابی به اهداف تعیین شده استفاده شود.
از سوی دیگر باید دید چگونه باید به بحث اقتصاد مقاومتی نگاه و از چه دریچه و زاویهای به آن نگریسته شود تا تحقق این امر نه تنها به خوداتکایی، پیشرفت و توسعه کشور منتهی شود بلکه دغدغه تهدیدها، تحریمها و فشارها نیز با ایجاد راهکارهای اصولی و علمی پایان یابد.
البته این را باید گفت که در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی باید شرایط و موقعیت زمانی را به خوبی درک کرد. بهطور مثال اکنون خیلیها معتقدند نباید از اقتصاد بهعنوان حربه جنگ استفاده کرد، چرا که ادبیات اقتصاد برپایه تعاملات و پیوند با دنیاست اما از آنجا که اقتصاد دارای مکاتب فراوانی است و از آن بهعنوان یک علم مدیریتی و دانش فنی یاد میشود، بنابراین اقتصاد یک تئوری محض است که از این زاویه باید به آن نگاه شود هرچند برخی به شدت مخالف آن هستند که اقتصاد آلوده به جنگ و جدل شود.
اما از آنجا که در دنیای امروز جنگ اقتصادی همانند جنگ سایبری و نظامی مطرح است، پس نباید قبول کرد که در جنگ اقتصادی کوتاه آمد و این تفکر که اقتصاد آغشته به جنگ و جدل نشود، بلکه در مسیر تعامل حرکت کند، شاید در مواقعی جواب ندهد و به زیان کشور تمام شود.
هرچند باید قبول کرد اقتصاد علم تعامل است و علم تعارض نیست اما واقعیت این است که جدا از ایران اکنون بیشتر کشورهای جهان از اقتصاد بهعنوان یک تاکتیک نظامی استفاده میکنند. بنابراین در ایران نیز باید دانش خود را طوری به کار گیریم و برنامههای اقتصادی و چشماندازهای آتی را طوری ترسیم کنیم که در این موقعیت حساس دچار مشکل جدی نشویم و سنگ بنای قوی و مستحکمی را برای خود به کار گرفته و پایهریزی کنیم، چراکه همانگونه که در دنیا افسران مجرب نظامی دانش بالایی دارند، حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و تحقق این امر نیازمند تربیت افسران مجرب کارکشته و کاربلد در حوزه اقتصاد و نیروی انسانی قوی برنامهریز است تا بتوان در برابر تهدیدها، پدافندی قوی و نیروی اقتصادی ماهری را آموزش داد و به کار گرفت.
ما اکنون جزو کشورهایی هستیم که باید از ظرفیتها و پتانسیلهایمان به نحو شایسته استفاده کنیم و به این واقعیت باور عمیق داشته باشیم که پیشرفت و توسعه و مقابله با دشمن جز با اقتصاد مقاومتی آن هم با تمام قوا و تمام توان راه دیگری ندارد.
در فرمایشات رهبر انقلاب هم بارها بر این موضوع تاکید شده است که رویکرد متقابل در برابر تهدیدها و تحریمها و پاسخ به دشمن به جد مطرح است. پس اگر قبول کنیم جنگ اقتصادی وجود دارد در این موقعیت خاص جهانی باید باور داشت که چنین تفکر درستی لازم است در تجمیع دانش نظامی و اقتصادی و بهرهگیری از تفکر و تعقل افراد کاربلد و دلسوز استفاده شود و در یک عزم همگانی از توسعه اقتصادی بهعنوان ابزاری درست برای مقابله با دشمن و رسیدن به اهداف عالیه به جای ابزار و وسایل سختافزاری چون توپ و تانک استفاده کرد. اکنون باید ابزارهای نرمافزاری چون تحرکبخشی به نظام پولی و مالی، توسعه خدمات بازرگانی و چگونگی پوششهای بیمهای در کنار تلاش در جهت افزایش میزان تولید ناخالص داخلی، اشتغالزایی و... مدنظر قرار گیرد. عدهای معتقدند جنگ سایبری یک جنگ جدید است، در صورتی که جنگ اقتصادی و اقتصاد مقاومتی که اکنون در کشور به آن توجه ویژه شده است شاید مهمتر از آن باشد.
این موضوع باید بر مبنای علمی آموزش داده شود و افسران و نیروهای متخصص به خوبی برای مقابله با تهدیدها آماده و آموزش داده شوند تا بتوان مدیران برجسته و مسلط بر علم اقتصاد و آگاه از چارچوب امنیت ملی را به خوبی تربیت کرد. این افراد باید همچون مرزبانان میهندوست از یک طرف مواظب حملات دشمن در قالبهای اقتصادی و از طرف دیگر دارای علوم خاص اقتصادی باشند و نقشه بوم ایران اسلامی را به خوبی بشناسند تا بدانند چگونه برای نگهبانی از کیان اسلامی مقاومت کنند بنابراین دارا بودن دانش نظامی و برخورداری از علم اقتصاد توأم با تدبیر و برنامهریزی و آگاهی از جغرافیای ایران لازمه مدیرانی است که باید در خط مقدم این جبهه گام بردارند، چرا که آنها باید به خوبی بدانند در جنگ اقتصادی نقاط ضعف و قوت و زنجیرههای اقتصاد و جغرافیا چگونه است، یعنی اگر دشمن به یک حوزه اقتصادی چون بخش نفت حمله کند آنها بدانند با چه برنامهریزی و اصولی نقشه دشمن را خنثی کنند یا اینکه اگر در نظامهای پولی و مالی خللی ایجاد شود چگونه و با چه اصول و تکنیکهایی مانع ایجاد مشکل برای اقتصاد کشور شوند.
به هر حال افرادی که در این وادی گام برمیدارند و پرچمدار اقتصاد مقاومتی در کشور هستند باید بوم جغرافیایی اقتصاد کشور را به خوبی بشناسند و دانش مربوط به آن را داشته باشند. به طور مثال اکنون دشمن با حربه ممانعت از نقل و انتقالات پولی محدودیتهایی را برای کشور ایجاد کرده است یا از طرفی بحث نخریدن نفت ایران را در جهان مطرح کرده است. در چنین شرایطی با توجه عمیق به بحث اقتصاد مقاومتی باید کورهراهها را شناسایی کرد و با زیرکی و توان و جسارت هرچه بیشتر نقاط ضعف و قوت شناسایی و نسبت به رفع موانع و مشکلات ایجادشده چارهاندیشی اصولی شود. مثلا ایران اکنون دارای منابع و ذخایر فراوان نفت و گاز، پتروشیمی، سنگآهن و... است پس باید طوری رفتار و برنامهریزی شود تا دنیا متقاضی کالا و محصولات و منابع ما شود؛ اقتصاد مقاومتی یعنی این. یعنی اینکه شیوه جلوگیری از حملات دشمن به خوبی شناسایی و برای چارهجویی و مقابله با آن تلاش شود البته تلاش و کوششی که بتوان بنیه اقتصاد کشور را قوی کرد تا در برابر تهدیدها و تحریمها شکنندگی احساس نشود.
نکته مهمی که باید مورد توجه جدی قرار گیرد، ایجاد یک نقشه راه پیشرفت و مقابله با تهدیدهاست. به هر حال در یک ساختار درست، افسران و برنامهریزان باید پیشتاز و از یک نسخه عملیاتی درست و منسجم برخوردار باشند و همراه و همگام با نقشه راه اصولی، شکل اجرایی به برنامه خود دهند. ما اکنون نسخه عملیاتی ویژهای داریم، چرا که پس از 35 سال تجربه تهدید و تحریم از سوی دشمن دارای بنیهای قوی هستیم و بهخوبی راهها را برای مقابله با تهدیدها بلدیم تا بتوان آسیبها را مرتفع کرد زیرا نقاط ضعف و قوت را بهخوبی دانسته و آگاه به امور و برنامهها هستیم.
به هر حال ما باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی آرمانگرا و واقعیتگرا باشیم و تهدیدها را نه زیر یک خیمه آرمانی به فرصت تبدیل کنیم، ایران پیرو اقتصاد سرمایهداری نیست که با اقتصاد مقاومتی دچار شکست یا ضعف شود. بنابراین نسخه عملیاتی آماده و پختهای اکنون در اقتصاد مقاوتی موجود است اما آنچه مهم است این است که بعد از ابلاغ عملیاتی کردن آن چگونه چالشها و فرصتها را بهخوبی شناسایی کنیم.
از طرفی عزم مدیران اجرایی تمام قوا و عامه مردم، بخش خصوصی و نهادهای مردمی که بهعنوان یک هدف ملی به اقتصاد مقاومتی مینگرند بسیار حائز اهمیت است. به هر حال باید به منافع ملی و حیاتی توجه ویژهای شود وقتی منافع حیاتی در موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح است از روستاییان و شهرنشینها، کشاورزان، اساتید دانشگاه، نخبگان و روحانیون و عامه مردم هر کدام در حد خود احساس مسؤولیت میکنند، در بحث منافع ملی نیز همینگونه است.
علاوه بر این برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مدیران متبحر که این نسخه را عملیاتی میکنند باید افسران عملیاتی کاربلد و باتجربهای باشند، چرا که برای پیاده کردن اقتصاد مقاومتی 70-60 درصد نقشه آن آماده اجراست، آنچه مهم است این است که به افرادی که میخواهند این نقشه را عملیاتی کنند میدان داده شود تا آنها بدون دغدغه و ترس از عواقب کار در چارچوب درست اقدام به عملیاتی کردن نسخه پیشرفت اقتصاد مقاومتی کنند.
به هر حال هر اقدامی فارغ از ریسک نیست و باید مجریان برنامه اقتصاد مقاومتی ریسکپذیر باشند. این را باید باور کرد که وقتی اقتصاد مقاومتی شکل عملیاتی به خود بگیرد دارای هزینه است چه در بحث ایجابی و چه سلبی و این اصولا در ذات اقتصاد است. بنابراین شهامت، جسارت و خودباوری همراه با ریسکپذیری در اجرای این امر جزو لاینفک آن است هرچند باید یک خط فاصله بین سوءاستفاده و فساد و جرات و شهامت در این امر خطیر وجود داشته باشد. به هر حال برخورد با فساد نباید عاملی باشد که تصمیمگیران اقتصاد مقاومتی را نسبت به اجرای برنامههای خود دچار تردید کند هرچند برنامهریزان اقتصاد مقاومتی، دلسوزانی هستند که برای حفظ کیان کشور و انقلاب اسلامی سر از پا نمیشناسند.
* رئیس اتاق بازرگانی تهران
منصور ستوده: در شرایطی که روحیه مردم استانهای غرب و جنوب کشور به علت بروز بحران ریزگردها بیش از زندگی آنها صدمه دیده است، دولت پس از انتشار یک پیام توئیتری در صفحه رئیسجمهور با مضمون همنفسی با «مردم خوزستان» و بازنشر آن در سایر اکانتهای منتسب به حسن روحانی، تازه از روز گذشته در خبرگزاری خود به انتشار راهکارهای حل بحران در «خوزستان» پرداخت! در حقیقت بهرغم گذشت یک هفته از بروز حادثه پیشبینی نشده «توفان ریزگردها» به واسطه عدم تشکیل یک کمیته بحران ملی هنوز دولتیها از عمق ماجرا مطلع نیستند و مرحله شناسایی بحران را نیز پشت سر نگذاشتهاند! بحرانی که از استان خوزستان شروع شده بود، به علت ناکارآمدی و بیکفایتی مدیران تهراننشین، در استان ایلام و بوشهر منجر به بروز فجایعی بدتر از اهواز نیز شد اما هنوز اخبار آن به علت نگاه مجازی تیم دولت به بحرانهای ملی، در پایتخت به صورت گسترده منتشر نشده است!
نماینده مردم آبدانان استان ایلام با خبردهی از اوجگیری بحران ریزگردها در استان بوشهر در چند روز اخیر نسبت به نام نبردن از مردم استان ایلام در بحبوحه قطع آب و برق و گاز جمعیت 70 هزار نفری شهرهای این استان که در خانههای خود زندانی شده بودند، اعتراض کرد: «متاسفانه توجه دولت تنها بر خوزستان متمرکز بود و در ایلام ستاد بحران کشور و استان نهتنها غافلگیر شد بلکه هیچ واکنش منطقی هم از خود نشان نداد و بر اثر بیدست و پایی آنها مردم 3 روز گرسنگی کشیدند.» اینها گفتههای علیمحمد احمدی است که تاکید میکند: «72 ساعت برق قطع شد و تا زمانی که به دفتر رئیسجمهوری زنگ نزدم، اقدامی برای بازگشت وضع عادی به این شهرها صورت نگرفت. به دلیل نبود برق، شبکه گاز و آب و مخابرات نیز قطع و اوضاع بسیار باورنکردنی شد. حتی نانواییها، مخابرات، پمپ بنزینها، بانکها، مراکز تصویربرداری و آزمایشگاهها، بیمارستانها و بهطور کل همهچیز تعطیل شد!»
احمدی با اعتراض جدی نسبت به عدم تشکیل بموقع ستاد مدیریت بحران ملی متذکر شده که این اتفاق در بلادیدهترین شهرها نیز رخ نمیدهد! ستاد مدیریت بحران برای مدیریت چنین وضعیتی تدارک دیده شده است اما عکسالعمل به این حادثه بسیار کند بود و مراکز نظارتی و مدیریت بحران غافلگیر شدند!
بحران با فاصله چند روزه از خوزستان به ایلام و بوشهر رسید با این حال بنا بر اخبار منتشرشده در معدود رسانههای استانی، هیچ تمهیدی برای مقابله با آن از سوی مسؤولان در نظر گرفته نشده بود به نحوی که مردم خونگرم بوشهر به صورت خودجوش مدیریت اسکان و پوششدهی به مسافران گناوه و برخی شهرستانها را عهدهدار شدند! در ایلام و بوشهر حتی همان ماسکهای بدون فیلتر و غیر موثر یک لایه نیز بین مردم توزیع نشده و بنا به گفتههای نمایندگان بومی مجلس، مردم به علت عدم سرویسدهی مراکز خدماتی با مشکلاتی همچون بیآبی و گرسنگی و عدم دسترسی به خدمات بیمارستانی نیز مواجه شدهاند. شاید بدترین بخش از مدیریت دولت در مواجهه با این حادثه پردامنه را بتوان در ضعف اطلاعاتی جستوجو کرد.
با توجه به ابتکار مدیریت از راه دور سازمان محیط زیست و بیاعتنایی به اصول علمی «مدیریت در کانون بحران» ظاهرا منابع اخبار دولتیها از استانهای فاجعهزده، پیامهای منتشر شده در اینستاگرام و توئیتر و فیسبوک بوده است و به همین جهت استانهایی که مردم آن دلبستگی کمتری به مولفههای زندگی مجازی دارند، از پوشش خدمات دولتی به شکل فاجعهباری جا ماندهاند!
این بار فانتزی مدیریت رسانه برآمده از فکر مشاوران دولت که سالهاست از تهران خارج نشدهاند و سفرهای استانی را با توجه به پیشرفت علم ارتباطات، مسخره میکردند، به محبوبیت شخص رئیسجمهور، صدمهای عمیق وارد کرده است. هر چند حتی خوزستانیها نیز «پیام همنفسی» توئیتری روحانی از تهران را نپسندیدند و اگر رئیسجمهور خود مدیریت اکانتش را برعهده داشت، با مروری کوتاه بر نظرات مردمی متوجه مشاورههای غلط ارائه شده میشد!
ما از مشاورانی صحبت میکنیم که به نام خیابانهای ماساچوست و لندن مسلط هستند اما شهرستانهای استان تهران را هم بدون اتصال به گوگلمپ نمیتوانند از حفظ بگویند! منابع اطلاعاتیشان رسانههای بیگانه است و برای تخریب ارتباط ماندگار چهره به چهره مسؤولان، به رسانههای زنجیرهای کد میدهند که اصلا اینها به چه درد میخورد و چه کسی گفته مدیران باید پرکار باشند؟!
نام این شکل از مدیریت بومی حتی «تهرانیزه» هم نیست، چرا که اقلیت مذکور پس از انتشار تصاویر شهردار تهران که با کت و شلوار کثیف و گلی در کنار کارگران مترو پس از وقوع سیل حاضر شده بود، حرکت وی را پوپولیستی و برای کسب محبوبیت لقب داده بودند اما اکنون محبوبیت دولتمردان برآمده از جناح خودشان به علت بیتوجهی به اصول مدیریت بحران و تماس با مردمی که روحیهشان بیش از هر مولفه حیاتی دیگری صدمه دیده، تضعیف شده است. تماس چهره به چهره و حاضر شدن در کانون بحرانی که بنا بر نظر همه کارشناسان داخلی و خارجی امکان رفع و رجوع آن در کوتاهمدت وجود ندارد، قطعا پوپولیسم نیست! مردم خوزستان و ایلام و بوشهر منتظر توافق در سیاست خارجی نبودند که در اوج بحران ملی سخنرانی رئیسجمهورشان را در حوزه تقابل با حامیان استقلال ملی از تلویزیون تماشا کنند و قند در دلشان آب شود! مردم، مدیر باعرضه و کاری میخواهند که فرق ماسک فیلتردار و ماسک نازل غیرموثر را عملا در میدان بحران تشخیص دهد! خوزستانیهایی که راهپیمایی 22 بهمنشان در اوج نارضایتی از دولتمردان ترک نشد، عزل معصومه ابتکار را با انگیزههای سیاسی مطرح نکردند بلکه تنبیه وی را مقدمهای برای برچیدن سیاست مدیریت پرادعای «اصلاحاتی» دانستند که از همرنگ شدن با ملت حتی با اهداف پوپولیستی نیز خودداری میکنند و مولفههای مدیریت جهادی را آشکارا به تمسخر میگیرند!
اصولگرایان اگر به شیوه غربیها سیاستمداری میکردند، میتوانستند بحران ریزگرد را به شیوه سیاست «اصلاحاتی» به دستاویزی برای بازنشر حکم عدم کفایت دولت در یک بحران ملی از جانب ملت تبدیل کنند. علم ارتباطات میگوید واجب است در مواقع بروز بحران، مردم مدیرانشان را بدون روتوش و خسته و خاکی در میدان عمل، از نزدیک مشاهده کنند و همدردی را به جای مطالعه از رسانهها، احساس کنند. گمشده دولت کماکان «کار» است و فقدان احساس تعلق به حوزه سیاست داخلی همراه با پرهیز جدی از مواجهه با واقعیات جامعه ایرانی از محبوبیت روحانی قربانی میگیرد! آیا نیازهای مردم را میتوان در رسانههای خارجی جستوجو کرد؟! آیا به امید موفقیت قریبالوقوع در فانتزیهای سیاست خارجی میتوان کار و تلاش و مدیریت جهادی را بایگانی کرد؟
*کیهان
برخی از تصمیمگیران دولتی در بخش خصوصی فعالیت دارند
یکی از مشکلات اقتصادی اصلی دولت این است که بسیاری از تصمیمگیرندگان، از صاحبان سرمایه در بخش خصوصی هستند.حسین راغفر اقتصاددان و از اساتید دانشگاه در مصاحبه با فرارو درباره معضلات اقتصادی گفت: یکی از مشکلات اصلی در دولت روحانی این است که بسیاری از مسئولان و تصمیمگیرندگان حوزه عمومی خود از صاحبان سرمایه در بخش خصوصی هستند.وی میافزاید: این مساله باعث میشود که امکان برنامهریزی صحیح در بخش عمومی کشور منتفی شود زیرا کسانی که باید خود را وقف ساماندهی به اوضاع اقتصادی کشور کنند نیمی از وقت خود را درگیر بنگاهداریهای شخصی هستند.این کارشناس مسایل اقتصادی یادآور شد: یکی از شاخصها و نشانههای فساد در کشور تعارض میان منافع سیاستگذاران عمومی و بخش خصوصی است.
(یادآور میشود برخی منسوبان مقامات ارشد دولتی نیز در انتخابات اتاق بازرگانی ثبتنام کرده بودند)راغفر همچنین در مصاحبه با تابناک و درباره موضوع ساماندهی و هدفمندی یارانهها تصریح کرد: وضعیت جاری اقتصاد نشان میدهد که دولتهای ما شدیدا به درآمدهای نفتی معتاد شدهاند و حاضر نیستند به ظرفیتهای دیگری در اقتصاد کشور فکر کنند و هزینه این ناتوانی دولتها در ترک اعتیاد شود. در شرایط کنونی دولت باید مالیات جمع کند. این در حالی است که بین 60 تا 80 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال داریم. در شرایطی که 50 درصد نیز مالیات نمیپردازند و موارد دیگری وجود دارد که میتواند اخذ مالیات شود. اکنون فرصت مناسبی است که دولت وابستگی به منابع نفتی را به حداقل برساند و بیشتر برای تامین نیازهای خودش به درآمدهای حاصل از مالیات از فعالیتهای اقتصادی بپردازد. البته وابستگی دولت به مالیات سبب میشود که اصلا رابطه دولت و مردم و رابطه دولت با بخشهای فعال کشور دگرگون شود. در آن صورت دولت نیازمند گسترش بخش خصوصی خواهد بود تا از طریق مالیات پوشش دهد. به نظر میرسد این یک فرصت مناسب برای اقتصاد کشور است که میتواند به بازسازی نهادهای متعدد جامعه ایران کمک کند.
وی درباره عدم امکان شناسایی دهکهای پردرآمد و حذف آنها میگوید: اینکه عدهای فکر کنند میتوانند با نشستن روی صندلیهایشان حذف را انجام دهند و فقط حرف بزنند؛ قطعا خیلی سختتر است. ولی واقعیت این است که شناسایی کاملا امکانپذیر است.راغفر خاطرنشان کرد: ارزیابی ما نشان میدهد حداکثر 40 درصد جمعیت کشور استحقاق دریافت یارانه آن هم نه همه یکسان دارند. بنابراین دولت این جا میتواند بخشی از این 42 هزار و 500 میلیارد تومان را نقدی پرداخت بکند. به گمان ما 50 درصدش را حذف کند و در یک گفتوگو و همکاری با مجلس صورت بگیرد. محل خرج آن 50 درصد یارانه صرفهجویی شده برای خدمات عمومی و ایجاد اشتغال و آموزش و پرورش رایگان و توسعه شود.
اعتماد: پرداخت یارانه تولید گرفتار بوروکراسی دولتی است
با وجود سپری شدن 3 هفته از دستور رئیسجمهور، یارانه تولید پرداخت نشده است. روزنامه اعتماد در این زمینه نوشت: روزهای ابتدایی بهمن ماه سال جاری بود که رئیسجمهور به وزیر امور اقتصاد و دارایی دستور اکید داد تا آخر سال 1000 میلیارد تومان یارانه تولید را بپردازد. به همین جهت نیز علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی اطمینان داد که تا پایان سال وزارت صنعت بتواند اعتبار هزار میلیارد تومانی یارانه تولید را برداشت کند. با این حال معاون وزیر صنعت عنوان کرد؛ «تاکنون یک ریال هم یارانه تولید پرداخت نشده است.»این روزنامه میافزاید: حالا 23 روز از روزی که رئیسجمهور به وزیر اقتصاد دستور داد تا تکلیف یارانه تولید را مشخص کند میگذرد اما خبرهای خوشی از این مجموعه به گوش نمیرسد. البته در همان زمان که گروههای کالایی مورد نظر وزیر صنعت با نظر دولت تغییر کرد نیز هیچ یک از تولیدگران صنعتگر به تخصیص این یارانه دل خوش نکرده بودند و به واقع میدانستند تا بروکراسی اداری لازم برای این کار طی شود ماههای زیادی خواهد گذشت و دقیقا معلوم نیست این وعدهها کی محقق خواهد شد؛ موضوعی که حتی از سوی برخی کارشناسان اقتصادی مورد انتقاد قرار گرفته و حتی عدم تخصیص یارانه را به دلیل تمرکز دولت روی هدفهای کوتاهمدت ارزیابی میکنند.
یوسفی اقتصاددان معتقد است: «به دلیل اینکه پرداخت یارانه تولید از سوی دولت به چشم مردم نمیآید، دولتمردان منابع مالی را به پروژههایی با تاثیر تبلیغاتی بیشتر برای ملموس شدن و ارزیابی توسط مردم هزینه میکنند، که در این راستا به مردم اعلام کنند تاکنون دستاوردهای بسیار خوبی داشتهاند. دولتمردان ممکن است تحتتاثیر سیاستهای دیگر درآمدی و هزینهای این میزان یارانه را قربانی اهداف کوتاهمدت کنند.»خبرگزاری مهر نیز در این زمینه مینویسد: «برای چندمین بار، دولتمردان حرفهای ضد و نقیضی از پرداخت یارانه تولید میزنند؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت میگوید که یک ریال از یارانه بخش تولید هنوز به دست ذینفعانش نرسیده و هر چه چانهزنی میکند، برای دریافت این پول از سازمان مدیریت و برنامهریزی، به نتیجهای نرسیده است، معاونش هم با او همراه میشود و میگوید؛ هنوز هیچ پولی از منابع حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها به دست بخش صنعت نرسیده است.
محسن صالحینیا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این رابطه میگوید: دو هفته قبل وزیر صنعت، معدن و تجارت مکاتبه جدیدی برای دریافت یارانهبخش صنعت و معدن از هدفمندی یارانهها، با رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی داشته است، اما وی هنوز دستوری برای پرداخت از خزانه نداده است.اعتماد در پایان نوشت: پیش از این، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور نیز بارها و بارها تاکید کرده بود که دولت مصمم است یارانه بخش تولید از هدفمندی یارانهها را بپردازد، بنابراین تا این لحظه که به گفته وزارت صنعت حتی یک ریال هم به صنعت و معدن بابت یارانه تولید از هدفمندی یارانهها پرداخت نشده است، پای حداقل دو وزیر و دو معاون رئيسجمهور به پرونده پرداخت یارانه تولید باز شده است.
ارزیابی اطلاعاتی اسرائیل از وضعیت رو به انفجار کرانه باختری
ارزیابیهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی از بحرانی شدن اوضاع در کرانه باختری و اوجگیری انتفاضه اسلامی حکایت میکند.روزنامه معاریو نوشت: براساس ارزیابیهای اطلاعاتی اسرائيل، اوضاع در کرانه باختری رود اردن بسیار حساس است و بیم آن میرود که با بروز برخی رویدادهای پیشبینی نشده، آتش درگیری از نو شعلهور گردد و دوباره هرج و مرج کرانه باختری را دربرگیرد.معاریو افزود: در این ارزیابی گفته شده که احتمال میرود با سقوط حکومت خودگردان، سازمانهای اسلامی و عربی و فلسطینی درصدد برآیند خلأ به وجود آمده را پر کنند و کرانه باختری نیز به کانون دیگر تعرض علیه اسرائيل مبدل شود.یادآور میشود نتانیاهو اخیراً گفته بود ایران 6 جبهه علیه اسرائیل گشوده که غزه و سوریه و لبنان و حمایت از گروههای ضد اسرائیلی از جمله آنهاست. به گفته وی ایران خلأ قدرت را در منطقه پرکرده و از طریق گروههای حامی پیش رفته است.
سیروس ناصری: هشدار رهبر انقلاب دغدغه همه کارشناسان است
عضو اسبق تیم مذاکرات هستهای گفت: دغدغه سوء استفاده آمریکا از توافق دو مرحلهای که توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شد، یک دغدغه عمومی است.سیروس ناصری در مصاحبه با خبر آنلاین گفت: صحبتهای مقام معظم رهبری در یکی از مقاطع حساس مذاکرات هستهای مطرح شد و به نظر بنده بیش از هر چیز راهگشا بود. مطالبی که ایشان فرمودند بسیار منطقی و در راستای مسیر حرکتی تیم مذاکرهکننده هستهای بود.وی درباره نفی توافق دو مرحلهای از سوی رهبر انقلاب گفت: اساساً این دغدغه به طور عمومی وجود داشته و همچنان هم هست که پس از توافق کلی بحث در خصوص جزئیات قدری به مشکل بخورد و فضا برای سوء استفاده طرف مقابل باز باشد. چرا که اگر به خاطر داشته باشید در نوامبر سال گذشته توافقاتی میان طرفین در خصوص کلیات مسئله به وجود آمد و تعهداتی به صورت سلسله مراتبی از سوی هر دو طرف تعریف شد اما در ژانویه و وقتی مباحث جزئی مورد طرح قرار گرفت، هر جایی که محل تغییر بود از سوی آمریکاییها و اروپاییها مورد سوء استفاده قرار گرفت. به این معنا که هر موردی که میشد از آن تفسیر متفاوتی ارائه داد از سوی غربیها چنین رفتار شد. براین اساس من معتقدم در این مذاکرات تعیین جزئیات و مرتبط کردن هر یک از اقدامات ما با رفتارهای متقابل طرف مقابل بسیار حائز اهمیت است. چرا که به دلیل اینکه یک مرجع و داور بینالمللی برای تعیین تکلیف این موافقتنامه وجود ندارد چارهای نیست جز اینکه همه اقدامات را مقابل هم قرار دهیم. اگر ما کاری انجام میدهیم طرف مقابل هم باید عملی متناسب با آن انجام دهد. اگر طرف مقابل به بخشی از تعهداتش عمل نکرد ما هم باید رفتاری متقابل در دستور کار قرار دهیم. براین اساس فرمایشی که رهبری معظم مطرح کردند که توافق کلی را نمیپسندند و مایلند جزئیات و کلیات با هم مشخص شوند دغدغه عمومی و همچنین کارشناسان است.
آمریکا: از نفوذ ایران در یمن نگران هستیم
صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرد: آمریکا از گسترش نفوذ جمهوری اسلامی ایران در یمن نگران است.صدای آمریکا گزارش داد: یک ماه پس از اعمال کنترل حوثیها بر صنعا پایتخت یمن و برکناری رئیسجمهوری و نخستوزیر و بعد انحلال پارلمان، اوضاع این کشور جنوب شبه جزیره عربستان همچنان بحرانی است. «جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ابراز نگرانی دولت باراک اوباما از حمایت تهران از حوثیها و گسترش نفوذ ایران در یمن گفت: حوثیها روابط نگرانکنندهای با ایران دارند. ما گزارشهایی دریافت کردهایم که ایران انواع حمایتها را از این گروه به عمل میآورد. اما مدرکی ندیدهایم که نشان دهد ایران بر فرماندهی و کنترل فعالیتهای حوثیها در صنعا دخالت دارد.با بالا گرفتن ناآرامیها در یمن، دولت آمریکا کلیه کارکنان سفارتخانه خود در صنعا را فراخواند و حوثیها با مصادره خودروهای سفارت در فرودگاه صنعا گفتند آنها را به سازمان ملل متحد تحویل خواهند داد.
آقای روحانی! پشت جبههای که میفرمائید همین مدیریت اقتصادی است
یک روزنامه اصلاحطلب با انتقاد از برخی بیتدبیریهای مسئولان دولتی در قبال مسائل اقتصادی و بورس خطاب به روحانی نوشت؛ آقای روحانی پشت جبهه همینجاست.یادداشت آفتاب یزد به قلم بهمن آرمان اشارهای است به سخنان اخیرروحانی که گفته بود خیانت پشت جبهه از هر خیانتی بدتر است. این اقتصاددان با اشاره به موضوعاتی نظیر 6 برابر شدن ناگهانی قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی و بهره مالکانه 30 درصدی نسبت به صنایع معدنی نوشت: تمامی این فشارها بر صنعت و به ویژه شرکتهای پذیرفته شده در بورس وارد میشود و مسئولان با ناباوری از کنار آن میگذرند.
آفتاب یزد افزود: جناب آقای روحانی این کارها در دولت شما اتفاق میافتد (آن هم در حالی که قیمت فولاد، سنگ آهن، انرژی و مواد پتروشیمی در بازارهای بینالمللی در حال افت هستند) که کاملا در تضاد با سیاستهای اعلام شده شماست. در کجای جهان به یکباره قیمت مواد اولیه کارخانهای را 6 برابر گران میکنند و قیمت انرژی صنایع انرژیبر را 88 درصد افزایش میدهند. در چه کشوری 30 درصد بهره مالکانه از معادن میگیرند؟ آیا اینها در تضاد با اقتصاد مقاومتی نیستند. آیا سکوت و انفعال در بورس را همچنان باید تحمل کرد؟ جناب آقای روحانی پشت جبهه همینجاست.
برخی وزرا را دوره کردهاند و امتیازهای اقتصادی میگیرند
مدیرعامل و قائممقام اسبق شرکت ملی نفت نسبت به احساس بدهکاری برخی وزرا از جمله وزیر نفت نسبت به برخی شرکتهای خصوصی و حامیان انتخاباتی هشدار داد. محمد جواد عاصمیپور که از همکاران سابق زنگنه است نسبت به پیگیری غنیمت پیروزی در حوزه نفت هشدار میدهد.عاصمیپور در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سؤال که آیا فکر میکنید دور بودن 8 ساله زنگنه از نفت هم بر تصمیمهای این روزهای این وزارتخانه تأثیرگذار بوده است؟ میگوید: به هرحال زمانی که ما از نفت بیرون رفتهایم عدهای ما را جذب کردهاند و حقوق دریافت کردهایم. اگرچه آنها به اندازه کافی از ما استفاده هم کردند. وی میافزاید: امروز نباید خودمان را مدیون آنها بدانیم. دنبال غنیمت پیروزی نباشیم. عدهای دور برخی از وزرای دولت را گرفتهاند و به دنبال جمع کردن غنائم پیروزی هستند و عملاً امتیازهایی را میگیرند و این مسئله را بنده به عینه شاهد هستم.
خبرنگار میپرسد منظورتان آقای زنگنه است؟ و عاصمیپور پاسخ میدهد: قطعاً آقای زنگنه متوجه خواهد شد اگر من این حرف را میزنم منظورم چیست. وزرا مدیون ملت هستند نه مدیون شخص خاصی، آنها نهایتاً دو سال حقوق پرداخت کردهاند. به هرحال وزرای الان ما نابغه هستند و طی دو سال هم از این نبوغشان برای آنها خرج کردهاند. برای همین مدیون کسی نیستند. چرا بخش خصوصی باید فکر کند آدمهایی مثل ما فقط کوپن سیاسی دارند. نکتهای که هرکس میخواهد من را به کار بگیرد اول کار با آنها روشن میکنم همین مسئله است.عاصمیپور خاطرنشان کرد: آقای زنگنه، آقای نعمتزاده واقعاً یک نخبه هستند اما امروز آنها را به عنوان یک نخبه قبول ندارند. ظاهراً برخی از این دوستان هم خودشان باور به نخبه بودن ندارند که اگر باور داشتند نخبهها را دورشان جمع میکردند.
*خراسان
محکومیت 350 میلیارد تومانی دولت با شکایت برخی نهادها
بر اساس گزارش یک نهاد مسئول به تعدادی از مدیران ارشد اجرایی، مشخص است که طبق شکایات واصله از سوی برخی نهادها و دستگاه ها از تعدادی از دستگاه های دولتی که منجر به صدور حکم محکومیت قطعی دولت در محاکم قضایی شده است، این دستگاهها باید بابت در اختیار گرفتن املاک و زمین های نهادهای مذکور، مبلغی بیش از 350 میلیارد تومان خسارت پرداخت کنند که در صورت عدم پرداخت این مبلغ قابل توجه، حساب های این وزارتخانه ها و سازمان های دولتی مسدود خواهد شد.
انتقاد از بی توجهی به خرید دوگانه سوز
بر اساس گزارش یک نهاد نظارتی، در حالی که مطابق بند ۷ تصویب نامه مورخ 7 شهریور سال 87 هیئت دولت، در شهرهایی که دارای جایگاه عرضه گاز می باشند، دستگاههای دولتی موظف به خرید خودروهای دوگانه سوز هستند اما بر اساس بررسی های صورت گرفته، نظارت دقیق و تاکید ویژه ای از سوی برخی دستگاهها در رابطه با این الزام قانونی وجود ندارد و برخی دیگر نیز با دریافت مجوزهای ویژه، خود را از این الزام، استثنا می کنند.
ادعای «وال استریت ژورنال»: ایران به نامه اوباما پاسخ داد
جی سالومون، خبرنگار روزنامه امریکایی «وال استریت ژورنال»- که به داشتن روابط نزدیک با کاخ سفید مشهور است- در مطلبی در این روزنامه مدعی شده، رهبر انقلاب اخیراً محرمانه به نامه اوباما پاسخ داده است. این روزنامه به نقل از دیپلمات ایرانی نوشته که پاسخ رهبر معظم انقلاب «محترمانه» بود اما تعهدی در بر نداشت. به گزارش تابناک، «وال استریت ژورنال» به نقل از یک دیپلمات ایرانی مدعی شده است، نامه رهبری پاسخی به نامه اوباما در اکتبر گذشته است که در آن احتمال همکاری ایران و امریکا در مبارزه با داعش در صورت یک توافق هستهای مورد اشاره قرار گرفته بود. با این حال، هیچ مقام رسمی تاکنون این خبر را تأیید نکرده است.
سوء استفاده اسرائیل از اموال بلوکه شده ایران
یک روزنامه اسرائیلی در گزارشی مفصل، رقم پولهای متعلق به دولت ایران در بانک مرکزی اسرائیل را فاش کرد. با وقوع انقلاب اسلامی، روابط ایران با اسرائیل بلافاصله قطع شد. «تلآویو» هم با سوء استفاده از این وضعیت از پرداخت طلب ایران بابت خرید نفت از تهران خودداری کرد. به گزارش «عصر ایران»، روزنامه «هاآرتص» نوشت: «اسرائیل بدهیاش به ایران را در قالب حساب بانکی ویژه در بانک مرکزی اسرائیل سپردهگذاری میکند. تا سال 2013 در این حساب بانکی 256 میلیون دلار پول بود.» گفتنی است ایران هم اکنون در دادگاههای بینالمللی برای پس گرفتن پولهای خود علیه اسرائیل شکایت کرده است و این رژیم نیز در این دادگاهها محکوم شده است اما تلآویو به بهانههای مختلف از جمله تحریمها، از پرداخت پولهای ایران خودداری میکند.
مخالفت وزارت خارجه امریکا با اقدام ضد ایرانی دانشگاه «ماساچوست»
یک مقام وزارت خارجه امریکا گفت قوانین این کشور، شهروندان ایران را از آمدن به این کشور و تحصیل در رشتههای فنی و مهندسی منع نمیکند. به گزارش «ایسنا» به نقل از «بیبیسی» فارسی، در واکنش به اقدام دانشگاه ماساچوست مبنی بر نپذیرفتن دانشجویان ایرانی در برخی رشتههای فنی و مهندسی به دلیل احتمال نقض تحریمها، وزارت خارجه امریکا بیانیهای منتشر و در آن اعلام کرده است: «هیچ تغییری در سیاست امریکا یا دستورالعملی تازه برای پذیرش دانشجویان ایرانی در دانشگاههای کشور اتخاذ نشده و همچنان وزارت خارجه امریکا متعهد است که سفر متقاضیان واجد شرایط را تسهیل کند.»
۷۲ درصد ایرانیان موافق توافق هستهای هستند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «راهپیمایی مردم در ۲۲ بهمن امسال آب پاکی را روی دست دشمنانمان ریخت.» به گزارش ایلنا، محمدحسین صفارهرندی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما افزود: «در کشور ما نظرسنجیهایی که در هفتههای گذشته از مردم شده است، نشان داده که ۷۲ درصد مردم موافق با توافق و رفع تحریمها هستند اما موافق برچیده شدن فناوری هستهای نیستند.» وی ادامه داد: «بر اساس این نظرسنجی، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم با این نوع توافق مخالف هستند زیرا معتقدند نباید برای رفع تحریمها چنین بهای سنگینی پرداخت کرد.»
لغو جلسه محمد یزدی، مصباح یزدی و موحدی کرمانی
نایب رئیس اول جامعه مدرسین حوزه علمیه قم لغو جلسه سهجانبه آیات محمد یزدی، مصباح یزدی و موحدی کرمانی را تأیید کرد. آیتالله مرتضی مقتدایی در گفتوگو با ایسنا، درباره جلسه سهجانبهای که قرار بود بین آیات محمد یزدی، مصباح یزدی و موحدی کرمانی برگزار شود، اظهار کرد: برگزاری این جلسه منتفی شده است و لغو این جلسه دلیل خاصی ندارد.
*قدس
تجمع اهوازی ها مقابل استانداری
عصرایران: جمعی از مردم اهواز در اعتراض به پدیده گردوخاک روزهای اخیر در مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. شرکت کنندگان در این تجمع خواستار واکنش جدی مسؤولان به طوفان خاک در خوزستان، جلوگیری از انتقال آب کارون و آسیب به محیط زیست شدند.
استفاده از اموال بلوکه شده ایران!
العالم: روزنامه صهیونیستی هاآرتص از ادامه استفاده این رژیم از بخشی از اموال بلوکه شده ایران خبرداد. هاآرتص نوشت: وزارت دارایی اسراییل حساب متعلق به ایران را حساب ویژه ارزی می نامد.شاه معدوم متحد نزدیک این رژیم بود و بدهی های رژیم صهیونیستی به ایران در اواخر دوران رژیم شاه آغاز شد و ایران در آن زمان تقریباً تنها تأمین کننده نفت این رژیم به مدت حداقل 2 دهه بود.
اعتراض به نیامدن ابتکار به خوزستان
فارس: در اعتراض به سفر نکردن معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست کشور به خوزستان و به دنبال وقوع پدیده شدید گرد و غبار اخیر در شهرهای مختلف استان، خوزستانیها، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، بیژن زنگنه، وزیر نفت و حمید چیت چیان، وزیر نیرو را به چالش سطل خاک دعوت کردند.
مرگ تالاب هامون
ایرنا: خبرها حاکی است که طی ماههای اخیر آبهای فصلی و مهارنشدنی تالاب هامون به گستره ای مملو از خاک و شن بدل شده است. گفته میشود که 15 سال خشکسالی و ساخت سدهایی در افغانستان مسبب خشک شدن و از میان رفتن آبهای منطقه هامون است.
خشک کردن هورالعظیم!
فارس: عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان با بیان اینکه بهرهبرداری از مخازن مشترک نفتی مستلزم خشک کردن هورالعظیم است، گفت: اقدامهایی که قرار است برای هورالعظیم صورت گیرد، پس از تعیین تکلیف اراضی بالادست انجام میشود.
ادعای مشکوک یک سایت خبری
عصرایران: سایت خبری الحدث نیوز با انتشار عکسی مدعی شد که سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران با حضور در جنوب سوریه، جنگ در این منطقه را مدیریت میکند.
شهادت 2 مدافع حرم در سوریه
فرارو: حسن شمشادی، خبرنگار صداوسیما در سوریه در اینستاگرام خود نوشت: شهیدان علی سلطان مرادی و عباس عبداللهی روز پنجشنبه ٢٣ بهمن ٩٣، در درگیری با تروریستها و تکفیریها در منطقه «کفر ناسج» واقع در شمال غرب درعا (استان جنوبی سوریه)، به فیض شهادت نائل شدند. به گفته یکی از دوستان این شهیدان، پیکرهای پاک این دو شهید، همچنان در اختیار تروریستهای تکفیری است.
لغو ممنوعیت بازنشستگی پیش از موعد
ایسنا: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، مصوبه شورای عالی اداری را که بر اساس آن صدور احکام بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت، ممنوع و در موارد استثنا به تأیید رئیسجمهور منوط شده بود، ابطال کرد.
اقدام علیه دانشجویان ایرانی
ایسنا: وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اقدام دانشگاه ماساچوست مبنی بر نپذیرفتن دانشجویان ایرانی در برخی رشتههای فنی و مهندسی، بیانیهای منتشر و در آن اعلام کرد که هیچ تغییری در سیاست آمریکا یا دستور کاری تازه برای پذیرش دانشجویان ایرانی در دانشگاههای کشور اتخاذ نشده و همچنان وزارت خارجه آمریکا متعهد است که سفر متقاضیان واجد شرایط را تسهیل کند.
شهر «البغدادی» به طور کامل آزاد شد
فارس: پایگاه خبری سومریه نیوز گزارش داد: نیروهای ارتش عراق با کمک عشایر استان الانبار توانستند شهر «البغدادی» در غرب این استان را از کنترل داعش خارج کنند. «عزیز خلف الطرموز» معاون امنیتی استان الانبار، در این خصوص اعلام کرد: نیروهای امنیتی، شهر البغدادی در غرب الرمادی را پس از کشتن دهها تکفیری، آزاد کردند.
شنیده شد که درحالی محمود اسلامیان به عنوان سرپرست نایبرئیسی فدراسیون فوتبال منصوب شد که مهدی کرباسیان این سمت را نپذیرفت. شفقنا نوشت؛ مهدی کرباسیان مانند اقتصاد چهره شناختهشدهای در ورزش است. او که سالها ریاست فدراسیون بدمینتون، خزانهداری و عضویت درهیات اجرایی کمیته ملی المپیک را برعهده داشت، هماکنون در خارج از ورزش و به عنوان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت فعالیت میکند. کفاشیان که آشنایی کاملی با کرباسیان دارد و سالها در کمیته ملی المپیک با او از نزدیک کار کرده است، گزینه اولش برای نایبرئیسی اول فدراسیون فوتبال کسی جز معاون وزیر و رئیس هیاتعامل ایمیدرو نبود. پس از کناررفتن سیدهادی آیتاللهی از سمت نایبرئیسی فدراسیون، کفاشیان گزینههایی را برای این سمت مدنظر داشت و ابتدا این پیشنهاد را به مهدی کرباسیان داد اما پاسخ او به رئیس فدراسیون فوتبال منفی بود.
شنیده شد که اخیرا تعدادی از جریانهای سیاسی منتقد دولت خبر از امتناع برخی مراجع و علما از دیدار با نمایندگان دولت و انتقاد برخی از آنها از سیاستهای فرهنگی دولت و بهخصوص عملکرد وزارت ارشاد دادند. اما آشنا این خبر را از اساس تکذیب کرد. به گفته او برنامه سفر طبق آنچه پیشبینی شده بود انجام شد. «حسامالدین آشنا» ضمن تکذیب این اخبار عنوان کرد که در دیدارهای صورت گرفته با علمای قم، هیچ انتقادی به وزارت ارشاد مطرح نشد. وی در ادامه دلیل سفر خود به قم را نزدیکی سفر رئیسجمهور روحانی به این استان دانست و افزود: این سفر، یک سفر معمولی و در راستای سفرهای قبلی بود. آشنا همچنین با بیان اینکه در زمان کوتاه حضور خود در قم دیداری با آیتا... حسینیبوشهری، آیتا... علویگرگانی، آیتا... نوریهمدانی، آیتا... جوادیآملی، حجتالاسلام والمسلمین واعظی، منتخبانی از مجمع نمایندگان طلاب، 25 نفر از نخبگان حوزوی و استاندار قم دیدار داشته، اظهار کرد: «جز این دیدارها، دیدار دیگری در برنامه تنظیم نشده بود. بهتر است از حاشیهپردازی برای سفرهای معمولی بپرهیزیم».