کد خبر 468311
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶

مسئول خرید آثار هنری موزه بانک پاسارگاد با ذکر این جمله که من آثار دزدیده شده از موزه هنرهای معاصر را از گالری آریا خریدم گفت که یادم رفته بود که این آثار را خود من از موزه به جای دیگر منتقل کردم.

گروه فرهنگی مشرق – هر روز ابعاد تازه‌تری از جریان دزدی از موزه هنرهای معاصر تهران به گوش می‌رسد که در تازه‌ترین مورد خرید آنها توسط بانک پاسارگاد و کارشناس آنها یعنی غلامرضا نامی تعجب خیلی‌ها را برانگیخته است.

غلامرضا نامی که یکی از مسئولان موزه در زمان سمیع‌آذر بوده، اکنون مسئول خرید و کارشناس هنری مجموعه بانک پاسارگاد است. وی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی مشرق درباره این جریان گفت: گنجینه موزه هنرهای معاصر شلوغ بود و به دستور آقای سمیع آذر لازم دانستیم که آرشیو دومی نیز ایجاد کنیم.




وی افزود: ایجاد این آرشیو دوم در موزه هنرهای معاصر میسر نبود پس مکانی در معاونت هنری را برای این مهم در نظر گرفتیم و یک هیات کارشناسی درست کردیم تا این آثار را از گنجینه موزه انتخاب کنیم و به این مکان جدید ارسال کنیم. برخی این آثار، آثاری بودند که به موزه هدیه داده شده بود و برخی دیگر آثاری بود که ارزش گنجینه‌ای نداشت ولی نمی‌توان گفت که این آثار از درجه اعتبار و اهیمت ساقط بودند.

نامی یکی از دلایلی که آثار گرانبهایی از موزه خارج شده را انتقال آنها به موزه‌های شهرستان‌ها بیان کرد و گفت: قرار شد که تعدادی از اثار مهم را نیز خارج کنیم که آنها نیز به آرشیو دوم بروند و از آنجا این آثار به موزه‌‌های دیگر شهرها بروند تا این موزه‌ها نیز تقویت شوند. موزه‌های شهرهایی چون آبادان، اهواز و کرمان در این جریان مورد نظر ما بود که به خاطر تغییر دولت این امر میسر نشد و کارها در تمام دوران گذشته  در آرشیو دوم ماند.

این کارشناس هنری ادامه داد: در زمان سمیع آذر این کارها از این جیب به آن جیب شد یعنی با دستور مدیر وقت از گنجینه موزه به گنجینه دوم موزه رفت ولی قرار نبود که آثار خراب شوند و یا دزدیده شوند. آرشیو دوم هم جای بدی نبود.

وی از زنده‌یاد عبدالمجید حسینی‌راد، حبیب‌الله صادقی، غلامحسین نامی، آیدین آغداشلو و خودش به عنوان افرادی نام برد که تیم کارشناسی را شامل می‌شدند و امضای انها زیر برگه خروج موجود است.




نامی در پاسخ به این سوال که چرا شما تعدادی از آثار که خودخروجشان را از موزه دیده بودید(بعد از یک وقفه حدود 8 تا 10ساله) از یک گالری خصوصی برای بانک پاسارگاد خریدید؟ گفت: این جریان مال 10 سال قبل بوده و من اصلا خاطرم نبود. من فرزند خودم را هم 10 سال نبینم از خاطرم می‌رود. البته همان موقع به شباهت‌هایی ظن داشتم ولی به ذهنم هم خطور نمی‌کرد که اینها همان آثار هستند.

البته یکی از مواردی که پیش از این هم گفته شد این است که آیا خریدارها برای خرید آثار هیچ سند و مدرکی طلب نکرده‌اند و حتی به این‌ شک نکرده‌اند که چطور به گفته مدیرکل تجسمی ارشاد، یکی حاضر شده است کارهایی اینچنین نفیس را به یک‌دهم یا یک‌پنجم قیمت بفروشد؟ در ماجرای رفت و برگشت آثار هنوز مجهولات زیادی وجود دارد.

مجید احمدی