آقای وزیر لطفاً هر از گاهی در لباس مبدل به بیمارستان‌های دولتی به ویژه شب‌های تعطیل سری بزنید. ببینید آنجا چه اتفاق هایی می‌افتد.

گروه سیاسی مشرق - رسانه‌های مکتوب همواره نقش عمده‌ای در هدایت افکار عمومی و جریان‌سازی رسانه‌ای به عهده دارند که در این بین جایگاه روزنامه‌ها، جایگاه ویژه‌ای است. به همین منظور گروه سیاسی مشرق به تحلیل و بررسی محتوای روزنامه‌های متعلق به جریان اصلاح‌طلب می‌پردازد.

*****

روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات امروز را با تمرکز بر سخنان حجت‌الاسلام روحانی خطاب به افرادی که آنان را «افراطی» نامیدند؛ آغاز کردند.

به نظر می‌رسد روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات با حضور مجدد سعید جلیلی در کمیسیون ویژه برجام، خود را برای ایجاد فضای تقابل میان تیم های سابق و فعلی مهیا می‌کنند تا از این طریق بررسی‌های همه‌جانبه کمیسیون ویژه برجام بهارستان را به حاشیه ببرند.

روزنامه مردم‌سالاری

ارگان رسمی حزب مردم‌سالاری یک‌شنبه را با تیترهای«جبهه مشترک ضد تروریسم در منطقه» و «سقوط پروژه عربستان در مکه» روانه پیشخوان مطبوعات کشور شده است.

· اصولگرایان محوریت آیت‌الله مصباح را نمی‌پذیرند

حمله به سامانه وحدت اصولگرایان آغاز شده است؛ بعد از هجمه تمام عیار به حزب موتلفه اسلامی نوبت به آیت‌الله مصباح‌یزدی رسیده است. غرویان محبوب روزنامه‌های زنجیره‌ای برای سخنان علیه آیت‌الله مصباح است.

گروه سیاسی روزنامه مردم‌سالاری در همین راستا نوشت: « در جريان اصولگرا چنين مبنايي وجود ندارد. براي برخي اصولگرايان ملاکي به نام نظرخواهي و مشورت پذيرفته شده نيست. حجت‌الاسلام غرويان با تاکيد بر اينکه برخي از گروه‌هاي اصولگرا اصلا اعتقادي به راي مردم ندارند، عنوان کرد: وقتي راي مردم براي اين عده بي‌ارزش است، بنابراين طبيعي است که مراجعه به راي اکثريت و مشورت نيز براي آنها معنايي نخواهد داشت. مدرس حوزه علميه قم تصريح کرد: رهبري فرمودند که راي مردم حق‌الناس است در حاليکه برخي از تندروهاي اصولگرا اصلا از ته دل اين مسئله را قبول ندارند و مشروعيتي براي راي مردم قائل نيستند. براي همين وقتي بدانيم مبناي فکري برخي از آنها چنين چيزهايي است، به خوبي درک مي‌کنيم برگزاري نشست‌هاي متعدد براي وحدت و اجماع از سوي آنها صرفا تشريفاتي خواهد بود. وي افزود: اگر اصولگرايان به مردم‌سالاري ديني اعتقاد داشته باشند و بپذيرند که مردم و راي آنها به مجلس شوراي اسلامي و خبرگان مشروعيت مي‌دهد، آن زمان مي‌توانند به وحدت برسند اما اطلاع دارم که برخي اصولگرايان، براي راي مردم چه در مجلس خبرگان و چه در مجلس شوراي اسلامي ارزش و نقشي قائل نيستند، براي همين هم فکر مي‌کنم با چنين اعتقادي نمي‌توانند به وحدت برسند. اين مدرس حوزه علميه قم خاطرنشان کرد: پيشنهاد من به اين دسته از اصولگرايان اين است که تا زمان انتخابات به چند سوال پاسخ دهند؛ اول اينکه آيا راي مردم را حق‌الناس مي‌دانند يا خير، دوم اينکه آيا مردم‌سالاري ديني به معناي مشروعيت راي مردم است يا خير و اينکه راي مردم در مجلس خبرگان و تعيين و نظارت بر رهبري چه جايگاهي دارد. آيت‌الله غرويان تاکيد کرد: فکر مي‌کنم در نهايت اصولگرايان محوريت پايداري‌ها و آيت‌الله مصباح را براي انتخابات مجلس آينده نمي‌پذيرند. البته در جامعتين هم دو طيف وجود دارد که ممکن است با يکديگر در برخي مباني فکري اختلاف‌نظرهايي داشته باشند.»

روزنامه ابتکار

روزنامه ابتکار ‌‌یک‌شنبه را به تیترهای «کدام منشور؛ وفاق یا اخلاق» و «این خانه سیاه است» اختصاص داد.

· لطفا از خیر طرح سلامت بگذرید

سرمقاله نویس روزنامه ابتکار شاهد عینی حضور وزیر بهداشت در بیمارستانی پایتخت است؛ او از وضعیت حاکم در نظام سلامت کشور گلایه دارد و خواهان آن است که هاشمی از خیر طرح سلامت بگذرد.

غلامرضا کمالی‌پناه در سرمقاله روزنامه ابتکار نوشت: «از قضا خبرنگار مجروحی در آن بیمارستان بود که پزشک مخصوص او خود وزیر محترم بود...داستان از این قرار است که وقتی وزیر محترم بهداشت در همان شب از راهروی بیمارستان داشت عبور می‌کرد دید که چند نفر از همراهان بیماران روی نیمکت و صندلی دراز کشیده‌اند. از این صحنه ناراحت شد و دستور داد که همراهان بیماران را در جای مناسبی اسکان دهند. نگهبان گفت جایی برای آنان در نظر گرفته نشده است. وزیر گفت خیلی خوب آنان را در نماز خانه جای دهید. نگهبان چشمی گفت و در نمازخانه را باز کرد و آنان را جای داد. اما چشمتان روز بد نبیند. همین که وزیر رفت و نگهبان هم مطمئن شد. فورا آنان را از نماز خانه بیرون انداخت و گفت بروید بیرون که این مکان مقدس را ممکن است آلوده کنید.

آن بیچاره‌ها دیگر دست شان به وزیر نمی‌رسید و دیگر هم فایده‌ای ندارد. این جا هم دلم سوخت هم برای وزیر که در عدم حضورش حرفش خریداری ندارد و هم برای همراهان بیمار که مظلومانه در همه بیمارستان به عنوان یک شخص مزاحم با آنان برخورد میشود و اصلا فایلی در ذهن مسئولان وزارت بهداشت برای آنان باز نشده است و هم برای آن نگهبانی که مجبور است فرمان وزیرش را پس از چند لحظه نادیده نگه دارد تا کار و بار اضافه بر دوشش نیفتد. زیرا چنین وظیفه‌ای برای او تعریف نشده است.

آقای وزیر لطفاً ناشناس و درلباس و ظاهر مبدل به بیمارستان‌های دولتی هر از گاهی به ویژه شب‌های تعطیل سری بزنید. ببینید آنجا چه اتفاق هایی می‌افتد. دایماً میان انبوه بیماران و پرستاران و دانشجویان پزشکی کشمکش است. مردم عصبی هستند و بیماران دارند درد می‌کشند و خنده‌ها و بی‌تفاوتی‌های برخی پرستاران و دانشجویان پزشکی درد و عذابشان را تشدید می‌کند. شلوغی و صف طویل برای درمان کم هزینه یا رایگان صحنه‌های دلخراشی را رقم زده است.آقای دکتر لطفا از خیر طرح سلامت بگذرید.»

روزنامه اعتماد

روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد نیم‌تای بالای صفحه اول خود را به تیترهای «نمی‌گذارم به امید ملت ضربه بزنید» و «منتقدان روحانی خردمندانه برخورد نمی‌کنند» اختصاص داده است.

· دولت ابزاری برای برخورد با منتقدان ندارد

کارگزارانی‌ها به دنبال «ابزاری» برای مقابله با منقدان هستند که آنان را با الفاظی مانند «افراطی» بکوبند. حسین مرعشی عضو برجسته حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سوال که برخورد دولت با منتقدان و اينكه چه حدي را مي‌توان براي اين برخوردها قايل بود از موارد ديگري است كه مي‌توان مورد پرسش قرار داد؛ اظهار داشت: «دولت ابزاري براي برخورد ندارد. اما به نظر من ضرورتي هم براي برخورد وجود ندارد. چون منتقدان خيلي افراطي هستند و عموما خردمندانه با وقايع روز كشور برخورد نمي‌كنند. اتفاقا مي‌توان گفت كه مخالفان دولت خيلي هم براي دولت كمك محسوب مي‌شوند. هرچه اينها آزادتر باشند و منويات و نظريات خود را بيان كنند مردم تفاوت بين آنها با دولت را بهتر مي‌فهمند.»

حسین مرعشی با تایید مواضع اخیر حجت‌الاسلام روحانی در سیاست داخلی گفت: «مواضع اخير حسن روحاني مواضع راهگشا و صحيحي بود. اگر ايشان روي اين مواضع بايستد كه حتما هم مي‌ايستد شاهد انتخابات رقابتي خوبي خواهيم بود.»

روزنامه شرق

روزنامه اصلاح‌طلب شرق صفحه اول خود را به تیترهای«روایت موسوی تبریزی از اسدالله لاجوردی» و«نمی‌گذارم افراطی‌ها امید ملت را ناامید کنند» اختصاص داد.

· روحانی، هاشمی ثانی است

احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق، مدعی است که فضای تحلیلی در سیاست داخلی نامتوازن است و تصویرسازی‌های مختلفی از دولت فعلی برای استمرار در پاستور میان فعالان سیاسی وجود دارد. احمد غلامی در سرمقاله این روزنامه تصویرسازی مردم از دولت روحانی را همانند دولت هاشمی می‌داند و در همین راستا نوشت: «از سوی دیگر اخلاق فایده‌گرایانه به اضلاع سه‌گانه جامعه، فرهنگ و اقتصاد باعث شده تا معمولا از رؤسای دولت ایران تصویر روشنی در ذهن مردم ساخته نشود. در این مورد رئیس دولت اصلاحات مستثنی است. همگان بی‌تردید تصویر روشنی از او در ذهن دارند و می‌دانند علایق و نقاط قوت و ضعف او چیست. اما در تعریف دیگر روسای دولت، مردم گاه راه افراط را پیموده‌اند. مثلا تصویر هاشمی‌رفسنجانی آن‌قدر ناروشن است که گاه در مورد اقتدار او اغراق می‌کنند و گاه با شایعه‌سازی‌های نادرست و عجیب‌وغریب در حقش جفا می‌کنند. احمدی‌نژاد نیز از این قاعده مستثنی است. او هم تصویر روشنی از خود در ذهن مردم به‌جا گذاشت، تصویر مردی با لباس ساده که سودای ثروت و قدرت داشت و گمان می‌کرد که با فریب و تخطئه، برای همیشه ماندگار است. راهی که حسن روحانی می‌رود، نزدیک به تصویر هاشمی‌رفسنجانی در اذهان است. اما پیش‌بینی اینکه از روحانی چه تصویری در ذهن مردم باقی خواهد ماند، هنوز به‌روشنی ممکن نیست. اگرچه شواهد و قرائن سایه کمرنگی از فرجام کار را بر دیوار سیاست نقش زده است.»

روزنامه آرمان‌امروز

روزنامه آرمان‌امروز صفحه اول خود را به تیترهای «تبلور همدلی در مسجد نور» و «نامه‌های محرمانه از قم به روحانی» اختصاص داد.

· نامه محرمانه از قم به پاستور

هشدارهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم «جدی» شده است؛ از انتقادهای کلامی تا نامه‌های انتقادی. آنان رفتارهای علی جنتی در حوزه وزارت ارشاد را مطابق با موازین اسلامی نمی‌دادند و به صراحت به روحانی تذکر می‌دهند.

گروه سیاسی روزنامه آرمان‌امروز در همین راستا نوشت: «مقتدایی که از اساتید وزیر ارشاد هم بوده نسبت به عملکرد وی می‌گوید: «در برخي موارد، ايرادهايي به کارشان وارد است که تذکر هم به او داده شده است. زماني که آقاي مسجد جامعي وزير ارشاد بود، او را از سوي هيات رئيسه جامعه مدرسين حوزه علميه قم به همين اتاق دعوت کرديم. تذکراتي به او داديم ولي نهايتا اينگونه برداشت کرديم که پيکره و بدنه وزارت ارشاد اصلاحات مدنظر ما را به‌رغم دستور وزير نمي‌پذيرد. يعني وزير دستور اجرا مي‌دهد اما اجرايي نمي‌شود. گاهي وزير معتقد به راهي نيست اما در وزارت ارشاد کساني نظرات خاص خودشان را پياده مي‌کنند. فکر مي‌کنم اين آقاي وزير (علي جنتي) هم زورش نرسيده است.»

روزنامه ایران

روزنامه دولتی ایران، صفحه اول خود را به تیترهای «نمی‌گذارم افراطی‌ها امید ملت را ناامید کنند» و «ضیافت 115 سالگی پرده نقره‌ای» اختصاص داد.

· نیازی به ادامه حضور جلیلی در کمیسیون نیست

تمام تلاش‌ها برای به حاشیه‌بردن کمیسیون ویژه برجام آغاز شده است؛ پس از خدشه به جایگاه حقوقی نوبت به برچست سیاسی‌کاری به این کمیسیون با حضور سعید جلیلی در روند بررسی برجام است.

گروه سیاسی روزنامه ایران در همین راستا نوشت: «نمایندگان مجلس در حالی بررسی برجام را در دستور کار خود قرار دادند که شورای عالی امنیت ملی هم سرگرم بررسی توافق هسته‌ای است، اگر چه برخی نمایندگان و از جمله مخالفان دولت و توافق هسته‌ای تأکید دارند مجلس باید برجام را تصویب کند، اما تعداد بیشتری از آنها نقش شورای عالی امنیت ملی را برجسته‌تر می‌دانند و البته اظهار امیدواری کرده‌اند نتیجه بررسی‌های مجلس و شورای عالی امنیت ملی یکی باشد. منصوری در همین باره گفت: «تصور می کنم در صورتی که کمیسیون ویژه برجام به دور از دیدگاه سیاسی گزارش جامعی از برجام که در برگیرنده منافع ملی باشد به صحن مجلس ارائه دهد، بعید است نظر کمیسیون با نظر شورای عالی امنیت ملی درباره برجام در تضاد باشد.» نوذر شفیعی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم درباره همسو بودن یا نبودن نظر کمیسیون و شورای عالی امنیت ملی درباره برجام گفت: «در مجلس پیش‌بینی نشده است که به برجام رأی منفی داده شود و قرار است برجام را بررسی کنیم و به اعتقاد بنده، تصمیم نهایی برعهده شورای عالی امنیت ملی است.» وی ادامه داد: «تصور می‌کنم دیدگاه کلی مجلس نسبت به برجام مثبت باشد و حتی در صورتی که کمیسیون ویژه به برجام رأی منفی دهد، در رأی‌گیری احتمالی در صحن مجلس به برجام رأی مثبت داده می‌شود.»