به گزارش مشرق، "محمد مهدی شطرنجی" در این باره تصریح کرد: بیماری سپتی سمی هموراژیک ویروسی(VHS) در ماهیان قزل آلای رنگین کمان با اندازه انگشت قد (5 تا 8 سانتی متر) تا اندازه بازاری (300 گرم) شیوع یافته و عمدتاً در آبهای با دمای زیر هشت درجه سانتی گراد ظاهر میشود.
وی افزود: مشاهده رنگ تیره در ماهیان مبتلا، چشمهای بیرون زده، خونریزی بر روی آبششها و قاعده باله سینهای از علایم این بیماری در شکل حاد است.
به گفته این مسئول، تلفات شدید در بین ماهیان مبتلا و نیز امکان شیوع بیماری به طرق مختلف (از قبیل ماهیان آلوده، پرندگان ماهیخوار، وسایل و ابزار کارگاهها و غیره) این عارضه را به یک بیماری اخطار دهنده در اداره بین المللی همهگیری بیماری های دامی تبدیل ساخته است.
شطرنجی گفت: هر چند این بیماری از انواع بیماریهای مشترک با انسان نبوده ولی به منظور جلوگیری از زیان اقتصادی و وقوع تلفات در ماهیان پرورشی، تهیه بچه ماهی سالم از مراکز تکثیر دارای گواهی سلامت دامپزشکی از الزامات بوده و در دستور کار این مدیریت است.
مدیر شیلات استان همچنین گفت: هرچند عمده تلفات ناشی از VHS، در مراکز پرورش استانهای چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، اصفهان و همدان مشاهده شده اما با توجه به شایعات ایجاد شده در خصوص شیوع این بیماری در بین ماهیهای قزل آلای استان، لازم است تا آبزیپروران علاوه بر گزارش هرگونه تلفات در بین ماهیان پرورشی خود به نزدیکترین اداره دامپزشکی، به طور جدی از خرید تخمهای چشم زده، بچه ماهی، غذا و سایر نهادههای شیلاتی از مراکز غیرمجاز خودداری و نسبت به ارتقای ساختار بهداشتی مزارع پرورشی خود زیرنظر مراجع ذیصلاح دامپزشکی و مدیریت شیلات اقدام کنند.
وی یادآور شد: سازمان دامپزشکی کشور به کمک سازمان شیلات ایران و اتحادیههای سراسری پرورش دهندگان ماهیان سردآبی، برنامه کنترل و پیشگیری بیماری را مدون و اقدامات لازم را به عمل آوردهاند.
مدیر شیلات استان یزد گفت: با توجه به پرورش قزل آلای رنگین کمان در محیطهای محصور و نیز دوره پرورش کوتاه شش ماهه، تاکنون مواردی در خصوص شیوع بیماری "وی. اچ. اس" مشاهده نشده است.
منبع: ایسنا