وی ادامه داد: 40 درصد انرژی مصرفی کشور در حوزه ساختمان صرف میشود؛ از این رقم 50 درصد به روشهای مختلف هدر میرود و بیشترین سهم تلف شدن انرژی در ساختمان مربوط به ساختمانهای عمومی و دولتی است.
معاون دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان افزود: برآوردها نشان میدهد بین 10 تا 20 درصد انرژی تلفشده در ساختمانها استحصال میشود، 3 تا 5 روز برای یک ساختمان عمومی زمان لازم است، تا ممیزی انرژی اجرا شود.
شیخ انصاری گفت: پس از تصویب قانون، موضوع بازنگری در مبحث 19 مقررات ملی ساختمان مطرح شد، سپس راهنمای مبحث 19 طراحی و ابلاغ شد.
معاون دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان بیان کرد: پس از آن، بررسی آییننامه اجرایی ماده 18 مطرح شد و آییننامه در دستورکار کمیسیون امور زیربنایی قرار گرفت و هماکنون در حال بررسی است.
وی در مورد آییننامه برچسب مصرف انرژی در ساختمان، اظهار داشت: در گام اول برای ساختمانهای با متراژ خاص و در شهرهای خاص به صورت پایلوت برنامههایی داریم و این امر در آینده به ساختمانهای دیگر نیز تسری مییابد.
وی اظهار داشت: ساختمانها باید شناسنامه فنی و ملکی داشته باشند و مؤلفههای فنی و علمی ساختمان مشخص باشد.
معاون دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان تأکید کرد: یکی از شاخصهای ارزیابی کیفی و فنی ساختمان موضوع برچسب انرژی است.
بنا بر این گزارش، در ادامه رئیس دبیرخانه انرژی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: شدت مصرف انرژی مشکل بزرگی در دنیا است و در ایران هم در حال رشد است.
مسعود قاسمزاده با بیان اینکه مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در حال بازنگری است، گفت: با همکاری معاونت ساختمان و مسکن وزارت راه، تدوین آییننامه اجرایی ماده 18 قانون اصلاح مصرف انرژی انجام شد.
وی افزود: کمیته انرژی در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی شکل گرفته است، تا فعالیتها در این عرصه هماهنگ شوند.