کد خبر 477867
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۲

معاون هنری وزارت ارشاد گفت: موضوع بازسازی مجموعه تئاتر شهر برای ما هم با توجه به زمان کمی به آغاز جشنواره تئاتر فجر داریم، نگران کننده شده است.

به گزارش مشرق، علی مرادخانی، معاون هنرى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى در حاشیه کنسرت نور در برج آزادی درباره مدیریت حمید رضا نوربخش در جشنواره موسیقی فجر گفت: بدیهى‌ست وقتى تصمیم‌هاى تازه‌اى گرفته مى‌شود و روال عادى و معمول سالیان پیش کمی به هم مى‌خورد، دوستانی که با این حوزه در ارتباطند از جمله دوستان خبرنگار، هر کدام بنا بر برداشت‌شان تحلیل‌هایى مطرح مى‌کنند، حال آنکه ایجاد تغییرات براى خلق فضاى جدید در جشنواره‌ها یکى از مطالبات جدى جامعه هنرى‌ست؛ کما اینکه اگر یادتان باشد خود رسانه‌ها نیز به طور مستمر مطرح مى‌کردند که بعضی از این جشنواره‌ها رفته رفته یک جریان تکراری را با خود همراه می‌کنند.

وی افزود: به هر ترتیب در چنین فضایی شما ناچار هستید برای تغییر، افکار جدیدی را به مجموعه وارد کنید تا آن مجموعه بتواند در کارهای خود تحولاتی را به وجود بیاورد. البته یکی از مواردی که من در رابطه با جشنواره امسال با دوستان صحبت کردم بر این مبنا بود که بیاییم در حوزه «ایران فرهنگی» و گستره جغرافیایی ملل مسلمان کارهایی را انجام دهیم. اینکه با این نمونه ها بتوانیم شرایط جشنواره را به گونه ای هدایت کنیم تا زمینه های مختلف و متنوع تری در این رویداد حضور داشته باشند و ما شاهد برگزاری یک جشنواره موثر در حوزه موسیقی باشیم.

مرادخانی ادامه داد: براى امسال فکر کردیم مدیر جشنواره‌ای تعریف شود که بتواند این نظرات را مدیریت کند و فضا را به آنچه که دنبالش هستیم، نزدیک کند تا در نهایت تحولاتی در جشنواره به وجود آوریم. تمامی اینها تمهیداتی هستند تا بلکه افرادی که نظراتی دارند بتوانند دست به دست یکدیگر داده تا شادابی را به فضای کار آورده و در نهایت به هدف جشنواره یعنی شادمانی همگان برسیم.

وی ادامه داد: شاید ابلاغ و اعلام این خبر اینگونه بود که کمی حاشیه ساز شد اما من از همان سال اول فعالیتم نیز با خیلی سوالات روبرو بودم و در مورد رویکرد جشنواره بحث‌های فراوانی داشتم مطمئن باشید قصد و نیت ما به هیچ عنوان ایجاد یک فضای دلگیرانه برای آقای ریاحی نبوده و نیست، به طور حتم انتخاب آقای نوربخش به عنوان مدیر جشنواره موسیقی فجر یک تمهیدی برای ارتقای سطح جشنواره است. اینکه همه با هم دست به دست یکدیگر دهند و جشنواره ای را در شان موسیقی ایران برگزار کنند.

مرادخانی سپس در سوال خبرنگار دیگری درباره دوران تصدی او در دفتر موسیقی و شیوه برگزاری جشنواره موسیقی فجر در زمان فعلی نیز این گونه پاسخ داد: در دوران حضور من در دفتر موسیقی بخشی از کارها به همین شکل بود و من آن زمان خیلی در جشنواره دخالتی نداشتم. آقایان ترابی و نوربخش و ریاحی در این باره سالها تجربه دارند. آن زمان که ما آقای ریاحی را برای این مهم انتخاب کردیم، خودمان نیز به لحاظ اجرائی فعالیت کرده و با یکدیگر کار را پیش می‌بردیم. به نظر می‌رسد که تمام کارهایی که ما انجام می‌دهیم، برای تقویت آن شخص است که بتواند بهتر کارش را انجام دهد. آقایان ترابی، ریاحی، نوربخش و خود بنده و حتی شما که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنید، یک مجموعه هستیم که باید دست به دست هم دهیم تا یک جشنواره خوب را برگزار کنیم.

معاون هنری ارشاد درباره جایزه محور شدن جشنواره امسال گفت: یک سالهایی جشنواره جایزه محور بود و یک سالهایی نیز جایزه را برداشتیم. اگر خاطرتان باشد آن سالهای ابتدایی، رقابتی بود که بعدها برداشته شد. عده‌ای می‌گویند که اگر جشنواره رقابتی باشد، انگیزه ایجاد می‌کند و هنرمندان شرکت می‌کنند و برخی نیز اعتقاد دارند که اینگونه نیست. ما باید شرایط را به گونه‌ای طراحی کنیم که مجموعه این قواعد را به خوبی بشناسیم. حتی در حوزه موسیقی، هنوز به نظر می‌رسد که نیاز به شناخت‌هایی هم وجود دارد. گاهی اوقات تغییرات لازم است. واقعیت این است که حوزه فرهنگ، حوزه سیالی است . ممکن است نسلی که امروز در حوزه موسیقی قرار گرفته‌اند، با نسل ۱۵ سال پیش تفاوت‌های زیادی کرده باشند و دوست دارند جایره بگیرند.

وی در خصوص وضعیت کنونی تئاتر شهر و روند بازسازی آن گفت: موضوع بازسازی مجموعه تئاتر شهر برای ما هم با توجه به زمان کمی به آغاز جشنواره تئاتر فجر داریم، نگران کننده شده است. ما به عنوان بهره بردار این مجموعه علاقه مندیم تا این فضای ارزشمند فرهنگی نیز هرچه زودتر به طور کامل در اختیار ما قرار گیرد. اما مشکل ما این است که وقتی کار بازسازی این مجموعه شروع شد به دلیل کمبود امکانات بودجه ای و تخصیص آن با موانعی روبه رو شدیم که کار را برای ما سخت کرد. البته که معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت ارشاد درصدد است که هر چه زودتر منابع مالی این قضیه برای ادامه کار تامین شود و کار تا این حد به درازا نکشد.

مرادخانی ادامه داد گفت: متاسفانه در شرایط فعلی بودجه عمرانی در کشور به شدت کاهش پیدا کرده است، بنابراین ماجرای بازسازی تئاتر شهر نیز از این قاعده مستنثا نیست. البته من می دانم آقای کاراندیش طی روزهای گذشته نهایت تلاش خود را انجام داده که این موضوع نیز مرتفع شود اما به هر حال باید به این نکته واقف باشم که کمبود بودجه مانع اصلی روند بازسازی تئاتر شهر است. به هر ترتیب ما تمام تلاش خود را انجام می دهیم که تا آغاز جشنواره تئاتر فجر دو تالار دیگر را به مجموعه های نمایشی تئاتر شهر اضافه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: انتخاب عنوان« سال تئاتر» از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به اعتقاد من ابتکاری از سوی آقای جنتی بود که طرح آن در این مقطع زمانی واقعا لازم بود. همین که تئاتر بیشتر مورد توجه قرار گیرد و از ما درباره آن سوالات متعددی شود می تواند فضای خوبی را برای حل مشکلات موجود فراهم کند. به هر حال بنده تا کنون رایزنی هایی را با معاونان رییس جمهور برای حل مشکل بودجه انجام که لاقل بتوانیم در شرایط موجود کار را سریع تر تمام کنیم. چرا که معتقدم تعلل در حوزه بازسازی خسارت بیشتری را به مجموعه هایی چون تئاتر شهر می زند. زیرا با متوقف شدن کار هم هزینه ها بیشتر خواهد شد و هم مشکلات بیشتری برای مجموعه به وجود می آید.

مرادخانی تصریح کرد: چهارشنبه هفته گذشته تعدادی ازمهندسان بازسازی مجموعه تئاتر شهر بنده ملاقاتی داشتند و من از آنها خواهش کردم تا در یک جدول زمان بندی مشخص اولا هزینه ها را اعلام کنند و در مرحله بعد به صورت کامل زمان بندی مورد نظر خود را برای بازسازی تئاتر شهر اعلام کنند. بر اساس این جلسه مقرر شده که این جدول زمان بندی شده تا شنبه هفته آینده به من اعلام شود و من بعد از برگزاری جلسه بعدی موضوع نهایی را با رسانه ها در میان می گذارم تا آنها نیز در چند و چون قرار گیرند.

وی در پایان درباره میزان بودجه بازسازی تئاتر شهر نیز گفت: بهتر است برای دقیق بودن مبلغ این سوال را از آقای کاراندیش بپرسید اما من با اینکه نمی توانم به طور دقیق میزان بودجه را اعلام کنم اما فکرمی کنم تا به امروز حدود سه میلیارد تومان هزینه بازسازی مجموعه تئاتر شهر شده که اگربخواهیم ماجرا را ادامه بدهیم تصور می کنیم چیزی حدود دو تا سه میلیارد تومان دیگر برای ادامه کار بودجه لازم داریم.


منبع: فارس