چندی پیش آیت‌الله جنتی سخنانی را در تریبون نماز جمعه تهران بیان کرد که با اعتراضات و پز ساده‌لوحانه دیپلماتیک برخی از گروه‌های سیاسی خاص مواجه شد، مواضعی که با سخنان گستاخانه و خارج از عرف دیپلماتیک شاهزادگان حکومت‌های مرتجع منطقه جای تأمل بیشتر دارد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

حق با آیت‌الله جنتی بود آل سعود آدم بشو نیستند

چندی پیش آیت‌الله جنتی سخنانی را در تریبون نماز جمعه تهران بیان کرد که با اعتراضات و پز ساده‌لوحانه دیپلماتیک برخی از گروه‌های سیاسی خاص مواجه شد، مواضعی که با سخنان گستاخانه و خارج از عرف دیپلماتیک شاهزادگان حکومت‌های مرتجع منطقه جای تأمل بیشتر دارد.
به گزارش مشرق، پایان مذاکرات هسته‌ای ایران سرآغازی برای افشای چهره بدون روتوش حکام مرتجع عربی و عوامل وابسته به آنها شده است. برخی از عوامل این حکومت‌ها با عصبانیت و نگرانی مدعی شدند که پایان مذاکرات هسته‌ای ایران شروع تهدید از سوی کشورمان علیه این کشورهاست.

در این میان بندر بن سلطان، شاهزاده سعودی که گروه‌های تروریستی نظیر داعش محصول فعالیت‌های وی هستند، در یادداشتی در روزنامه الکترونیکی «ایلاف»، «توافق هسته‌ای اوباما با ایران» را «کپی برابر با اصل» توافق «بیل کلینتون با کره شمالی» دانست.

وی همچنین در توهینی آشکار به دیلی استار لبنان گفت، این توافق به ایران اجازه خواهد داد که به بمب هسته‌ای دست پیدا نماید. عربستان سعودی و قدرت‌های خلیج فارس آماده می‌شوند که علیه ایران بعد از توافق هسته‌ای عملیات نظامی بدون مشارکت آمریکا انجام دهند.

در حالی با چنین مواضع آشکاری چهره و نیات حکومت مرتجع آل سعود آشکار می‌شود که چندی پیش آیت‌الله جنتی در خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به درگذشت پادشاه عربستان با بیان اینکه پادشاه قبلی عربستان با شیعه دشمنی بسیاری داشت و تکفیر را راه‌اندازی و از آن حمایت کرد، گفت: پادشاه عربستان به سزای اعمالش خواهد رسید و الان نیز در حال تحمل مجازات اعمالش است.

وی ملک عبدالله را «قارون سعودی» خواند و با بیان اینکه باید به اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها و آنها که در اینجا نیز گاهی اوقات از سفره او تغذیه می‌کردند و او را حمایت می‌کردند، تسلیت بگوییم، گفت: به مؤمنان و مسلمانان و کسانی که واقعاً غصه اسلام و شیعه را می‌خورند تبریک بگوییم و امیدوار هستیم که ادامه کار به این صورت نباشد.

اما این مواضع آیت‌الله جنتی در افشای چهره حکومت آل سعود با واکنش‌های منفی و پز دیپلماتیک برخی از گروه‌های خاص روبرو شد. در این زمینه رسانه‌ها و روزنامه‌های زنجیره‌ای نقش دایه دلسوزتر از مادر را ایفا کردند و نسبت به سخنان آیت‌الله جنتی متعرض شدند.

در همین باب روزنامه شرق در مطلبی قول دبیر شورای نگهبان را خارج از عرف دیپلماتیک و حتی خارج از اخلاق و سنت اسلامی قلمداد کرد و نوشت: «با مرگ ملک عبدالله، مقامات ارشد نظام مانند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور و دکتر جواد ظریف، وزیر خارجه رسماً تسلیت گفتند. علاوه بر این وزیر خارجه به نمایندگی از جمهوری اسلامی در این مراسم شرکت کرد. با وجود این، چه جای آن دارد یک روحانی که در مقام خطیب جمعه سخن می‌گوید و باید مسلمانان را به تقوا و اتحاد دعوت کند؛ به گونه‌ای سخن بگوید که ثمره آن، جز ایجاد اختلاف بیشتر میان شیعه و سنی و زیان و خسران برای منافع ملی ما نیست؟»

نویسنده این سطور در حالی معترض سخنان آیت‌الله جنتی شد که مواضع خصمانه آل‌سعود در برابر ایران که از کارشکنی در مذاکرات هسته‌ای تا به راه انداختن جنگ نفتی و تروریست‌پروری علیه شیعیان گسترده شده، در این مطلب نادیده گرفته شده است.

البته این تنها موضع یک روزنامه اصلاح‌طلب نبود و برخی از رسانه‌های دیگر این جریان سیاسی نیز به طور هماهنگ به انتقاد از امام جمعه موقت تهران پرداختند و حتی اعتراض جناحی برخی از این رسانه‌ها نیز با چاشنی توهین همراه شد.

جالب اینجاست که برخی از رسانه‌های مذکور با پوشش دادن بیانیه اعتراضی شورای همکاری خلیج فارس سخنان آیت‌الله جنتی را تفرقه‌افکنانه توصیف کردند! در حالی که حکومت‌های مرتجع عربی خود عامل سیاست تفرقه‌افکنانه غرب میان مسلمانان هستند و از چنته آنان است که گروه‌های تروریستی نظیر داعش برای پر رنگ‌تر کردن اختلافات و جنگ‌افروزی میان مسلمانان بیرون آمده است.

با این حال با توجه به مواضع توهمی و توهین‌آمیز بندر بن سلطان در قبال کشورمان ژست دیپلماتیک رسانه‌های خاطی برای اعتراض به آیت‌الله جنتی بیش از پیش ساده‌لوحانه جلوه می‌کند، چرا که در مقابل افرادی که به هیچ رفتار دیپلماتیکی پایبند نیستند و در آشکارا و نهان تیغ تیز توهین و تهدیدهای خود را مقابل ایران اسلامی گرفته‌اند و با سیاست‌های خصمانه انواع و اقسام ابزار مختلف را علیه کشورمان به کار می‌گیرند، بایستی در برخی از مواقع با قاطعیت و صراحت امر برخورد کرد.

بدحالی دنباله‌دار بورس پس از توافق

با افزایش نگرانی از ادامه ریزش شاخص، سرمایه‌گذاران بلندمدت از بورس خارج شدند.

روزنامه شرق ضمن درج این خبر نوشت: با وجود رشد شاخص از ابتدای تیرماه و امید به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای ایران و 5+1، با کمال ناباوری روندکلی بازار به گونه‌ای دیگر رقم خورده و منجر به کاهش مداوم دو هزار و صدواحدی شاخص کل و افت سه درصدی آن طی پنج روز کاری اخیر شده که این امر نگرانی فعالان بازار و سردرگمی آنها را در مورد علل این افت به همراه داشته است.

یک تحلیلگر بازار سرمایه در این رابطه به «شرق» گفت: مهم‌ترین محصول ابهام و سردرگمی در بازار را می‌توان نوسانات شدید بازار، سفته‌بازی و خروج سرمایه‌گذاران بلندمدت از بازار دانست. همچنین در این میان شایعات در بازار اوج می‌گیرند که خود منجر به رشد سفته‌بازی در بازار می‌شوند؛ شایعاتی از قبیل کاهش دستوری بازار، دستکاری کدهای معاملاتی و.... اما نکته‌ای را که در این میان می‌توان در خصوص افت ارزش بازار طی روزهای اخیر به آن اشاره کرد، افت سه درصدی شاخص کل پس از فصل مجامع با توجه به رشد 11 درصدی آن از ابتدای تیرماه است که پدیده‌ای غیرعادی محسوب نمی‌شود و با وجود افت‌های اخیر هنوز هم شاخص روند نزولی یک ساله خود را شکسته‌‌ است. نکته‌ای که در خصوص این روزهای حقیقی‌های بازار می‌توان به آن اشاره کرد و آنها را ترغیب به خروج احتمالی از بازار یا عدم تمایل به حضور اثربخش در بخش تقاضا می‌کند، شناسایی بازدهی سرمایه‌گذاری‌های قبلی و عدم تمایل به شرکت در مجامع شرکت‌ها با توجه به انتشار اخبار منفی مبنی بر وضعیت تقسیم سود شرکت‌های بورسی است. علاوه بر آن با توجه به وضعیت نامناسب نقدینگی در اقتصاد و به تبع آن در شرکت‌های بورسی و عدم توانایی آنها مبنی بر پرداخت سودهای تقسیمی در موعدهای مقرر عملا جذابیت شرکت در مجامع برای اشخاص حقیقی کاهش یافته است. همچنین جذابیت این بازی سود برای حقوقی‌های بازار نیز رنگ باخته است. همین امر منجر به فشار فروش سهام در فصل مجامع شد که ارتباطی نیز با توافقات هسته‌ای ندارد.

شرق خاطرنشان کرد: نکته دیگری که منجر به عدم استقبال فعالان بازار سرمایه شده، عدم تغییر متغیرهای اقتصادی پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و عدم مشخص بودن بازه زمانی این متغیرها و میزان تاثیرات آنهاست. چنان‌که درحال حاضر حتی میزان پول‌های آزاد شده، زمان تک نرخی شدن نرخ ارز و کاهش سودهای بانکی نه تنها مشخص نیست. بلکه صحبت‌هایی نیز در ارتباط با بازه زمانی شش ماهه یا 9 ماهه این تغییرات به میان می‌آید. همین امر منجر به آن شده که فعالان بازار اقدام به شناسایی سودهای خود کرده و صبر را تا به نتیجه رسیدن نتایج عملی مذاکرات پیشه کنند.

این روزنامه در خبر دیگری نوشت: دلار، مسیر افزایش قیمت را برگزیده است و هر روز بیشتر بر قیمتش افزوده می‌شود. هر دلار آمریکا در آخر وقت بازار روز پنجشنبه تا سه هزار و 270 تومان بالا رفت اما در آخرین معاملات اندکی ریزش کرد و بر سه هزار و 265 تومان ایستاد. دلار بانکی هم در آخرین روز معاملات هفته گذشته با نرخی حدودسه هزار و 240 تومان معامله شد.

ارتباط دکل 87 میلیون دلاری با قمارباز کرسنتی

با وجود بایکوت عجیب گم شدن 87 میلیون دلار از منابع بیت‌المال توسط مدیران نفت طی دو سال گذشته، خبرهای جالبی از حضور یکی از مدیران فعلی وزارت نفت در این پرونده درز کرده است.

به گزارش روزنامه جوان، یکی از مدیران ارشد فعلی وزارت نفت که پیش از تغییر دولت همکاری‌هایی را با رضا- م- ط و محمد- م فرزند عطا- م داشته، پس از تغییر دولت به سمتی مهم و استراتژیک در وزارت نفت منصوب شد. این مدیر نفتی که در ماجرای خرید دکل فورچونا از شرکت دین ترکیه نقش‌آفرینی کرده و امضای وی در کنار امضای 2 فرد مذکور دیده می‌شود، رابطه نزدیکی با قمارباز کرسنتی داشته و مشخص نیست حضور وی در این سمت به چه دلیل است.

شنیده شده وی در جریان بررسی این پرونده، کارشکنی کرده و با ارائه اطلاعات ناقص و جهت‌دار به نهادهای بازرسی نفتی و فرانفتی، سعی در سفیدخوانی نقش خود و رضا- م- ط در این پرونده داشته و دارد. یک سایت خبری هم چندی پیش گزارشی ارائه داد که بر اساس آن، وکیل «ط» با مراجعت به ایران، در حال فروش اموال وی و انتقال پول به فرانسه است.

بر اساس مدارک موجود، آقای «ط» یکی از سرحلقه‌های اصلی پرونده کرسنت است که همکاری نزدیکی با نماینده کرسنت در ایران داشته است. یک خبرگزاری هم ماه گذشته در خبری از فعالیت مجدد این دلال نفتی در امارات پرده برداشت.

ارتباط «ط» با کرسنت و حضور یکی از شاهدان قرارداد به قرار امضا در وزارت نفت، تبدیل به پازل مبهمی شده است که مشخص نیست چه سرانجامی پیش روی آن است. مدیر نفتی نیز در این ابهام، از همه تلاش خود برای وارونه جلوه دادن حقیقت و معرفی عمر کامل السواده- دستیار «ط»- به عنوان کسی که 87 میلیون دلار را به جیب زده است، استفاده می‌کند. بر اساس مدارک موجود، از این مبلغ 76 میلیون دلار شخصا به حساب وی واریز شده و مابقی پول به سایر حساب‌ها که یکی از آنها متعلق به عمر کامل السواده است.

بر اساس این گزارش، در سفر اخیر زنگنه به چین، وقتی وزیر نفت خواستار ارائه اطلاعاتی از نحوه انتقال 87 میلیون دلار به شرکت دین شد، مدیران شرکتbassuuood چین اعلام می‌کنند این مبلغ به حساب شرکت دین واریز شده که متعلق به «ط» و دوستان وی است. وی ادعا کرده این پول به حساب وی واریز نشده است که تایید مسئولان چینی همه چیز را روشن می‌کند. رضا سراج رئیس سازمان بازرسی هفته گذشته از تکمیل این پرونده در دادسرا خبر داد اما نکته ابهام‌آمیز در این پرونده، حضور یکی از ذی‌نفعان این پرونده در وزارت نفت است که سعی در ایجاد انحراف در تحقیقات دارد.

آقای «ط» که این روزها به همراه فرزند شاپور بختیار در فرانسه کازینوی بزرگی را اداره می‌کند، گویا به راحتی در حال گذر ایام است و با بیش از 76 میلیون دلار از منابع بیت‌المال در امنیت کامل قضایی به سر می‌برد.

در این میان، سکوت دو ساله وزارت نفت برای بررسی و پیگیری جدی‌تر این موضوع در محاکم قضایی قابل تامل به نظر می‌رسد و شرکت تاسیسات دریایی نیز در این‌باره منفعل عمل کرده است. اتاق فکر تشکیل شده در این موضوع، سعی در ارائه آدرس غلط و فرافکنی درباره فساد دارد در شرایطی که یکی از سرنخ‌های اصلی این فساد، به مدیریت یکی از واحدهای وزارت نفت منصوب شده است.

امید است وزارت نفت با بررسی دقیق این پرونده از منابعی دیگر، به سه ضلعی کرسنت، قمارباز کرسنتی و دکل نفتی 87 میلیون دلاری پایان دهد.

به دشمنان ملت ایران جایزه ندهید

دولت نباید به تحریم‌کنندگانی که با ملت ایران دشمنی کردند جایزه بدهد.

وبسایت الف در یادداشتی نوشت: با گذشت حدود یک هفته از توافق هسته‌ای و نیز پس از اعلام حضور هیئت بلندپایه اقتصادی آلمان در ایران، هم‌اینک هیئت‌های اقتصادی کشورهای ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و انگلیس نیز که روزی در صف تحریم‌کنندگان ایران بودند، درصدد حضور در ایران هستند.

خبرگزاری رویترز نیز از جلسه توجیهی تجار این کشور در مورد چگونگی سرمایه‌گذاری در فرصت‌های تجاری ایران که با آزادسازی تحریم‌ها و دارایی‌های بلوکه شده در دسترس قرار می‌گیرند، خبر داده است.

از سوی دیگر خبرها حاکی از آن است که وزیر امور خارجه فرانسه نیز قرار است به تهران سفر کند. اگر چه طبق گفته این مقام فرانسوی، این سفر همراه با هیئت بزرگی نخواهد بود، اما یک دیپلمات ارشد فرانسوی از جلسه 50 مدیر شرکت‌های بزرگ فرانسوی درباره توافق هسته‌ای و نیز حضور هیئتی متشکل از 80 شرکت این کشور تا پایان ماه سپتامبر (مهرماه) خبر داده است.

الف می‌نویسد: اکنون که چشم‌اندازی نسبی برای به سرانجام رسیدن مذاکرات چندین ساله و در نتیجه پایان تحریم‌های خودساخته قدرت‌های سلطه‌جو ترسیم شده است، همان کسانی که شدیدترین دشمنی‌ها را در حق مردم ایران روا داشتند، بیشتر از هر کسی به خوان گسترده ایرانی چشم طمع دوخته‌اند. یک مسئله خیلی مهم هم مورد انتظار است و آن اینکه به تحریم‌کنندگان مردم ایران نباید جایزه داد. البته کسی انتظار مقابله به مثل با تحریم‌کنندگان را ندارد، اما حتما باید میان کشورهایی که با تحریم‌های گسترده شرایط زندگی را برای ایرانیان سخت کردند و کشورهای دیگری که رفتار متفاوتی داشتند و در شرایط تحریم رفتار منطقی‌تری با کشورمان داشتند فرق گذاشته شود. انتظار مردمی که دشواری‌های ناشی از دشمنی این دسته از کشورها را تحمل کرده‌اند آن است که دولت ایران اگر برای مجازات آنان اقدام نمی‌کند (که اگر چنین کند، عین عدالت است)، با میدان دادن اقتصادی غیرمنطقی به آنها، برای دشمنی‌شان از دولت و مردم ایران جایزه نگیرند!

این مسئله از منظر اقتصادی هم قابل توجه است و بازگشت بی‌حساب و کتاب تحریم‌کنندگان و حتی غیرتحریم‌کنندگان به اقتصاد ایران، با دورنمای مبهمی که برای آینده توافق در دست اقدام وجود دارد، خلاف عقل و منطق اقتصادی است و چه بسا به وابستگی بیشتر و آسیب‌پذیری جدی‌تر منجر شود؛ بنابراین چاره‌کار و کلید توسعه و پیشرفت اقتصادی ایران حتی در شرایط پساتحریم، عمل به نسخه اقتصاد مقاومتی و تقویت بنیه اقتصاد ملی است. به گزارش خبرگزاری دعوت وزیر خارجه فرانسه برای سفر به تهران در حالی است که وی بدترین مواضع را در طول مذاکرات 2 سال اخیر علیه ایران داشت و تعبیه مکانسیم بازگشت‌پذیری سریع و خودکار تحریم‌ها در متن برجام و قطعنامه شورای امنیت پیشنهاد وی بوده است.

** خراسان

دستور دولت براي تبديل يک مصوبه از «سري» به عادي

بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي که به 3 عضو اقتصادي کابينه ابلاغ شده، اعلام شده است که حسب اختيارات دولت بر اساس ماده ۴ اصلاحي آيين نامه طرز نگاهداري اسناد سري و محرمانه دولتي مصوب سال 82، با توجه به ضرورت نداشتن طبقه بندي مصوبه اواخر مهرماه سال 85 کابينه، طبقه بندي تصميم نامه هيئت دولت وقت از نوع "سري" به "عادي" تغيير مي يابد.

تکليف جديد به مديران درباره گلوگاه هاي مفسده خيز

پس از دستور سال گذشته دولت به وزارتخانه ها و سازمان هاي دولتي مبني بر لزوم فعاليت قوي کارگروه هاي «ارتقاي سلامت نظام اداري» با توجه به تصويب آيين نامه پيشگيري و مقابله نظام مند و پايدار با مفاسد اقتصادي در قوه مجريه، بر اساس ابلاغيه جديد يک مسئول دولتي به تعدادي از مديران اجرايي، تاکيد شده با توجه به اهميت پيشگيري و برخورد قاطعانه با فساد، مديران مربوط ضمن تلاش براي احصاي گلوگاه هاي مفسده خيز، بايد در اسرع وقت براي ارائه راهبردها و دستورالعمل هاي بومي شده به منظور برخورد و پيشگيري با اين موارد اقدام کنند.

** وطن امروز

انتقاد نادران از هیأت رئیسه مجلس

نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر تخلف هیأت‌رئیسه مجلس به خاطر در دستور قرار ندادن سوال از وزیر نفت درباره پرونده کرسنت گفت: اخیرا شنیدیم دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی منع پرس‌و‌جو درباره کرسنت را لغو کرده است. الیاس نادران در گفت‌وگو با فارس با تأکید بر تخلف هیأت‌رئیسه مجلس به خاطر در دستور قرار ندادن سوال از وزیر نفت درباره پرونده کرسنت، گفت: اخیراً هم شنیدیم که دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی منع سوال درباره کرسنت را لغو کرده است، لذا دیگر بهانه‌ای برای در دستور قرار ندادن سوال از آقای زنگنه وجود ندارد. وی از نگرانی نمایندگان نسبت به وضعیت پرونده کرسنت سخن گفت و افزود: ما گاهی از ظرفیت‌های خود استفاده نمی‌کنیم؛ یعنی در محاکم بین‌المللی رأی علیه‌ ما صادر می‌شود که اصلاح آن کار دشواری بوده و گذشت‌زمان نیز به سود ما نیست. نادران به لزوم در جریان گذاشتن نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جزئیات پرونده کرسنت سخن گفت و اظهار داشت: مجلس باید از ابعاد پرونده مطلع باشد و بداند دولت اکنون درباره آن چه می‌کند. وی خاطرنشان کرد: سوال از وزیر نفت در این‌باره یکی از راه‌هایی است که دولت را ملزم به پاسخگویی می‌کند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت متهمان پرونده کرسنت که در مسؤولیت‌های خود ابقا شده بودند، گفت: این متهمان هنوز در مسؤولیت‌های کلیدی وزارت نفت حضور دارند.

محرمانه‌های وین شفاف‌سازی شود

قائم‌مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به ضرورت شفاف‌سازی دستگاه دیپلماسی درباره بندهای محرمانه توافق وین گفت: مردم باید در جریان تمام مفاد مذاکره هسته‌ای قرار بگیرند. پرویز سروری، عضو شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر ادعای برخی اعضای کنگره آمریکا درباره وجود بندهای محرمانه درباره توافق میان ایران و گروه 1+5 به فارس گفت:‌ ما در قضیه لوزان شاهد بودیم مقام معظم رهبری تأکید کردند که مسؤولان مردم را در جریان مذاکرات هسته‌ای قرار دهند تا مردم در جریان امور قرار بگیرند که این امر نشان می‌دهد رهبر انقلاب معتقد هستند نباید با توجه به حساسیت موضوع مذاکرات هسته‌ای مساله محرمانه‌ای وجود داشته باشد و این موضوعات محرمانه زمانی مطرح شود که دیگر زمانی برای اصلاح آن وجود نداشته باشد. وی ادامه داد: سنت بدی در حال ایجاد شدن است که شاهدیم موضوعات به صورت محرمانه از طرف مقامات آمریکایی افشا می‌شود و آمریکایی‌ها دست پیش را در افشای موارد محرمانه دارند که این امر مغایر با شأن و جایگاه دستگاه دیپلماسی کشور است. قائم‌مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به ضرورت شفاف‌سازی دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار داشت: من فکر می‌کنم مردم باید به طور شفاف‌ در جریان موضوعات مطرح شده در وین قرار بگیرند که این به نفع دیپلماسی کشور است. سروری تصریح کرد: مردم منتظر هستند تمام مفاد مذاکرات مشخص شود و از همه موضوعاتی که در وین مطرح شود پرده‌برداری شود و به شکل روشن و شفاف در جریان موضوعات قرار بگیرند که این امر باید مورد توجه دستگاه دیپلماسی کشورمان قرار بگیرد.

** قانون

بررسی برجام در مجلس 80 روز زمان می‌خواهد

خانه ملت  عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که قوه مقننه در بررسی و تصمیم گیری برجام کاري به کنگره آمریکا ندارد. عباسعلی‌منصوری آرانی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی کاري به کنگره آمریکا ندارد، گفت: ما درایران منافع ملی خود را با بررسی برنامه جامع هسته ای رقم زده و کاری به تصمیم گیری کنگره نداریم. نماینده مردم کاشان در مجلس اظهار داشت: برجام بالغ بر 150 صفحه است که بررسی آن نیاز به کار کارشناسی دارد و باید با مشاوران در این زمینه مشورت کرد. تصور می‌کنم بررسی برنامه جامع هسته‌ای با احتساب سرکشی نمایندگان به حوزه انتخابیه  نزدیک به 70 تا 80 روز زمان لازم دارد.

فرماندار سابق بابل: احمدی نژادی نیستم

انتخاب  رجب مولايی كه چندی پيش به دليل حضور در ميتينگ سياسی احمدي نژاد در بابل، جنجال ساز و پس از آن بركنار شده بود، گفت: برخلاف ميل باطني و با دستور مقامات بالادستی خود در اين ميتينگ  شركت كرده بوده است. وی در ادامه ضمن تكذيب ارتباطش با احمدي‌نژاد، خود را پيروي گفتمان اعتدال دانست و گقت: اين وصله تحت هيچ شرايطي به من نمي‌چسبد. مولايي با بيان اينكه متحمل هزينه‌هاي بسياری در دولت احمدی‌نژاد شده، افزود: سوابق من كاملا مشخص است، من همواره حامي گفتمان اعتدال بوده‌ام و از این پس نیز، در همین مسیر ادامه خواهم داد .

عراقچی به مجلس می رود

تسنيم سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از حضور عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در جلسه ديروز این کمیسیون خبر داد. نوذر شفیعی با بیان اینکه حضور عراقچی در کمیسیون امنیت ملی مجلس به دعوت اعضای این کمیسیون انجام می‌شود، افزود: قرار است عراقچی در این نشست جمع‌بندی مذاکرات وین را برای اعضای کمیسیون مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. وي خاطر نشان کرد: براساس دعوت اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس قرار بود محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان نیز در این جلسه حضور یابد که به دلیل سفرش به کشورهای عراق، قطر و کویت، حضور وی در این کمیسیون به زمان دیگری موکول شد.

تاثير کمک مالی به 170 نماینده در تأیید صلاحیت‌‌ها

ايلنا نماينده اصلاح‌طلب مجلس با اشاره به تعلل صورت‌گرفته در خصوص انتشار نام 170 نماینده مجلس که متهم به دریافت کمک مالی از محمدرضا رحیمی شده‌‌بودند، تصریح کرد: تعاملات و رایزنی‌‌هایی با قوه قضاییه انجام گرفت و درپی آن سخنگوی شورای نگهبان نیز اعلام کرد، این مسئله در تایید صلاحیت نمایندگان مورد توجه قرار خواهد گرفت که امیدواریم این مسئله محقق شود. محمدرضا تابش تاكيد كرد: البته بهتر بود پس از درخواست برخی نمایندگان، اسامی این افراد منتشر می‌شد تا نمایندگان هم توضیحات خود را ارائه کنند تا ابهامی در این خصوص باقی نمی‌‌ماند چراکه ممکن است این مبالغ را صرف امور عام­‌المنفعه کرده باشند.

شبیه ‌ساز جنگنده میگ ۲۹ عملیاتی شد

مشرق شبیه‌ساز جنگنده میگ 29 با حضور معاون تربیت‌وآموزش نیروی هوایی ارتش در پایگاه مهرآباد عملیاتی و راه‌اندازی شد.امیر بخشنده،  معاون تربیت و آموزش نیروی هوایی ارتش با حضور در پایگاه یکم شکاری ترابری شهید لشکری مهرآباد از شبیه‌ساز هواپیمای میگ 29 بازدید کرد.وی ضمن تقدیر و تشکر از جهادگران عرصه تعمیر، نگهداری و راه‌اندازی شبیه‌سازها در سطح نهاجا گفت: بحمدا...  نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این بخش به خودکفایی و خوداتکایی رسیده و این امر باعث بهبود روند آموزش خلبانان این نیرو شده است.


** آرمان


مشکلی مهمتر از حضور زنان در ورزشگاه

شنیده شد که معصومه ابتکار ضمن حمایت از حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، می‌گوید: فکر نمی‌کنم ورود به ورزشگاه‌ها مطالبه اصلی بانوان ایرانی باشد. یکی از مطالبات اصلی خانم‌های ایرانی این است که دختران همگام با پسران بتوانند از امکانات ورزشی مناسبی برخوردار باشند. دختران ایرانی به دلیل فقدان امکان ورزش و محرومیت‌هایی که در نقاط مختلف کشور دارند، از مشکلات اسکلتی رنج می‌برند.
 
افطاری سیاسی در منزل حسن روحانی

شنیده شد که در ماه رمضان وقتی آقای روحانی افطاری‌های پی‌در‌پی می‌دادند. پیشنهاد کردم که ایشان یک افطاری هم با روسای‌جمهور سابق برگزار کند. اواخر هفته پیش شنیدم که در یکی از شب‌های ماه مبارک رمضان آقای روحانی در منزل خود میزبان 4 چهره برجسته بود: هاشمی رفسنجانی(رئیس‌جمهور دوره چهارم و پنجم)، رئیس دولت اصلاحات، علی اکبر ناطق نوری (رئیس مجلس پنجم) و سیدحسن خمینی. جزئیاتی از این دیدار منتشر نشده است.  از قرار معلوم این دیدار پیش از توافق هسته‌ای بوده و آنها در خصوص مسائل مختلف کشور صحبت کرده‌اند.
 
ممنوعيت پخش آثار سامي يوسف از صداوسيما

شنیده شد که سامي يوسف «نخستين سرود بين اديان» را اخيرا اجرا كرده است كه ويدئوكليپ آن در اردن و فلسطين و اسرائيل تصويربرداري شده است. پارسينه نوشت؛ پخش آثار سامي يوسف؛ آهنگساز، ترانه‌سرا و خواننده معروف از تمام شبكه‌هاي صداوسيما ممنوع اعلام شد. گفته مي‌شود سفر اخير سامي يوسف به سرزمين‌هاي اشغالي (اماكن مقدس مسيحيان و يهوديان، از جمله مكان غسل تعميد حضرت مسيح(ع)) دليل ممنوعيت پخش آثار وي از صداوسيماست. سامي يوسف كه ايراني‌تبار و فرزند يك موسيقيدان ايراني به نام بابك رادمنش است، قبل از مهاجرت به انگلستان با نام سيامك برنجان (رادمنش) شناخته مي‌شد. سامي يوسف به زبان‌هاي انگليسي، تركي استانبولي، تركي آذربايجاني، فارسي، اردو، مالايي و عربي ترانه‌هايي خوانده است. 
 
هشدار درباره امضاي خاص برخي مديران

شنیده شد که خراسان نوشت؛ بر اساس ابلاغيه جديد يك نهاد نظارتي به تعدادي از وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاي دولتي، اعلام شده است طبق گزارشات واصله، برخي مديران و مقامات مجاز اداري كه داراي اختيارات انجام امور مالي هستند، از 2 نمونه امضاي مجاز در اسناد هزينه، قراردادها و چك‌هاي دولتي استفاده مي‌كنند كه اين كار ضمن تضعيف سيستم كنترل داخلي، احتمال بروز فساد را افزايش مي‌دهد. اين نهاد نظارتي در ادامه نامه خود از همه دستگاه‌ها خواسته است در اسرع وقت نسبت به اصلاح رويه غلط فوق اقدام كنند. 
 
بازگشت مديران احمدي‌نژادي به تلويزيون

شنیده شد که مديران سابق سازمان سينمايي در دولت احمدي‌نژاد اين روزها تحركات تازه‌اي را براي حضور مجدد در سينما و تلويزيون شروع كرده‌اند. نامه‌نيوز نوشت؛ مرداد 94 بيش از دو سال از فعاليت حسن روحاني به عنوان رئيس‌جمهور دولت تدبیر و اميد و همچنين فعاليت سازمان سينمايي اين دولت مي‌گذرد اما در آستانه ورود به سال پاياني فعاليت اين دولت در چهار سال اول، اين روزها در محافل سينمايي اخباري از تحركات و فعاليت‌هاي تيم سابق سازمان سينمايي كه در دوران محمود احمدي‌نژاد فعاليت مي‌كردند به گوش مي‌رسد و به‌نظر مي‌رسد تيم سابق قرار است بعد از مدتي سكوت و كم‌تحركي در سينما و تلويزيون دوباره به اين عرضه بازگردد و نقش خود را پررنگ‌تر از گذشته ادامه دهد. 
 
بازگشت (م. ر) به شركت‌هاي وابسته وزارت نفت؟

شنیده شد که درحال حاضر فردي به نام (م. ر) در يكي از شركت‌هاي وابسته به وزارت نفت مشغول به كار است كه در دولت گذشته به دلايلي از اين شركت اخراج شد. دانا نوشت؛ م. ر در اوايل دولت قبل نيز در اين سمت فعاليت داشت كه با بررسي صورت گرفته توسط بازرس رياست‌جمهوري در صنعت نفت نام برده به دليل نفوذ‌پذيري تلمبه‌هاي سوخت جايگاه‌ها، ناتواني در كنترل فني پس از گذشت 4 سال از عمر سامانه، پرداخت هزينه‌هاي سنگين به عرضه خارج از شبكه، و قاچاق افزون بر 380 ميليون ليتر به دليل اختلال در عملكرد سامانه و عدم تدبير لازم فني از اين سمت اخراج شد. بازگشت اين فرد در دولت يازدهم سوالاتي را در ذهن متبادر مي‌كند كه مسئولان امر بايد به علت بازگشت اين فرد با چنين سوابقي پاسخگو باشند و درباره ارتباط احتمالي نامبرده با موضوع غيرفعال شدن جايگاه‌هاي سوخت توضيح دهد. 
 
آزادي دو فروند كشتي از چنگ دزدان سومالي

شنیده شد که معاون صيد و بنادر ماهيگيري سازمان شيلات گفت: از مجموع 3 كشتي صيادي ايراني گرفتار شده در دست دزدان دريايي سومالي هفته گذشته 2فروندكشتي آزاد شده ولي تكليف يكي از كشتي‌ها هنوز مشخص نيست. نامه‌نيوز نوشت؛ علي‌اصغر مجاهدي با اشاره به تعرضات مرزي به آب‌ها توسط شناورهاي صيادي عنوان كرد: سال گذشته 18 فروند شناور خارجي صيادي در آب‌هاي ايران توقيف شد كه نسبت به دوره مشابه سال گذشته از لحاظ تعداد 42 درصد كاهش داشته و همچنين 3 فروند از شناورهاي صيادي ايراني در محدوده اقيانوس هند توسط شناورهاي ساير كشورها توقيف شده است. وي با بيان اينكه بزرگ‌ترين ناوگان كشور به ماهیگيري اختصاص دارد، افزود: داراي 11 هزار فروند شناور صيادي هستيم و در تلاش هستيم تا با تجهيز اين شناورها به سيستم آنلاين كنترل آنها را در آب‌ها اجرايي كنيم. 
 
احمدی نژاد و جلیلی باید بازخواست شوند

شنیده شد که عضو هیات رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: کسانی که مسائل بین‌المللی را پیش پا افتاده شمردند و در طول 13 سال مذاکره کوتاهی کرده و موجبات تحریم و قطعنامه‌های سازمان ملل علیه ایران را فراهم کردند باید بازخواست شوند. آیت ا... سید محمد غروی با اشاره به توافق صورت گرفته ضمن مجاهدانه توصیف کردن فعالیت های تیم مذاکره کننده ایران و در راس آن دکتر ظریف گفت: تحریم‌ها ظلمی بود که کشورهای غربی و آمریکا بر کشور ما تحمیل کرده بودند و ما باید تمام تلاش خود را به کار می‌گرفتیم تا این ظلم و محاصره اقتصادی را از بین ببریم. وی با اشاره به تمایل غرب برای مذاکره با ایران ادامه داد: قطعا وقتی طرف مقابل مدعی و خواهان مذاکره است ایران نیز باید طبق نظر رهبری این تقاضا را اجابت می‌کرد و اینطور نبود که ما بتوانیم بی‌تفاوت باشیم تا ظلم تحریم ها بر نظام و کشور ما باقی بماند.

** شرق

مرتضوی دیر کرد، دادگاه لغو شد


مشرق نیوز: مرتضوی دیر کرد. دادگاه برگزار نشد. «محمدرضا محمدی‌کشکولی»، قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده اتهامات سعید مرتضوی در دو موضوع کهریزک و تأمین اجتماعی، دیروز بعد از نیمه‌کاره‌ماندن جلسه دادگاه به خبرنگاران گفت: «جلسه امروز در شرف برگزارشدن بود که به‌دلیل تأخیر «سعید مرتضوی» به جلسه بعد موکول شد. جلسه ششم دادگاه به گفته قاضی به دو علت تجدید می‌شود. یکی تأخیر بیش‌ازحد «سعید مرتضوی» و دیگری اینکه پاسخ استعلاماتی که قبلا از تأمین اجتماعی صورت گرفته بود به ما نرسیده بود». وقت رسیدگی مجدد به این پرونده شنبه ۱۰ مردادماه تعیین شده است. به گفته قاضی «کشکولی» در جلسه بعد وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به‌عنوان مطلع دعوت شده‌اند. درحالی‌که پیشتر«سعید مرتضوی» خبر داده بود که خانواده «روح‌الامینی» خواستار حضور سردار«احمدی‌مقدم» در دادگاه شده‌اند اما دیروز قاضی «کشکولی» حضور «احمدی‌مقدم» در دادگاه را ضروری ندانست و گفت: «فعلا ضرورتی ندارد و در صورتی که نیاز باشد، این کار انجام می‌شود».

بحرین سفیر خود را از ایران برای مشورت فراخواند


تسنیم: بحرین سفیر خود را در اعتراض به آنچه اظهارات خصمانه ایران توصیف کرد، برای مشورت، از تهران فراخواند. پیش از این وزیر کشور بحرین با اشاره به آنچه آن را دخالت‌های ایران در امور داخلی بحرین خواند، گفته این دخالت‌ها کاملا رد شده است. وزیر کشور بحرین مدعی شد که ایران در قاچاق مواد منفجره و سلاح و مهمات به بحرین دست دارد و گروه‌های تروریستی را برای حمله به مردم بی‌گناه بحرین آموزش می‌دهد. مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات وزیر کشور بحرین درباره ایران گفت: جمهوری اسلامی همواره با رفتار مسئولانه در مسیر ثبات و امنیت منطقه گام برداشته است. 

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه: مسئولان توقع نداشته باشند از تریبون نماز جمعه تذکر ندهیم


ایسنا: حجت‌الاسلام‌والمسلمین تقوی، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، با بیان اینکه ائمه جمعه از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای حمایت کرده‌اند، گفت: در شب‌های احیا نیز ائمه جمعه به مردم می‌گفتند که تیم مذاکره‌کننده را دعا کنند. البته اگر نقد و ضعفی باشد به تریبون نماز جمعه کشیده نمی‌شود اما نباید این‌طور باشد که مسئولان توقع داشته باشند هیچ تذکری داده نشود چراکه تریبون نماز جمعه برای تعریف از آقایان نیست و شعار و سیاست ما در ارتباط با دستگاه‌های اجرائی نقد منصفانه و دفاع واقع‌بینانه است. او همچنین گفت که نهاد نماز جمعه در این سال‌ها به تبعیت از مقام معظم رهبری از دولت‌ها حمایت کرده و به مسئولان هم کمک کرده است. ما حتی به خطبا گفته‌ایم که اگر مطلبی هست، آن را خصوصی حل کنند و در تریبون نماز جمعه مطرح نکنند تا همدلی با مسئولان اجرائی بیشتر شود. 

لغو محدودیت های لندن  برای سفر به ایران


بي‌بي‌سي: وزارت خارجه بریتانیا توصیه قبلی خود در ارتباط با پرهیز از سفرهای غیرضروری به ایران را تغییر داده است. در بیانیه وزارت خارجه بریتانیا که ديروز منتشر شده، آمده است: «توصیه ما درباره پرهیز از سفرهای غیرضروری به ایران همچنان درباره مناطق خاصی، به‌ویژه مرز ایران با عراق، افغانستان و پاکستان برقرار است. اما درباره سفر به سایر مناطق ایران، این توصیه دیگر برقرار نیست». فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه بریتانیا، بخشی از دلیل این تغییر را «کاهش خصومت [با بریتانیا] در دولت رئیس‌جمهور روحانی» عنوان کرده است. پاییز ۱۳۹۰ به دنبال حمله به اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران، روابط دیپلماتیک رسمی دو کشور در پایین‌ترین سطح، پیش از قطع کامل قرار گرفت. بعد از اعلام توافق جامع هسته‌ای در ۲۳ تیر ماه (۱۴ جولاي) مقام‌های هر دوطرف باز هم درباره تسریع روند بازگشایی سفارت ابراز امیدواری کرده‌اند.

** ایران

حمایت یهودیان امریکا از توافق هسته‌ای با ایران


روزنامه «جروزالم پست» چاپ اسرائیل گزارش داد بنابر تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، یهودیان امریکایی به نسبت بیش از امریکایی‌های غیر یهودی، از توافق هسته‌ای ایران با 6 قدرت جهانی حمایت می‌کنند. به گزارش ایرنا، این روزنامه در شماره دیروز خود نوشت: نظرسنجی «LA Jewish Journal» نشان می‌دهد 49 درصد امریکایی‌های یهودی از توافق (وین) حمایت می‌کنند. این درحالی است که تنها 28 درصد از شهروندان امریکایی غیریهودی از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 حمایت کرده‌‌اند. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد 53 درصد امریکایی‌های یهودی و 41 درصد امریکایی‌های غیریهودی خواستار موافقت کنگره با توافق هسته ای هستند.


مجوز «مک‌دونالد» در دست اتحادیه تشکیل نشده


در شرایطی که اعلام آمادگی «مک دونالد» برای پذیرش نمایندگی در ایران با حرف و حدیث‌های فراوان مواجه شده است قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره با تأکید بر اینکه تاکنون درخواستی در این رابطه ارسال و مجوزی صادر نشده است،‌ گفت: طبق قانون اصناف کشور، این گونه فعالیت‌ها نیازمند اخذ مجوز از اتحادیه‌های صنفی ذیربط است. به گزارش « ایسنا»، مجتبی خسروتاج گفت: طبق قانون اصناف کشور این‌گونه فعالیت‌ها به اخذ مجوز از اتحادیه‌های صنفی ذیربط نیاز دارند ولی به دلیل محدود بودن فروشگاه‌های زنجیره‌ای در کشور، هنوز اتحادیه این‌گونه واحدهای صنفی شکل نگرفته است.


حضور وزیر کار در دادگاه مرتضوی به عنوان «مطلع»


علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مطلع برای رفع ابهام در رابطه با شکایت سازمان تأمین اجتماعی و پاسخ به استعلام های انجام شده از سوی مرجع قضایی به دادگاه کیفری دعوت شد. به گزارش «ایران»، قاضی محمدرضا محمدی‌کشکولی در حاشیه این جلسه درباره تجدید وقت جلسه محاکمه مرتضوی گفت: جلسه امروز (شنبه) به دو دلیل تجدید شد که یکی از این دو دلیل این بود که آقای مرتضوی با تأخیر بیش از حد و در واقع بعد از اعلام ختم جلسه حضور پیدا کردند و دلیل دوم این بود که پاسخ استعلام هایی که قبلاً از سازمان تأمین اجتماعی صورت گرفته بود، نرسیده بود.   قاضی کشکولی در ادامه گفت: برای جلسه بعدی (هفتمین جلسه) علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سید تقی نوربخش مدیر سازمان تأمین اجتماعی به عنوان مطلع برای رفع ابهام در خصوص شکایت سازمان تأمین اجتماعی و پاسخ به استعلام های دادگاه دعوت شدند.  قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده مرتضوی با بیان اینکه در مراحل پایانی رسیدگی به این پرونده هستیم درباره حضور احمدی مقدم و رادان در دادگاه نیز گفت: در صورتی که نیاز باشد این اتفاق می‌افتد، ولی فعلاً ضرورتی ندارد.


استقبال انگلیس از سفر اتباع آن کشور به ایران


انگلیس، ایران را از فهرست کشورهای با ریسک بالا برای سفر اتباع بریتانیایی خارج کرد. به گزارش «ایران»، روز گذشته فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس با انتشار این خبر در صفحه توییتر رسمی خود نوشت: «انگلیس جز سفرهای ضروری، دیگر سفرها به ایران را نیز توصیه می‌کند، خطر ریسک‌پذیری سفر به ایران از نظر انگلیس تغییر کرده است و سایت توصیه‌های سفر وزارت امور خارجه انگلیس به‌روز‌رسانی شده است.»


شکایت حقوقدان امریکایی از اوباما و سناتورهای مخالف توافق وین


یک حقوقدان امریکایی، اقدامات باراک اوباما برای جلب موافقت کنگره با توافق هسته‌ای ایران و تلاش‌های چند نفر از سناتورهای مخالف برای رد آن را نقض قانون اساسی امریکا دانست و علیه آنها اقامه دعوی کرد. به گزارش ایرنا، تارنمای امریکایی ورلد نت دیلی در این باره نوشت: «لاری کلیمن» در دعوی خود ادعا کرده است که روند تصویب توافق هسته‌ای ایران مطابق قانون اساسی امریکا نیست.