روزنامه‌های اصلاح طلب روز یکشنبه را به فضای سیاسی-اقتصادی پساتوافق اختصاص دادند؛ از سوی دیگر این روزنامه‌ها به تحلیل فضای بهارستان نسبت به بررسی برجام پرداختند و فضای حاکم را همسو با دولت ارزیابی کردند.

گروه سیاسی مشرق - رسانه‌های مکتوب همواره نقش عمده‌ای در هدایت افکار عمومی و جریان‌سازی رسانه‌ای به عهده دارند که در این بین جایگاه روزنامه‌ها، جایگاه ویژه‌ای است. به همین منظور گروه سیاسی مشرق به تحلیل و بررسی محتوای روزنامه‌های متعلق به جریان اصلاح‌طلب می‌پردازد.

*****

روزنامه‌های اصلاح طلب روز یکشنبه را به فضای سیاسی-اقتصادی پساتوافق اختصاص دادند؛ از سوی دیگر این روزنامه‌ها به تحلیل فضای بهارستان نسبت به بررسی برجام پرداختند و فضای حاکم را همسو با دولت ارزیابی کردند.

روزنامه مردم سالاری

ارگان رسمی حزب مردم سالاری یک‌شنبه را با تیترهای «لیست بدهکاران نفتی ایران» و «راه‌اندازی مسیرهای جدید برای مقاصد بین‌المللی» روانه پیشخوان مطبوعات کشور شده است.

· اولین جلسه دادگاه علی مطهری

اطلاعات جدید کلید واژه همیشگی علی مطهری و وکیل او از رخدادهای شیراز است؛ پس از کش‌وقوس‌های فراوان اولین جلسه دادگاه درگیری علی مطهری با افراد ناشناس در شیراز برگزار خواهد شد.

گروه سیاسی روزنامه مردم‌ سالاری در انعکاس این خبر نوشت: «وکیل مطهری با اشاره به پرونده حمله افراد ناشناس به علی مطهری در شیراز عنوان کرد: به اطلاعات جدیدی رسیده‌ایم که نشان می‌دهد این 11 نفر از پیش برای برهم زدن سخنرانی مطهری و حمله به او برنامه‌ریزی کرده بودند. مصطفی ترک‌همدانی در گفت‌وگو با ایلنا، عنوان کرد: تحقیقات مقدماتی پرونده به پایان رسیده و قرار است 13 مرداد اولین جلسه رسیدگی به آن در شعبه 101 کیفری شیراز برگزار شود. وی افزود: تاکنون در دادسرا تحقیقات مقدماتی انجام شده بود و بعد از صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست به دادگاه آمد که برای این جلسه ما اسناد و مدارکی جدیدی را ارائه خواهیم کرد. وکیل مطهری با اشاره به اینکه در جلسه 13 مرداد به اتهامات هر 11 متهم پرونده به صورت یک‌جا رسیدگی خواهد شد، گفت: علنی بودن یا نبودن جلسه هنوز مشخص نیست و این بستگی به تشخیص قاضی پرونده دارد.»

روزنامه ابتکار

روزنامه ابتکار یک‌شنبه را به تیترهای «بازار ارز به استقبال توافق نرفت!» و «ترکیه زمین‌بازی را عوض می‌کند» اختصاص داد.

· «آری» یا «نه» بهارستان به فرجام برجام

جدال فراکسیون‌های مجلس نهم برای حضور در کمیسیون ویژه بررسی برجام آغاز شده است. برخی خبرها حاکی از ائتلاف سیاسی میان فراکسیون رهروان ولایت و اصلاح‌طلبان بهارستان در مقابل فراکسیون اصولگرایان و مستقلین است.

گروه سیاسی روزنامه ابتکار مدعی است در وزن‌کشی میان «آری» یا «نه» مجلسی‌ها، کفه ترازو همسو با نظر دولت یازدهم هست و در تحلیل فضای حاکم بهارستان نوشت: «پیشنهاددهندگان تشکیل کمیسیون ویژه برجام در واقع نمایندگان گروه‌های سیاسی مختلف حاضر در مجلس بودند. در این جمع از غلامعلی حداد عادل رئیس فراکسیون اصولگرایان تا چهره‌هایی اصلاح‌طلبی مثل محمدرضا تابش و مسعود پزشکیان حاضر بودند. مرتضی آقاتهرانی از جبهه پایداری و اصولگرای مستقلی مثل احمد توکلی هم در جمع متقاضیان حاضر بودند. با چنین ترکیبی، شاید بتوان انتظار داشت که ترکیب کمیسیون ویژه برجام، ترکیب متنوعی از آرا و اندیشه‌های سیاسی حاضر در مجلس باشد. باید منتظر ماند تا فراکسیون‌های اصولگرایان و رهروان ولایت در جلسه آتی این فراکسیون‌ها نامزدهای مورد نظر خود را برای حضور در کمیسیون ویژه برجام هسته‌ای اعلام کنند. البته خبرهایی از انتقاد برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به مکانیزم انتخاب کاندیداهای کمیسیون ویژه بررسی توافق توسط فراکسیون‌های سیاسی به گوش می‌رسد.

صفر نعیمی رز، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی که سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت نیز هست، در تشریح انتقاد اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به ایلنا گفت: برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بر این باورند که انتخاب کاندیداها در فراکسیون‌های سیاسی مجلس به نوعی تداخل در وظایف ذاتی کمیسیون متبوعشان است. به هر ترتیب، جو کلی مجلس در روزهای پس از توافق هسته‌ای به طور کلی با نگاهی مثبت توأم بوده و اغلب نمایندگان با این توافق همراهی کرده‌اند. با این حال عده‌ای از نمایندگان مجلس که اتفاقاً سابقه دلواپسی در زمینه مذاکرات هسته‌ای را پیش‌تر نیز از خود نشان داده‌اند، در روزهای اخیر همچنان با زبان کنایه و انتقاد و ایراد به استقبال توافق رفته‌اند. حتی هفته گذشته برخی از این چهره‌ها محدود بودن نظر مجلس به «بله» و «خیر» و عدم امکان ورود مجلس به تغییر جزییات توافق را به گونه‌ای به گردن علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی انداختند و گفتند که وی با ترغیب نمایندگان به تصویب طرح «الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای» با رأی بالا، آن‌ها را گول زده است! موضوعی که البته با واکنش بسیاری از نمایندگان در دفاع از رئیس مجلس هم مواجه شد. به هر ترتیب امکان ورود چهره‌ای از این طیف به کمیسیون ویژه برجام می‌تواند جلسات این کمیسیون و روند بررسی آن را کمی با چالش مواجه کند، اما با این وجود، به نظر می‌رسد نگاه کلی مجلس در نهایت دادن پاسخ مثبت به توافق هسته‌ای باشد.»

روزنامه اعتماد

روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد نیم‌تای بالای صفحه اول خود را به تیترهای «دلارهای آزاد شده بلوکه شد» و «ناگفته‌های هاشمی از مذاکرات سه‌سال پیش با آمریکا» اختصاص داده است.

· یاران احمدی‌نژاد کجا هستند؟!

«احضار، دادگاه، بازداشت» واژگان پرتکرار در قبال اخبار یاران احمدی‌نژاد هستند؛ پس از تکذیب دستگیری مشایی حالا نوبت به علی سعیدلو رسیده است. روایت سعیدلو با دیگران متفاوت است و زمزمه‌های مبنی بر سفر همیشگی وی به ترکیه در فضای سیاسی کشور مطرح شده است. حامیان احمدی‌نژاد پس از شایعه دستگیری مشایی عکسی از وی در گلزار شهدای رامسر منتشر کردند و سفر سعیدلو به ترکیه را «طبیعی» دانستند.

گروه سیاسی روزنامه اعتماد نوشت: «علی سعیدلو اما از یاران نزدیک محمود احمدی‌نژاد بود؛ مردی که در دولت نهم پس از عدم اعتماد مجلس به وی برای وزارت نفت، به عنوان معاون اجرایی رییس دولت نهم معرفی شد و برای مدتی هم سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری بود. با این حال در نهایت او سوم شهریور ۱۳۸۸ با حکمی از سوی احمدی‌نژاد، به سمت رییس سازمان تربیت‌بدنی منصوب شد و تا زمان انحلال این سازمان و تشکیل وزارت ورزش و جوانان در خرداد ۱۳۹۰ این سمت را عهده‌دار بود. او سپس با حکم محمود احمدی‌نژاد به معاونت رییس‌جمهور در امور بین‌الملل منصوب شد. سعیدلو اما از جمله یاران رییس دولت سابق بود که به محض شهردار شدن او به شهرداری تهران رفت و معاون او شد. این رفاقت دیرینه آنان تا همین روزهای اخیر هم ادامه داشت. در برخی محافل که احمدی‌نژاد دیده می‌شد سعیدلو نیز در کنار او بود، حالا اما خبر از سفر او به ترکیه آمده است. اطرافیان علی سعیدلو اظهارات متفاوتی دارند؛ یکی خبر را به صورت کامل تکذیب می‌کند و دیگری می‌گوید سفر خارج رفتن سعیدلو چه اشکالی دارد؟ خبرنگار «اعتماد» برای تماس با علی سعیدلو تلاش‌های بسیاری کرد اما یا تلفن همراه او در دسترس نبود یا هنگامی هم که در دسترس بود پیغامی به زبان ترکی پخش می‌شد که مشترک مورد نظر در دسترس نیست. پس از ساعت‌ها پیگیری، یک تماس با سعیدلو برقرار شد اما صدا با تأخیر به او می‌رسید و او هم با تأخیر جواب می‌داد. او گفت که در خیابان است و سپس تماس را قطع کرد. با این حال روایت دیگری نیز از سفر سعیدلو وجود دارد. عبدالرضا داوری از چهره‌های نزدیک به احمدی‌نژاد در گفت‌وگویی با فرارو در این خصوص گفت: در مورد آقای سعیدلو مساله خاصی مطرح نیست که به آن واکنش نشان دهیم. وی در خصوص خبر منتشرشده مبنی بر سفر سعیدلو به ترکیه گفت: اینکه افرادی مثل آقای سعیدلو به خارج از کشور رفت‌وآمد داشته باشند یا فعالیت‌های اقتصادی در حوزه‌های صادرات و واردات امری طبیعی است. داوری افزود: سعیدلو یک شهروند ایرانی است که می‌تواند به هر دلیلی به خارج از کشور سفرکرده و بازگردد لذا مساله خاصی وجود ندارد. وی ضمن ابراز بی‌اطلاعی در خصوص صحت این خبر، گفت: من با ایشان ارتباط ندارم و نمی‌دانم که سفر رفته‌اند یا خیر اما همین‌که از کشور خارج‌شده باشند نشان می‌دهد که پرونده‌ای نداشته و ممنوع‌الخروج نبوده‌اند.»

روزنامه شرق

روزنامه اصلاح‌طلب شرق صفحه اول خود را به تیترهای «مطهری: دستور داشتند» و «فرزند ناخلف مشروطه» اختصاص داد.

· هراس از جلسات وحدت اصولگرایان

روزنامه‌های اصلاح‌طلب پس از ناکامی در القای پروژه گسست همه‌جانبه در اردوگاه سیاسی اصول‌گرایان، در تکاپو برای تخریب روندهای همگرایی (جلسات همگرایی به ریاست حجت‌الاسلام تقوی و جلسات سه جانبه ایثارگران، پایداری و موتلفه) در فضای سیاسی کشور می‌پردازند.

در همین راستا گروه سیاسی روزنامه شرق نوشت: «یک جلسه سه‌جانبه دیگر با حضور سه‌گانه ایثارگران، مؤتلفه و پایداری. میزبان این‌بار حزب مؤتلفه بود و میهمانان قرار بود در اجلاس دبیران استان‌های این حزب سخنرانی کنند. صادق محصولی از پایداری آمد و حسین فدایی از ایثارگران. سخنرانی کردند، ابراز نگرانی کردند و خط‌ونشانی هم برای حریف خود کشیدند.

محصولی همان وزیر کشور دولت احمدی‌نژاد در سال ۸۸ است. بعد از آنکه جدایی معناداری بین او و احمدی‌نژاد رخ داد، او هم به جرگه مخالفان رئیس دولت‌های نهم و دهم در پایداری پیوست. محصولی حالا در قامت قائم‌مقام جبهه پایداری که جریان تندروی اصولگرایی محسوب می‌شود، در آستانه یک انتخابات دیگر وارد میدان شده است. او که مدتی سکوت رسانه‌ای اختیار کرده بود، در یکی از جلسات تلاش برای وحدت اصولگرایان پشت تریبون رفت. او در این سخنان بیشتر به تبیین مانیفست جریان پایداری پرداخت که آبشخور فکری گرته‌برداری از آموزه‌های مصباح‌یزدی است. او در این سخنان، اصولگرایی را در مقابل «اسلام آمریکایی» تعریف کرد و گفت که ابایی ندارد اگر آن‌ها را تندرو و افراطی بخوانند بلکه مهم در این میان اجرای شریعت اسلامی است؛ عباراتی عریان از آنچه در تفکر پایداری‌ها می‌گذرد. طرز تلقی آن‌ها مجاهدت و استکبارستیزی است. همین عبارات را حسین فدایی، دبیرکل جمعیت ایثارگران اسلامی، هم در قالبی دیگر بیان کرد. آنجا که او ابراز عقیده کرد که نظام سلطه می‌خواهد در انتخابات آتی ایران تغییر ایجاد کند و از عناصری که او «فتنه» می‌نامید هم بهره ببرد. سخنانی که وجه مشترک همه آن‌ها نگرانی از ازدست‌دادن مجلس آینده و واگذاری آن به جریان رقیب است. اینک محصولی و فدایی وارد گود شده‌اند. در میان ائتلاف‌های متعددی که برای وحدت در جریان اصولگرایی به راه افتاده است و هر کسی از ظن خود رهبری آن را برعهده دارد، دراین‌میان این سه‌گانه بیش از پیش کار را جدی گرفته و از سخنان فدایی چنین برمی‌آید که احتمال پررنگ‌شدن این نحله در میان جریان‌های متعدد خواستار وحدت بیشتر است.»

روزنامه آرمان امروز

روزنامه آرمان امروز صفحه اول خود را به تیترهای «پرونده بابک دوم در دست پیگیری» و «بدحجاب‌ها به کلاس می‌روند» اختصاص داد.

· گلایه از روایت «صادق» کناره‌گیری عارف

روزنامه آرمان‌ امروز مدعی است سخنان خرازی «مانع‌تراشی» برای جریان اصلاح‌طلبی است؛ روایت «صادق» از نقش عارف در پیروزی روحانی روایتی از «محرمانه‌ها» تعبیر شده است. گروه سیاسی روزنامه آرمان‌امروز در همین راستا نوشت: «باید پذیرفت برخی موضوعات در درون اردوگاه‌های سیاسی به‌صورت محرمانه و به صرف خودی دانستن تمام اعضا بیان می‌شود اما اینکه فرد یا اقلیتی درصدد افشای آن محرمانه‌ها برآیند قابل پذیرش و چشم‌پوشی نیست. از سوی دیگر تحریف گذشت‌ها و فداکاری‌های اعضای اردوگاه اصلاح‌طلبی و نشان دادن آن به‌صورت دیگر کار درستی نیست که برخی افراد عضو اردوگاه‌های سیاسی می‌توانند انجام دهند و معنای این اقدام به زیر سؤال بردن ارزش‌های اخلاقی و سیاسی اصلاحات است که از دیرباز به‌عنوان یک جریان سیاسی اخلاقمدار شناخته شده است.»

این روزنامه سپس گلایه‌های از صادق خرازی مطرح می‌کند و نوشت: «در اینجا باید گفت اگر اعتقاد آقای خرازی انسجام داخلی اصلاح‌طلبان است آیا بهتر نبود با دیگر احزاب اصلاح‌طلب این انسجام را حفظ و قوی‌تر می‌کرد. آیا آقای خرازی می‌دانست در شرایطی که اصلاح‌طلبان به انسجام نیاز دارند تأسیس یک حزب چه تبعاتی برای اردوگاه اصلاح‌طلبی خواهد داشت؟ بهتر است آقای خرازی شفاف‌تر در خصوص اینکه چرا ندای ایرانیان را تأسیس کرد و اینکه این حزب چقدر به اردوگاه‌اصلاح‌طلبی کمک می‌کند و انسجام آن را بالا می‌برد، پاسخ دهد. آن وقت می‌توان در خصوص رسیدن به انسجام واقعی با هم مذاکره و گفت‌وگو کرد.»

روزنامه ایران

روزنامه دولتی ایران، صفحه اول خود را به تیترهای «فصل طلایی برای گردشگری ایران» و «ایران بازار کالاهای بنجل خارجی نمی‌شود» اختصاص داد.

· مک دونالد؛ دغدغه پساتوافق

آغاز فعالیت نمایندگی «مک دونالد» پس از توافق هسته ای یکی از مهم‌ترین دغدغه های روزنامه دولتی ایران شده است؛ گروه سیاسی روزنامه ایران در ستون «دیگه چه خبر؟!» نوشت: «در شرایطی که اعلام آمادگی «مک دونالد» برای پذیرش نمایندگی در ایران با حرف و حدیث‌های فراوان مواجه شده است قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره با تأکید بر اینکه تاکنون درخواستی در این رابطه ارسال و مجوزی صادر نشده است،‌ گفت: طبق قانون اصناف کشور، این گونه فعالیت‌ها نیازمند اخذ مجوز از اتحادیه‌های صنفی ذیربط است. به گزارش «ایسنا»، مجتبی خسروتاج گفت: طبق قانون اصناف کشور این‌گونه فعالیت‌ها به اخذ مجوز از اتحادیه‌های صنفی ذیربط نیاز دارند ولی به دلیل محدود بودن فروشگاه‌های زنجیره‌ای در کشور، هنوز اتحادیه این‌گونه واحدهای صنفی شکل نگرفته است.»


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • ناشناس ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۴
    0 0
    خلاصه انرژی هسته ای و پرتاب ماهواره به فضا و موشکهای بالستیک رو با سیب زمینی سرخ کرده و مکدونالد کوفتی عوض کردیم !
  • ناشناس ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۴
    0 0
    از نظر افساد طلبان وقتی آقازاده فتنه گر به لندن سفر میکرد اشکالی نداشت ! اما اگر سعیدلو به ترکیه برود اشکال دارد !
  • ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۴
    0 0
    حرص نخورید بابا، خدا توی قران میگه اونا مکر میکنند من هم مکر میکنم لذا خداوند بهترین مکر کنندگان است. یکی از خوبیهای این مذاکرات اینه که چهره ها واضح میشن مردم بهتر میشناسن بعضی هارو
  • ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۴
    0 0
    دغدغه پسا توافق مکدونالده؟..... مردم امید دارن کمی ارزانی ببینند . کمی فکر اون باشید نه مک دونالد
  • یکی ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    برای روزنامه های زنچیره ای هیچ انسانی تره هم خورد نمیکند نگران نباشید فقط سیاه کردن کاغذ هست و حیف و میل بیت المال.
  • بی سوات ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    عجب مسابقه برد بردی هست این توافق لوزان
  • ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    برای شادی روح شهدای هسته ای که در آینده ترور می شوند صلوات
  • eli ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    منم "مک دونالد" میخورم. گور بابای هسته ای و صنعت و کشور.....
  • ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    اراجیف را باور نکنید. توافق که بشه همه مردم ایران سوار کادیلاک شد غذای خوب میخورند و میروند سفرخارجی.
  • محمود ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    کم کم با اسرائیل مذاکره کنید چون مکدونالد یکی از زنجیره های غذایی یهودی در امریکاست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس