** کیهان
فارین پالیسی: آمریکا نگران انفجار شیخنشینهای حاشیه خلیجفارس است
یک نشریه آمریکایی اذعان کرد متحدان کاخ سفید در خلیجفارس در معرض انفجار داخلی قرار دارند.
فارین پالیسی در مقالهای به قلم جرمی شپیرو و ریچارد سوکولسکی به روابط آمریکا و کشورهای عرب حوزه خلیجفارس پرداخته و مینویسد: تصویر جرج بوش رئيس جمهور پیشین ایالات متحده، دست در دست ملک عبدالله پادشاه سالخورده عربستان سعودی، در باغ مزرعهاش در سال 2005 میلادی، به نشان و نماد روابط عربستان سعودی و آمریکا بدل شد. طی بیش از چهل سال، واشنگتن و ریاض دست در دست از میان بیشهزار بحرانهای خاورمیانه عبور کردهاند. یک بار دیگر در پس زمینه طبیعت روستایی، این بار باراک اوباما رئيس جمهوری آمریکا، چهاردهم ماه مه 2015 در کمپ دیوید، نشست ویژهای با عربستان سعودی و شرکایش در شورای همکاری خلیجفارس برگزار کرد تا آغازگر مرحله جدیدی از روابط باشد. اما، برای نخستین بار به نظر میرسد تصویر دست در دست جای خود را به حرفهای سخت داده است.
این نشریه میافزاید: تعهد بیپایان آمریکا به کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس به جای این که آنها را به استقلال عمل و توانمندی در برابر تهدیدهای خارجی تشویق کند، باعث وابستگی ناسالم آنها به آمریکا شده است. ضعف جمعی کشورهای شورای همکاری خلیجفارس به کمبودهای امنیتی در منطقه منجر شده است. همانطور که رئيس جمهوری آمریکا گفت «بزرگترین تهدیدهایی که کشورهای عرب سنی منطقه با آن روبرو هستند، ممکن است از سوی یک ایران متخاصم نباشد، و ناشی از نارضایتیهای درون کشورهای خودشان باشد.» حمایتهای آمریکا از این کشورها در برابر تهدیدهای خارجی باعث غفلت آنها از مشکلاتشان در خانه شده است، که شامل جمعیت رو به فزونی جوانان مأیوس، سطح بالای بیکاری مزمن، و پیشینه ضعیف حقوق بشری است. آمریکا در عوض باید آنها را برای انجام اصلاحات داخلی تحت فشار بگذارد.
نویسندگان فارین پالیسی در ادامه مقاله مینویسند: ایران جاهطلبیهای خود برای تسلط بر منطقه را ادامه خواهد داد و سیاستهایی را که تهدید جدی علیه منافع آمریکا در خاورمیانه است، دنبال میکند. توافق هستهای ایران در صورت موفقیت، این امکان را به ایالات متحده میدهد که طرحریزی سیاست نویی را با کشورهای شورای همکاری خلیجفارس آغاز کند... هدف بلندمدت، ایجاد رابطهای بسیار نزدیک میان آمریکا و ایران نیست؛ بلکه استفاده از رابطه با ایران برای کاستن از وابستگی عربستان و آمریکا به یکدیگر است.
نگرانی روزنامه حامی دولت از روند نزولی 16 ماهه بورس
«سیاستهای اقتصادی نادرست مدیران دولتی، موجب آشفتگی بازار بورس و سرمایه شده است.»
روزنامه اصلاحطلب اعتماد با درج این مطلب نوشت: صحبتهای بسیاری درمورد ریزش بازار سهام وجود دارد، از حرکت عمدی دولت و خروج به یکباره حقوقیها و همچنین ترکیدن حباب بورس تا اقدامات بانک مرکزی برای کنترل آن.
از منظر سیاست کلان اقتصادی دولت برای مهار بیماری رکود تورمی با علم به اینکه با کاهش قیمت نفت نقدینگی کافی ندارد و مردم از تورم لجام گسیخته خسته شدهاند، هدف را برای کنترل تورم و حرکت به سوی رکود در پیش گرفت. در مدلهای مشترک این حرکت، دولت باید نقدینگی را به هر شکل ممکن کنترل کند، باید به سمت آزادسازی قیمتها و حذف سوبسیدها گام بردارد.
روزنامه حامی دولت افزود: حال با توجه به سیاست اقتصادی دولت، دماسنج اقتصاد که بازار سرمایه است دقیقاً به رفتار دولت واکنش نشان داده و حالت رکودی به خود گرفته است. البته این موضوع تنها مختص بازار سرمایه نبوده و تمامی بازارها منجمله ارز و مسکن نیز با کنترل و رکود همراه هستند. بازار سرمایه این روزها روند نزولی شدیدی به خود گرفته و تاب و توان را از سهامداران ربوده است. شرایط بازار از 16 ماه پیش روندی نزولی بوده و غالب نمادهای بازار با افتهای سنگینی روبهرو شدهاند. ارزش معاملات بازار به شدت افت کرده است و صحبت از سقفهای قیمتی و گذشته نهچندان دور شاید این روزها به یک رویا شبیه باشد.
سهامدارانی که پس از اعلام موفقیت در مذاکرات و رفع موانع و مشکلات پیرامون پرونده هستهای کشور با آغوش باز به کمک دولت آمده و سرمایه خود را برای درمان رکود به بازار پیشکش کردند با دست رد به سینهشان مواجه شدند. درصورتی که این سرمایه میتوانست پس از رفع تحریمها ابزاری برای کمک به شرکتهای داخلی برای بهینهسازی خطوط تولید و ورود تکنولوژیهای جدید و پویاتر شدن اقتصاد کشور شود. تمامی کارشناسان و مدیران متفقالقول بر این مسئله اذعان دارند که بانکها با محدودیت پرداخت تسهیلات روبهرو هستند و این سرمایه مردمی میتوانست شرکتها را از حیث بروکراسیهای اداری با بانکها نجات دهد که متأسفانه با سیاستهای نادرست، بازار سرمایه به جای جذب چنین پتانسیلی با فرار سرمایه روبهرو شد.
اعتماد تصریح میکند: جو بازار درحال حاضر با روند بیاعتمادی و سردرگمی روبهرو است و این معضل مانع از رشد بازار نیز شده و از طرفی مدیریت ناکارآمد سازمان و تصمیمات خلقالساعه مدیران نیز بر این جو بدبینی دامن زده است. فروشهای سنگین حقوقی و عرضههای رگباری نمادهای تازه وارد به بازار سرمایه و برنامههای مدون سازمان برای کنترل روند صعودی و هیجانی بازار و بی برنامگی و عدم حمایت در روند نزولی، مشکلات سامانه معاملاتی سهامداران را با بهت و چرایی بیپاسخ رو به رو کرده است.
تشکیل صندوقی به نام توسعه که میتوانست ابزار خوبی در جهت حمایت بازار در شرایط بحرانی و خاص باشد، عملاً ابزاری در جهت خلاف اصول و اهداف بازار سرمایه شده است. درصورتی که قایل بر این باشیم که تصمیمات این صندوق قبل از شروع بازار نشر پیدا نمیکند و رانتی وجود ندارد باز هم این صندوق بازار را به سمت نوسانگیری برده است.
تسویه حساب و سهمخواهی در داخل ائتلاف اصلاحطلبان و اعتدالگرایان
سهمخواهی بیشتر در دولت و از میدان به در کردن رقبای ائتلافی در میان مدعیان حمایت از دولت افزایش یافته است. بهانه این سهمخواهی و تسویه حسابهای درون ائتلافی، متهم کردن مدیران به احمدینژادی یا قالیبافی بودن آن هم پس از 2 سال رفتار بولدوزری علیه مدیران سابق در دولت و استانداریها و فرمانداریهاست.
به گزارش تیک، همسو با سایت انتخاب، حسن صادقی از فعالان اصلاحطلب در حوزه کارگری میگوید: ادامه حضور وابستگان دولتهای نهم و دهم در بدنه وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی باعث شد که دو سال پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی «همچنان نگاه مخاطبان این وزارتخانه با بدبینی همراه باشد.»
صادقی گفت: «البته این اشکال تنها در وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی نیست بلکه به جرات میتوان گفت که در دولت یازدهم هنوز وابستگان دولت گذشته در بیشتر سمتهای سازمانی حضور دارند.»
تیک میافزاید: از زمان تشکیل کابینه حسن روحانی، مسئله ادامه کار مدیران دوران محمود احمدینژاد، به ویژه در وزارتخانههای کلیدی مانند وزارت کشور یکی از دغدغههای بخش بزرگی از حامیان او در جناح اصلاحطلبان بوده است. عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاحطلبان چند روز پیش با اشاره به حضور گسترده وابستگان و حامیان احمدینژاد در وزارت کشور، حمایت احتمالی از روحانی در انتخابات آینده ریاست جمهوری را متاثر از نحوه برگزاری انتخابات مجلس دهم عنوان کرد.
مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در دوران اصلاحات گفت: «الان 76 درصد از نیروهای احمدینژاد هنوز در دستگاه اجرایی وزارت کشور حضور دارند.»
علیمحمد غریبانی، استاندار استان آذربایجان غربی در دو سال نخست دولت اول اصلاحات، آذرماه سال پیش، از مدیران دولتی انتقاد کرد که در دولت روحانی کار میکنند اما با او نیستند و «مدیران احمدینژاد و محمدباقر قالیباف» شهردار تهران هستند.
یکی از صریحترین انتقادها به ترکیب سازمانی وزارت کشور را معاون پارلمانی وزارتخانه در دولت اصلاحات کرده که میگوید، در دوران احمدینژاد بیش از 80 درصد صندلیهای وزارت کشور را نظامیان اشغال کردند و «این وضع همچنان پابرجاست». محمود میرلوحی، یک سال پیش در چنین روزهایی گفته بود: «هماکنون نیروهای اصلاحطلب در برخی استانها اجازه ندارند که جلسهای برگزار کنند. در صورتی که مخالفان دولت میگویند دولت در دست اصلاحطلبان است.»
صادق زیباکلام، نیز در یادداشتی که 24 اردیبهشت در روزنامه «آرمان» منتشر شد از وزیر کشور انتقاد کرد و نوشت: «اگر قرار باشد نمایندگان اصولگرا همچنان از طریق بخشدار یا فرماندار رتق و فتق امور را در دست بگیرند، دود آن در چشم خود آقای روحانی خواهد رفت.»
یادآور میشود پیش از این دو طیف موسوم به اصلاحطلب و اعتدالگرا روحانی را به عبور از اصلاحطلبان و اصلاحطلبان را به عبور از اعتدالگرایان متهم کردهاند. اخیرا فیاض زاهد مدعی شد اعضای اصلی دولت روحانی، تکنوکراتهایی با خاستگاه اشرافیت هستند که هزینهای پرداخت نکردهاند.
نقش برخی مدیران در واردات کالاهای لوکس
«به رغم آنکه رهبر معظم انقلاب ورود کالای خارجی که مشابه آن در داخل کشور وجود دارد را جایز ندانستند، گویی شبکهای که از واردات، سودهای کلان به دست میآورد قصد ندارد دست از فعالیت خود بکشد و همچنان بر واردکردن کالاهای خارجی که مشابه آن در داخل وجود دارد اصرار دارد.»
روزنامه جوان در گزارشی نوشت: شبکهای شکل گرفته است که برخی از مسئولان و مدیران اجرایی عضو این شبکه مافیایی هستند و به قیمت نابودی تولیدکنندگان داخلی برای کالاهای خارجی غش و ضعف میروند زیرا برای خرید چنین کالاهایی هم چندین سفر خارجه نصیب برخی مدیران میشود و همین که در این بین مفسدههایی نیز شکل گرفته است. بدتر از همه آن است که به نظر میرسد آمار واردات کالاهای لوکس و غیر لوکس به مرز بحران رسیده است زیرا همین واردات بیرویه موجب شده بسیاری از تولیدکنندگان داخلی بازار خود را از دست دهند. با جمع کردن ارزش کالاهای وارداتی و قاچاق به این نتیجه میرسیم که به طور تقریبی در سال 93، نزدیک 70میلیارد دلار کالاهای خارجی در بازارهای ایران عرضه شده، این در حالی است که عمده این کالاها نیز کالای مصرفی بودهاند.
نیویورک تایمز: برای آزادی الرمادی نگاهها متوجه متحدان ایران است
سقوط الرمادی و فراخوان دوباره شبه نظامیان شیعه برای بازپسگیری این شهر، از نفوذ این جریان همسو با ایران حکایت میکند.
روزنامه نیویورک تایمز با انتشار این تحلیل نوشت: اتفاقات اخیر الرمادی، بار دیگر نفوذ ایران را برجسته میسازد. بعد از آنکه سقوط رمادی قریب الوقوع بنظر میرسید، شورای استانی انبار با تشکیل جلسه در بغداد تصمیم گرفت از حیدر العبادی نخستوزیر بخواهد نیروهای نامنظم شیعه را برای نجات انبار که یک استان عمدتا سنی است، فرابخواند. عبادی با صدور بیانیهای شبه نظامیان شیعه موسوم به «نیروهای بسیج مردمی» را که متشکل از چند نیروی شیعه قدرتمند تحت حمایت ایران است، برای جنگ در انبار فراخواند.
نیویورک تایمز افزود: آمریکا که هدایت یک ائتلاف بینالمللی را در حملات هوایی در حمایت از نیروهای عراقی برعهده دارد، با دخالت شبه نظامیان شیعه در انبار مخالف بوده است. مقامات انبار در بررسی کمک گرفتن از شبه نظامیان شیعه طی آخر هفته با استوارت جونز سفیر آمریکا در عراق ملاقات کردند تا از موضع آمریکا درخصوص این مسئله مطلع شوند. به گفته مقامات رسمی، استوارت به مقامات محلی گفت که آمریکا به حملات هوایی ادامه میدهد به شرط آنکه شبه نظامیان شیعه تحت فرمان عبادی باشند، نه مشاوران ایرانی.
این روزنامه مینویسد: در آغاز تهاجم برای آزادسازی تکریت در استان صلاحالدین در ماه مارس، شبه نظامیان تحت حمایت ایران هدایت عملیات زمینی را بدست داشتند و جنگندههای آمریکایی وارد عمل نشدند. به محض توقف نیروهای شبه نظامی، عبادی به آنها دستور عقبنشینی داد. در پی آن پیروزی، عبادی قول داد عملیات جدیدی در انبار آغاز شود که قرار بود تحت رهبری نیروهای امنیتی عراق و با پشتیبانی حملات هوایی آمریکا صورت گیرد و ایران و شبه نظامیان آن در حاشیه باشند. یک مولفه اصلی آن راهبرد مسلح کردن قبایل سنی محلی برای جنگ بود اما آن طرح هرگز در سطح وسیع عملی نشد.
نیویورک تایمز تصریح کرد: وخامت اوضاع انبار طی ماه گذشته ناکارآمدی ارتش عراق را که تحت آموزش مشاوران نظامی آمریکا است، برجسته ساخت و سوالاتی را درباره راهبرد آمریکا برای شکست داعش مطرح نمود. در ضمن اکنون که شبه نظامیان شیعه فراخوانده میشوند، سقوط رمادی بار دیگر نفوذ ایران را برجسته میسازد.
رهبران شبه نظامیان شیعه که اکثرا از دور نظارهگر سقوط انبار بودند، برای بسیج نیروهایشان فراخوانده شدند.
معین القدومی یکی از رهبران «نیروهای بسیج مردمی» و عضو سازمان بدر که یک گروه شبه نظامی با سابقه متحد ایران است، گفت: همه جنگجویان ذخیرهمان را فراخواندهایم که هر چه زودتر برای شرکت در نبرد آینده جهت بازپسگیری انبار به واحدهایشان بپیوندند.
توضیح و تصحیح
در خبر ویژه دیروز درباره زمزمه تغییرات کابینه، نام محمد فروزنده به اشتباه لطفالله فروزنده قید شده بود که اصلاح میشود.
** خراسان
بررسي روش هاي کاهش آلودگي پرتويي کشور در دولت
بر اساس طرح تعدادي از دستگاه هاي اجرايي به هيئت دولت که هم اکنون توسط کارشناسان نهاد رياست جمهوري در حال بررسي است، پيشنهاد شده است در راستاي بهبود وضعيت پايش و کاهش آلودگي صوتي و پرتوهاي الکترومغناطيس در سراسر کشور با هدف ارتقاي سلامت بهداشتي جامعه، «برنامه کاهش آلودگي صوتي و پرتوهاي کشور» در هيئت وزيران بررسي و اعتبارات لازم براي اين کار از سوي سازمان مديريت به دستگاه هاي ذي ربط اختصاص يابد.
دستور ويژه براي پلاک شدن هايلوکس اهدايي به ايران
بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به تعدادي از دستگاه هاي اجرايي و نهادها، اعلام شده است که با توجه به موافقت هيئت وزيران که به استناد اصل 138 قانون اساسي صورت گرفته، مقرر شده است ترخيص قطعي و شماره گذاري يک دستگاه وانت تويوتا هايلوکس تک کابين که از سوي سازمان ملل متحد به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اهدا شده است، بدون در نظر گرفتن شرط سال ساخت اين خودروها و با رعايت ساير قوانين و مقررات مربوطه، اجرايي شود.
** وطن امروز
ساخت اولین نمونه «وانکلهای پیشرفته» توسط سپاه
سال گذشته در محافل خبری، زمزمههایی از دستیابی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به یک صنعت پیشرفته در حوزه پهپادی شنیده میشد تا اینکه جانشین فرمانده کل سپاه اوایل اسفند ماه سال 93 اعلام کرد سپاه به تکنولوژی ساخت موتورهای پیشرفته وانکل در حوزه پرندههای بیسرنشین دست یافته است. به گزارش تسنیم، سردار سلامی آن زمان گفته بود تمام اجزای پهپادها در داخل کشور ساخته میشود و از موتورهای وانکل (نوعی موتور دورانی درونسوز) تا موتورهای پیستونی و جت پهپادها را با تکیه بر توانایی خودمان تولید میکنیم. براساس این گزارش، وانکل به موتورهایی گفته میشود که فاقد پیستون بوده و اصطلاحاً، دورانی یا درونسوز هستند. در موتورهای وانکل، فشار حاصل از احتراق، نیرویی بر روتور (چرخانه) وارد میکند و باعث چرخش آن میشود یعنی همان کاری که پیستون در موتورهای دیگر میکند. اما در موتورهای وانکل، پیستون از چرخه تولید توان در موتور حذف شده و توان مورد نیاز برای حرکت میللنگها، از چرخش روتور در داخل موتور تولید میشود. مهمترین مزیت این کار، اولا کاهش وزن موتور و ثانیا انجام کارهای مورد نیاز یعنی چرخش میللنگ و در نهایت حرکتدادن محور با همان توان یا حتی کمتر است. بر همین اساس، متخصصان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تولید 2 موتور وانکل در ابعاد و کارکردهای مختلف، قدرت عملیاتی پهپادهای نیروی هوافضا را بالا بردهاند؛ موضوعی که سردار حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران 8 آذر سال 93 در قالب افزایش برد پهپادهای سپاه از آن خبر داده و گفته بود: هر چند ابتدا پهپاد مهاجر برد 3 کیلومتری داشت اما امروز با ساخت انواع پهپاد با تنوع مأموریتی مختلف شعاع عملیاتی آنها نیز تا 3 هزار کیلومتر افزایش یافته که این مساله یک خودکفایی بزرگ در صنعت دفاعی محسوب میشود.
رسانه ملی درباره بورسیههای تحصیلی گذشته مناظره برگزار کند
جمعی از دانشجویان بورسیه در نامهای به رئیس سازمان صدا و سیما تاکید کردند: به منظور تنویر افکارعمومی، جلسات مناظره، نقد و بررسی بورسیههای تحصیلی در دولتهای مختلف را با حضور نمایندگان دانشجویان بورسیه و وزارت علوم برگزار کنید. به گزارش تسنیم، در بخشی از این نامه آمده است: ما دانشجویان و دانشآموختگان بورسیه از شما میخواهیم به منظور تنویر افکار عمومی، جلسات مناظره، نقد و بررسی بورسیههای تحصیلی در دولتهای مختلف را با حضور نمایندگان دانشجویان بورسیه و وزارت علوم برگزار کنید. این جلسات میتواند میزان صحت و سقم اتهامات موجود را مشخص و افکار عمومی را در جهتی خلاف میل فتنهگران و افراطیون جهتدهی کند. از شما انتظار میرود که به حکم انسانیت و انصاف، زمینه را برای انتشار حقیقت و سدسازی در مقابل دروغ، ریا، دورویی و تزویر فراهم کنید. از شما انتظار میرود بدون جانبداری، از طرفین برای برگزاری مناظره و جلسات تلویزیونی دعوت و زمین مینگذاری شده فتنهگران در حوزه افکار عمومی را مسطح و پاک کنید. از شما انتظار میرود فارغ از هیاهوهای دروغین و شعارهای زشت و زیبا، تازیانه دروغ و پلشتی را با سرپنجه روشناییبخش انصاف، مهار کنید. از شما انتظار میرود با برنامهریزی و برنامهسازی مناسب در این حیطه بسیار مهم، رسانههای معاند را از بازی در زمین فراخ «بورسیهها» دور کنید و از یک تهدید خانمانبرانداز، فرصتی یگانه خلق کنید.
** آرمان
** ایران
اوباما به اعراب تضمین امنیتی نداد
روزنامه «فایننشال تایمز» نوشت: «امریکا از ارائه تضمین امنیتی گستردهای که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس خواستار آن بودند خودداری کرد».
بر اساس گزارش این روزنامه،« امریکا به متحدان خود در منطقه خلیج (فارس) در زمینه کمک نظامی برای مقابله با حملات موشکی و سایبری احتمالی ایران پیشنهاد جدیدی داده است اما از ارائه تضمین امنیتی گستردهتری که برخی از کشورها خواستار آن بودند خودداری کرد».
علت سختی حسابرسی دولت احمدی نژاد
مسعود پزشکیان گفت: « در دوران احمدینژاد٬ سازمان مدیریت و برنامهریزی تعطیل شد٬ در نتیجه دست دولت باز بود تا هر کاری که میخواهند انجام دهند». نماینده تبریز در گفت و گو با «ایلنا»ادامه داد:« در دولت پیشین خیلی از بودجههایی که در اختیار دولت قرار میگرفت، در قالب ردیف متفرقه بود و ردیف متفرقه یعنی دولت هرکاری میتواند با آن انجام دهد».
پزشکیان با تأکید بر لزوم توجه به پولهای سرگردان، افزود:« وقتی پولی با ردیف بودجه متفرقه در اختیار دولت قرار میگیرد٬ به راحتی نمیتوان محلهای هزینهکرد آن را ردیابی و نظارت کرد».
تکذیب احتمال لغو تحقیق و تفحص از سازمان زندانها
یکی از طراحان طرح تحقیق و تفحص از سازمان زندانها و بازداشتگاههای کشور گفت که این طرح به صحن علنی مجلس خواهد رفت. مجتبی رحماندوست در گفتوگو با «ایسنا»، با اشاره به برخی اخبار مبنی بر منتفی شدن احتمالی طرح تحقیق و تفحص از سازمان زندانها و بازداشتگاههای کشور گفت: «صحبتی از منتفی شدن این طرح نیست و قرار است که این طرح در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد». پیشتر، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از احتمال لغو بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان زندانها و بازداشتگاههای کشور خبر داده بود.
میرهادی قره سید رومیانی ضمن اشاره به جلسه روز یکشنبه کمیسیون حقوقی با مسئولان سازمان زندانها به ایسنا گفته بود: «با توجه به پاسخهایی که به سؤالات مطرح شده داده شد این احتمال وجود دارد که متقاضیان اجرای این تحقیق و تفحص از پیگیری آن منصرف خواهند شد.»
وکلای جیسون رضاییان، منتظر تعیین وقت دادگاه
وکیل مدافع جیسون رضاییان خبرنگار روزنامه «واشنگتن پست» از پایان مطالعه پرونده موکلش خبر داد و گفت: «منتظر تعیین وقت دادگاه هستیم». به گزارش «تسنیم»، جیسیون رضائیان خبرنگار واشنگتنپست بههمراه همسرش و دو نفر دیگر، 31 تیر سال 93 در تهران دستگیر شدند.
صف طولانی کامیون های عازم ایران در گمرک ترکیه
طول صف کامیون ها و تریلرها عازم خاک جمهوری اسلامی به علت عبور کند کامیون ها و تریلرها از پایانه مرزی گوربولاغ ترکیه به 20 کیلومتر رسیده است. به گزارش « ایرنا» از«آنکارا» به نقل از رانندگان ایرانی که در مرز گوربولاغ ترکیه در مقابل پایانه مرزی بازرگان ایران در انتظار ورود به کشورمان به سر می برند، حدود یک هفته است که این تراکم ایجاد شده و هیچ یک از مسوولان ترک نیز پاسخگو نیستند.
رانندگان در شرایطی که مرز بدون هرگونه تسهیلات رفاهی و اجتماعی می باشد، روزها را تا فرارسیدن نوبتشان برای ورود به ایران، سپری می کنند. اما رانندگان ایرانی از علت اصلی ایجاد تراکم در مرز و قرار گرفتن کامیون ها و تریلرهای ایرانی در صف انتظار، آگاهی چندانی ندارند.
** شرق
پیام تبریک مقاممعظمرهبری برای قهرمانی تیم ملی تکواندو
در پی کسب مقام قهرمانی تیم ملی
تکواندو در مسابقات جهانی روسیه، رهبرمعظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی از
دستاندرکاران و اعضای تیم ملی تکواندو تشکر کردند.متن پیام
مقاممعظمرهبری به شرح زیر است:
«بسمهتعالی؛ کسب مقام قهرمانی جهان را به تکواندوکاران و دستاندرکاران
تیم ملی کشور عزیزمان ایران تبریک میگویم و از اینکه توانستید بار دیگر
پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را به اهتزار درآورید تشکر میکنم».همچنین
رئیسجمهوری پیروزی تیم ملی کشورمان را در مسابقات تکواندو قهرمانی جهان
تبریک گفت.
استاندار فارس: ذهنهای بیمار شایعه رفتن من را مطرح میکنند
سیدمحمد احمدی، استاندار فارس، گفت: کسانی که شایعه تغییر استاندار
فارس و رفتن من را مطرح میکنند، افرادی مریضالاحوال و دارای ذهن بیمار
هستند. او افزود: تا این لحظه هیچگونه بحث و قراری برای تغییر استاندار
فارس از سوی مسئولان ارشد در تهران مطرح نشده و هرآنچه در اینسو و آنسو
گفته میشود، شایعهای بیش نیست. او ادامه داد: بنده با جدیت و تمام توان
به فعالیت خود برای رفع مشکلات استان فارس ادامه میدهم. در روزهای اخیر
برخی، اخباری مبنی بر تغییر برخی وزیران و استانداران مطرح کردند.
تأکید بر بازگشت مهاجران افغان
عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور، پس از دیدار با سیدحسین
عالمیبلخی، وزیر مهاجرین افغانستان، با بیان اینکه ما دنبال آن هستیم که
شرایط بهگونهای فراهم شود تا مهاجرین افغان در شرایطی مناسب به کشور خود
بازگردند و امکانات و آموختههای خود را در اختیار ملت افغانستان قرار
دهند، به سفر رئیسجمهور افغانستان به تهران اشاره کرد و گفت: در این سفر
توافقات خوبی بین ایران و افغانستان صورت گرفت. وزیر کشور اضافه کرد: در
این راستا امکانات خوبی را برای بازگشت مهاجرین افغان به سرزمینهای
مادریشان فراهم کنیم.
جزئیات حادثه فرمانداری سوسنگرد
یکشنبهشب گذشته تصاویری بهصورت گسترده در شبکههای اجتماعی منتشر
شد که در این تصاویر توضیح کوتاهی درخصوص تیراندازی به فرمانداری سوسنگرد
همراه با آن ضمیمه شده بود و در آن فقط موتورسوارانی مقابل فرمانداری دشت
آزادگان قابل مشاهده هستند. در همین رابطه یک منبع آگاه به «رهیابنیوز»
گفت: افرادی ناشناس نیمهشب گذشته با ریختن مقداری بنزین روبهروی
فرمانداری شهرستان سوسنگرد اقدام به مشتعلکردن آن میکنند. این منبع آگاه
اظهار کرد: پس از روشنشدن شعلههای آتش، تیراندازیهای بیهدفی توسط این
افراد انجام شده و بهسرعت از محل متواری میشوند. تاکنون اطلاعاتی از
عاملان و انگیزه آنها از انجام چنین اقدامی منتشر نشده است. گفتنی است از
شب گذشته شایعات متعددی درخصوص سوءقصد یا تلفات این حادثه در شبکههای
اجتماعی منتشر شده است که پیگیریهای صورتگرفته حاکی از کذببودن این
مطالب است و انتشار تصاویری مبهم از این حادثه صرفا برای ایجاد فضای ناامنی
در منطقه است.
ولایتی: ریاض محل مناسبی برای برگزاری اجلاس یمن نیست
علیاکبر ولایتی در جریان سفر یکروزه خود به لبنان با نبیه بری و
تمام سلام، رئیس مجلس و نخستوزیر لبنان دیدار و گفتوگو کرد. در این
دیدارها در ارتباط با مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی بحث و گفتوگو
شد. او بعد از دیدار با نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، در جمع خبرنگاران در
پاسخ به سؤالی در ارتباط با اجلاس ریاض گفت: عربستان یکی از طرفهای درگیر
در بحران یمن است. بنابراین ریاض نمیتواند محل مناسبی برای برگزاری این
اجلاس باشد. باید اجلاس در محل بیطرفی برگزار شود و یک واسطه مثل
سازمانملل نقش هماهنگکننده را ایفا کند و در آن اجلاس نیز فقط طرفهای
یمنی حضور داشته باشند. البته پیش از آن باید بمباران وحشیانه سعودیها در
یمن متوقف شود.