کد خبر 422155
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷

با توجه به نیازهای رو به رشد بشر به فناوری نانو محققان در تلاشند تا طرح‌هایی مقرون به صرفه‌تر، با بازدهی بیشتری و سرعت عمل بالاتر ارائه کنند هفته گذشته همایش‌های نانو ساختارها و گرافن در همین زمینه برگزار شد.

به گزارش مشرق، کنفرانس ملی نانو ساختارها و گرافن انجمن فیزیک ایران روزهای 30 الی 31 اردیبهشت ماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، مجتمع پیامبر اعظم برگزار شد. 

فرهاد توکلی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو کمیته اجرایی سمینار گفت: جنبه قابل تاکید این همایش، برگزاری آن در دانشگاه آزاد اسلامی، برای نخستین بار است. 

وی افزود: این کنفرانس با تلاش سلیمه کارگر عضو هیئت علمی و دبیر کمیته اجرایی و حمایت زکیه روحانی مدیر گروه فیزیک واحد تهران مرکزی به همراه جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه و همکاری صمیمانه دانشجویان فیزیک این واحد با کیفیت مناسبی برگزار شد.
 
در این کنفرانس 150 دانشجو استاد شرکت داشته‌اند و نتایج پژوهش‌های خود را که حول محورهایی از جمله: بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی نانو ساختارها، مواد نانو کامپوزیت، بررسی مواد نانو ساختار فلزی و . . . بود، اعلام کردند. 

برخی از مطالعات به علت محدودیت امکانات به صورت تئوری صورت گرفته و برخی از آنها نیز در آزمایشگاه‌های داخل و خارج از کشور انجام شده و به نتیجه مورد نظر رسیده است. 

حمایت ستاد نانو از مقالات این کنفرانس

بر اساس این گزارش و به نقل از سایت انجمن فیزیک ایران، برای پرداخت مرحله دوم حمایت تشویقی پایان‌نامه‌های دانشجویی تایید شده ستاد نانو، ارائه کار در کنفرانس ملی نانو ساختارها و گرافن سال 1394 مورد قبول بوده است. 

این توافق در راستای سیاست جدید ستاد برای همکاری بیشتر با انجمن‌های علمی مرتبط با موضوع ستاد و هدف ازآن کاهش زمان انتظار برای دریافت مرحله دوم حمایت تشویقی، آشنایی با متخصصان سایر رشته‌ها با دستاوردهای محققان فناوری نانو و حمایت از همایش‌های معتبر کشور است. 

بر اساس آیین‌نامه جدید حمایت های تشویقی ستاد نانو، دانشجویانی که پیشنهاد پایان نامه آن‌ها مورد تایید ستاد قرار گرفته و مقاله‌ای مرتبط با پایان‌نامه در این کنفرانس ارائه کردند، می‌توانستند نسبت به دریافت مرحله دوم حمایت تشویقی پایان‌نامه‌خود از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اقدام کنند. 

طرح‌هایی که به زودی به نتیجه می‌رسد 
یاسر عبدی دانشیار دانشگاه تهران، طرح خود را تحت عنوان گرافن و نانو ساختار و کاربرد آن‌ها در حسگرها ارائه داد. طبق این طرح می‌توان از نانو نوارهای به دست آمده از اکسید گرافن با رسانندگی بالا و جذب گاز بیشتر در تولید ابزارات الکترونیکی به خصوص حسگرها استفاده کرد. 

علی مهدی پور نتایج مطالعات تیم خود در زمینه محاسبه طیف تابشی اشعه x الکترون و پوزیترون تابیده شده به صفحات پیاپی گرافن را به صورت تئوری بیان کرد. این تئوری به کمک تابش کانالی که یکی از روشهای مهم دستیابی به فوتون تابش ترمزی است،‌ معرفی می‌شود. 

موضوعاتی همچون مدل سازی ترانزیستورهای نانو نوار گرافنی جهت شبیه سازی ساختارهای متقاطع، پارگی، دی‌ان‌ای، دورشته‌ای و کاربرد آن در حسگر نیرو به کارگیری اکسید گرافن برای افزایش کارائی سول‌های خورشیدی حساس شده به رنگدانه‌های طبیعی نیز در این کنفرانس مطرح شد. 

توکلی در پایان اضافه کرد: تلاش ما بر این است که ارتباط مناسبی بین اعضای هیات علمی دانشگاه های وزارت علوم و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برقرار کنیم و از آنجا که همایش‌های ملی نانو در سطح کشوری دارای اهمیت ویژه‌ای است، برگزاری این نوع کنفرانس ها در دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند آغازگر این ارتباط باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران