کد خبر 469807
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶

نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در حالی برگزار شد که شاهد طنین مرگ بر اسرائیل ۱۹۶ نفره تا اعتراض ۳۰۰ نفره کارگران خودروسازی بود.

به گزارش مشرق،‌ مجلس شورای اسلامی پس از سه هفته تعطیلات تابستانه صحن علنی خود امروز(28 شهریور 94) ساعت 8 و 15 دقیقه و به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.

جلسه علنی امروز در حالی آغاز شد که 91 صندلی خالی در صحن مجلس به چشم می‌خورد و با حضور 196 نفر از نمایندگان به‌صورت رسمی آغاز شد. در این میان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران میهمان این جمع شد.

*سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از خواب‌آلودگی عمدی ما

پس از آن علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود هانت رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی را محکوم کرد و گفت: متاسفانه در دنیای اسلام شاهد یک خواب‌آلودگی یا به خواب‌رفتگی عمدی هستیم که به موضوع مهمی همچون مسجدالاقصی توجه نشود و رژیم صهیونیستی از این فرصت نهایت سوءاستفاده را کرده است. باید بدانیم این یک مسئولیت مهم برای همه مسلمان‌ها است. خوشبختانه ملت ایران با هوشیاری نسبت به این رفتار دهشتناک موضع‌گیری کرد و به تظاهرات پرداخت.

وی در ادامه حادثه تاسف‌بار صورت گرفته در مکه مکرمه برای حجاج بیت‌الله‌الحرام به دنبال سقوط یک بالابر را نیز مورد اشاره قرار داد و ضمن تسلیت شهادت حجاج،‌ اضافه کرد: این اقدام به دنبال کم‌توجهی و قصوری که دولت سعودی داشت رخ داد و باعث شد تا در آن شرایط پرتردد در مکه مکرمه این حادثه بسیار اسف‌انگیز رخ دهد و منجر به فوت و زخمی شدن تعداد زیادی از رستگاران شود.

نوای «مرگ بر اسرائیل» 196 نماینده بر آسمان خانه ملت طنین‌انداز شد

به دنبال این سخنان، نمایندگان حاضر ندای مرگ بر اسرائیل را در خانه ملت و صحن علنی سر دادند.

آنها با سر دادن این شعار اقدام اهانت‌آمیز صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی را محکوم و اعتراض و انزجار خود را نسبت به این اقدام اعلام کردند.

 

*اعتراض جمعی از کارگران خودروسازی مقابل مجلس

در این بین جمعی از کارگران کارخانه‌های خودروسازی استان تهران با تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی خواستار حمایت از اشتغال در صنعت خودروی کشور شدند.

در این تجمع 300 نفره کارگران کارخانه‌های خودروسازی و قطعه‌سازی استان تهران خواستار تضمین امنیت شغلی خود شده و نسبت به اخراج کارگران این صنعت در نتیجه تداوم تحریم خرید خودروهای صفر داخلی ابراز نگرانی کردند.

 

*بیانیه نمایندگان در تقدیر از گازرسانی دولت به روستاها

محمد رجایی باغ‌سیایی نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان در مجلس در حال امضای بیانیه‌ای هستند که در آن از دولت به خاطر گازرسانی به روستاهای سراسر کشور تقدیر شده است.

وی افزود: نمایندگان در این بیانیه از تلاش‌های دولت در گازرسانی به روستاهای سراسر کشور تقدیر و تشکر به عمل آورده‌اند.

 

*تصویب 2فوریت طرح اعطای تابعیت به فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی

دو فوریت طرح اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی و فرزندان شهدای غیرایرانی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز نیز به تصویب رسید.

نمایندگان با 140 رای موافق، 36 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 202 رای به دو فوریت طرح مزبور رای موافق دادند.

 

*یک میلیون نفر در محاسبات آماری کشور حضور ندارند

حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه 29 شهریور) به عنوان طراح طرح اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی و فرزندان شهدای غیرایرانی در دفاع از دو فوریتی شدن بررسی آن گفت: پدران بعضی از این فرزندان به طور داوطلبانه به دفاع از حرم حضرت زینب (س) می‌پردازند.

وی با تاکید براینکه در هر قشری از جامعه خوب و بد پیدا می‌شود اظهار داشت: علت تقاضای دو فوریت برای این طرح وجود خلاء قانونی در این زمینه است.

حجت‌الاسلام سیدمهدی موسوی‌نژاد نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان موافق بعدی وجود افراد فاقد هویت و تابعیت در کشور را پدیده لاینحل و نامبارک عنوان کرد و گفت: حدود یک میلیون نفر از جمعیت کشور در محاسبات آماری ما حضور ندارند.

وی ادامه داد: بخشی از فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی به علت فقدان تابعیت و هویت و در نتیجه محرومیت از برخی خدمات و امکانات مبتلا به اعتیاد و فساد شده‌اند.

نماینده مردم دشتستان اضافه کرد: برخی از این زنان ایرانی به ما مراجعه می‌کنند و تقاضای حل مشکل تابعیت فرزندانشان را دارند و این در حالی است که بعضی از اتباع خارجه تکه پدران این فرزندان هستند خانواده خود را رها کرده و رفته‌اند.

گزارش خبرنگار فارس حاکی است؛ حجت‌الاسلام حمید رسایی به عنوان سومین موافق ازدواج مردان غیرایرانی محب اهل بیت با بانوان ایرانی در شهرهای مختلف کشور را مورد اشاره قرار داد و با یادآوری اینکه بعضی ازاین مردان غیرایرانی در جبهه‌های جنگ تحمیلی نیز حضور یافتند گفت: ما اکنون جمعیتی داریم که می‌توانیم با اعطای تابعیت از آنان در کار در کشور استفاده کنیم و با فوریت تصویب این طرح به حضور آنان در کشور نظم بخشیده می‌شود.

 

*کاتب: ظرف 24 ساعت نمی‌توان برای اعطای تابعیت قانون تصویب کرد

غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 29 شهریور) مجلس در مخالفت با دو فوریت طرح اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی و فرزندان شهدای غیرایرانی با تاکید براینکه تعیین تابعیت باید طبق قانون باشد گفت: این طرح ماه‌ها بحث لازم دارد و نمی‌شود ظرف 24 ساعت درباره اعطای تابعیت قانون تصویب کرد.

وی در ادامه خطارنشان کرد: ما امروز موضوعات بسیار مهمی در دستور کار داریم. آیا واقعا انتظار مردم فوریت دادن به چنین طرحی است؟

حجت‌الاسلام میرقسمت موسوی نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی نیز در اعلام مخالفت خود با طرح اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی با اشاره به اینکه مخالفتش با اصل طرح نبوده و فقط مربوط به دو فوریتی بودن آن است گفت: این طرح باید خوب کارشناسی شود چراکه بحث امروز و دیروز نیست.

*تصویب یک فوریت طرح استخدام کارگران بیمه کشاورزی

در ادامه نمایندگان درخواست یک فوریتی طرح استخدام کارگران بیمه کشاورزی را به تصویب رساندند.

وکلای ملت با 115 رأی موافق، 31 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به درخواست یک فوریت این طرح رأی مثبت دادند.

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان این طرح طی سخنانی گفت: این طرح مدتها است که تهیه شده و فوریت آن هم اکنون مدنظر است.

وی اضافه کرد: امروز کارگران کشاورزی بلاتکلیف هستند و سرنوشت نامعلومی دارند که می‌توان با تصویب این طرح مجوز‌هایی صادر کرد که وضعیت آنها مشخص شود.

رسایی: «برجام» به عنوان موجود ناقص‌الخلقه چگونه در کمیسیون‌های مجلس درحال بررسی است

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران و رئیس کمیسون اصل 90 مجلس در اخطار  قانون اساسی گفت: طبق آیین‌نامه اگر مورد یا مواردی مربوط به جلسات گذشته باشد می توانیم در مورد آن نظرات خود را بیان کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در دستور کار هفتگی کمیسیون ها موضوع رسیدگی برجام قرار گرفته است.طبق اصل 74، 77 و 125 قانون اساسی در رابطه با هیأت رئیسه ، مطابق ماده 136 و 173 آیین نامه داخلی ، مطابق ماده 10 آیین نامه چگونگی بررسی موافقت نامه و توافقنامه های بین المللی باید به صورت لایحه در هیأت دولت تصویب شود و به صورت لایحه به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.این لایحه باید به امضای رئیس جمهور یا وزیر رسیده باشد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز تأکید داشتند که موضوع برجام باید در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گیرد. در حال حاضر یک متن با امضای آقای عراقچی، معاون وزیر امور خارجه خطاب به رئیس دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال شده است که در دست نمایندگان مجلس نیز قرار دارد. متأسفانه این متن دچار جاافتادگی و غلط است. این موجود ناقص الخلقه ای که با عنوان برجام به مجلس ارائه شده در کمیسیون ها در حال بررسی است.

رسایی خطاب به حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: ریاست محترم جلسه بفرمایند که براساس کدام بند آیین نامه کمیسیون ها در حال بررسی موضوعی هستند که طرح یا لایحه نمی‌باشد. کمیسیون برجام در حال بررسی موضوعی است که نه طرح است و نه لایحه.

وی گفت:‌ دولت صراحتا گفته است که لایحه ارائه نخواهد داد این در حالی است که مقام معظم رهبری تأکید داشتند که مجلس شورای اسلامی باید موضوع برجام را در مسیر قانونی آن بررسی کند. مصوبه مجلس این بوده است که طبق اصل 77 و اصل 125 باید موضوع مورد بررسی قرار گیرد. دولت لایحه ارائه نمی دهد و از قانون سرپیچی می کند. باید هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی بگوید بررسی برجام براساس طرح می باشد یا لایحه و این موجود ناقص الخلقه چه نامی دارد.

محمدحسن ابوترابی فرد در پاسخ به رسایی گفت: بنده ماده 107 قانون اساسی را می خوانم، در صورتی که نمایندگان نسبت به اجرای آیین نامه داخلی مجلس تخلفی را که مربوط به همان جلسه باشد مشاهده نمایند حق دارند بلافاصله مورد تخلف را قبل از رأی گیری ماده مربوطه بدون خروج از موضوع حداکثر ظرف 3 دقیقه اعلام نمایند و اگر مربوط به آن جلسه نباشد قبلا نطق یا پایان جلسه قبل از ختم آن تذکر را بیان کنند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تذکراتی که نمایندگان محترم می توانند داشته باشند ناظر به مواردی است که هیأت رئیسه در آن جلسه یا جلسات قبل مرتکب تخلف شده باشد. خواهشمندم که در چارچوب آیین نامه تذکرات خود را بیان نمایید و الان موضوعی که مطرح کردید مربوط به این موضوع نبوده است.

وی در رابطه با شبهه ایجاد شده گفت: دولت برداشتی دارد، رهبر معظم انقلاب هم فرمودند که در مسائل حقوقی مربوط به برجام دخالت نمی کند و حقوقدانان در رابطه با آن نظر بدهند .اما نظر بنده هم این است که مجلس در موضوع برجام کنار گذاشته نشود.

ابوترابی فرد گفت: مجلس با توجه به اهمیت موضوع برجام علاوه بر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ،  کمیسیون ویژه برجام را مورد بررسی قرار می دهد. متن برجام در دست ما می باشد و دولت آن را در اختیار کمیسیون ویژه برجام گذاشته است تا در مورد این متن کار کارشناسی صورت گیرد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: براساس ماده 44 که می گوید در مورد مسائل مهم و استثنایی  کشور به این معنی که نیازی به ارائه لایحه نمی باشد با تشکیل کمیسیون ویژه ای برای رسیدگی و تهیه گزارش به پیشنهاد حداقل 15 نفر یک کمیسیون ویژه تشکیل شود.

وی در ادامه افزود: لذا کمیسیون ویژه برجام با حضور جنابعالی و تعدادی از همکاران محترم تشکیل شده است که موضوع را مورد بررسی قرار دهد و گزارش آن را ارائه دهد.مجلس تاکنون براساس قانون اساسی عمل کرده است و  گزارش ویژه برجام به زودی به مجلس ارائه خواهد شد.

 

و پایان جلسه..

جلسه علنی 29 جلسه امروز یکشنبه با اعلام حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی پایان یافت.

بر اساس اعلام وی جلسه علنی بعدی مجلس ساعت 8 صبح فردا (دوشنبه) 30 شهریور ماه با دستور ادامه رسیدگی به دستور صحن علنی برگزار خواهد شد.

جلسه علنی امروز مجلس 15 دقیقه پیش از روال همیشگی تعطیل شد تا نمایندگان عازم مراسم ختم آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی عضو سابق فقهای شورای نگهبان شوند.

منبع: فارس