السیسی با وام 3.2 میلیارد یورویی، تجهیزاتی را از کارخانجات نظامی فرانسه دریافت می‌کند که کارآیی آن در نبرد علیه مقاومت اسلامی ببیشتر است!

گروه بین الملل مشرق - «عبدالفتاح السیسی» رئیس نظامی دولت مصر در مصاحبه با شبکه العربیه وابسته به آل سعود اظهار داشت: «حکومت فرانسه به ارتش مصر مبلغ 3.2میلیارد یورو وام داده است تا ارتش بتواند هر چه سریع تر نقدینگی لازم برای هزینه های مطابق با قرارداد خرید اسلحه از این کشور را تأمین کند.»

اشاره السیسی به قراردادی است که در همین ماه میان دولت های مصر و فرانسه به ارزش 5.2میلیون یورو منعقد شد. طبق این قرارداد، فرانسه باید 24 هواپیمای نظامی رافائل، چند ناوچه مخصوص نیروی دریایی و تعداد زیادی موشک های هوا به هوا در اختیار ارتش مصر قرار می داد. قرار است این تجهیزات طی سه ماه به ارتش مصر تحویل داده شود، اما پیش از آن باید مبالغ آن به طور کامل از سوی ارتش مصر پرداخته می شد.
 

ژنرال السیسی در حالی دریافت این وام را نشان دهنده موفقیت دیپلماسی دولت خود می داند که ابعاد معامله (برای دریافت این وام) و قرارداد خرید تسلیحات را منتشر نکرده است.

بعد از عقد این قرارداد، پایگاه اینترنتی دبکافایل وابسته به نهادهای استراتژیک و امنیتی اسرائیل مدعی شدند این قرارداد در راستای فعالیت های فرانسه علیه داعش و بعد از اشغال شهر درنه در لیبی به دست داعش منتشر شده است. با این حال، حوادث روزهای بعد به وضوح ثابت کرد که این قرارداد، پاداش ارتش مصر  برای عملیات علیه حماس و نیروهای مقاومت اسلامی است.

درست یک هفته بعد از این قرارداد، دادگاه عالی مصر به صورت رسمی اعلام کرد حماس یک تشکیلات تروریستی است و هر گونه همکاری با آن، مصداق اقدام علیه امنیت ملی مصر بوده و مطابق با قانون ضدتروریسم با خاطیان برخورد خواهد شد. همزمان با مذاکرات برای اعقد این قرارداد، دور جدید عملیات ارتش مصر در صحرای سینا نیز آغاز شد.

در هفته های اول این عملیات، ادعا می شد که هدف از عملیات در صحرای سینا، از بین بردن نفوذ داعش در این منطقه است، اما صراحت مقامات قاهره در مورد «بی مسئولیتی یک کشور همسایه» نشان و متعاقبا تجمع های مردمی در غزه علیه این اقدام قاهره نشان می داد داعش تنها یکی از اهداف نبرد در صحرای سینا است و ارتش مصر مصمم است تمام سر پل های حماس را در مصر نابود کند.
 
مرحله اول قرارداد ارتش مصر و فرانسه با تحویل سه فروند هواپیمای رافائل اجرا شد.

اهمیت صحرای سینا برای حماس و باریکه غزه به این نکته برمی گردد که سینا، تنها دروازه غزه به جهان خارج بود و با توجه به محاصره شدید غزه از سوی اسرائیل و مصر، تنها بیابان های صحرای سینا بودند که امکان قاچاق و ارتباط با جهان خارج را برای فراهم می ساخت.

دقت در محتوای تجهیزات معامله شده در این قرارداد نیز نشان می دهد تهدید اصلی از طرف داعش در لیبی نیست! قاهره در این قرارداد، «ناوچه» از فرانسه می خرد در حالی که –مطابق نقشه – میان لیبی و مصر مرزهای آبی وجود ندارد و ناوچه ها نمی توانند در این زمینه کارآیی داشته باشند. موشک های هوا به هوا نیز صرفا برای نبردهایی کاربرد دارند که دشمن نیز از نیروی هوایی بهره ببرد و واضح است که داعش از چنین امکانی – در شرایط فعلی – برخوردار نیست.


ماه های آینده و شاید سال های آینده می تواند آبستن حوادثی باشد که نشان دهد هواپیماهای ارتش مصر علیه مقاومت اسلامی وارد جنگ خواهند شد یا این که نظام مصر به سکولارهای نظامی وفا نخواهد کرد؟