** کیهان
تکرار ادبیات اصلاحطلبان در دولت اعتدال !
رئیسجمهور گفت با مذاکره و توافق توانستیم سایه شوم جنگ را از سر مردم برداریم.
حسن روحانی در جمع مردم همدان گفت: بعد از 23 ماه تلاش و مذاکره توسط دیپلماتهای ملت به نقطهای رسیدهایم که توانستهایم سایه شوم جنگ را از سر مردم برداریم و امنیت واقعی را به کشور بازگردانیم.
این سخنان در حالی است که پیش از این باراک اوباما در جمع سران جامعه یهودیان آمریکا اذعان کرد: آمریکا باید پایش را از جنگ دایمی بیرون بکشد. درسهایی که ما از یک دهه جنگ آموختهایم، مقاومت در برابر طبل جنگ بود. جنگ تبعات و پیامدهای غیرقابل پیشبینی دارد.
در عین حال و از باب قمپز در کردن، مقامات آمریکایی قبل و بعد از توافق تهدید «همه گزینهها از جمله گزینه نظامی روی میز است» را به دفعات تکرار کردهاند. همچنین باید از آقای روحانی پرسید که آیا آمریکاییها تعهد و تضمین دادهاند که دیگر مرتکب هیچ شرارت و جنگ و تهدیدی نشوند؟!
یادآور میشود اصلاحطلبان نیز پس از پیروزی خاتمی در سال 76 به شکل ترجیعبند تکرار میکردند کشور در کام جنگ قرار داشت و پیروزی ما این تهدید را از کشور دور کرد اما در مدتی کوتاه آمریکاییها به دو کشور عراق و افغانستان حمله کردند و با وجود برخی مساعدتها به اشغالگران افغانستانی، ایران را محور شرارت که شایسته حمله و حتی بمباران اتمی است معرفی کردند! البته همین دو جنگ عراق و افغانستان اسباب سرشکستگی آمریکا را فراهم کرد.
اصل برائت درباره مجرمیت است نه صلاحیت تصدی مسئولیت
وزیرکشور میگوید، در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی اصل بر برائت افراد است.
رحمانی فضلی در کنفرانس خبری گفته است: ما از آقای آملی (رئیس قوه قضائیه) و منبرهای علما یاد گرفتیم که اصل بر برائت است. ما نمیتوانیم همه را مجرم بدانیم مگر اینکه عکسش ثابت شود. ما همه را مبرا میدانیم مگر اینکه خلافش ثابت شود. حتی کارهای روزانه ما براساس اعتماد است.
رحمانی فضلی همچنین گفت: نظارت استصوابی در قانون است و کسی آن را نفی نمیکند. کسی معترض آن نیست. دخالت اجرا در نظارت را هیچکس نمیپذیرد. برعکس هیچکس دخالت نظارت در اجرا را نیز نمیپذیرد. مسائل کاملا روشنی است و کافی است حسننیت داشته باشیم.
وی همچنین درباره مجوز حزب اتحاد ملت نیز گفت: هر حزبی که تشکیل میشود برای کسب مجوز فرآیندی دارد. اول از وزارت کشور تقاضا میکنند و وزارت کشور استعلامات را انجام میدهد و در کمیسیون ماده 10 مطرح میشود. در این کمیسیون نمایندگان قوه قضائیه، قوه مقننه و مجریه هستند. اگر افراد رای نیاورند، خب مجوز نمیدهند. الان برای اتحاد ملت مجوز اولیه داده شده است.
درباره این اظهارات که توأم با بیدقتی عنوان شده، شایان ذکر است که اصل برائت، درباره «مجرمیت یا عدم مجرمیت افراد» است و نه درباره صلاحیت تصدی مسئولیتها و مناصب؛ به این معنا که اصل بر برائت افراد از «مجرمیت» است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. اما در زمینه تصدی مسئولیت افراد باید ضمن بری بودن از جرائم، صلاحیتشان نیز برای داشتن حداقل شرایط احراز شود.
همچنین درباره حزب اتحاد ملت خاطر نشان میشود که این حزب، بازسازی شده حزب مشارکت میباشد که به اعتبار آشوبافکنی و مواضع ساختارشکنانه ضدانقلابی منحل شد. هر چند آرم حزب اتحاد ملت نیز تعمداً بسیار شبیه به آرم حزب مشارکت انتخاب شده، اما فراتر از این تشابه، در پوسترها و بروشورهای منتشره برای اولین نشست حزب اتحاد ملت، آرم حزب مشارکت نیز روی این پوسترها و بروشورها درج شده بود. برخی اعضای مرکزیت حزب مشارکت از جمله دبیر کل حزب به اعتبار حضور در آشوب 88 بازداشت و محکوم به حبس شدند و برخی از اعضای دیگر آن نیز از کشور متواری هستند.
کدام بیشتر است؟ 2/7 میلیارد یا 14/5 میلیارد دلار؟!
وزیر نفت میگوید رکوردی که بابک زنجانی در فساد زد منحصر به فرد بود.
بیژن زنگنه در نشست خبری گفت: رکوردی که بابک زنجانی در فساد زد منحصر به فرد بود. نه پیش از این چنین چیزی سابقه داشته و نه فکر میکنم بعد از این چنین اتفاقی بیفتد که فردی کلاهبرداری 2/7 میلیاردی کند. رکوردی که او برجای گذاشته، کسی در دنیا ندارد.
وی اضافه کرد: در مبارزه با فساد با کسی دوستی و آشنایی ندارم و عقد اخوت نیز با کسی نبستهام.
وزیر 63 ساله نفت همچنین گفته است: برخی انتقاد میکنند که مدیران نفتی پیر هستند، انتقاد درستی است و میتوان معاونهای جوان داشت. ما طرح ضربتی برای تربیت مدیران نفتی داریم تا مدیران جوان داشته باشیم. همچنین مرکزی برای تربیت مدیر خواهیم داشت.
یادآور میشود سخنان زنگنه درباره رکوردداری بابک زنجانی، سخن دقیقی نیست چرا که در دوره وزارت زنگه در دولت اصلاحات، مفاسد بزرگی در زمینه قراردادهای کرسنت و استاتاویل و... رخ داد. بنابر اعلام وزیر فعلی ارشاد، فقط در قرارداد کرسنت- غیر از زد و بندهای گسترده- 14/5 میلیارد دلار ضرر متوجه کشور شده است.
طبق این قرارداد 25 ساله، گاز ایران 14 برابر زیر قیمت جهانی به طرف اماراتی فروخته شده بود که همین امر اعتراض و هشدار روحانی (دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی) را در نامه به خاتمی موجب شد.
سومین قربانی میدانداری افراطیون در احزاب اصلاحطلب
عضو مرکزیت حزب کارگزاران از برکناری رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان استقبال کرد.
صادق خرازی پس از افشاگری علیه برخی اصلاحطلبان وابسته به خارج با فشارهای گسترده افراطیون مواجه شد و مجبور به کنارهگیری شد. وی در مصاحبه با نشریه مکث گفته بود: من اصلاحطلبی که نمادش خارج از کشور باشد و پول بگیرد را قبول ندارم. اینکه بروند و اتهام بزنند و بد و بیراه بگویند و شانتاژ کنند را قبول ندارم. کسانی را یادم است که در دورانی که سفیر بودم با خارجیها مذاکره میکردند و به دشمنگرا میدادند. من آنها را به عنوان اصلاحطلب قبول ندارم. لیستشان را هم دارم و اگر قرار باشد روزی ارائه دهم ارائه خواهم داد. منتها به سیستم امنیتی نخواهم داد و اگر بخواهم بدهم به مردم ایران ارائه میدهم که بدانند این آقا در دوره اصلاحات با فلان مقام ارشد اروپایی یا فرانسوی یا فلان مقام ارشد آمریکایی پنهانی مذاکره کرده و گرا داده است.
همین موضوع باعث شد که افراطیونی نظیر پورنجاتی و رمضانزاده و ابطحی و... حملاتی را متوجه صادق خرازی کنند. عبدالله رمضانزاده، قائم مقام حزب منحله مشارکت فیسبوک پیرامون صادق خرازی نوشت: « به نظر شما لیست دیپلماتهای قاچاقچی نسخه خطی کتابهای قدیمی در جیب کیست؟!»
افراطیون همچنین خرازی را اصلاحطلب بدلی توصیف کرده بودند.
اما در این میان جهانبخش خانجانی عضو مرکزیت کارگزاران در مصاحبه با روزنامه آرمان اقدام حزب ندای ایرانیان در برکناری خرازی را سنجیده توصیف کرد و گفت: تنشهایی که در حزب ندا بر سر صحبتهای صادق خرازی ایجاد شد مسئلهای درون حزبی است اما صحبتهای ایشان درباره «لیست اصلاحطلبانی که به خارجیها گرا میدادند» و... موجب واکنشهایی در میان گروهها و جریانهای مختلف سیاسی در سطح کشور شد و بهرهبرداریهایی هم توسط رقیب از آن صورت گرفت. به نظر میرسد حجم فشارهایی که به خرازی وارد شده بیش از سطح تحمل ایشان بوده است. خرازی نباید با بدنه خود دچار چنین تعارضهایی میشد.
وی میافزاید: حزب ندا یکی از احزابی است که نیروهای تشکیل دهنده آن اصلاحطلب هستند پذیرفته نیست این حزب روندی را در پیش بگیرد که برخلاف فعالیتها و موضعگیریهای سایر احزاب اصلاحطلب باشد.
خانجانی در پاسخ این سوال که «فشارهای وارد شده به صادق خرازی میتواند به رفتار و سخنان سنجیدهتر آقای خرازی بینجامد؟ میگوید: نیروهایی که در حزب ندا حضور دارند، به این جمعبندی رسیدهاند که اظهارات صادق خرازی میتواند این حزب را آسیبپذیر کند و برای جلوگیری از این آسیبپذیری تلاش کردهاند واکنش نشان دهند.
شاید بتوان اینگونه تلقی کرد که فشار شورای مرکزی و شورای سیاستگذاری حزب ندا سبب شد که صادق خرازی به این نتیجه برسد که برای جلوگیری از انشقاق در حزب از ریاست شورای مرکزی کنار برود.
استقبال این عضو کارگزاران - با سابقه حضور در وزارت کشور اصلاحات - از برکناری صادق خرازی در حالی است که چند ماه افراطیون رفتار مشابهی را با محمد هاشمی دبیر کمیته سیاسی کارگزاران مرتکب شدند و او مجبور به کنارهگیری از این حزب شد. محمد هاشمی معتقد است به عنوان یک مقلد امام، معتقد به خط او نمیتواند مواضع لیبرال را که در تعارض با اسلام است، تحمل کند.
همچنین پیش از این الهه راستگو عضو شورای شهر تهران به خاطر اتخاذ مواضع مستقل، از حزب اسلامی کار اخراج شده بود و از این حیث صادق خرازی پس از راستگو و محمد هاشمی، سومین قربانی میدانداری افراطیون در میان احزاب مدعی اصلاح طلبی است.
برنز: توافق هستهای بخشی از راهبرد کلی مهار ایران است
معاون سابق وزارت خارجه آمریکا میگوید توافق هستهای بخشی از راهبرد کلی مهار ایران است.
نیکلاس برنز معاون وزارت خارجه در دولت بوش (2005-2008) در دانشگاه ساوثرن مین گفت توافق هستهای بخش کوچکی از راهبرد کلی مهار ایران است و امیدوارم این توافق اجرایی شود. اوباما و جانشین او و یا حتی جانشین رئیسجمهور بعد از اوباما باید تلاش کنند قدرت ایران را در منطقه مهار کنند. ایران قدرت بزرگ شیعی در منطقه است و در حال قدرت گرفتن در منطقه است. ایران به شبه نظامیان حوثی در یمن سلاح میدهد که عامل استمرار جنگ داخلی در این کشور است. ایران عامل سرپا ماندن حکومت سوریه است. ایران به شبه نظامیان شیعه در جنوب عراق سلاح میدهد. ایران به حزبالله لبنان و حماس در غزه نیز تسلیحات میدهد.
برنز گفت این توافق، بیعیب و نقص و آرمانی نیست اما این توافق، فوایدی واقعی برای آمریکا دارد. به نظر من، تیم مذاکره کننده آمریکا به رهبری جان کری وزیر امور خارجه، عملکرد بسیارخوبی در این زمینه داشتند و امتیازهایی که در مذاکرات به دست آوردند، بیشتر از امتیازهایی بود که من فکر میکردم بتوانند به دست بیاورند.
قانون میگوید صلاحیت نامزدها باید احراز شود
طبق قانون، در موضوع صلاحیت نامزدها باید احراز صلاحیت صورت گیرد و طرح برخی مسائل عوامانه در این باره جای تأسف دارد.
دکتر عباسعلی کدخدایی حقوقدان و عضو پیشین شورای نگهبان معتقد است: با وجود توضیحات مبسوطی که بارها در زمینه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات داده شده، جای تأسف است که برخی مسئولان همچنان مسائلی عوامانه را در این خصوص مطرح میکنند. شورای نگهبان به عنوان مفسر قانون اساسی، اصل 99 را اینگونه تفسیر کرده است که نظارت جامع و موثر بر انتخابات- که نظارت استصوابی به آن اطلاق میشود- باید وجود داشته باشد، به این معنا که شورای نگهبان در همه زمینههای انتخابات میتواند تصمیمگیری کرده و تصمیم خود را به اجرا درآورد. این مطلب در قانون عادی ما هم آمده است و در ادوار مختلف مجلس تصویب شده و در قوانین انتخاباتی هم این اختیارات در نظر گرفته شده؛ یعنی آن که در مواردی به شورای نگهبان این اختیار داده شده است که نسبت به صحت یا صحت نداشتن انتخابات تصمیمگیری کرده و براساس آن، انتخابات در یک حوزه یا یک صندوق متوقف یا ابطال شود. این یعنی همان مفهوم نظارت استصوابی یا نظارت جامع و تاثیرگذار بر سرنوشت انتخابات. از یاد نباید برد که در بعد نظارتی، شورای نگهبان اختیاری انحصاری برای بررسی صلاحیتها دارد و نهادهای نظارتی مانند هیئت مرکزی نظارت یا هیئتهای استانی آنها در این رابطه ورود دارند و شورای نگهبان حق تصمیمگیری در این زمینه را دارد.
وی ضمن یادداشتی در جامجم تصریح کرد: این که گفته شده است از مراجع چهارگانه میتوان درباره نامزدها کسب اطلاع کرد، من توجه آقایان را به ماده 50 قانون انتخابات مجلس جلب میکنم در آنجا اشاره شده که از طریق تحقیقات محلی هم لازم است بررسی صلاحیت صورت گیرد. بنابراین فقط مراجع چهارگانه ملاک نبوده و در قانون مرجع دیگری به نام تحقیقات محلی هم داریم. علاوه بر این، مراجع قانونی که برای تشخیص صلاحیت نامزدها میتوانند گزارشهای خود را به شورای نگهبان ارائه کنند، از نظر حقوقی به اصطلاح طریقیت دارند نه موضوعیت. به این مفهوم که شورای نگهبان میتواند نظرات آنها را قبول کند، همانطور که میتواند نپذیرد. در همه ادوار اینگونه بوده و ما بارها دیدهایم که نظارت این مراجع تغییر کرده ولی شورای نگهبان درباره موضوعی که به علم رسیده باشد، نظرش را تغییر نمیدهد.
دکتر کدخدایی خاطرنشان کرد: در موضوع صلاحیتها هم بر مبنای قانون، باید احراز صلاحیت صورت گیرد. وقتی صحبت از احراز صلاحیت است، یعنی وقتی شورای نگهبان درباره صلاحیت یک فرد مطمئن نشده، قانونا نمیتواند اظهارنظر کند. این ربطی به اظهارات یک شخص ندارد که از نظر خودش بگوید شورای نگهبان باید این گونه عمل کند یا نکند. بحث این است که در بررسی صلاحیتها، شورای نگهبان باید به این اطمینان برسد که شرایط مندرج در ماده 28 قانون موجود است یا به اصطلاح موانع مذکور در ماده 29 مفقود است. تا این شورا به چنین جمعبندی نرسد، نمیتواند اظهارنظر کند زیرا صلاحیت احراز نشده است.
** خراسان
بر اساس تاکيدات برخي مسئولان مهم اجرايي به اعضاي کابينه، مقرر شده شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور که يکي از قديمي ترين شوراهاي موجود در دولت با قدمت بيش از 40 سال است، تحرک و فعاليت بيشتري داشته باشد و موضوعاتي چون تلاش براي کاهش قيمت تمام شده محصولات در حوزه حمل و نقل، رسيدگي به برخي شرايط غيررقابتي و انحصاري و بررسي مشکلات دست اندرکاران اين حوزه، در جلسات اين شورا مطرح و بررسي شود.
بر اساس مصوبه وزيران عضو کميسيون لوايح دولت و ابلاغ يک مسئول ارشد اجرايي، مقرر شده به استناد ماده 69 قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، 2 مصوبه هيئت وزيران سابق شامل مجوز سال 86 کابينه نهم براي واگذاري يک ملک متعلق به وزارت جهادکشاورزي و نيز مصوبه سال 91 دولت وقت مبني بر واگذاري حق بهره برداري از اراضي موسوم به ايستگاه تحقيقاتي قراخيل ابطال و به وزراي مربوطه اعلام شود.
** وطن امروز
ارزیابی مثبت لاریجانی از تغییر رویکرد انگلیسیها
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهارات وزیر خارجه انگلیس مبنی بر تغییر رویکرد کشورش در قبال ایران را مثبت ارزیابی کرد. به گزارش تسنیم، فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس در ادامه ملاقاتهای خود با مقامات عالیرتبه کشورمان بعد از ظهر دوشنبه با علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار وزیر خارجه انگلیس با تشریح اهداف سفر خود به تهران، بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران را به منزله گام جدیدی در گشوده شدن افق تازهای در روابط و همکاریهای دو کشور توصیف کرد و گفت: پس از توافق هستهای ایران و 1+5، زمینههای جدیدی برای ارتقای سطح مناسبات دو کشور در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی پدیدار شده و دولت انگلیس تمایل دارد روابط خود در زمینههای مورد علاقه طرفین را گسترش دهد. وزیر خارجه انگلیس با اذعان به وجود پیشینه ذهنی منفی بین مردم ایران در خصوص سیاستهای کشورش در گذشته نیز گفت: گذشتهها گذشته و نباید در گذشته متوقف ماند و در جهت منافع ملی باید رو به جلو حرکت کرد. در ادامه این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی توضیحات وزیر خارجه انگلیس درباره تغییر رویکرد دولت انگلیس در تلاش برای گشودن افق جدیدی در روابط خود با جمهوری اسلامی ایران را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد، رویکرد جدید بریتانیا بر پایه اقدام و منافع متقابل در جهت زدوده شدن ذهنیت منفی مردم ایران نسبت به سیاستهای گذشته این کشور تحقق یابد. وی در همین راستا گفت: رفتار دولت انگلیس در زمینه دخالتهای گاه و بیگاه در امور داخلی ایران در گذشته باید تغییر جهت پیدا کند و مردم ایران نباید احساس کنند رویکرد بریتانیا نسبت به آنها غیردوستانه و مبهم است. لاریجانی با انتقاد از برخی کشورهای غربی در اتخاذ سیاست یک بام و دو هوا در زمینه موضوعات مهم همچون مقابله با تروریسم، قاچاق مواد مخدر، حقوق بشر و اشغال خارجی نیز خاطرنشان کرد: برخورد با مقوله تروریسم نباید تاکتیکی و صوری باشد و کسانی که تروریسم تکفیری را به وجود آوردند و تسلیح و حمایت کردند باید پاسخگوی سیاستهای اشتباه خود باشند.
آقای هاموند گذشتهها نگذشته است
مشاور بینالملل رئیس مجلس شورای اسلامی به اظهارات فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس در مورد رژیم غاصب صهیونیستی و عملکرد استعمارگرایانه و مداخلهجویانه انگلستان واکنش نشان داد. به گزارش فارس، حسین شیخالاسلام دیروز در حاشیه مراسم ختم برادر قائممقام وزیر امور خارجه درباره اظهارات اخیر فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس مبنی بر اینکه موضع ایران درباره اسرائیل اندکی تغییر کرده است، اظهار داشت: مواضع ما در برابر رژیم غاصب صهیونیستی هیچ تغییری نکرده است؛ اسرائیل باید نابود شود و این شعار غایی ماست. وی درباره اظهارات فیلیپ هاموند در دیدار با علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه گذشتهها گذشته است، گفت: خیر گذشتهها نگذشته است و ایران هیچ وقت گذشته و حرکات استعمارگرانه انگلیس را فراموش نمیکند.
تبادل زندانیان ایران و آمریکا دروغ است
معاون کنسولی و مجلس وزارت امور خارجه با ابراز امیدواری نسبت به آزادی ۱۹ زندانی تحریمی در آمریکا گفت که برنامهای برای تبادل زندانیان ایرانی با آمریکایی به هیچ وجه مطرح نیست. به گزارش مشرق، حسن قشقاوی درباره تلاش وزارت امور خارجه برای آزادی زندانیان تحریمی در خارج از ایران گفت: 19 زندانی ایرانی در آمریکا در اثر تحریمهای موجود و البته به قول آمریکاییها با اتهامات سیاسی در زندانهای این کشور حضور دارند، ضمن اینکه 60 زندانی به دلیل جرائم عادی نیز در زندانهای آمریکا محبوس هستند. قشقاوی درباره شایعه تبادل جیسون رضاییان با برخی زندانیان ایرانی در آمریکا گفت: بحثی درباره تبادل زندانیان به هیچ وجه مطرح نیست، زیرا هر کدام از این موارد شرایط خاصی دارد و ما در حال پیگیری این موارد هستیم و چنین چیزی را تاکنون نشنیدهام.
** قانون
برگزاری اجلاس خبرگان در ۱۰ تا ۱۱ شهریور
فارس دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که هجدهمین اجلاس رسمی این مجلس شهریورماه برگزار میشود. در این اطلاعیه آمده است: به اطلاع نمایندگان محترم مجلس خبرگان رهبری، دوره چهارم میرساند که هجدهمین اجلاس رسمی این مجلس از تاریخ ۱۰ تا ۱۱ شهریورماه ۱۳۹۴ به مدت دو روز در تهران، ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی واقع در خیابان امام خمینی (ره) تشکیل میشود. خواهشمند است نمایندگان محترم مجلس خبرگان رهبری، رأس ساعت 8:30 صبح سه شنبه مورخ 10/6/1394 در محل اجلاس حضور داشته باشند.
نشست خبري رئيسجمهور به مناسبت هفته دولت
ايسنا نشست خبری حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور، بعدازظهر شنبه هفتم شهریور ماه برگزار میشود. پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهوری ضمن گرامیداشت یاد شهدای والامقام دولت و شهیدان رجایی و باهنر گفت: نشست خبری حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور، بعدازظهر شنبه هفتم شهریور ماه برگزار میشود.وی ادامه داد: در این نشست خبری که همزمان با هفته دولت و آغاز سومین سال فعالیت دولت تدبیر و امید برگزار میشود، خبرنگارانی از رسانههای داخلی و خارجی حضور مییابند.
بازی سعودیها به ضرر آنهاست
تابناك معاون عربی و آفریقايی وزیر امور خارجه کشورمان گفت: توافق هستهای ایران به نفع همه در منطقه است و اگر عربستان نقش سازنده ایفا کند قطعاً سود میبرد. حسین امیرعبداللهیان ادامه داد: بازی منفی سعودیها به ضرر این کشور و تهدید جدی امنیت و توسعه پایدار منطقهای است. وی با بیان اینکه ما از گفتوگو و همکاری با عربستان برای بازگشت صلح، امنیت و رفاه در منطقه استقبال میکنیم، گفت: بیتردید تداوم توسل به زور علیه یمن، به بحران این کشور پایان نخواهد داد بلکه خطر گسترش بحران و به ویژه رشد فزاینده تروریست را در پی دارد. این دیپلمات عالیرتبه کشورمان تصریح کرد: حل بحران یمن صرفاً در گرو ي راهکار سیاسی و توافق همه گروههای یمنی است.
دعوت شیخ الازهر از مکارم شیرازی
خبرگزاري حوزه در پی مکاتبه اخیر حضرت آیت ا...مکارمشیرازی با آقای دکتر احمد الطیب شیخ الازهر، ایشان با ارسال پاسخ محترمانهای به معظم له ضمن تشکر از نامه مذکور، بر اهمیت حفظ وحدت اسلامی تاکید كرد. در این نامه که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته ، آمده است: اختلافات مذهبی در این زمان در حد اختلاف فکری باقی نمانده بلکه تبدیل به جنگ و کشتار و خونریزی شده است که نه اهل تسنن از آن سود میبرند و نه شیعیان! بلکه تنها کسی که از آن بهره برداری میکند دشمنان اسلام هستند که در کمین مسلمانان نشستهاند. شیخ الازهر با اشاره به ضرورت گفتوگوی علمای مذاهب اسلامی تصریح میکند: من بارها بر ضرورت برگزاری همایشی با حضور برجستهترین علمای شیعه و سنی تاکید کردهام تا به واسطه آن بتوانیم از خطراتی که متوجه همه ماست فاصله گرفته و با پیروزی خارج شویم. در این همایش باید فتوای صریحی مبنی بر حرمت قتل شیعه توسط اهل سنت و همچنین قتل اهل تسنن توسط شیعیان صادر شود. وی در پایان اظهار امیدواری کرده است که معظم له در این همایش شرکت نمایند.
تعیین رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر
ايسنا رئیس کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت که آیت ا... جنتی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شد. به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلمین مرتضی آقاتهرانی در نشست خبری در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به روند بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که از سال ۸۲ در آمدوشد میان دولت و مجلس بوده است، اظهار کرد: پس از ابلاغ آقای لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، اکنون مقدمات اجرایی شدن آن فراهم است البته وزیر کشور نیز اعلام کرده که این مسئله ابلاغ شده است. نماینده مردم تهران درمجلس همچنین افزود: مقرر بود رئیس ستاد یکی از امام جمعههای موقت تهران باشد که از سوی شورای نماز جمعه آیت ا... جنتی برای عهدهداری این مسئولیت معرفی شدهاند. وی تصریح کرد: همچنین مجلس شورای اسلامی دو نفر از نمایندگان را به عنوان ناظر در این ستاد انتخاب و معرفی خواهد کرد که کمیسیون 6 نفر را پیشنهاد داده است تا از این تعداد دو نفر انتخاب شوند.
بازگشت جت رنجر به ناوگان هوانیروز کشور
دفاع پرس یک فروند بالگرد ۲۰۶ (جت رنجر) با گذراندن مراحل تعمیراتی، توسط پرسنل فنی پایگاه هوانیروز کرمانشاه آماده پرواز شد. مهندسین فنی پایگاه هوانیروز کرمانشاه یک فروند بالگرد ۲۰۶ (جت رنجر) را پس از ساعتها تلاش بیوقفه اورهال و به ناوگان هوانیروز کشور ملحق نمودند. براساس این گزارش این بالگرد که از دوران دفاع مقدس و پس از آن عملیاتی بوده است، بعد از سه سال مراحل تعمیراتی را گذرانده و وارد ناوگان هوانیروز شده است.
خانواده شهید خلیلی از قصاص قاتل گذشتند
تسنيم خانواده شهید علی خلیلی، طلبه ناهی منکر از قصاص قاتل فرزندشان گذشتند. پدر و مادر شهید علی خلیلی بهعنوان اولیای دم فرزندشان از اجرای حکم قاتل شهید خلیلی که با حکم شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری استان و تأیید دیوانعالی کشور به قصاص محکوم شده است، گذشت کردند.
** آرمان
** ایران
انتقاد تند «اوباما» از مخالفان «برجام»
رئیس جمهوری امریکا مخالفان توافق هستهای ایران و 1+5 را «دیوانه» خواند. به گزارش ایسنا به نوشته نشریه «پلیتیکو»، «باراک اوباما» روز دوشنبه پس از بازگشت از تعطیلات دو هفتهای خود با اشاره به حمایت «هری رید» رهبر اقلیت دموکرات مجلس سنا، گفت: «من از وی به دلیل بیانیه اخیرش در حمایت از توافق هستهای تشکر میکنم. این توافق یک دستاورد دیپلماتیک تاریخی و بهترین دستاورد در عرصه سیاست خارجی امریکا است». اوباما ادامه داد: «افرادی هستند که در خصوص توافق هستهای در کنار وی قرار دارند اما افراد دیوانهای هم وجود دارند.»
بازهم «تیتر یک » تحریفی
« آمریکن اینتر پرایز فاش کرد: برنامه پساتوافق اوباما براندازی است». این «تیتر یک » دیروز روزنامه «کیهان» بود که مستند آن گزارشی به قلم «متیو مککینس» است ، اما مراجعه به متن اصلی و حتی منتشر شده در این روزنامه نشان می دهد که در هیچ جای متن استنادی «کیهان» ، واژه «براندازی » به کار نرفته است ، بلکه نویسنده گزارش معتقد است :« رئیسجمهور اوباما امیدوار است که وارد کردن ایران به جامعه جهانی، دولت ایران را به تعدیل رفتار و تبدیل شدن به «قدرتی مسئول» در منطقه وادار کرده و نهایتا ماهیت خود رژیم را هم دستخوش تغییر کند». به گزارش «ایران »، تیتریک یکشنبه گذشته « کیهان» نیز گزارشی بود با عنوان « مخالفت نتانیاهو با توافق وین برای تشویق ایران به پذیرش آن است» که مستند آن مقاله «آرون دیوید میلر» در نشریه «الگماینه» بود که نبود چنین جمله ای در متن ؛ انتقادهایی را برانگیخت. نکته مهمتر این است که، «امریکن اینترپرایز» تحت ریاست «مایکل لدین» از شرکای دولت بوش است که بعد از انتخاب اوباما و به دلیل مشی جنگ طلبانه آن به یک مجموعه ورشکسته سیاسی تبدیل شد. این مؤسسه و رئیس آن باوجود پیشینه طولانی در دروغپردازی و حتی افتراگویی علیه مراجع ارشد نظام، اما باز از سوی تندروهای داخل ایران به عنوان یک «منبع خبری» استفاده می شود.
هاموند: دو روز سازنده را در تهران داشتم
فیلیپ هاموند، در پایان سفرش به تهران در پیامی در صفحه «توئیتر» خود نوشت: «دو روز سازنده را در تهران داشتیم که نخستین گام در مسیر پیشرفت روابط میان ایران و انگلیس است.»
تحویل گزارش مجلس از «کهریزک» به قوه قضائیه
سخنگوی کمیته ویژه حوادث کهریزک در مجلس گفت: «برای پرونده مرتضوی، مجلس گزارش منصفانهای را به قوهقضائیه ارائه کرده و بیش از این از مجلس کاری بر نمیآمد.» کاظم جلالی در گفتوگو با ایلنا، در مورد حکم محکومیت مرتضوی، تصریح کرد: «من از محتوای حکم و روند قضایی پرونده اطلاع ندارم، اما پیش از این مجلس گزارش منصفانهای از اتفاقات کهریزک تهیه و به قوه قضائیه ارائه کرده است.»
عضو کمیته ویژه مجلس برای بررسی پرونده کهریزک با تأکید بر اینکه گزارش مجلس در مورد پرونده کهریزک موجود است و میتواند به عنوان مرجع مورد استفاده قرار گیرد، افزود: «خبری از اینکه آیا گزارش مجلس در مورد حوادث بعد از کهریزک مورد رسیدگی قرار گرفته یا نگرفته ندارم.» نماینده شاهرود ادامه داد: «وظیفه ما به عنوان نمایندگان مجلس این بود که موضوع را بررسی کنیم و گزارش آن را ارائه دهیم، ما که دستگاه قضا نیستیم، لذا بیش از این کاری از ما به عنوان مجلس برنمیآمد.»
قربان بهزادیاننژاد آزاد شد
رئیس ستاد انتخابات میرحسین موسوی یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دهم آزاد شد. به گزارش ایسنا، قربان بهزادیاننژاد که پس از حوادث انتخابات ریاست جمهوری دهم بر اساس حکم دادگاه به تحمل 5 سال حبس محکوم و 7 دی ماه 88 به زندان منتقل شده بود، دیروز آزاد شد.
** شرق
سیدحسن خمینی: زکات مقام دستگیری و کمک به مردم است
جماران: یادگار گرامی امام با بیان اینکه اگر کسی زکات مسئولیت خود را ندهد، گویی این پست و مقام برای او حلال نشده است، تأکید کرد: زکات مقام، دستگیری و کمک به مردم است. حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در دیدار با فرماندار، مسئولان و جمعی از اقشار مختلف مردم شهریار با اشاره به اینکه به تعبیر معصومین (ع) زکات مقام و منصب شفاعت و مشکلگشایی برای مردم است، افزود: «اگر کسی زکات مسئولیت خود را ندهد، گویی این پست و مقام برای او حلال نشده است». یادگار امام با اشاره به هفته دولت افزود: «باید شکرگزار کار دولت در بخشهایی بود که امور بهخوبی پیش رفته است و روزهای بهتر را از خدا خواست و در بخشهایی نیز که مانند حوزههای دیگر عمل نکردهاند، ضمن بیان مشکلات، دعا کرد که کارها به خوبی تداوم یابد».
انتخاب اعضای هیأترئیسه خانه احزاب
ایسنا: در جلسه عصر دیروز خانه احزاب، حسین کمالی از فراکسیون اصلاحطلبان بهعنوان نایبرئیس اول، قدرتعلی حشمتیان از فراکسیون مستقلین بهعنوان نایبرئیس دوم و یدالله طاهرنژاد از فراکسیون اصلاحطلبان بهعنوان منشی و نیز مرتضویکیاسری از فراکسیون مستقلین بهعنوان خزانهدار انتخاب شدند. در جلسه بعدی شورای مرکزی خانه احزاب تکلیف کمیتههای این تشکل مدنی نیز روشن خواهد شد.
کشف مستندات جدید در تفحص از بنیاد شهید
خانه ملت: امیر خجسته، رئیس کمیته تحقیقوتفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر وجود مستندات بسیار در این تحقیقوتفحص، گفت: پیشبینی میشد که این گزارش در تیرماه قرائت شود، اما با وجود بحثهای بسیار و اطلاعات جدید دراینباره زمان بررسی طولانی شده، البته هدف در تحقیقوتفحصها اصلاح است و باید مراحل به طور کامل اجرا شود.
قربان بهزادیاننژاد آزاد شد
ایسنا: قربان بهزادیاننژاد، که پس از حوادث انتخابات ریاست جمهوری دهم بر اساس حکم دادگاه به تحمل پنج سال حبس محکوم و هفتم دیماه ٨٨ به زندان منتقل شده بود، آزاد شد.
وزیر دفاع: افزایش توان عملیاتی و تاکتیکی نیروهای مسلح با موشك نصر
سپاهنیوز: همزمان با ایام روز صنعت دفاعی، خط تولید موشک کروز نصر هواپایه با حضور سردارحسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در سازمان هوافضای وزارت دفاع افتتاح و به بهرهبرداری رسید. وزیر دفاع در مراسم افتتاح خط تولید موشک کروز نصر گفت: توان عملیاتی و قدرت تاکتیکی ارتش و سپاه با بهرهبرداری از موشک نصر به طور چشمگیری افزایش مییابد. او افزود: موشک کروز نصر هواپایه در همین ارتباط طراحی و در خط تولید قرار گرفته است.