وی گفت: هر چه سپاه در ابعاد ایمانی و اعتقادی قوی تر باشد در ایفای نقش خود بهتر ظاهر خواهد شد.
سرلشکر جعفری افزود: فلسفه وجودی سپاه بر اساس اصل یکصد و پنجاه قانون اساسی، حفظ انقلاب و دستاوردهای آن است. سپاه تشکیل شد تا این وظیفه خطیر را با کمک حوزه های علمیه و دیگر مجموعه ها بر عهده بگیرد.
فرمانده کل سپاه افزود: مقایسه ارتش و سپاه در حوزه دفاعی و امنیتی صحیح است، اما سپاه علاوه بر دارا بودن بعد دفاعی و امنیتی مأموریتهای دیگری نیز دارد.
سرلشکر جعفری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با نیروهای سپاه در سال 84 گفت: ایشان فرمودند مأموریت اصلی سپاه، دفاعی و امنیتی نیست، بلکه وظیفه درجه دوی سپاه فعالیت در این زمینه است.
وی افزود: حتی اگر وظیفه ما مأموریت های دفاعی و امنیتی باشد باید بسته به شرایط و تهدید خودمان را به روز کنیم.
سرلشکر جعفری با اصلی دانستن وظیفه دفاع از انقلاب گفت: یکی از ابعاد دفاع از انقلاب مقابله فیزیکی با دشمنان است، اما وظیفه اصلی دفاعی، امنیتی و نظامی نیست بلکه از جنس تهدیدات نرم است.
وی وظیفه سپاه را شناسایی و پیشگیری از تهدیدات نرم بیان کرد و افزود: باید کاری کرد تا این تهدیدات به تهدیدات سخت مبدل نشود.
فرمانده کل سپاه گفت: این مأموریت در سپاه به قرارگاه ثارالله (ع) محول شده است و این مجموعه وظیفه شناسایی تهدیدات نرم را برعهده دارد.
سرلشکر جعفری افزود: آن مأموریتی که سپاه در طیف های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد مؤلفه های رزم سپاه را تغییر می دهد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری حفظ انقلاب را به دو شکل ترسیم کرده اند، گفت: ایشان در سال 90 در دیدار پاسداران در روز پاسدار بیان فرمودند انقلاب اسلامی را به شکل محافظه کارانه که همان حفظ وضع موجود است و غیرمحافظه کارانه که روش صحیح و اصولی حفظ مسیر پیشرفت انقلاب است، می توان حفظ کرد.
فرمانده کل سپاه بزرگترین مانع را برای حفظ غیرمحافظه کارانه انقلاب بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری عادت کردن به روشهای جاری بیان کرد و گفت: در سپاه بدون روحیه و کار جهادی نمی توان انتظاراتی را که از سپاه وجود دارد محقق کرد.