کد خبر 478396
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۳

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی اقتصادمسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به نیاز سالانه مسکن که سالانه بالغ بر یک میلیون واحد مسکونی برآورد شده است گفت: این حجم از نیاز تا 11 سال آینده تداوم خواهد داشت.

به گزارش مشرق ، با شروع فصل تابستان که امیدبخش بازار مسکن است، نه تنها بازار خرید و فروش بلکه بازار ساخت وساز مسکن نیز رونق نگرفت، به گونه ای که برخی فعالان بازار می گویند در حال حاضر تعداد زیادی مواد و مصالح ساختمانی در انبار ها ذخیره شده و سرمایه گذاران راغب به حضور در بازار نیستند، در این میان برخی می گویند که دیگر زمان سرمایه گذاری در مسکن به سر آمده است.

در این رابطه نیز مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصادمسکن به اقتصادنیوز گفت: براساس مطالعات طرح جامع مسکن، از سال جاری تا سال ۱۴۰۵ که حدود ۱۱ سال به طول می انجامد، باید سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی تولید شود که در مجموع به حدود ۱۱ میلیون واحد مسکونی بالغ می شود و متناسب با این نیاز به مسکن در این مدت، مصالح ساختمانی در بخش ساخت و ساز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

علی چگینی افزود: در برنامه های طرح جامع مسکن، نیاز سالانه بخش مسکن به تخریب، نوسازی و بازسازی بافت های فرسوده و جبران کمبود مسکن تقسیم شده است. (یک میلیون واحد سالانه) در کنار برنامه های جامع ساخت و ساز مسکن توجه به رشد جمعیت و نیاز مسکن نیز دارای اهمیت است.

به گفته وی، پتانسیل نیاز سالانه مسکن، انبار شدن مصالح ساختمانی را منتقی خواهد کرد.

وی اضافه کرد:در این میان توجه به تولید تکنولوژیکال مصالح ساختمانی، نیازهای جهانی و گرایش به افق های صادراتی و... می تواند برای جلوگیری از انبارشدن مصالح ساختمانی در دوران رکود یا حتی در رفع نیاز به ساخت وسازهای دیگر مؤثر باشد. البته برخی مصالح ساختمانی سنگین با محدودیت حمل ونقل مواجه هستند، اما در صورت وجود بازار صادرات امکان پوشش کشورهای منطقه در بخش مصالح ساختمانی سبک تر فراهم خواهد بود.

چگینی اظهار کرد: این امر، رویکرد خوبی است که به زمینه های ساخت و ساز و صادرات مصالح ساختمانی جهانی بیندیشیم و تکنولوژی ساخت به سمت استانداردسازی و سبک سازی مصالح پیش روند. اما اینکه فضای تولید مسکن در کشور بسته خواهد شد، چندان صحیح نیست، چرا که ساخت و ساز حتی اگر با کاهش مواجه باشد، متوقف نخواهد شد.

وی در پاسخ به اینکه به هرحال در طول این ۱۱ سال همه این تولیدکنندگان نیاز به گردش مالی دارند تا درآمد کسب کنند و هزینه مواد تولید شده خود را به دست آورند، چه راهکاری برای افزایش تولید وجود دارد تا این چرخه مالی در میان تولیدگنندگان مصالح ساختمانی به گردش افتد، اظهار کرد: گرچه در حال حاضر تولید کاهش یافته است اما در یکی دو سال گذشته ظرفیت تولید به دلیل ساخت و سازهای مسکن مهر بالا و تقاضای مصالح افزایش یافته بود، اما اکنون با کاهش حجم ساخت و ساز مسکن مواجه هستیم.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی اقتصادمسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: با توجه به نیاز سالانه مسکن که سالانه بالغ بر یک میلیون واحد مسکونی برآورد شده است، به نظر می رسد بخش مسکن به تدریج از رکود فعلی خارج خواهد شد و این حجم از نیاز که تا 11 سال آینده تداوم خواهد داشت، نیاز به مصالح ساختمانی زیادی را ایجاد خواهد کرد.

وی معتقد است: در افق دید تولید مسکن در کشور، باید علاوه بر حرکت به سمت استانداردسازی بین المللی تولید و ورود به بازارهای بین المللی، بخشی از مصالح نیز در بازارهای بین المللی به فروش رسند.



منبع:جام جم