در این گزارش به متخصصان و کارشناسانی پرداخته‌ایم که در بحث‌های مربوط به انرژی هسته‌ای دارای نظرات متقن و منطقی هستند و از مجلس انتظار می‌رود که از این افراد به‌خوبی استفاده کند و گزارشی جامع نسبت به برجام تهیه کند.

گروه سیاسی مشرق - تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام یکی از اقدامات مهم مجلس در راستای نقش‌آفرینی در پرونده هسته‌ای بود. این کمیسیون که مرکب از 15 نماینده به انتخاب کل نمایندگان مجلس بود، وظیفه بررسی محتوای برجام و گزارش آن به صحن علنی مجلس را بر عهده دارد.

علیرضا زاکانی، رییس کمیسیون ویژه، با بیان اینکه ما در حال حاضر بر روی برجام کار کارشناسی انجام می‌دهیم تصریح کرد: با توجه به این موضوع بیش از آنکه می‌گوییم نیاز به شنیدن و دقت داریم، چرا که رسالت بزرگی برعهده مجلس شورای اسلامی است و بنا داریم یک دقت نظر اساسی در برجام و قطع‌نامه داشته باشیم و نهایتاً کمیسیون ویژه برجام در پایان گزارشی را به صحن علنی مجلس ارائه خواهد کرد.

وی با تأکید مجدد بر این موضوع که بیش از هر چیز نیاز به شنیدن و ورود تخصصی داریم گفت: بنای جدی داریم که از متخصصین کشور استفاده کنیم و نظر موافقان و مخالفان تخصصی را از عناصر دانشگاهی و صاحب‌نظران کشور دریافت کنیم و پس از شنیدن نظرات آن‌ها نظرات را جمع‌آوری کنیم و نتیجه ما را به یک سلسله سؤالات و مقدماتی برساند که آن مقدمات را رسماً از دولت پاسخگو باشیم.[1]

در ادامه این مطلب به معرفی متخصصین و کارشناسانی خواهیم پرداخت که در بحث‌های مربوط به انرژی هسته‌ای دارای نظرات متقن و منطقی هستند و از مجلس انتظار می‌رود که از این افراد به‌خوبی استفاده کند و گزارشی جامع نسبت به برجام تهیه کند. قبل از ارائه لیستی از کارشناسان در زمینه هسته‌ای چند نکته را خدمتتان ارائه خواهیم کرد:

اول: لازم نیست و شاید زمان نیز اجازه ندهد که همه متخصصین و کارشناسان در کمیسیون ویژه حضور یابند و نظرات خود را اعلام کنند و می‌توان از طریق کمیته‌های تخصصی که ذیل کمیسیون ویژه تشکیل‌شده است از این افراد دعوت شود و نظرات آن‌ها استماع شود. کمیته‌های که زاکانی درباره آن‌ها گفته است: پنج کمیته تخصصی در کمیسیون ویژه برجام شکل‌گرفته که هفته‌ای سه روز و هر روز پنج ساعت جلسه کمیسیون داریم. ضمن اینکه کمیته‌ها نیز بعدازظهر تشکیل جلسه می‌دهند.

دوم: اغلب نزدیک به همه افرادی که در جدول زیر نامشان ذکرشده است، طی 12 سال اخیر با مسئله هسته‌ای کشور درگیر بوده و از نزدیک با این مسئله برخورد داشته‌اند و در حیطه تخصصی خود یا کارهای پژوهشی و تحقیقاتی کرده و یا مسئولیت اجرایی بر عهده داشته‌اند، بنابراین، به نظر می‌رسد بهترین افرادی باشند که می‌توانند درباره مسئله هسته‌ای به مجلس مشاوره دهند.

سوم: همان‌گونه که ملاحظه می‌شود هیچ‌گونه وابستگی جناحی در ارائه اسامی افراد متخصص لحاظ نشده است و مجلس نیز طی دو هفته اخیر نشان داده است که هیچ‌گونه وابستگی جناحی در بررسی برجام نداشته و سعی می‌کند که از تمامی افراد صاحب‌نظر در این حوزه استفاده کند.

چهارم: متخصصان و کارشناسان در جدول زیر در پنج دسته تقسیم‌بندی شده‌اند: حوزه‌های فنی انرژی اتمی، حوزه‌های حقوقی، حوزه‌های اقتصادی، حوزه‌های سیاسی- دیپلماتیک و حوزه‌های نظامی- امنیتی و سعی شده تمامی افراد متخصص مرتبط با این حوزه‌ها معرفی شوند. نکته آخر اینکه در جدول القاب و عناوین افراد ذکر نشده است و این اقدام به خاطر ایجاز در کلام انجام‌شده است.

برای وضوح بهتر روی جدول کلیک کنید

[1]- http://jahannews.com/vdcefw8epjh8eei.b9bj.html