در ابتدای این نشست علی محمد مودب، مدیر موسسه شهرستان ادب با اشاره به برگزاری چهارمین دوره آفتابگردانها گفت: شعر ستون خیمه هنرهای انقلاب است. شعر مسائل انسانی و جهانی را پیگیری میکند که اگر دیگر هنرها نیز به این چنین مسائلی بپردازند وضعیت هنر ما بسیار درخشانتر خواهد شد. شعر سادهترین و جدیترین برخورد ما با خودمان است. شعر فقط نیاز به صدق، دل شکسته و تامل با خودمان دارد.
وی با اشاره به اینکه هر جا که انسان حضور دارد شعر هم در آن با قدرت شکل گرفته است، گفت: اکنون بیشترین آمار فعالیت هنری ما در عرصه شعر است. شاعران ما از صادقترین و برترین راویان حقیقت جاری در جامعه ما هستند که آن حقیقتها را رصد کرده و درباره آن مینویسند.
مودب ادامه داد: شعر علیرغم اینچنین ارزشهایی که برای ما داشته و بخشی از آنها ذکر شد متاسفانه به خوبی شناخته نشده و نگاه به شعر مقطعی است و بودجهمحور است در حالیکه شعر باید برنامهمحور باشد. در این نوع نگاه ما منتظر هستیم تا که بودجه بیاید و پس از آن برنامهای اجرا شود. این برنامهها قاعدتا کماثر و بینتیجه خواهد بود. بهترین برنامه آن است که در کنار اهالی ادب باشد.
وی همچنین در بخش دیگری از این نشست با اشاره به مقوله عدالت فرهنگی گفت: مهمترین مقدمه عدالت، عدالت فرهنگی است و ما وقتی روایت خودمان را از زندگی داشته داشته باشیم، آن وقت است که میتوانیم حق خودمان را در جاهای دیگر هم بگیریم. من خودم از مناطق محروم در کنکور شرکت کردم اما در این اردوها شگفتزده شدم که از یکی از روستاهای دورافتاده و محروم تربتجام هم در این اردو عضو داریم و ما در سالهای آینده از این ظرفیتها بسیار خواهیم شنید در حالی که ادبیات پیش از این برای اقشار متوسط به بالای جامعه بود.
وی همچنین از توجه مقام معظم رهبری به اقدامات موسسه شهرستان ادب تشکر کرد و گفت: از دقت و لطف مقام معظم رهبری باید تشکر کرد که فعالیتهای ناچیز ما را دیده و بیان کرده و نگاه ایشان ثروتی است که باید شکرگذار آن بود.
مدیر موسسه شهرستان ادب در پایان سخنان خود گفت: ولی همزمان باید گفت که مدیران فرهنگی ما در کجا هستند. متاسفانه بسیاری از این آقایان نام موسسهای مثل ما را نشنیدهاند. جوانانی هم هستند که در حوزههای دیگر در حال فعالیتاند اما مدیران سرگرم فضاهای دیگری هستند.