به گزارش مشرق، حسین شاهآبادی دبیر انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی البرز با اشاره به بحثهای مطرح شده در مورد آلودگی گوشت گاومیش وارداتی از هند و استفاده از آن در تولید فرآوردههای گوشتی، اظهار داشت: سازمان دامپزشکی میگوید این گوشتها نباید به کشور وارد شود ولی جایگزینی برای آن به ما معرفی نمیکنند.
وی ادامه داد: از سه ماه پیش که بحث آلودگی گوشتهای هندی مطرح شده، گوشت برزیلی که از آن به عنوان جایگزین در صنایع فرآوردههای گوشتی استفاده میشود، افزایش قیمت داشته و از کیلویی 17.5 هزار تومان به 25 هزار تومان رسیده است.
شاه آبادی با بیان اینکه تمام گوشتهای وارداتی به کشور تحت نظارت سازمان دامپزشکی وارد میشود، افزود: برخی دلالان در گذشته نسبت به واردات گوشتهای برزیلی اقدام کردند، اما نتوانستند آن را در بازار به فروش برسانند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با مطرح شدن بحث آلودگی گوشت گاومیش هندی، در کارخانههای فرآوردههای گوشتی از گوشت تولید سیستان و بلوچستان و برزیل استفاده میشود که تولیدات سیستان و بلوچستان کیفیت مناسبی ندارند.
وی با بیان اینکه گوشت هندی سهم 20 درصدی در مصرف گوشت مورد نیاز صنایع فرآوردههای گوشتی را دارد، گفت: سالانه 100 هزار تن گوشت به کشور وارد میشود که حدود 25 هزار تن آن به تولیدات هند اختصاص دارد.
به گفته دبیر انجمن فرآوردههای گوشتی البرز، در حال حاضر کارخانههای تولیدکننده فرآوردههای گوشتی با 10 تا 20 درصد ظرفیت خود فعال هستند.
درخواست افزایش 12 درصدی قیمت فرآوردههای گوشتی
عبدالرزاق علیمردانی، یک تولیدکننده محصولات فرآوردههای گوشتی نیز در این نشست با اشاره به افزایش 25 درصدی هزینههای تولید صنایع فرآوردههای گوشتی، اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون افزایش قیمتی را در محصولاتمان نداشتهایم و در حال حاضر نیز به دلیل بحث های مطرح شده در مورد مصرف گوشت هندی، با رشد هزینههای تولید روبهرو هستیم.
وی ادامه داد: به همین دلیل درخواست افزایش 12 درصدی قیمت فرآوردههای گوشتی را به سازمان حمایت ارائه کردهایم که هنوز پاسخی نگرفتهایم.
وزارت کشاورزی پاسخی به مشکل ما نمیدهد
سیدمحمد موسوی مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی نیز در این نشست با بیان اینکه نامههای زیادی را در مورد تأمین گوشت مورد نیاز صنایع فرآوردههای گوشتی به وزارت کشاورزی ارائه کردهایم، گفت: تاکنون جوابی به نامههای ما داده نشده است.
وی با بیان اینکه بخشی از گوشت گاومیش مصرفی در کشور از دامهای اردبیل و خوزستان تأمین میشوند، گفت: اگر شبههای در مورد گوشت این حیوان مطرح است، باید در مورد تولیدات داخلی نیز مطرح شود، نه اینکه فقط به تولیدات وارداتی اختصاص داشته باشد.
موسوی با انتقاد از بحثهای مطرح شده در مورد آلودگی گوشت گاومیش هندی، گفت: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، انسان میزبان نهایی انگل موجود در گوشت گاومیش نیست.
وی افزود: سازمان دامپزشکی قبلاً نیز بحث استفاده از خمیر مرغ در صنایع فرآوردههای گوشتی را مطرح کرد که در نهایت این خمیر مرغ از جاهای دیگری سر در آورد و نظارتی بر مصرف آن وجود ندارد.
وی با تأکید بر لزوم ایجاد سازمان ملی غذا، گفت: با تشکیل این سازمان وظیفه هر دستگاه مشخص خواهد شد و مشکلات صنعت غذا نیز حل میشود.
موسوی همچنین با گلایه از نحوه دریافت مالیات بر ارزش افزوده از صنایع، پیشنهاد کرد برای حمایت از بخش صنعت، مالیات صنایع غذایی کاهش یابد و یا حذف شود.
وی افزود: در حال حاضر از تولیدکننده، بنکدار، ساندویچفروش و سوپرمارکت مالیات بر ارزش افزوده دریافت میشود در حالی که در هر دور از دریافت این مالیات، قیمت تولیدات ما کیلویی 2 هزار تومان افزایش مییابد.
وی ادامه داد: از سه ماه پیش که بحث آلودگی گوشتهای هندی مطرح شده، گوشت برزیلی که از آن به عنوان جایگزین در صنایع فرآوردههای گوشتی استفاده میشود، افزایش قیمت داشته و از کیلویی 17.5 هزار تومان به 25 هزار تومان رسیده است.
شاه آبادی با بیان اینکه تمام گوشتهای وارداتی به کشور تحت نظارت سازمان دامپزشکی وارد میشود، افزود: برخی دلالان در گذشته نسبت به واردات گوشتهای برزیلی اقدام کردند، اما نتوانستند آن را در بازار به فروش برسانند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با مطرح شدن بحث آلودگی گوشت گاومیش هندی، در کارخانههای فرآوردههای گوشتی از گوشت تولید سیستان و بلوچستان و برزیل استفاده میشود که تولیدات سیستان و بلوچستان کیفیت مناسبی ندارند.
وی با بیان اینکه گوشت هندی سهم 20 درصدی در مصرف گوشت مورد نیاز صنایع فرآوردههای گوشتی را دارد، گفت: سالانه 100 هزار تن گوشت به کشور وارد میشود که حدود 25 هزار تن آن به تولیدات هند اختصاص دارد.
به گفته دبیر انجمن فرآوردههای گوشتی البرز، در حال حاضر کارخانههای تولیدکننده فرآوردههای گوشتی با 10 تا 20 درصد ظرفیت خود فعال هستند.
درخواست افزایش 12 درصدی قیمت فرآوردههای گوشتی
عبدالرزاق علیمردانی، یک تولیدکننده محصولات فرآوردههای گوشتی نیز در این نشست با اشاره به افزایش 25 درصدی هزینههای تولید صنایع فرآوردههای گوشتی، اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون افزایش قیمتی را در محصولاتمان نداشتهایم و در حال حاضر نیز به دلیل بحث های مطرح شده در مورد مصرف گوشت هندی، با رشد هزینههای تولید روبهرو هستیم.
وی ادامه داد: به همین دلیل درخواست افزایش 12 درصدی قیمت فرآوردههای گوشتی را به سازمان حمایت ارائه کردهایم که هنوز پاسخی نگرفتهایم.
وزارت کشاورزی پاسخی به مشکل ما نمیدهد
سیدمحمد موسوی مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآوردههای گوشتی نیز در این نشست با بیان اینکه نامههای زیادی را در مورد تأمین گوشت مورد نیاز صنایع فرآوردههای گوشتی به وزارت کشاورزی ارائه کردهایم، گفت: تاکنون جوابی به نامههای ما داده نشده است.
وی با بیان اینکه بخشی از گوشت گاومیش مصرفی در کشور از دامهای اردبیل و خوزستان تأمین میشوند، گفت: اگر شبههای در مورد گوشت این حیوان مطرح است، باید در مورد تولیدات داخلی نیز مطرح شود، نه اینکه فقط به تولیدات وارداتی اختصاص داشته باشد.
موسوی با انتقاد از بحثهای مطرح شده در مورد آلودگی گوشت گاومیش هندی، گفت: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، انسان میزبان نهایی انگل موجود در گوشت گاومیش نیست.
وی افزود: سازمان دامپزشکی قبلاً نیز بحث استفاده از خمیر مرغ در صنایع فرآوردههای گوشتی را مطرح کرد که در نهایت این خمیر مرغ از جاهای دیگری سر در آورد و نظارتی بر مصرف آن وجود ندارد.
وی با تأکید بر لزوم ایجاد سازمان ملی غذا، گفت: با تشکیل این سازمان وظیفه هر دستگاه مشخص خواهد شد و مشکلات صنعت غذا نیز حل میشود.
موسوی همچنین با گلایه از نحوه دریافت مالیات بر ارزش افزوده از صنایع، پیشنهاد کرد برای حمایت از بخش صنعت، مالیات صنایع غذایی کاهش یابد و یا حذف شود.
وی افزود: در حال حاضر از تولیدکننده، بنکدار، ساندویچفروش و سوپرمارکت مالیات بر ارزش افزوده دریافت میشود در حالی که در هر دور از دریافت این مالیات، قیمت تولیدات ما کیلویی 2 هزار تومان افزایش مییابد.