"کاندیداها با جدا کردن خود از نظام سیاسی و اقتصادی موجود، که به باور بسیاری از آمریکائیان در آن به ضرر آنها تقلب شده است، نیرو می‌گیرند."

به گزارش مشرق، تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیش از یک سال باقی مانده، اما بازار کاندیداهای انتخابات که تاکنون بیشتر در جبهه جمهوریخواهان داغ بوده است، انتظار می‌رود با حضور برخی چهره‌های غیرسنتی، نظیر دونالد ترامپ در روزها و هفته‌های آینده داغ‌تر هم بشود.

به نظر نویسنده مقاله واشنگتن پست، که روز پنجشنبه در آن روزنامه منتشر شد، طیفی از کسانی که به دلیل ذهنیتشان به اصطلاح نخود هر آش توصیف می‌شوند، روند انتخاب نامزدی ریاست جمهوری در هر دو حزب عمده را بر هم زده و بر آن مسلط می‌شوند.

فیلیپ راکر در ادامه می‌نویسد: «ظهور دونالد ترامپ، تاجر و برنی ساندرز، کاندیدای مستقل انتخابات، برآیند خشم مردم از وضعیت موجود و علاقه به اصالت در رهبران سیاسی است و در سراسر طیف ایدئولوژیک، کاندیداها با جدا کردن خود از نظام سیاسی و اقتصادی موجود، که به باور بسیاری از آمریکائیان در آن به ضرر آنها تقلب شده است، نیرو می‌گیرند.»

به گفته جف گارین، مشاور گروهی که از هیلاری کلینتون نامزد پیشگام حزب دموکرات پشتیبانی می‌کند، رای دهندگان زیادی هستند که از سیاست بازی‌ها و سیاستمداران سنتی به ستوه آمده‌اند و احساس می‌کنند سیستم موجود آنها را نادیده گرفته است. بخش بزرگی از این خشم از خطوط حزبی می‌گذرد و متوجه چیزی است که مردم آن را به عنوان تمرکز ثروت و قدرت می‌بینند.

به گزارش صدای آمریکا، مفسر واشنگتن پست به تحولات اخیر در جبهه جمهوریخواهان – که در آن چهره‌های دست کم از نظر سیاسی ناشناس سیاستمداران جاافتاده را عقب زده‌اند – اشاره می‌کند، از جمله دونالد ترامپ میلیاردر بی محابا که با کودن و بازنده توصیف کردن سیاستمداران، خود را به بالای فهرست کاندیداها رسانده است.

در طرف چپ، برنی ساندرز پیش می‌رود، سناتور "سوسیالیست خودخوانده" از ایالت ورمونت، که منظماً تشکیلات واشنگتن و وال استریت را تحقیر می‌کند و روز چهارشنبه در یک نظرسنجی در نیوهمپشایر، بر هیلاری کلینتون پیشی گرفت؛ هر چند کلینتون در نظرسنجی‌های سراسری بطور قاطعانه‌ای جلوتر است.

در ادامه این مقاله از تاد دیواین، استراتژیست دموکرات و مشاور ساندرز که معتقد است مردم خواهان اصالت واقعی در جریان های سیاسی هستند، نقل می‌شود که "مردم احساس می‌کنند نامزدهای انتخابات بیش از اندازه جعلی و مصنوعی هستند؛ به اندازه کافی خود جوش نیستند و انگیزه‌ای ندارند. رای دهندگان کسی را می‌خواهند که آن گونه که آنها می‌بینند حرف بزند و حقیقتاً هم سطح آنها باشد. من این حالت را در مورد برنی و فکر می‌کنم ترامپ، می بینم."

حرکت چهره‌های خارج از نظام سنتی در جناح جمهوریخواه نمایان‌تر است. در آنجا ترامپ و نامزدهای دیگر، فعالان محافظه کار را به چالش گرفته‌اند، در حالی که چند فرماندار و سناتور رای‌های حزبی را بین خودشان تقسیم می‌کنند.

مفسر واشنگتن پست همچنین می‌گوید نامزدهای "خودی" (وابسته به یکی از دو حزب جمهوریخواه یا دموکرات)، به هیچ وجه از مسابقه بیرون نیستند؛ اما آنچه حرکتی بوجود آورده و توجه رسانه‌ها را جلب کرده است، "شورشیانی" مانند دونالد ترامپ هستند که برخی از مخالفان جاافتاده‌تر خود را به حاشیه می‌رانند.

منبع: جام نیوز