بازگشت ژنرال‌ها و مقابله با دلالی در نفت به بهانه تحریم‌ها را باید بزرگترین پروژه‌های تبلیغاتی دولت یازدهم در حوزه نفت دانست، اما ظاهرا با چراغ سبز همین ژنرال‌های به نفت بازگشته، در کمتر از دو سال پرونده‌ای در حوزه فروش نفت گشوده شده است که رقم 5/3 میلیارد دلاری آن قابل قیاس با پرونده بابک زنجانی نیست.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.


** کیهان


32 هزار میلیارد تومانی که آمد 141 هزار میلیاردی که به باد رفت!


«نتیجه گره زدن اقتصاد به مذاکرات، سقوط 141 هزار میلیارد تومانی ارزش بازار سرمایه از آذر 92 بوده است.»

مشرق در این زمینه با اشاره به بروز جو خوش‌بینی پس از انتخابات 92 نوشت: این جو پس از آغاز به کار دولت به علت سیگنال‌هایی که برخی مسئولان دولت به جامعه ارسال می‌کردند، با شدت بیشتری ادامه یافت و با امضای توافق هسته‌ای ژنو در آذرماه 1392 به اوج خود رسید. در آن دوران، هر روز رکوردهای بورس جابجا می‌شد و مسئولان ارشد دولت نیز از رشد چشمگیر شاخص بورس مسرور بودند و مردم را به سرمایه‌گذاری بیشتر در بازار سرمایه دعوت می‌کردند زیرا معتقد بودند با امضای توافق ژنو، سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خارجی به سرعت به کمک اقتصاد ایران خواهند آمد.

رشد حبابی بورس تا چند هفته پس از توافق ژنو نیز ادامه یافت؛ اما به تدریج که جزئیات توافق علنی شد و سهامداران و فعالان بورس متوجه شدند که خبری از رفع تحریم‌ها و گشایش‌های اقتصادی وعده داده شده نیست، حباب بورس ترکید و شاخص بورس که به مرز 90 هزار واحد رسیده بود روز به روز و هفته به هفته سقوط کرد و این سقوط ماهانه و سالانه شد و تا امروز ادامه یافته است.

این گزارش می‌افزاید: از آن زمان که روند کلی بورس نزولی شده، سهامداران خرد بازار زیان‌های هنگفتی کرده‌اند و مقامات ارشد دولتی که پس از توافق ژنو مردم را به سرمایه‌گذاری در بورس دعوت می‌کردند، دیگر سخنی درباره بورس نمی‌گویند و اکثراً درباره بورس سکوت کرده‌اند. بدین ترتیب، ارزش بازار اوراق بهادار که در پایان آذر ماه 1392 یعنی پس از توافق ژنو به رکورد 425 هزار میلیارد تومان رسیده بود، هم اینک به حدود 284 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است. به عبارت دیگر، 141هزار میلیارد تومان از ارزش بازار بورس کاسته شده، یعنی معادل این رقم از کف سهامداران رخت بربسته است. 141 هزار میلیارد تومان کاهش ارزش بازار در حالی رخ داده که کل دلارهای آزاد شده پس از توافق ژنو، حدوداً 10 میلیارد دلار معادل 32 هزار میلیارد تومان بوده است.

لازم به یادآوری است از ابتدای مذاکرات هسته‌ای در دولت، آگاهان و دلسوزان کشور به دولت هشدار می‌دادند که مسائل اقتصادی را به مذاکرات گره نزنند؛ اگر به آن هشدارها توجه می‌شد، مطمئناً دماسنج اقتصاد کشور و دیگر صنایع، اینچنین سقوط نمی‌کرد و به اعتماد مردم به بورس لطمه وارد نمی‌کرد.


نقش مدیر بازنشسته نفتی در پرونده 5/3 میلیارد دلاری


بازگشت ژنرال‌ها و مقابله با دلالی در نفت به بهانه تحریم‌ها را باید بزرگترین پروژه‌های تبلیغاتی دولت یازدهم در حوزه نفت دانست، اما ظاهرا با چراغ سبز همین ژنرال‌های به نفت بازگشته، در کمتر از دو سال پرونده‌ای در حوزه فروش نفت گشوده شده است که رقم 5/3 میلیارد دلاری آن قابل قیاس با پرونده بابک زنجانی نیست.

به گزارش رجانیوز، هفته پیش بود که خبر ظهور بابک زنجانی دوم به تیتر رسانه‌ها مبدل شد، اما حالا مشخص شد که م.س از نظر حجم و نوع کار، استاد بابک زنجانی محسوب خواهد شد. به نحوی که توانسته است در سال گذشته با موافقت شورای پنج نفره ژنرال‌های بازگشته به نفت، مبلغ 5/3 میلیارد دلار نفت را برای فروش دریافت کند، و نه تنها پول فروش این میزان نفت را به بانک مرکزی بازنگرداند، بلکه هیچ سندی مبنی بر بدهکاری خود نیز به جز یک برگه کاغذ نزد دولت نداشته باشد و اکنون به راحتی در دوبی و خارج از کشور به تجارت با پول‌های بادآورده نفتی ایران مشغول شود... او نه  مدرکی از خود مبنی بر بدهی به نفت بر جای گذاشته است و نه  در ایران است که بتوان به او دسترسی داشت و هم اینکه مبلغ محموله دریافتی به مراتب بیشتر و به ارزش 2 میلیارد دلار و از همه این موارد مهمتر آنکه مسئولین دولتی هم علاقه‌ای به رسانه‌ای شدن پرونده او از خود نشان نمی‌دهند.

با وجود سکوت مدیران وزارت نفت در قبال ماجرای بدهی 5/3 میلیارد دلاری این شرکت اماراتی به ایران، محسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران برای نخستین‌بار نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: «این شرکت مشتری ماست نه دلال.»

رجانیوز می‌نویسد: «م.س» یکی از مدیران بازنشسته و ارشد قدیمی نفت که در دولت گذشته برکنار شده بود، نقش مهمی در ماجرای بدهی شرکت اماراتی به ایران داشته و با هماهنگی کامل با یکی از چهره‌های «خاکستری فروش نفت»، وارد معامله با این شرکت اماراتی شده است.


پورتر: خزانه‌داری آمریکا در خدمت موساد اسرائیل است


وزارت خزانه‌داری آمریکا در زمینه فعالیت‌های تحریمی علیه ایران و حزب‌الله، در خدمت سرویس جاسوسی اسرائیل قرار دارد.

گرت‌پورتر نویسنده و منتقد آمریکایی وزارت خزانه‌داری آمریکا را حامی دستگاه تبلیغاتی رژیم صهیونیستی معرفی کرد که حزب‌الله لبنان را سازمانی تروریستی و ایران را حامی تروریسم جلوه می‌دهد. وی ضمن یادداشتی در وبگاه تحلیلی «تروث اوت» نوشت: وزارت خزانه‌داری آمریکا طی بیانیه‌ای خبری در ماه فوریه اعلام کرد که 3 تبعه لبنانی ساکن آفریقا را به جرم وابستگی به «هسته تروریستی حزب‌الله» در نیجریه، تحریم کرده است اما در پس این خبر، عوامل «موساد» (سازمان اطلاعاتی خارجی رژیم صهیونیستی) در نیجریه قرار دارند که چنین تصویری از این افراد ساخته‌اند. در واقع، این وزارت خزانه داری آمریکا است که واقعیت‌هایی را که دال بر دروغین بودن ادعاهای فوق هستند، کتمان می‌کند.

این تحلیلگر و تاریخ‌نگار آمریکایی خاطرنشان کرد این نخستین بار نیست که وزارت خزانه‌داری آمریکا، عوامل خارجی خود را در راستای تقویت دستگاه تبلیغاتی رژیم صهیونیستی به کار می‌گیرد. این وزارت در سال 2011 میلادی، ادعا کرد که ایران با گروه تروریستی «القاعده» محرمانه توافق کرده است تا از خاک این کشور برای عملیات‌های خود استفاده کند. در حالی که براساس شواهد روشن، تهران از طریق مجاری دیپلماتیک تلاش می‌کرد ایرانی‌هایی را که القاعده در پاکستان در مقابل آزادی زندانیان خود، گروگان گرفته بود، آزاد کند. نهادی که مسئولیت مستقیم این گونه اقدامات را برعهده دارد، «اداره اطلاعات مالی و تروریسم» در وزارت خزانه‌داری آمریکاست.

پورتر معتقد است «آیپک» (بزرگ‌ترین لابی صهیونیست‌ها در آمریکا) و سایر سازمان‌های حامی اسرائیل در سال 2004 میلادی درخواست تأسیس چنین نهادی را مطرح کردند و تیم «جرج بوش» رئیس جمهوری سابق آمریکا نیز به این درخواست پاسخ مثبت داد. این نهاد مستقیماً از موساد حمایت می‌کند.

نویسنده آمریکایی می‌افزاید: سرویس‌های اطلاعاتی نیجریه توافقنامه امنیتی محرمانه‌ای با موساد منعقد کرده‌اند تا این سازمان اسرائیلی اخبار مربوط به حزب‌الله را مدیریت و هدایت کند.

به نوشته پورتر، «مصطفی فواز»، «فوزی فواز» و «عبدالله تاحینی» سه لبنانی ساکن نیجریه که تحریم و بازداشت شده بودند، یک پارک تفریحی و سوپرمارکت در شهر «ابوجا» داشتند. اتهام آنها مشارکت در «فعالیت‌های مربوط به تروریسم»، «انبار کردن سلاح‌های سنگین» و «عضویت در هسته تروریستی حزب‌الله» بوده است.

سرویس امنیتی دولتی نیجریه در سال 2013 حزب‌الله را به ساماندهی عملیات خرابکارانه علیه اهداف غربی و اسرائیلی در این کشور متهم کرد اما چند هفته بعد ثابت شد که این ادعا دروغ است.

«مصطفی فواز» در دادگاه اظهار داشت: «پس از دستگیری و انتقال به وزارت کشور نیجریه، شش اسرائیلی به مدت 14 روز از وی بازجویی کردند و به او اجازه خوابیدن ندادند.

به گفته این سه لبنانی که به تروریست بودن متهم شدند، ‌در بازجویی آنها هیچ مقامی از نیجریه حاضر نبوده است.»

کوتاهی در مدیریت واردات یعنی نابودی 130 میلیون شغل


با 80 درصد از حجم کل واردات که صرفا مصرفی است  می‌شد 130 میلیون فرصت شغلی ایجاد کرد.

ابراهیم رزاقی اقتصاددان ارشد دانشگاه با اشاره به آمارهای ارائه شده از واردات بی‌رویه کالاهای غیرضروری، اظهار داشت: طبق معیاری که سازمان ملل متحد آن را تهیه کرده، با 10 هزار دلار می‌توان یک شغل پایدار ایجاد کرد. بنابراین با 70 میلیارد دلار توان ایجاد 7 میلیون شغل وجود دارد. اما این در شرایطی خواهد بود که از تولید داخلی حمایت شده و واردات به سمت کالاهای سرمایه‌ای سوق پیدا کند تا به تبع آن کارخانجات تولیدی بتوانند فعال شوند.

این استاد اقتصاد دانشگاه در مصاحبه با راه‌دانا به انتقاد از نوع کالاهای وارداتی پرداخت و خاطرنشان کرد: کالاهای وارداتی به کشور ما در 3 قالب مصرفی، سرمایه‌ای و واسطه‌ای تقسیم می‌شوند که متاسفانه 80درصد کالاهای وارداتی به کشور ما از نوع مصرفی هستند. در مقابل نیز اکثر کالاهایی که از کشور ما صادر می‌شود یا خام هستند یا برای تولید آنها هزینه‌های بسیاری به دولت تحمیل شده است. از این رو ارزآوری این نوع کالاها نیز چندان چشمگیر نیست و تاثیر آنچنان بر اقتصاد کشور نخواهد داشت.

رزاقی در ادامه یادآور شد: امروز 40 درصد مواد غذایی ما از طریق واردات تامین می‌شود و این یک آمار نگران‌کننده است. سیاست تعدیل اقتصادی و اصلاح ساختاری در کشور ما از دوران هاشمی‌رفسنجانی در ایران آغاز شد که سر منشا بسیاری از مشکلات اقتصادی نیز بود. یعنی بخش دولتی از اداره اقتصاد کنار گذاشته و بازار بر اقتصاد حاکم شد. این دقیقا همان طرحی است که سازمان بین‌المللی پول آمریکا به 170 کشور دنیا برای شکوفایی اقتصادی ارائه داد اما هیچیک از آنها نیز پیشرفت نداشت.

در طول این سال‌ها نیز ما 1300 میلیارد دلار واردات کالا داشته‌ایم که با این رقم، 130 میلیون شغل ایجاد می‌شد. این در حالی است که در طول دوران 26 سال گذشته تنها 13 میلیون شغل ایجاد شده که 5 میلیون از آن نیز دلالی است و جزو مشاغل به حساب نمی‌آید.

این اقتصاددان کشورمان همچنین معتقد است: برخی اقدامات اقتصادی ما در داخل کشور به سمت و سویی گرایش پیدا کرده که حتی آمریکایی‌ها نیز دیگر چنین روش‌هایی را در اقتصاد در پیش نمی‌گیرند. کشوری مثل آمریکا که لیبرال‌ترین اقتصاد دنیا را دارد وقتی می‌بیند اقتصاد سرمایه‌داری لیبرال به بن بست رسیده است، رو به تولید داخلی آورده و از واردات کالا جلوگیری می‌کند. علاوه بر این به پرداخت یارانه به تولیدکنندگان داخلی می‌پردازد تا این تولیدکنندگان بتوانند در مقابل واردات کالاهای خارجی رقابت کرده و در داخل کشورشان اشتغال ایجاد کنند. این در حالی است که در کشور ما دولت توجهی به نظریات ایجاد شده ندارد و روش‌هایی در پیش گرفته که موجب ورشکسته شدن تولیدکنندگان می‌شود.

رزاقی عنوان کرد: چه لزومی دارد که ما 2 میلیارد دلار صرف واردات لوازم آرایشی کنیم؛ یا اینکه وقتی ما خودمان می‌توانیم علوفه، گندم، ذرت، شکر و کالاهای بسیار دیگر را که می‌توانیم در داخل تولید کنیم چرا از خارج وارد می‌کنیم. امروز بالاترین سود در کشور ما در شغل دلالی است و همین واسطه‌ها و دلال‌ها هستند که در برابر تهاجم اقتصادی دشمن خارجی، از نیروهای متجاوز حمایت و دفاع کرده و 700 هزار میلیارد تومان نقدینگی بخش خصوصی را در اختیار خود قرار داده‌اند. حال سؤال اینجاست که چرا دولت در مقابل چنین رفتارهایی، هیچ اقدامی نمی‌کند. بنابراین باید گفت دولت در شرایطی اقتصاد را اداره می‌کند که هیچ شباهتی به دفاع از حقوق مردم ندارد.


پزشکیان: دولت نمی‌داند چه می‌خواهد و می‌خواهد کجا برود


وزیر بهداشت دولت اصلاحات می‌گوید دولت یازدهم فاقد برنامه است و از قبل نیندیشیده که می‌خواهد چه کار کند و به همین دلیل هم دچار مشکل عملکرد است.

مسعود پزشکیان نماینده اصلاح‌طلب مجلس ضمن یادداشتی با موضوع «اولویت دولت، از ترمیم کابینه تا داشتن برنامه» نوشت: دولت دچار مشکل است. این حقیقت را کمتر کسی است که بتواند کتمان کند. حتی خود مقامات دولتی هم اذعان دارند که دولت درگیر مشکلات و کاستی‌هایی است که کار اجرایی کشور را با اخلال جدی مواجه کرده است. مسئله اساسی برای فائق آمدن بر این مشکلات رصد دقیق دلایل آن است. جایی که بسیاری معتقدند تغییر در ترکیب مدیران اجرایی و به عبارتی ترمیم کابینه می‌تواند راهگشا باشد. اما آیا این رها کردن اصل قضیه نیست؟

وی در روزنامه اعتماد نوشت: این واقعیت هم‌اکنون وجود دارد که تعدادی از مدیران دولتی روش دولت را قبول ندارند و بر مسیری دیگر می‌روند. مثال اینان مانند راننده‌ای است که قرار است باری را مثلا از تهران به مشهد ببرد، اما در عوض مسیر شیراز را پیش‌رو می‌گیرد. قطعا کارفرمای چنین راننده‌ای هر چه زودتر باید فکری به حال تعویض وی بکند، چه این راننده به عمد راه اشتباه در پیش بگیرد و چه غیرعمد. اما این تنها قسمتی از مسئله دولت است. تعمیم تمام مشکلات به غیر همسویی مدیران با سیاست‌های دولت تنها یک راهکار عوام‌فریبانه برای گریز از غول مشکلات است. مسئله اصلی را باید در برنامه‌ریزی‌های کلان و سیاست‌‌گذاری‌های عمده دید. اتفاقا اگر ترکیب مدیران دولت و اعضای کابینه هم اشکالی دارد ریشه‌اش در همین ضعف برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری است. به طور عمده تغییر مدیران و وزرا در دو سال آخر دولت گرهی از مشکلات باز نمی‌کند. وزرا و مدیران جدید در چنین موقعیتی باید مدت زمانی قابل توجه را صرف شناخت حوزه خود کنند و بعد از آن هم در ماه‌های پایانی عملا دولت استواری قبل را ندارد.

وزیر بهداشت دولت اصلاحات تصریح کرد: مشکل اصلی برنامه‌ای است که مشخص می‌کند ما قرار است کجا برویم؟ چرا می‌خواهیم به این جای خاص برویم و قرار است چگونه به این مقصد برسیم؟ وقتی یک تیم متشکل از نفرات متفاوت برای این سوالات جواب مشخصی ندارد و از قبل به آن نیندیشیده است، جابه‌جایی نفرات و تعویض آنها در زمین بازی آنقدرها هم گره‌گشا نخواهد شد و تنها تکیه بر نبوغ احتمالی افراد است که می‌تواند در چنین وضعیتی جای امید اندکی باقی بگذارد. نبوغی که هیچ‌ ربطی به سیستم ندارد و از همین‌رو برای استمرار تاثیرات مثبتش نیز هیچ تضمینی در کار نیست.

پزشکیان می‌افزاید: اعتقاد عمیق من بر این است که دولت یازدهم اکنون در چنین وضعیتی قرار گرفته است. ما در قبال دولت با یک چهار ضلعی از مشکلات مواجه هستیم؛ ضلع اول خروجی و نتیجه کار است، ضلع دوم نفرات بازیگر، ضلع سوم وضعیت و امکانات و میراث رسیده به دولت و نهایتا ضلع چهارم برنامه بازی.

از آنجا که درباره ضلع اول یعنی خروجی کار این اتفاق نظر وجود دارد که هنوز مشکلات زیادی موجود است، اکثر این مشکلات به ضلع دوم و سوم یعنی نفرات بازی و مشکلات باقی‌مانده در زمین بازی از دولت قبل حواله می‌شود و این راحت‌ترین کاری است که می‌تواند صورت بگیرد. حال آنکه اصل قضیه یعنی موضوع برنامه‌ریزی مغفول مانده و مانور بیش از اندازه بر میراث دولت قبل و ضعف ترکیب مدیران همه نگاه‌ها را از زمینه اصلی تمام  مشکلات یعنی خلأ‌ برنامه‌ریزی دور نگاه داشته است.

** خراسان

هشدار درباره بي توجهي برخي مسئولان به پدافند غيرعامل

بر اساس گزارش چندي پيش يک مسئول مهم دولت به تعدادي از مديران اجرايي دستگاه هاي سراسر کشور، تاکيد شده است که با توجه به اينکه پدافند غيرعامل يکي از اولويت هاي مهم دستگاه هاي اجرايي محسوب مي شود و بايد اهتمام ويژه به آن داشت، اخبار واصله حاکي است الزامات پدافند غيرعامل در برخي طرح هاي عمراني مانند پروژه هاي قطار شهري به صورت شايسته مورد رعايت قرار نمي گيرد که ضروري است توجه ويژه اي به آن شود.

تصميم جديد دولت براي صيانت از آمار

بر اساس نامه يکي از مسئولان اقتصادي کابينه از مديران ارشد اجرايي، تاکيد شده است با توجه به اهميت توليد اطلاعات به هنگام و صحيح جهت برنامه ريزي هاي کشور در حوزه هاي مختلف به ويژه اقتصاد و تاکيدات رهبر انقلاب در سياست هاي کلي ابلاغي برنامه پنجم توسعه مبني بر ارائه مستمر آمار و اطلاعات به صورت شفاف و منظم به جامعه، بايد نسبت به تصويب ابلاغيه اي با عنوان «صيانت از آمار و اطلاعات کشور» اقدام کرد. طبق اين نامه، الزامات لايحه مذکور شامل کليه وزارتخانه ها، شهرداري‌ها، بانک ها و شرکت هاي دولتي خواهد شد.

** وطن امروز

هیأت سیاسی طالبان افغانستان به‌رهبری طیب‌آغا در ایران

هیأت سیاسی طالبان افغانستان به‌رهبری طیب آغا به ایران سفر کرد. این هیأت متشکل از اعضای دفتر سیاسی طالبان افغانستان در قطر، روز دوشنبه وارد تهران شد. به گزارش تسنیم، رهبری هیأت سیاسی طالبان افغانستان در این سفر به‌عهده «طیب آغا» مسؤول دفتر سیاسی طالبان در قطر است. هیأت سیاسی طالبان افغانستان در سفر به تهران با مقامات امنیتی جمهوری اسلامی ایران دیدار و پیرامون مسائل منطقه‌ای بویژه مسائل جهان اسلام و همچنین مسائل مربوط به مهاجران به بحث و تبادل‌نظر پرداختند. هیأت سیاسی طالبان افغانستان پیش از این نیز 2 مرتبه به‌منظور دیدار با مقامات امنیتی جمهوری اسلامی ایران و همچنین شرکت در کنفرانس بین‌المللی بیداری اسلامی به ایران سفر کرده بود. طالبان افغانستان پیش از این اعلام کرده بود هدف آنها از ایجاد دفتر سیاسی در قطر ارتباط با سایر کشورهای جهان است، به همین منظور از زمان ایجاد این دفتر اعضای آن سفرهای متعددی به سایر کشورها از جمله چین، استرالیا، آلمان، ژاپن و برخی دیگر از کشورها داشته‌اند. تاکنون جزئیات بیشتری از این دیدارها منتشر نشده است.

با شعار «فردو قلب ماست» صعود طلاب حوزه علمیه قم به قله شهید حسن طهرانی‌مقدم

جمعی از طلاب حوزه علمیه‌ قم صبح روز دوشنبه به قله‌ حسن طهرانی‌مقدم، بلندترین ارتفاع بلندی‌های فردو صعود کردند. این گروه کوهنورد متشکل از اعضای مؤسسه‌ فرهنگی عالیان و مدرسه‌ شیعی وتر با شعار «فردو قلب ماست» و با هدف حمایت از آرمان‌های هسته‌ای ملت مقاوم ایران این قله را فتح کردند. مدیر مدرسه‌ مطالعات نظری وتر در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه ارتفاعات فردو قدمگاه شهدای شاخصی چون مهدی زین‌الدین، احمد کاظمی، حسن طهرانی‌مقدم، مجید شهریاری و مصطفی احمدی‌روشن است، این صعود را مقدمه‌ برنامه‌ صعود سراسری به قله‌ حسن در سالگرد شهادت سردار شهید طهرانی‌مقدم در 21 آبان هر سال و نیز بنای یادمان شهدای فردو بر این ارتفاع دانست.

۵ خرداد محاکمه جیسون و 2 متهم دیگر پرونده واشنگتن‌پست

مسؤول دفتر سخنگوی دستگاه قضا گفت: دادگاه این متهمان در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار خواهد شد. پیش‌تر لیلا احسن، وکیل جیسون رضائیان به تسنیم گفته بود: مطالعه پرونده پایان یافته و منتظر تعیین وقت دادگاه هستیم. براساس این گزارش، طبق کیفرخواستی که دادستانی تهران در این‌باره صادر کرده، اتهام خبرنگار واشنگتن‌پست،‌ جاسوسی از طریق جمع‌آوری تصمیمات کشور درباره مسائل سیاست داخلی و خارجی و همکاری با دولت‌های متخاصم است.

** آرمان

ثروت هدایتی 3 برابر بابک زنجانی 

شنیده شد که ادعای سرمایه اسمی 82 هزار میلیاردی، نکته مهم نشست مطبوعاتی حسین هدایتی با خبرنگارانی بود که به دلیل حضور در حوزه ورزش اطلاعات کمتری از دنیای اقتصاد و اعداد و ارقام آن دارند. پارسینه نوشت؛ رقم مورد ادعای مالک گروه استیل آذین بسیار بالاست. برای دریافتن این نکته که این رقم چقدر بزرگ است، کافی است آن را با پورتفوی سهام عدالت که 62 شرکت و 45 میلیون سهامدار عضو آن هستند مقایسه کرد. پورتفوی کنونی سهام عدالت با 62 شرکت دولتی تشکیل شده و 45 میلیون سهامدار دارد و البته 90 هزار میلیارد تومان می‌ارزد که این مبلغ کمی بیشتر از سرمایه مورد ادعای حسین هدایتی است. جالب است بدانید بابک زنجانی در آخرین گفت‌وگوی مطبوعاتی خود دارایی شخصی‌اش را 25 هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود که این مبلغ هم کمتر از یک‌سوم مبلغ مورد ادعای هدایتی است.
 
اعلام زمان محاکمه جیسون رضائیان

شنیده شد که مسئول دفتر سخنگوی دستگاه قضا از محاکمه جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست و دو متهم دیگر در دادگاه انقلاب تهران خبر داد. ایرنانوشت؛ محمود رضویان افزود: پنجم خردادماه روز برگزاری جلسه دادگاه جیسون رضائیان و دو متهم همراه در شعبه 15 دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی است. مسئول دفتر سخنگوی قوه قضائیه اتهامات خبرنگار واشنگتن پست را جاسوسی به نفع دولت متخاصم آمریکا و فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان کرد. جیسون رضائیان، روزنامه‌نگار آمریکایی ایرانی‌الاصلی است که چندی پیش به همراه همسر و یکی از دوستانش بازداشت شد و کمی بعد از آن همسر و دوستش از بازداشتگاه آزاد شدند، اما او همچنان در بازداشت است.
 
تولید آنتونوف ۱۴۰ تکذیب شد

شنیده شد که مدیرعامل شرکت صنایع هواپیماسازی ایران خبر را تائید می‌کند و سازمان هواپیمایی تکذیب، هرچند تفاوت در نامگذاری هواپیمای سقوط کرده نشان می‌دهد هنوز مشخص نیست آنچه در مرداد 93، 40 ایرانی را به کام مرگ کشاند چه هواپیمایی بود. پارسینه نوشت؛ مدیرعامل هسا در شرایطی در حضور تمامی خبرنگاران رسانه‌های داخلی کشور خبر از تداوم تولید هواپیمای ایران140 داد که سازمان هواپیمایی با گذشت نزدیک به یک روز از این خبر در اطلاعیه‌ای آن را تکذیب کرده و منکر این موضوع شده است.آنچه در این بین پیش از هرچیزی جلب توجه می‌کند نه تائید و تکذیب خبری در طول کمتر از 24 ساعت که تفاوت در نام گذاری یک هواپیمای خاص است. مدیرعامل هسا اعلام کرده تولید ایران140 ولو بدون مجوز جدید ادامه دارد و سازمان هواپیمایی پاسخ داده که آنتونوف 140 تولید نمی‌شود.
 
سن بیکاری بالاتر رفت

شنیده شد که نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد جمعیت زیر ۳۰ سال کشور تنها تا سال آینده ۳ میلیون نفر و تا سال ۱۴۰۰به تعداد 8/5 میلیون نفر کاهش می‌یابد که در صورت ادامه بحران بیکاری، به معنای افزایش سن بیکاری در ایران است. مهر نوشت؛ طبق آخرین سرشماری انجام گرفته، ایران دارای حدود ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت در سن کار است. به بیان دیگر، 7/23 میلیون نفر از جمعیت کشور هم‌اکنون در شرایطی قرار دارند که به آنها نیروی فعال اقتصادی گفته می‌شود؛ یعنی می‌توانند در جریان پیشرفت کشور نقش داشته باشند و صرفا نیروی مصرف کننده نباشند. آمارها می‌گویند جمعیت بیکار مطلق کشور هم اکنون ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است ولی آمارهای غیررسمی این تعداد را ۲ برابر می‌داند و برخی مقامات ارشد دولتی نیز نوید افزایش آمار بیکاران کشور را تا ۱۰ میلیون نفر می‌دهند!
 
آخرین وضعیت پرونده «میرزایی حکمتی»

شنیده شد که وکیل‌مدافع امیر میرزایی‌حکمتی اظهار امیدواری کرد که تقاضای آزادی مشروط موکلش پذیرفته شود. سیدمحمود علیزاده‌طباطبایی درباره آخرین وضعیت پرونده امیر میرزایی حکمتی گفت: کاردار سفارت سوئیس و مسئول حافظ منافع آمریکا در ایران هفته گذشته به دفتر من مراجعه کرد. در این دیدار به آنها گفتم که حکمتی از نظر قوانین جمهوری اسلامی ایران، یک ایرانی محسوب می‌شود نه آمریکایی. وی ادامه داد: آنها گله داشتند که چرا وزارت امور خارجه پاسخی به پیگیری‌های‌شان نمی دهد که گفتم آنها طبق قانون، کار صحیح را انجام می‌دهند؛ زیرا میرزایی حکمتی یک ایرانی است و فقط از نظر شما آمریکایی است و در قوانین ما تابعیت مضاعف پذیرفته شده نیست. 
 
حدادعادل کاندیدا نمی‌شود

شنیده شد که رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهارکرد: بنده بنایی برای کاندیداتوری به منظور ریاست مجلس ندارم. غلامعلی حدادعادل درباره‌ اینکه آیا فراکسیون اصولگرایان کاندیداهای مشخصی را برای انتخابات اعضای هیات رئیسه مجلس در نظر دارد گفت: بحث‌های انجام شده هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده است. وی درباره‌ معرفی کاندیدا برای تصدی ریاست‌مجلس در انتخابات اعضای هیات‌رئیسه گفت: بنده بنایی برای شرکت به عنوان نامزد ریاست مجلس ندارم که رقابت کنم. مجمع عمومی فراکسیون اصولگرایان مجلس بعد از ظهر امروز درباره‌ انتخابات اعضای هیات‌رئیسه مجلس جلسه‌ای خواهد داشت.
 
تحصن‌های مسافران هوایی بیشتر می‌شود

شنیده شد که در حالی بر شمار تحصن مسافران معترض به بی نظمی‌های شرکت‌های هواپیمایی افزوده می‌شود که هنوز مسئولان نسبت به این اعتراض‌ها موضع خاصی اتخاذ نکرده‌اند. تابناک نوشت؛ در ادامه سریال‌های تحصن مسافران معترض به تاخیر‌های طولانی مدت پروازها، روز گذشته جمعی از مسافران پرواز شماره 3737 شرکت هواپیمایی آسمان، بعد از بر زمین نشستن هواپیما در فرودگاه مهرآباد، ساعت‌ها صندلی خود را ترک نکردند تا بلکه بتوانند با مدیران این شرکت هواپیمایی دیدار کرده و مراتب اعتراض خود را به وی اعلام کنند اما جز برخوردهای نامناسب پاسخی نیافتند.
 
به‌کارگیری ‌دو‌تابعیتی‌ها‌  در‌مشاغل‌حساس‌ ممنوع‌

شنیده شد که سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از ادامه بررسی قانون نحوه انتصاب در مشاغل حساس در کمیسیون متبوعش خبر داد. ایسنا نوشت : ایرج عبدی گفت: ماده 2 این قانون که شامل چند بند می‌شد در کمیسیون مطرح و به تصویب رسید.او ادامه داد: این بندها درباره استخدام و یا به کارگیری افراد دو تابعیتی در مشاغل حساس بود که طبق نظر اعضای کمیسیون ممنوع شد. هم‌چنین ماده قانونی درباره انتصاب وابستگان به رژیم پیشین در این مشاغل بود که انتصاب این افراد نیز طبق قانون مدنی ممنوع شد.

** ایران

تمجید مذاکره کننده روسیه از دیپلمات‌های هسته‌ای ایران

نماینده روسیه در مذاکرات هسته‌ای تیم ایران را بسیار توانمند توصیف کرد. به گزارش «پرس تی‌وی»، معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «ما به هیأت ایرانی برای اینکه از منافع جمهوری اسلامی ایران دفاع و آن را تقویت می‌کنند، آفرین می‌گوییم.» «سرگئی ریابکوف» افزود: «آنها مذاکره کنندگان بسیار قابلی هستند؛ ما گاهی از آنها خیلی چیزها را یاد می‌گیریم.»


سفیر فرانسه در امریکا: توافق، نهایی می‌شود خونسرد باشید

سفیر فرانسه در امریکا در پیامی توئیتری پیش‌بینی کرد که توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 حاصل خواهد شد. به گزارش ایرنا، «ژرار آرو» در پست کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر، نوشت: «حدس می‌زنم اگر توافقی صورت گیرد در آخرین لحظات یا پس از آن (موعد مقرر) حاصل شود. این توافق با اندکی ملودرام همراه خواهد بود. خونسردی خود را حفظ کنید.»

فابیوس: نمی‌خواهیم عربستان وارد فاز «اشاعه هسته‌ای» شود

وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد هدف فرانسه از مذاکره با ایران رسیدن به چنان توافق محکمی است که مانع فعالیت هسته‌ای دیگر کشورهای منطقه همچون عربستان سعودی شود. به گزارش آسوشیتدپرس، «لوران فابیوس» در مصاحبه با رادیو «یورو-1» با بیان این مطلب در ادامه گفت: «پاریس موضعی سخت در تفاهم «لوزان» داشته و فرانسه در مورد توافق احتمالی هسته‌ای با ایران محتاطانه رفتار می‌کند.» فابیوس با تکذیب اینکه پیش‌نویس توافق چندان محکم نیست و گروه ایرانی تهدید به ترک میز مذاکرات کرده، گفت: «فرانسه خواهان یک قرارداد محکم است، قراردادی که از فعالیت دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس همچون عربستان سعودی در امر «اشاعه هسته‌‌ای» جلوگیری کند.»

لغو سخنرانی علی مطهری در شهرکرد

سفر دوم خرداد ماه  علی مطهری به استان چهارمحال و بختیاری برای سخنرانی در شهرکرد لغو شد. به گزارش «آنا»، حسین فرهادی بابادی، دبیر حزب آزادی استان چهارمحال و بختیاری در بیانیه‌ای با اعلام این خبر، ضمن تشریح دلایل لغو سخنرانی علی مطهری در شهرکرد، آن را ناشی از برخی تحرکات و فشارها و همچنین فرآیند طولانی صدور مجوز از سوی فرماندار خواند.

۵ خرداد؛ محاکمه جیسون رضائیان

اولین جلسه رسیدگی به اتهامات جیسون رضائیان، خبرنگار بازداشت ‌شده «واشنگتن ‌پست»، ۵ خرداد در دادگاه انقلاب برگزار می‌شود. مسئول دفتر سخنگوی قوه قضائیه  ضمن اعلام این خبر به فارس افزود: «همچنین در این جلسه به اتهامات دو متهم همراه خبرنگار بازداشت شده «واشنگتن پست» نیز رسیدگی می‌شود.» جیسون رضائیان، روزنامه‌نگار امریکایی ایرانی‌الاصل 31 تیر 93  به همراه همسر و یکی از دوستانش بازداشت شد و  مدتی بعد همسر و متهم دیگر پرونده با قرار تأمین مناسب  از زندان آزاد شدند.

 
** شرق


پاسخ دفتر مقام‌معظم‌رهبری به تسلیت مجمع روحانیون

دفتر مقام‌معظم‌رهبری به پیام تسلیت مجمع روحانیون مبارز پاسخ مکتوب داد. متن پاسخ دفتر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به پیام تسلیت مجمع روحانیون مبارز به این شرح است: «مجمع محترم روحانیون مبارز؛ سلام علیکم؛ پیام تسلیت شما به مناسبت درگذشت همشیره گرامی مقام‌معظم‌رهبری «مدظله‌العالی» به استحضار معظم‌له رسید، ایشان از ابراز تسلیت و همدردی تشکر نموده و برای توفیق و سعادت شما دعا فرمودند. محمدی‌گلپایگانی».

«گلستان» هفتم خرداد میزبان یادگار امام

استان گلستان در روزهای هفتم و هشتم خرداد میزبان حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی خواهد بود. یادگار امام‌خمینی (ره) در بدو ورود به استان گلستان، در مصلای نمازجمعه گرگان در مراسم بزرگداشت رهبرکبیر انقلاب اسلامی با مردم دیدار و ایراد سخنرانی خواهد کرد. نشست با علمای شیعه و سنی و دیدار با خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر استان از دیگر برنامه‎های او در سفر به استان گلستان است.

انتصاب رئیس کل جدید دادگستری کهگیلویه‌وبویراحمد

اداره‌کل روابط‌عمومی قوه‌قضائیه: آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی رئیس قوه‌قضائیه، طی حکمی غلامرضا مزارعی، رئیس شعبه ٢٢ دادگاه تجدیدنظر استان فارس را به سمت رئیس شعبه اول دادگاه تجدیدنظر و رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد منصوب کرد.

٥ خرداد محاکمه جیسون رضاییان

ایرنا: مسئول دفتر سخنگوی دستگاه قضا از محاکمه جیسون رضاییان، خبرنگار واشنگتن‌پست، و دو متهم دیگر در دادگاه انقلاب تهران خبر داد. محمود رضویان افزود: پنجم خردادماه روز برگزاری جلسه دادگاه جیسون رضاییان و دو متهم همراه در شعبه ١٥ دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی است. او اتهامات خبرنگار واشنگتن‌پست را جاسوسی به نفع دولت متخاصم آمریکا و فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان کرد. در همین حال به گزارش «فارس»، «مارتین بارون»، سردبیر اجرایی واشنگتن‌پست، گفته این روزنامه تلاش می‌کند نماینده‌ای را برای حضور در دادگاه به تهران اعزام کند.

مطهری: برنامه ‌ای نداشتم که بخواهد لغو شود

پس از انتشار خبری مبنی بر لغو برنامه سخنرانی علی مطهری، در شهرکرد، او این خبر را تکذیب کرد. مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در این‌باره گفت: اساسا قراری مبنی بر سخنرانی بنده در شهرکرد وجود نداشت که بخواهد لغو شود. او با بیان اینکه چندی قبل از سوی یک تشکل سیاسی‌ نه چندان شناخته‌شده‌ با من تماس گرفته و از بنده خواستند ضمن سفر به استان چهارمحال‌وبختیاری، در شهرکرد سخنرانی داشته باشم، اما من هیچ دعوتی برای سفر به شهرکرد را قبول نکرده بودم. بنابراین اصلا برنامه‌ای برای سخنرانی‌ نبوده که بخواهد به هر علتی لغو شود؛ بنابراین خبر منتشرشده مبنی بر «لغو سخنرانی علی مطهری در شهرکرد» را تکذیب می‌کنم. پیش از این حسین فرهادی‌بابادی، دبیر حزب آزادی استان چهارمحال و بختیاری، در بیانیه‌ای گفته بود علی مطهری قرار بود دوم خرداد در شهرکرد سخنرانی کند، ولی این مراسم به‌دلیل برخی تحرکات و فشارها لغو شد.

نمایندگان از پاسخ‌های ظریف قانع نشدند

محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جلسه دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در جلسه امروز وزیر امور خارجه برای پاسخ به سؤالات ١٥ نفر از نمایندگان در کمیسیون حاضر شد که پاسخ وی به سؤالی درخصوص مذاکرات هسته‌ای نتوانست نمایندگان سؤال‌کننده را قانع کند و سؤال برای بررسی بیشتر به صحن علنی مجلس خواهد رفت. وی افزود: «در جلسه دیروز ١٠ نفر از نمایندگان سؤالی درخصوص توافق ژنو، بیانیه لوزان و روند مذاکرات هسته‌ای مطرح کردند که پاسخ وزیر امور خارجه نتوانست نمایندگان سؤال‌کننده را قانع کند».