گروه سیاسی مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
** کیهان
امید بیبیسی به اصلاحطلبان برای تضعیف قدرت ایران در منطقه
شبکه دولتی انگلیس گفت سیاست خارجی ایران تا وقتی که احساس کند دست بالا را در منطقه دارد، تغییر نخواهد کرد.
این شبکه در گزارشی گفت: روحانی در سخنرانی امسال خود در مجمع عمومی سازمان ملل از آغاز دورانی جدید گفت و از تعامل این کشور با دنیا، اما لحن مثبت روحانی باز هم به دست دادن با اوباما ختم نشد(!) حتی از گفتوگوی تلفنی مثل سال 2013 هم خبری نبود. احتمالا روحانی میخواسته تندروهای داخل ایران را خشمگین نکند. آن هم در لحظهای حساس در سیاست این کشور، هنگامی که بررسی توافق هستهای در مجلس در جریان بود. اما وزیر خارجه روحانی، با رئیسجمهوری آمریکا دست داد و البته به همین خاطر از سوی برخی تندروها خائن لقب گرفت. بیتردید امضای یک توافق هستهای برای پایان چهار دهه خصومت کافی نیست. آینده روابط ایران و آمریکا بیش از هر چیز وابسته به فرایند سیاست داخلی دو کشور است. هم ایران هم آمریکا در سال 2016 انتخابات دارند. انتخاباتی که میتواند فضای کلی رابطه دو کشور پس از 2017 را ترسیم کند.
بیبیسی میافزاید: نیروهای اصلاحطلب امیدوارند پس از 11 سال دوباره اکثریت کرسیها را به دست بیاورند. تحقق این امید البته دشوار است، اما آنطور که معصومه ابتکار یکی از معاونان روحانی دو ماه پیش به بیبیسی گفته بود، رئیسجمهوری ایران معتقد است توافق هستهای عامل برتری او بر احزاب و جبهههای دیگر خواهد بود.
ابتکار پیش از این به بیبیسی گفته بود توافق هستهای اهرمی را در اختیار اصلاحطلبان در مقابل سایر گروههای سیاسی قرار میدهد.
بیبیسی در ادامه گفت: هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا که مذاکرات در زمان او آغاز شد، تمام قد از توافق هستهای حمایت کرده اما موفقیت آن را منوط به نظارت بر اجرای آن از سوی ایران دانسته است. او همچنین تاکید کرده است که باید با رفتار تهاجمی ایران در منطقه مقابله کرد. واقعیت این است که سیاست خارجی ایران تا وقتی مقامهای این کشور حس کنند در منطقه دست بالا دارند، نرم نخواهد شد. بنیادهای سیاست خارجی و منافع ملی یک کشور با تغییر رئیسجمهور تغییر نمیکند، اما رابطه سران کشورها میتواند فضای کلی را تغییر دهد. بنابراین باید منتظر نشست و دید نتیجه انتخابات مختلف در ایران و آمریکا چه خواهد بود و چه کسی در هر کشور به قدرت خواهد رسید.
به گزارش بیبیسی «مهدی خلجی از تحلیلگران موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن معتقد است قدرت اصلی همچنان در دست رهبر ایران است و اوست که تعیین میکند حسن روحانی اگر دوباره به ریاست جمهوری برگزیده شود تا کجا میتواند در بهبود روابط با آمریکا پیش برود. اگر قرار باشد ایران و آمریکا که روزگاری- پیش از یک انقلاب و یک گروگانگیری- متحد بودند، در راستای نزدیکی گام بردارند، دست دادن اصلاحطلبی چون روحانی و دموکراتی چون خانم کلینتون در مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2017 میتواند آغاز مناسبی باشد. یا دستکم روبهرو شدنشان چون روحانی به هر حال نمیتواند با یک رئیسجمهوری مونث دست بدهد.»
پیشبینی دبّه کردن آژانس از سوی معاون سابق وزارت خارجه آمریکا
احتمال دارد آژانس پرونده 12سؤالی را که از جمله درباره PMD مطرح کرده به عنوان استخوان لای زخم حفظ کند.
در حالی که قرار است آژانس تا 24 آذر پرونده ابهامات و سؤالات خود درباره برنامه هستهای ایران را ببندد- و در برجام، رضایت آژانس لازمه لغو تحریمها علیه ایران عنوان شده- برخی منابع از احتمال بستهنشدن این پرونده خبر میدهند.
مارک فیتزپاتریک مدیر برنامه خلع سلاح در انستیتوی بینالمللی مطالعات استراتژیک در لندن گفت: پیشبینی من این است که آژانس در این دو ماه سؤالات بیشتری از ایران داشته باشد.
معاون اسبق وزارت خارجه آمریکا افزود: تصور اینکه ایران به یکباره به همه 12 مورد باقیمانده که سالها معلق مانده بود، به صورت کامل پاسخ داده باشد، سخت است. اگر ایران این کار را کرده باشد، عالی است اما احتمال این زیاد است که برخی پاسخهای ایران یا شاید همه آنها ابهاماتی داشته باشد و آژانس باید سؤالات بیشتری را ارائه دهد، چرا که گزارش آذرماه، گزارش نهایی در این زمینه است و از همین رو آژانس باید به بهترین شکل بررسی خود را انجام دهد.
فیتزپاتریک در مصاحبه با رادیو فردا اضافه کرد: من فکر نمیکنم که آژانس در نهایت به صورت قطعی از پاسخها راضی شود، اما باید دید آیا ایران توضیحات و دسترسیهای کافی به آژانس خواهد داد تا این نهاد بگوید که بالاخره میتواند این پرونده را ببندد.
او در پاسخ به این سؤال که آیا توقع داشتید که ایران به این ضربالاجلها پایبند باشد؟ گفت: من شگفت زده نشدم؛ این قابل پیشبینی بود که ایران اقداماتش را در مهلتی که داشت انجام دهد، به هر حال ایران به شدت علاقهمند است که این توافق اجرایی شود و تحریمها هرچه زودتر برطرف شوند، در نتیجه انگیزه کافی دارد که روز قبول توافق بدون هیچ دردسری فرا رسد.
وی تصریح کرد: البته این بدین معنا نیست که ایران در این روند تا امروز با آژانس همکاری کامل داشت و بنابر برخی گزارشها این همکاری، حداقلی بوده است اما ایران در این مدت ترغیب شد که همکاریهایش را سرعت بخشد تا اینکه آژانس بتواند اعلام کند ایران به تعهداتش عمل کرده است.
وی گفت: همه این 12 سؤال به نوعی به اقدامات نظامی کردن برنامه هستهای ایران مربوط میشود؛ برخی از این سؤالات اتهاماتی بسیار جدی مثلا درباره آزمایشهایی در زمینه مدل سازی انفجار است. موضوع جنبه احتمالا نظامی برنامه هستهای ایران (پیامدی)، مهمترین بخش از نگرانیهای مرتبط با برنامه هستهای ایران است.
وی گفت: بهترین شکل آن این است که ایران بگوید در زمینه نظامی کردن برنامه هستهایش، در گذشته اقداماتی کرده است و دیگر انجام نمیدهد،(!) افراد مرتبط را اخراج کرده و هدف برنامه تغییر کرده است اما شک دارم که ایران این کار را انجام دهد. از این رو، به نظرم، برای آژانس هم سخت خواهد بود گزارشی منتشر کند که کاملا مثبت باشد.
او در پاسخ به این سؤال که اگر این گزارش به معنی رضایت کامل آژانس نباشد، پس چگونه قرار است ایران و شش کشور به سمت اجرایی کردن توافق قدم بردارند؟ گفت: گزارش دسامبر آژانس، به صورت مستقیم با روز اجرایی شدن توافق در ارتباط نیست. اقداماتی که ایران باید بر مبنای برنامه اقدام مشترک انجام دهد، شامل درآوردن هسته راکتور اراک، جمعآوری 14 هزار سانتریفیوژ و اتمام نابود کردن آن بخش باقی مانده از اورانیوم کمتر غنی شده میشود.
فیتز پاتریک گفت: به صورت مشخص گفته نشده که ایران باید آژانس را در زمینه «پیامدی» راضی کند اما نارضایتی آژانس از لحاظ سیاسی کار را برای سایر کشورها، به منظور اجرای توافق سخت میکند و از همین رو ایران باید نهایت تلاش خود را بکند که این همکاری، آژانس را راضی کند.
گزارش رادیو فرانسه از صوری بودن اعلام لغو تحریمها
رادیو فرانسه گفت: اعلام لغو تحریمها در روز 18 اکتبر صرفا یک امر صوری است.
این رادیو گفت: اتحادیه اروپا از یکشنبه 18 اکتبر (26 مهر) تحریمها علیه ایران را لغو میکند اما این تصمیم از اواخر دسامبر به اجرا گذاشته خواهد شد آن هم تنها در صورتی که ایران واقعا برنامه اتمیاش را کاهش دهد. این تصمیم تنها زمانی به اجرا گذاشته خواهد شد که آژانس بینالمللی اتمی تائيد کند که ایران به همه تعهدات خود مبنی بر کاهش جدی و محسوس برنامه اتمیاش عمل کرده است.
رادیو فرانسه افزود: تصمیم روز یکشنبه اتحادیه اروپا ازنظر قانونی اقدامی «صوری» محسوب میشود.
یک دیپلمات غربی تأکید کرد: تحریمها علیه بانکها و صنعت نفت و گاز ایران و همچنین داراییهای ضبط شده ایران در خارج تنها در اواخر سال جاری میلادی یا اوایل سال آینده میلادی ]پس از دی ماه[ و آن هم پس از موافقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی لغو خواهند شد.
عذرخواهی از روحانی به خاطر استقبال اندک مردم مازندران
ستاد استقبال از رئیسجمهور در مازندران، از کمی جمعیت استقبالکننده عذرخواهی کرد.
به گزارش تابناک و فرارو در نامه عذرخواهی ستاد مردمی استقبال از رئیسجمهور آمده است: «به دلیل همکاری دستاندرکاران سفر و مدیران مربوطه در استان با ستاد مخلص مردمی استقبال از رئیسجمهور که متشکل از نخبگان و صاحبنظران و همینطور عوامل اجرایی از سلایق مختلف سیاسی و اجتماعی متشکل از جریانات سیاسی اصلاحطلبی- اعتدال و اعضای ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری سال 1392 از شرق تا غرب استان بوده است، متأسفانه شاهد استقبال اندک که درخور شأن رئیس اجرایی و تیم مدیریتی ایشان نبوده است، بودهایم. باشد تا ضمن عذرخواهی از مردم فهیم استان و همینطور از جناب آقای دکتر روحانی و هيئت همراه این ستاد پاسخگو بودن عوامل مدیریتی استان نسبت به این نادیده انگاشتن عوامل اجرایی ستاد و پیگیری مصوبات سفر را در سرلوحه برنامههای خویش قرار داده است. همچنین این دستاندرکاران به مردم خوب این استان توضیح خواهند داد که استان مازندران در مهماننوازی و فرهنگ مهمانمداری دارای سبقه تاریخی میباشد چرا مواجه با این حرکت شده است.»
یادآور میشود ویدئو و تصاویر موجود در حین سخنرانی رئیسجمهور، از حضور جمعیتی 10-11 هزار نفری در جریان سفر آقای روحانی به ساری حکایت میکند.
جیمز کلاپر: ایران تهدید جدی و مستقیم برای آمریکاست
رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا تصریح کرد ایران تهدیدی جدی و مستقیم برای آمریکاست.
اظهارات جیمز کلاپر در دشمن معرفی کردن ایران در حالی است که برخی محافل در داخل سعی میکردند ضمن بزک کردن آمریکا، چهره یک دولت و شریک قابل اعتماد را برای شیطان بزرگ ترسیم کنند.
جیمز کلاپر در مصاحبه با رادیو اسرائیل تصریح کرد: ایران تهدیدی جدی و مستقیم برای ایالات متحده است. ایران و گروه تحت فرمانش حزبالله، به طور مستقیم منافع آمریکا و متحدانش را تهدید میکنند. این همیشه نظر جامعه اطلاعاتی آمریکا در بیش از 3 دهه درباره ایران بوده است.
وی همچنین گفت: «ایران مهمترین و تنها عامل حفظ بشار اسد در سوریه است. نقش ایران و حزبالله در جلوگیری از سقوط رژیم بشار اسد بسیار کلیدی بوده، زیرا آنها رژیم اسد را برای حفظ محور مقاومت علیه اسرائیل و غرب حیاتی میدانند.»
کلاپر همچنین هشدار داد: شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران در عراق که علیه داعش میجنگند، همان شبهنظامیانی هستند که آمریکا را برای مداخله در عراق به حملات تروریستی تهدید میکردند.
وی خاطرنشان کرد: دولت آمریکا نمیخواهد کاری کند که خدشهای به توافق هستهای صورتگرفته با ایران وارد شود.
خط و نشان روزنامه هاشمی برای عارف به ریاست مجلس نیندیش!
روزنامه خانوادگی هاشمی رفسنجانی، به عارف هشدار داد که به خاطر محاصره شدن توسط «دوست نماهای ناآشنا به سیاست» به ریاست مجلس بعدی نیاندیشد.
هشدار روزنامه آرمان در حالی است که مدعیان اصلاحطلبی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری سال 92، از عارف به عنوان اصلاحطلب بدلی و قلابی و تحریکشده نهادهای امنیتی یاد کرده بودند.
آرمان در تحلیلی با عنوان «به ریاست مجلس نیاندیش!» نوشت: محمدرضا عارف بیش از سایر اصلاحطلبان فعالیتهای انتخاباتی خود را برای ورود به مجلس دهم آشکار و نمایان کرده است. عارف بیش از آنکه به عنوان یک چهره سیاسی مطرح باشد یک چهره دانشگاهی و آکادمیک است چنانچه در دولت اصلاحات معاون اول بود.
عارف هم در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 عزم حضور داشت که با رایزنیهای صورت گرفته منصرف شد تا حسن روحانی بتواند از حمایت اصلاحطلبان برخوردار شود.
این روزنامه میافزاید: برای قرار گرفتن عارف در سرلیست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم مخالفان کمی در این اردوگاه وجود دارند اما ظاهرا خود او هنوز به این جمعبندی درباره پذیرش سرلیستی اصلاحطلبان در صورت درخواست آنها نرسیده است چنانکه اظهاراتش بوی تردید میدهد.
اکنون باید کمی به عقب بازگشت یعنی روزی که اعلام شد او به عنوان رئيس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در انتخابات برگزیده شده است و کمی بعد از این خبر تکذیب و محمدعلی غریبانی در قامت رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درباره انتخاب عارف برای ریاست شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: هنوز رئیس مشخص نشده ولی ما خوشحال میشویم که عارف خود را نامزد کند.
آرمان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد عارف در نهایت سر لیست اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس دهم باشد اما اینکه از او به عنوان گزینهای برای ریاست مجلس نام برده میشود کمی جفا در حق اوست و دوستنماهایی که با اینچنین اظهاراتی تنها توقعات را از معاون اول دولت اصلاحات بالا میبرند. سعی دارند در صورت عدم تحقق ریاست او بر مجلس به شخصیت سیاسی او ضربه وارد کنند. واضح است با حضور فردی به نام علی لاریجانی در مجلس دهم، فضا برای دیگران کمی محدود خواهد شد بنابراین مصلحان توصیه میکنند که تنها به سرلیستی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس بسنده شود و او با ورود به مجلس نه بر کرسی ریاست مجلس بلکه بر کرسی ریاست فراکسیون اصلاحطلبان تکیه بزند تا این طیف با اقتدار بالایی در جهت نیل به خواستههای اصلاحطلبانه رایدهندگان حرکت کند. البته عارف از چنان پختگی سیاسی برخوردار است که القائات دوستنماهای غیرخیرخواه بر او اثر نگذارد چنانکه در سال 92 هم این استقلال فکری و تصمیمگیری عالی را به نمایش گذاشت.
** وطن امروز
عذرخواهی از روحانی به خاطر استقبال مازندران!
درپی استقبال کم مردم مازندران از حسن روحانی در سفر استانی اخیر، ستاد مردمی استقبال از رئیسجمهور در مازندران، به خاطر این استقبال کم از حسن روحانی، با انتشار نامهای از او عذرخواهی کرد! متن بیانیه عذرخواهی ستاد مردمی استقبال از رئیسجمهور که در اختیار رسانهها قرار گرفته است به این شرح است: «به حول قوه الهی باز خورشید رحمت بر استان نازل شد و رئیسجمهور محبوب کشور وارد استان سرسبز و لالهخیز مازندران شد. ضمن تشکر از تشریففرمایی رئیسجمهور و هیات همراه به استان که دوباره امید در این سرزمین هویدا شد به استحضار مردم فهیم و ولایی مازندران میرساند که به دلایل نامشهود و عدم همکاری دستاندرکاران سفر و مدیران مربوط در استان با ستاد مخلص مردمی استقبال از رئیسجمهور که متشکل از نخبگان و صاحبنظران و همینطور عوامل اجرایی از سلایق مختلف سیاسی و اجتماعی متشکل از جریانات سیاسی اصلاحطلبی- اعتدال و اعضای ستاد انتخاباتی ریاستجمهوری سال ۱۳۹۲ از شرق تا غرب استان بوده است، متاسفانه شاهد استقبال اندک که درخور شأن رئیس اجرایی و تیم مدیریتی ایشان نبوده است، بودهایم. ضمن عذرخواهی از مردم فهیم استان و همینطور از جناب آقای دکتر روحانی و هیات همراه، این ستاد پاسخگو بودن عوامل مدیریتی استان نسبت به این نادیده انگاشتن عوامل اجرایی ستاد و پیگیری مصوبات سفر را در سرلوحه برنامههای خویش قرار داده است. همچنین این دستاندرکاران به مردم خوب این استان توضیح خواهند داد که استان مازندران که در میهماننوازی و فرهنگ میهمانمداری دارای سابقه تاریخی میباشد، چرا مواجه با این حرکت شده است.
محرمعلی خداوردی، رئیس ستاد استقبال مردمی ریاستجمهوری در مازندران
روحانی طرح مجلس برای اجرای برجام را ابلاغ کرد
روحانی قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را برای اجرا به وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را برای اجرا به وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ کرد.
آمریکا در منطقه به بنبست کامل رسیده است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمریکا در منطقه در بنبست کامل است، گفت: امنیت منطقه در دوران اوباما بدتر از بوش شده است. به گزارش تسنیم، محسن رضایی در دیدار «لوان جارگاریان» سفیر روسیه در ایران از نقشآفرینی روسیه در مبارزه با داعش در خاک سوریه تشکر کرد و گفت: امیدواریم با همکاریهای منطقهای، امنیت پایدار در منطقه پدید آید. آمریکا در منطقه در بنبست کامل است. امنیت منطقه در دوران آقای اوباما بدتر از آقای بوش شده است. رضایی گفت: روسیه، ایران، سوریه و عراق با بدترین دشمنان بشریت درحال نبرد هستند. تکفیریها کسانی هستند که انسانها را زنده زنده میسوزانند بنابراین نبرد با آنها موجب کسب اعتبار و حیثیت بینالمللی خواهد شد. روسیه از تبلیغات غربیها واهمه نداشته باشد. آنها چون دیدند بمباران شما موثر بوده است از توافق اولیهای که با شما کردند پشیمان شدهاند.
نیروی دریایی سپاه امسال «رزمایش بزرگ» برگزار میکند
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: رزمایشها همواره برقرار است و امسال نیز یک رزمایش بزرگ خواهیم داشت. به گزارش تسنیم، دریادار علی فدوی در حاشیه مراسم بزرگداشت سردار شهید همدانی درباره رزمایشهای نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: این رزمایشها همواره برقرار است و امسال نیز یک رزمایش بزرگ خواهیم داشت. فدوی همچنین درباره امنیت مرزهای آبی کشور تاکید کرد: هیچ خطری مرزهای آبی ما را تهدید نمیکند.
** جمهوری اسلامی
به آتش کشیده شدن زیارتگاه موسوم به مقبره یوسف(ع) در شمال نابلس
* زیارتگاه موسوم به مقبره یوسف(ع) در شهرک بلاطه واقع در شمال شهر نابلس توسط گروهی ناشناس به آتش کشیده شد. مهاجمان در این حمله از بطریهای آتشزا استفاده کردند که خسارات زیادی به بار آورد. «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آتش زدن این زیارتگاه را محکوم کرد و دستور داد که کمیتهای جهت تحقیق درباره این حادثه تشکیل و عملیات تعمیر این مکان آغاز شود. این حمله، در بحبوبه درگیریهای فلسطینیان و صهیونیستها، روی داد و معلوم نیست کار تکفیریهای فلسطین بوده یا صهیونیست ها.
محاکمه هفت داعشی با ملیت اندونزیایی در جاکارتا
* هفت اندونزیایی متهم به ارتباط با گروه تروریستی داعش در دادگاهی در جاکارتا محاکمه شدند. بنابه گفته دادستان اندونزی، «احمد جنیدی» با نام مستعمار «ابوسلمانا»، «رضوان سونگکار» با نام مستعار «ابوبلال» و «حلمی محمد آلامودی» با نام مستعار «ابورویان» که در این دادگاه محاکمه شدند سال گذشته با سفر به سوریه دورههای آموزش نظامی را با گروههای تروریستی گذراندهاند. «فبر یوانسیاه الیاس محمد» یکی دیگر از افراد محاکمه شده در دادگاه جاکارتا متهم به راهاندازی وب سایت وتهیه مطالبی در حمایت از گروه تروریستی داعش مانند مقاله «وفاداری با داعش، چرا که نه» شده است. براساس قوانین اندونزی این افراد در صورت اثبات جرم با مجازات اعدام روبرو میشوند. «تدی ایراوان» دادستان گفت که دادگاهی در جاکارتا پروندهای علیه سونگکار باز کرد که نه تنها به گروه تروریستی داعش پیوسته، بلکه دوره آموزش نظامی را طی کرده است. گفته میشود هم اکنون حدود 500 اندونزیایی عضو گروه تروریستی داعش در سوریه هستند.
تعرض عوامل حکومت جمهوری آذربایجان به یک مسجد
* تعرض عوامل حکومت جمهوری آذربایجان به یک مسجد دیگر در این کشور، اعتراض وسیع مردمی را برانگیخت. به دستور والی منطقه، عوامل حکومتی آغاز به تخریب گنبد مسجدی در روستای «زیام» از توابع شهر «شمگیر» کردند. خبر این اقدام بسرعت در شبکههای اجتماعی منعکس و موجب اعتراض متدینین در شهرهای «باکو»، «ماسالی»، «گنجه»، «کردمیر»، «آغجابدی» و «ساموخ» شد. به گزارش خبرنگار ابنا از آذربایجان، این اعتراضات موجب شد که پلیس، دخالت کند و تخریب را متوقف سازد؛ اما «کمیته دولتی در امور انجمنهای دینی آذربایجان» اعلام کرد که تخریب مسجد مذکور کاملاً قانونی بوده است! شمگیر شهرستانی در شمال غربی جمهوری آذربایجان است که در 400 کیلومتری «باکو» قرار دارد.
** قانون
دموکراسی با مجلس ضعیف به دست نمیآید
یک نماینده ادوار مجلس گفت: در هیچ جامعهای با پارلمانی ضعیف که سرکوب شود به دموکراسی نخواهیم رسید.
جهانبخش محبی نیا با اشاره به اتفاقات روز یکشنبه مجلس، گفت: اتفاقاتی از قبیل مسائل روز یکشنبه هفته گذشته تنها بر مجلس ما صدق نمیکند و در اکثر مجالس دنیا این اتفاق میافتد البته باید سعی کنیم دیدگاهها و مخالفتهاي خود را بر اساس بیان علمی و اخلاقی مطرح کنیم تا خدایی نکرده اهانتی به افراد و جریانها نشود.عضو هیات رئیسه مجلس هشتم گفت: بنده فارغ از اتفاقات روز یکشنبه مجلس، وجود یک پارلمان چالشی و بحث برانگیز را نشان پویایی خانه ملت میدانم و باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشیم که برخی تهدیدها بادکنکی هستند و بالطبع جواب این تهدیدها نیز بادکنکی خواهد بود.
محبینیا با بیان اینکه در هیچ جامعهای با پارلمانی ضعیف که سرکوب شود به دموکراسی نخواهیم رسید، گفت: بنده از ابتدا به کارشناسان توصیه میکردم نگران بررسی برجام در صحن علنی مجلس نباشند زیرا قاطبه نمایندگان مجلس به منافع ملی و عزت و اقتدار کشورشان پایبند هستند. از سویی دیگر طبیعی است برخی از نخبگان نسبت به برخی از جوانب این سند نگرانیهایی داشته باشند اما بنده از ابتدا نظرم بر این بود که برجام باید در مجلس مورد بررسی قرار میگرفت تا این اقدام ارزشمند دیپلماتیک دولت در مجلس مهر تایید بخورد و خوشبختانه این اقدام نیز اتفاق افتاد و نمایندگان مجلس بدون کم و کاستی مهر تایید بر تلاشهای دیپلماتیک دولت زدند.
برجام ابلاغ شد
رئیسجمهور قانون اقدام متناسب و متقابل دولت ایران در اجرای برجام را ابلاغ کرد.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را برای اجرا به وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ کرد.
در متن اين قانون آمدهاست:«در اجرای اصل یکصدوبیستوسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» که در جلسه علنی روز سهشنبه مورخ بیست و یکم مهرماه یک هزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۲/۷/۱۳۹۴ به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۵۲۸۳۲/۶۱۴ مورخ ۲۳/۷/۱۳۹۴ واصل گردیده، به پیوست جهت اجرا ابلاغ میگردد.»
انفجار مین در دهلران چهار کشته ومجروح برجای گذاشت
چهار نفر از اهالی بخش موسیان برای جمع آوری ضایعات باقی مانده از جنگ به منطقه مرزی «ربوط» بخش موسیان رفته بودند که بر اثر انفجار مینهای پراکنده در این منطقه سه نفر جان باختند و یک نفر نیز مجروح شد.
فرمانداردهلران دراین خصوص گفت: شهرستان دهلران یکی از شهرستانهای مرزی ایلام است که در زمان جنگ تحمیلی شاهد عملیاتهای مهم دفاع مقدس بوده و در این بین قسمتهایی از این منطقه در زمان جنگ توسط دولت بعثی مین گذاری شده بود که تاکنون بخش های مهمی از این اراضی پاکسازی شده است.
امیدعلی سبزی افزود: متاسفانه چهار نفر از اهالی بخش موسیان برای جمع آوری ضایعات باقی مانده از جنگ به منطقه مرزی «ربوط» بخش موسیان رفته بودند که بر اثر انفجار مینهای پراکنده در این منطقه سه نفر جان باختند و یک نفر نیز مجروح شد. این حادثه در جنوب روستای عین خوش در منطقهای به نام
«سید فلحی» نزدیک مرز عراق رخ داده است. اسفندماه پارسال نیز پنج دانش آموز منطقه کنجانچم مهران بعد از خروج از مدرسه در حین بازی، به دنبال انفجار مین عمل نکرده زمان جنگ تحمیلی در محل بازی آنها
مجروح شدند.
دستگيري دو مظنون حادثه انفجار در ایرانشهر
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: دو نفر مظنون در رابطه با حادثه انفجار ديروز در ایرانشهر دستگیر شدند.
سید باقر حسینی اظهار داشت: صبح ديروز نیرویهای امنیتی در راستای همکاری اطلاعاتی از وقوع یک تله انفجاری در ورودی محور ایرانشهر به بم آگاه و پس از کسب این خبر برای خنثی کردن آن به محل اعزام شدند. وی افزود: پس از حضور ماموران در صحنه، این تله انفجاری منفجر شد که هیچ گونه خسارت جانی و مالی را در بر نداشته است و هنوز نیز از هدف واقعی عاملان این اتفاق اطلاعاتی در
دست نیست.
وی با تشکر از اشراف اطلاعاتی نیرویهای امنیتی بر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این گونه اقدامها هیچ گونه خللی در روابط مذاهب و قومیتها در این دیار ایجاد نخواهد کرد.
** خراسان
دستور دولت برای همکاری با بسیج درباره تخلفات اراضی
بر اساس دستور جدید هیئت دولت به وزارت جهادکشاورزی، مقرر شده سازمان امور اراضی کشور باید زمینه نظارت مردمی از جمله سازمانهای مردم نهاد، شوراهای اسلامی و سازمان بسیج مستضعفین را بر واگذاری اراضی منابع ملی، موات و دولتی قابل واگذاری و بلامعارض به بخش خصوصی که دارای استعداد تولید اقتصادی و بهره برداری محصولات بخشهای مختلف کشاورزی و غیرکشاورزی هستند، فراهم کند، تا جلوی بروز و گسترش تخلف گرفته شود.
کمک 100 میلیاردی دولت برای تجهیز مرکز اجلاس سران
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده است که حسب موافقت هیئت دولت و به استناد ماده 55 قانون محاسبات عمومی کشور، مبلغ 30 میلیارد ریال به صورت هزینه ای از محل اعتبارات جزء 1 ردیف (510000) با عنوان "هزینه های پیش بینی نشده" و مبلغ 70 میلیارد ریال به صورت تملک دارایی های سرمایه ای از محل اعتبارات جزء 2 ردیف (510000) قانون بودجه سال 1394 کل کشور، بابت تعمیر و تجهیز سالن های فرعی مرکز اجلاس سران در اختیار نهاد ریاست جمهوری قرار می گیرد تا برابر قوانین و مقررات مربوط هزینه شود.
** شرق
افزايش تحركات مديران احمدينژاد در ولنجك
شنیده شد که جمعي از مديران سابق استان آذربايجان شرقي به سرپرستي حجتالاسلام ميرتاجالديني كانديداي احتمالي انتخابات مجلس از حوزه انتخابي تبريز، با رئيسجمهور سابق در دفتر معروف ولنجك ديدار كردند. تابناك نوشت؛ منصور صادقي اصل، فرماندار سابق مراغه، خلفاپور فرماندار سابق ميانه، فرماندار سابق ورزقان، نعمتي مديركل سابق بنياد شهيد استان، محمدي رئيس سابق ميراث فرهنگي استان، ابراهيمي مديركل سابق كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان و تني چند از مديران سابق در اين ديدار حضور داشتند. از مفاد اين جلسه، اخبار موثقي به بيرون درز نكرده است، اما گفته ميشود انتخابات پيش روي مجلس شوراي اسلامي و چگونگي حضور كانديداهاي مورد حمايت احمدينژاد از محورهاي مهم مورد بحث در اين جلسه بوده است.
توضيح ظريف درباره جيسون رضاييان
شنیده شد که وزير امور خارجه كشورمان درباره حواشي ايجادشده درباره پرونده جيسون رضاييان، خبرنگار آمريكايي بازداشت شده در ايران، توضيحاتي ارائه داد. آنانوشت؛ محمد جواد ظريف در نشست مقدماتي كنفرانس امنيتي مونيخ به حكم صادره عليه جيسون رضاييان روزنامهنگار واشنگتن پست پرداخت و در اين باره گفت: درباره جيسون رضاييان، در حال تلاش هستيم اين موضوع را از بعد بشردوستانه بررسي كنيم. اتهامات واردشده به وي بسيار جدي هستند اما تلاش داريم با در نظرگرفتن بعد بشردوستانه آن را حل كنيم.
تولد روزانه 2 نوزاد معتاد در تهران
شنیده شد که رئيس كميته اجتماعي شوراي شهر تهران، با بيان اينكه متاسفانه در حال حاضر آمار ولادت نوزادان معتاد پايتخت به نسبت گذشته افزايش داشته است، گفت: طبق مصاحبههايي كه با برخي از مسئولان تعدادي از بيمارستانهاي تهران از جمله بيمارستان «مهديه» داشتيم، متاسفانه آمار ولادت نوزادان معتاد افزايش چشمگيري داشته است. تسنيم نوشت؛ وي ادامه داد: در گذشته گزارش ولادت 3 تا 4 نوزاد معتاد در هر ماه به دست ما ميرسيد ولي متاسفانه آمار ولادت نوزادان كارتنخواب در حال حاضر بهشدت افزايش يافته و بهطور ميانگين 2 تولد در هرروز گزارش ميشود.
ترقي: كنار رفتن حبيبي شايعه است
شنیده شد که عضو شوراي مركزي حزب موتلفه گفت: هيچكس در بدنه حزب موتلفه مخالف وحدت و ائتلاف با جبهه پايداري نيست. تسنيم نوشت؛ حميدرضا ترقي در پاسخ به سوالي درباره مباحث مطرحشده مبني بر كنارهگيري محمدنبي حبيبي از دبيركلي حزب موتلفه، افزود: بنده از اساس چنين چيزي كه آقاي حبيبي قصد كنارهگيري از دبيركلي حزب موتلفه را داشته باشد را نشنيدهام، اما بالاخره ۲ هفته ديگر هياترئيسه جديد حزب انتخاب خواهد شد. وي با بيان اينكه هيچ اختلافي بين بدنه حزب موتلفه با راس آن وجود ندارد، گفت: اينكه ميگويند تمايل زياد آقاي حبيبي براي ائتلاف با دوستان پايداري موجب ناراحتي بدنه حزب موتلفه شده، به هيچ عنوان وجود خارجي ندارد.
سوال غيرمنتظره خبرنگار آلماني
شنیده شد که وزير خارجه آلمان ديروز در حاشيه كنفرانس خبري با «محمدجواد ظريف» همتاي ايرانياش در تهران، نسبت به خبر پرداخت رشوه از سوي اين كشور براي كسب ميزباني جام جهاني 2006 واكنش نشان داد. انتخاب نوشت؛ «اشتاين ماير» با پرسش يك خبرنگار آلماني مواجه شد كه پرسيد: « در خبرها آمده است كه يك جعبه سياه (منبع موثق اطلاعاتي) پيدا شده است كه نشان ميدهد آلمان براي كسب ميزباني سال 2006 به شماري از مقامهاي فيفا رشوه داده بود. پاسخ شما چيست؟» ظريف به محض طرح اين سوال غيرمنتظره ورزشي، آن هم درباره رسوايي پرداخت رشوه از وزير خارجه آلمان، لبخند زد و اشتاين ماير هم كه انتظار چنين پرسشي را نداشت، به خبرنگار عضو هيات همراهش گفت: «من هم با شما به ايران آمده و هنوز فرصت نكردهام خبرها را بررسي كنم. من فقط يك اظهارنظر را در اين زمينه خواندهام. »
حشيش با طعم گوشت!
شنیده شد که فرمانده انتظامي خمين گفت: ۱۱۳ كيلوگرم حشيش از يك كاميون حمل گوشت منجمد در محور خمين ـ محلات كشف و ضبط شد. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ سرهنگ محمدعلي گودرزي درباره اين خبر اظهار داشت: با اعلام اين خبر بلافاصله كنترل محور مورد نظر توسط چند اكيپ انتظامي آغاز و پس از چند ساعت گشتزني كاميون مورد نظر شناسايي و متوقف شد. فرمانده انتظامي خمين با بيان اينكه در بازرسي اوليه از خودرو مشخص شد كه حامل 20 تن گوشت منجمد است، بيان داشت: پس از بازرسيهاي دقيق و با هوشياري پليس 113 كيلوگرم حشيش كه به طرز ماهرانهاي در بين بار كاميون جاسازي شده بود، كشف شد. گودرزي خاطرنشان كرد: دو نفر راننده و سرنشين كه هر دو اهل و ساكن خمين بوده و محموله را از شهرهاي جنوبي كشور بارگيري كرده بودند، دستگير و پس از تشكيل پرونده به مراجع قضايي معرفي شدند.
تجمعجمعي از شهروندان تهراني مقابل شهرداري
شنیده شد که جمعي از شهروندان پايتخت كه در پروژه تجاري - فرهنگي نگين البرز واقع در منطقه اقدسيه تهران مشاركت داشتهاند، در اعتراض به آنچه تغيير روند پيشرفت پروژه عنوان كردند، ظهردیروز مقابل ساختمان مركزي شهرداري تهران تجمع كردند. ایسنا نوشت ؛ پروژه تجاري - فرهنگي نگين البرز در سال 1387 توسط شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران به عنوان يك شركت وابسته به شهرداري با مشاركت حدود 500 نفر از شهروندان تهران آغاز شد. يكي از تجمعكنندگان با اشاره به قرارداد ميان شهروندان و شركت توسعه فضاهاي فرهنگي عنوان كرد: در سال 87 اعلام شد مجموعه نگين البرز شامل 13 هزار متر فضاي ورزشي، 3000 متر فضاي فرهنگي شامل سينما و سالن همايش و 500 واحد تجاري است كه مردم در ساخت 500 واحد تجاري مشاركت كردند، حدود 200 ميليارد تومان توسط شهروندان پرداخت و مقرر شده بود سال 1390 پروژه به مالكان تحويل داده شود در حالي كه تا به امروز يعني روزهاي پاياني مهر 1394 اين پروژه تنها حدود 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
توضيح وكيل بابكزنجاني درباره نامه به نمایندگان
شنیده شد که در روزهاي اخير 5 برگه از نامه بابك زنجاني به نمايندگان در برخي سايتها منتشر شد كه طي آن اين متهم به توضيح درباره برخي اتهامات وارد شده به خود پرداخت و آنها را رد كرد. ديروز هم وكيل مدافع بابك زنجاني توضيحاتي را درباره نامه موكلش به نمايندگان مجلس ارائه داد. خبرآنلاين نوشت؛ رسول كوهپايهزاده با بيان اين مطلب، اظهار كرد: نامه موكلم به نمايندگان مجلس مربوط به چند ماه پيش است و حدود 21 صفحه است و جنبه محرمانه دارد. وي با يادآوري اينكه حسب درخواست موكلم نامه مذكور را براي نمايندگان مجلس و روساي كميسيونها ارسال كردهام، گفت: در اين نامه موكلم گفته كه اموالش براي قبل از سال 91 بوده و مربوط به قبل از همكاري وي با وزارت نفت است. كوهپايهزاده تصريح كرد: موكلم از سال 80 با سرمايه خود شركتهاي مختلفي را داشته و فعاليتهاي اقتصادي در زمينههاي مختلف داشته است و با تدبير خودش مجموعه اقتصادي را ايجاد كرد. وي ادامه داد: زماني كه مشكل تحريمها به وجود آمد، وزارت نفت به سراغ موكلم آمد و وي توانست در انتقال 800 ميليون دلار پول به كشور كمك كند. به همين دليل موكلم از سوي اتحاديه پولها و خزانه داري آمريكا، تحريم شد و علاوه بر آن شركت و بانكهاي وي مورد تحريم قرار گرفتند.
** ایران
هشدار «اوباما» به روسیه و ایران
رئیس جمهوری امریکا در سخنانی به مسکو و تهران درباره بحران سوریه هشدار داد. «عصر ایران» به نقل از رویترز گزارش داد، باراک اوباما طی سخنانی در کاخ سفید مدعی شد: ایران و روسیه با عنوان دو متحد مهم دولت سوریه، با حمایتهای همهجانبه از اسد در باتلاق جنگ داخلی این کشور گرفتار میشوند. همزمان مقامات روسیه روز جمعه اعلام کردند حملات هوایی به مواضع تروریستها در سوریه سه تا چهار ماه طول خواهد کشید.
شمخانی، مخاطب تماس لاریجانی در جلسه پرتنش
کاظم جلالی رئیس فراکسیون اکثریت اصولگرایان درباره حواشی روز جزئیات طرح برجام توضیحات تازه ای داد و گفت: رئیس مجلس در روز بررسی کلیات طرح برجام با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی تماس تلفنی داشته است. در جلسه یکشنبه هفته پیش و در جریان بررسی کلیات طرح اجرای برجام، علیرضا زاکانی، روایت رئیس مجلس درباره نشست با دبیر شورای عالی امنیت ملی را نپذیرفت و مدعی شد که دبیرخانه این شورا با طرح در دستور کار مخالف است. علی لاریجانی برای لحظاتی از صحن خارج شد و وقتی به جایگاه هیأت رئیسه برگشت، کاظم جلالی گوشی همراه خود را به وی داد و لاریجانی هم صحبت کرد. حال جلالی رئیس فراکسیون اکثریت مجلس به آنا گفته است که رئیس مجلس با شمخانی صحبت کرده است. نماینده شاهرود افزود: یکی از ایرادهایی که به این دوستان وارد است، این است که مرتب تلاش میکردند آقای لاریجانی در جلسات غیرعلنی هماهنگیهای پشت صحنه را ذکر کند. این دوستان تعمد داشتند، میخواستند در جلسه علنی از آن هماهنگیها نام ببرند. این هم از عجایب است؛ در جلسه غیرعلنی بارها صحبت میشد که نامی از اشخاص در جلسه علنی برده نشود، ولی باز عکس آن عمل میشد. اینها تعمدی برای مستندسازی داشتند. آقای دکتر لاریجانی مجدداً با آقای شمخانی صحبت کرد و گفت که ما با هم هماهنگ کردیم یا نکردیم؟ که ایشان گفت هماهنگ شده است و در همان جا هم به دوستان گفته شد که این هماهنگیها انجام شده است. این تماسی بود که آقای دکتر لاریجانی با آقای شمخانی داشت.
توضیح ظریف درباره «جیسون رضائیان»
وزیر خارجه کشورمان درباره حواشی ایجاد شده درباره پرونده «جیسون رضائیان» خبرنگار امریکایی بازداشت شده در ایران، توضیحاتی ارائه داد. به گزارش آنا، ظریف در بخشی از سخنان خود در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در این باره گفت: درخصوص جیسون رضائیان در حال تلاش هستیم این موضوع را از بعد بشردوستانه بررسی کنیم. اتهامات وارد شده به وی بسیار جدی هستند اما تلاش داریم با در نظر گرفتن بعد بشردوستانه آن را حل کنیم.
منبرعزاداری سیاسی نشود
عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه «دستگاههای ذیربط برای جلوگیری از سیاسی شدن مجالس عزاداری مسئولیت دارند»، گفت: «جامعیت یک روحانی با سیاسی کردن منبر عزاداری زیر سؤال میرود.» آیتالله سیدمحمد غروی در گفتوگو با «ایلنا» درخصوص سوءاستفاده احتمالی برخی مداحان از تریبون مجالس عزاداری امام حسین(ع) برای منافع جناحی، یادآور شد: «مجالس عزاداری امام حسین(ع)، در عین حال که باید نقش روشنگری در درون خود داشته باشد، اما نباید دستاویزی برای مسائل جناحی و سوءاستفادههای سیاسی باشد.»
احتمال هجوم اتباع و مهاجران افغان به مرزهای کشور
استاندار سیستان وبلوچستان گفت:« با گسترش دامنه تهدیدات در افغانستان، سایر استانهای مرزی و یا حتی مرکزی کشور نیز از این مسأله متأثر خواهد شد.» به گزارش« ایرنا» علی اوسط هاشمی دیروز در نشست کارگروه ساماندهی اتباع بیگانه افزود: «همه استانها باید آمادگی رو به رو شدن با هجوم اتباع افغان را داشته باشند.» وی ارتقای توان مرزبانی و حمایت سایر یگانها از مرزبانی را برای مدیریت این بحران در مرزهای کشور خواستار شد.
** کیهان
امید بیبیسی به اصلاحطلبان برای تضعیف قدرت ایران در منطقه
شبکه دولتی انگلیس گفت سیاست خارجی ایران تا وقتی که احساس کند دست بالا را در منطقه دارد، تغییر نخواهد کرد.
این شبکه در گزارشی گفت: روحانی در سخنرانی امسال خود در مجمع عمومی سازمان ملل از آغاز دورانی جدید گفت و از تعامل این کشور با دنیا، اما لحن مثبت روحانی باز هم به دست دادن با اوباما ختم نشد(!) حتی از گفتوگوی تلفنی مثل سال 2013 هم خبری نبود. احتمالا روحانی میخواسته تندروهای داخل ایران را خشمگین نکند. آن هم در لحظهای حساس در سیاست این کشور، هنگامی که بررسی توافق هستهای در مجلس در جریان بود. اما وزیر خارجه روحانی، با رئیسجمهوری آمریکا دست داد و البته به همین خاطر از سوی برخی تندروها خائن لقب گرفت. بیتردید امضای یک توافق هستهای برای پایان چهار دهه خصومت کافی نیست. آینده روابط ایران و آمریکا بیش از هر چیز وابسته به فرایند سیاست داخلی دو کشور است. هم ایران هم آمریکا در سال 2016 انتخابات دارند. انتخاباتی که میتواند فضای کلی رابطه دو کشور پس از 2017 را ترسیم کند.
بیبیسی میافزاید: نیروهای اصلاحطلب امیدوارند پس از 11 سال دوباره اکثریت کرسیها را به دست بیاورند. تحقق این امید البته دشوار است، اما آنطور که معصومه ابتکار یکی از معاونان روحانی دو ماه پیش به بیبیسی گفته بود، رئیسجمهوری ایران معتقد است توافق هستهای عامل برتری او بر احزاب و جبهههای دیگر خواهد بود.
ابتکار پیش از این به بیبیسی گفته بود توافق هستهای اهرمی را در اختیار اصلاحطلبان در مقابل سایر گروههای سیاسی قرار میدهد.
بیبیسی در ادامه گفت: هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا که مذاکرات در زمان او آغاز شد، تمام قد از توافق هستهای حمایت کرده اما موفقیت آن را منوط به نظارت بر اجرای آن از سوی ایران دانسته است. او همچنین تاکید کرده است که باید با رفتار تهاجمی ایران در منطقه مقابله کرد. واقعیت این است که سیاست خارجی ایران تا وقتی مقامهای این کشور حس کنند در منطقه دست بالا دارند، نرم نخواهد شد. بنیادهای سیاست خارجی و منافع ملی یک کشور با تغییر رئیسجمهور تغییر نمیکند، اما رابطه سران کشورها میتواند فضای کلی را تغییر دهد. بنابراین باید منتظر نشست و دید نتیجه انتخابات مختلف در ایران و آمریکا چه خواهد بود و چه کسی در هر کشور به قدرت خواهد رسید.
به گزارش بیبیسی «مهدی خلجی از تحلیلگران موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن معتقد است قدرت اصلی همچنان در دست رهبر ایران است و اوست که تعیین میکند حسن روحانی اگر دوباره به ریاست جمهوری برگزیده شود تا کجا میتواند در بهبود روابط با آمریکا پیش برود. اگر قرار باشد ایران و آمریکا که روزگاری- پیش از یک انقلاب و یک گروگانگیری- متحد بودند، در راستای نزدیکی گام بردارند، دست دادن اصلاحطلبی چون روحانی و دموکراتی چون خانم کلینتون در مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2017 میتواند آغاز مناسبی باشد. یا دستکم روبهرو شدنشان چون روحانی به هر حال نمیتواند با یک رئیسجمهوری مونث دست بدهد.»
پیشبینی دبّه کردن آژانس از سوی معاون سابق وزارت خارجه آمریکا
احتمال دارد آژانس پرونده 12سؤالی را که از جمله درباره PMD مطرح کرده به عنوان استخوان لای زخم حفظ کند.
در حالی که قرار است آژانس تا 24 آذر پرونده ابهامات و سؤالات خود درباره برنامه هستهای ایران را ببندد- و در برجام، رضایت آژانس لازمه لغو تحریمها علیه ایران عنوان شده- برخی منابع از احتمال بستهنشدن این پرونده خبر میدهند.
مارک فیتزپاتریک مدیر برنامه خلع سلاح در انستیتوی بینالمللی مطالعات استراتژیک در لندن گفت: پیشبینی من این است که آژانس در این دو ماه سؤالات بیشتری از ایران داشته باشد.
معاون اسبق وزارت خارجه آمریکا افزود: تصور اینکه ایران به یکباره به همه 12 مورد باقیمانده که سالها معلق مانده بود، به صورت کامل پاسخ داده باشد، سخت است. اگر ایران این کار را کرده باشد، عالی است اما احتمال این زیاد است که برخی پاسخهای ایران یا شاید همه آنها ابهاماتی داشته باشد و آژانس باید سؤالات بیشتری را ارائه دهد، چرا که گزارش آذرماه، گزارش نهایی در این زمینه است و از همین رو آژانس باید به بهترین شکل بررسی خود را انجام دهد.
فیتزپاتریک در مصاحبه با رادیو فردا اضافه کرد: من فکر نمیکنم که آژانس در نهایت به صورت قطعی از پاسخها راضی شود، اما باید دید آیا ایران توضیحات و دسترسیهای کافی به آژانس خواهد داد تا این نهاد بگوید که بالاخره میتواند این پرونده را ببندد.
او در پاسخ به این سؤال که آیا توقع داشتید که ایران به این ضربالاجلها پایبند باشد؟ گفت: من شگفت زده نشدم؛ این قابل پیشبینی بود که ایران اقداماتش را در مهلتی که داشت انجام دهد، به هر حال ایران به شدت علاقهمند است که این توافق اجرایی شود و تحریمها هرچه زودتر برطرف شوند، در نتیجه انگیزه کافی دارد که روز قبول توافق بدون هیچ دردسری فرا رسد.
وی تصریح کرد: البته این بدین معنا نیست که ایران در این روند تا امروز با آژانس همکاری کامل داشت و بنابر برخی گزارشها این همکاری، حداقلی بوده است اما ایران در این مدت ترغیب شد که همکاریهایش را سرعت بخشد تا اینکه آژانس بتواند اعلام کند ایران به تعهداتش عمل کرده است.
وی گفت: همه این 12 سؤال به نوعی به اقدامات نظامی کردن برنامه هستهای ایران مربوط میشود؛ برخی از این سؤالات اتهاماتی بسیار جدی مثلا درباره آزمایشهایی در زمینه مدل سازی انفجار است. موضوع جنبه احتمالا نظامی برنامه هستهای ایران (پیامدی)، مهمترین بخش از نگرانیهای مرتبط با برنامه هستهای ایران است.
وی گفت: بهترین شکل آن این است که ایران بگوید در زمینه نظامی کردن برنامه هستهایش، در گذشته اقداماتی کرده است و دیگر انجام نمیدهد،(!) افراد مرتبط را اخراج کرده و هدف برنامه تغییر کرده است اما شک دارم که ایران این کار را انجام دهد. از این رو، به نظرم، برای آژانس هم سخت خواهد بود گزارشی منتشر کند که کاملا مثبت باشد.
او در پاسخ به این سؤال که اگر این گزارش به معنی رضایت کامل آژانس نباشد، پس چگونه قرار است ایران و شش کشور به سمت اجرایی کردن توافق قدم بردارند؟ گفت: گزارش دسامبر آژانس، به صورت مستقیم با روز اجرایی شدن توافق در ارتباط نیست. اقداماتی که ایران باید بر مبنای برنامه اقدام مشترک انجام دهد، شامل درآوردن هسته راکتور اراک، جمعآوری 14 هزار سانتریفیوژ و اتمام نابود کردن آن بخش باقی مانده از اورانیوم کمتر غنی شده میشود.
فیتز پاتریک گفت: به صورت مشخص گفته نشده که ایران باید آژانس را در زمینه «پیامدی» راضی کند اما نارضایتی آژانس از لحاظ سیاسی کار را برای سایر کشورها، به منظور اجرای توافق سخت میکند و از همین رو ایران باید نهایت تلاش خود را بکند که این همکاری، آژانس را راضی کند.
گزارش رادیو فرانسه از صوری بودن اعلام لغو تحریمها
رادیو فرانسه گفت: اعلام لغو تحریمها در روز 18 اکتبر صرفا یک امر صوری است.
این رادیو گفت: اتحادیه اروپا از یکشنبه 18 اکتبر (26 مهر) تحریمها علیه ایران را لغو میکند اما این تصمیم از اواخر دسامبر به اجرا گذاشته خواهد شد آن هم تنها در صورتی که ایران واقعا برنامه اتمیاش را کاهش دهد. این تصمیم تنها زمانی به اجرا گذاشته خواهد شد که آژانس بینالمللی اتمی تائيد کند که ایران به همه تعهدات خود مبنی بر کاهش جدی و محسوس برنامه اتمیاش عمل کرده است.
رادیو فرانسه افزود: تصمیم روز یکشنبه اتحادیه اروپا ازنظر قانونی اقدامی «صوری» محسوب میشود.
یک دیپلمات غربی تأکید کرد: تحریمها علیه بانکها و صنعت نفت و گاز ایران و همچنین داراییهای ضبط شده ایران در خارج تنها در اواخر سال جاری میلادی یا اوایل سال آینده میلادی ]پس از دی ماه[ و آن هم پس از موافقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی لغو خواهند شد.
عذرخواهی از روحانی به خاطر استقبال اندک مردم مازندران
ستاد استقبال از رئیسجمهور در مازندران، از کمی جمعیت استقبالکننده عذرخواهی کرد.
به گزارش تابناک و فرارو در نامه عذرخواهی ستاد مردمی استقبال از رئیسجمهور آمده است: «به دلیل همکاری دستاندرکاران سفر و مدیران مربوطه در استان با ستاد مخلص مردمی استقبال از رئیسجمهور که متشکل از نخبگان و صاحبنظران و همینطور عوامل اجرایی از سلایق مختلف سیاسی و اجتماعی متشکل از جریانات سیاسی اصلاحطلبی- اعتدال و اعضای ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری سال 1392 از شرق تا غرب استان بوده است، متأسفانه شاهد استقبال اندک که درخور شأن رئیس اجرایی و تیم مدیریتی ایشان نبوده است، بودهایم. باشد تا ضمن عذرخواهی از مردم فهیم استان و همینطور از جناب آقای دکتر روحانی و هيئت همراه این ستاد پاسخگو بودن عوامل مدیریتی استان نسبت به این نادیده انگاشتن عوامل اجرایی ستاد و پیگیری مصوبات سفر را در سرلوحه برنامههای خویش قرار داده است. همچنین این دستاندرکاران به مردم خوب این استان توضیح خواهند داد که استان مازندران در مهماننوازی و فرهنگ مهمانمداری دارای سبقه تاریخی میباشد چرا مواجه با این حرکت شده است.»
یادآور میشود ویدئو و تصاویر موجود در حین سخنرانی رئیسجمهور، از حضور جمعیتی 10-11 هزار نفری در جریان سفر آقای روحانی به ساری حکایت میکند.
جیمز کلاپر: ایران تهدید جدی و مستقیم برای آمریکاست
رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا تصریح کرد ایران تهدیدی جدی و مستقیم برای آمریکاست.
اظهارات جیمز کلاپر در دشمن معرفی کردن ایران در حالی است که برخی محافل در داخل سعی میکردند ضمن بزک کردن آمریکا، چهره یک دولت و شریک قابل اعتماد را برای شیطان بزرگ ترسیم کنند.
جیمز کلاپر در مصاحبه با رادیو اسرائیل تصریح کرد: ایران تهدیدی جدی و مستقیم برای ایالات متحده است. ایران و گروه تحت فرمانش حزبالله، به طور مستقیم منافع آمریکا و متحدانش را تهدید میکنند. این همیشه نظر جامعه اطلاعاتی آمریکا در بیش از 3 دهه درباره ایران بوده است.
وی همچنین گفت: «ایران مهمترین و تنها عامل حفظ بشار اسد در سوریه است. نقش ایران و حزبالله در جلوگیری از سقوط رژیم بشار اسد بسیار کلیدی بوده، زیرا آنها رژیم اسد را برای حفظ محور مقاومت علیه اسرائیل و غرب حیاتی میدانند.»
کلاپر همچنین هشدار داد: شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران در عراق که علیه داعش میجنگند، همان شبهنظامیانی هستند که آمریکا را برای مداخله در عراق به حملات تروریستی تهدید میکردند.
وی خاطرنشان کرد: دولت آمریکا نمیخواهد کاری کند که خدشهای به توافق هستهای صورتگرفته با ایران وارد شود.
خط و نشان روزنامه هاشمی برای عارف به ریاست مجلس نیندیش!
روزنامه خانوادگی هاشمی رفسنجانی، به عارف هشدار داد که به خاطر محاصره شدن توسط «دوست نماهای ناآشنا به سیاست» به ریاست مجلس بعدی نیاندیشد.
هشدار روزنامه آرمان در حالی است که مدعیان اصلاحطلبی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری سال 92، از عارف به عنوان اصلاحطلب بدلی و قلابی و تحریکشده نهادهای امنیتی یاد کرده بودند.
آرمان در تحلیلی با عنوان «به ریاست مجلس نیاندیش!» نوشت: محمدرضا عارف بیش از سایر اصلاحطلبان فعالیتهای انتخاباتی خود را برای ورود به مجلس دهم آشکار و نمایان کرده است. عارف بیش از آنکه به عنوان یک چهره سیاسی مطرح باشد یک چهره دانشگاهی و آکادمیک است چنانچه در دولت اصلاحات معاون اول بود.
عارف هم در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 عزم حضور داشت که با رایزنیهای صورت گرفته منصرف شد تا حسن روحانی بتواند از حمایت اصلاحطلبان برخوردار شود.
این روزنامه میافزاید: برای قرار گرفتن عارف در سرلیست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم مخالفان کمی در این اردوگاه وجود دارند اما ظاهرا خود او هنوز به این جمعبندی درباره پذیرش سرلیستی اصلاحطلبان در صورت درخواست آنها نرسیده است چنانکه اظهاراتش بوی تردید میدهد.
اکنون باید کمی به عقب بازگشت یعنی روزی که اعلام شد او به عنوان رئيس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در انتخابات برگزیده شده است و کمی بعد از این خبر تکذیب و محمدعلی غریبانی در قامت رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درباره انتخاب عارف برای ریاست شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: هنوز رئیس مشخص نشده ولی ما خوشحال میشویم که عارف خود را نامزد کند.
آرمان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد عارف در نهایت سر لیست اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس دهم باشد اما اینکه از او به عنوان گزینهای برای ریاست مجلس نام برده میشود کمی جفا در حق اوست و دوستنماهایی که با اینچنین اظهاراتی تنها توقعات را از معاون اول دولت اصلاحات بالا میبرند. سعی دارند در صورت عدم تحقق ریاست او بر مجلس به شخصیت سیاسی او ضربه وارد کنند. واضح است با حضور فردی به نام علی لاریجانی در مجلس دهم، فضا برای دیگران کمی محدود خواهد شد بنابراین مصلحان توصیه میکنند که تنها به سرلیستی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس بسنده شود و او با ورود به مجلس نه بر کرسی ریاست مجلس بلکه بر کرسی ریاست فراکسیون اصلاحطلبان تکیه بزند تا این طیف با اقتدار بالایی در جهت نیل به خواستههای اصلاحطلبانه رایدهندگان حرکت کند. البته عارف از چنان پختگی سیاسی برخوردار است که القائات دوستنماهای غیرخیرخواه بر او اثر نگذارد چنانکه در سال 92 هم این استقلال فکری و تصمیمگیری عالی را به نمایش گذاشت.
** وطن امروز
عذرخواهی از روحانی به خاطر استقبال مازندران!
درپی استقبال کم مردم مازندران از حسن روحانی در سفر استانی اخیر، ستاد مردمی استقبال از رئیسجمهور در مازندران، به خاطر این استقبال کم از حسن روحانی، با انتشار نامهای از او عذرخواهی کرد! متن بیانیه عذرخواهی ستاد مردمی استقبال از رئیسجمهور که در اختیار رسانهها قرار گرفته است به این شرح است: «به حول قوه الهی باز خورشید رحمت بر استان نازل شد و رئیسجمهور محبوب کشور وارد استان سرسبز و لالهخیز مازندران شد. ضمن تشکر از تشریففرمایی رئیسجمهور و هیات همراه به استان که دوباره امید در این سرزمین هویدا شد به استحضار مردم فهیم و ولایی مازندران میرساند که به دلایل نامشهود و عدم همکاری دستاندرکاران سفر و مدیران مربوط در استان با ستاد مخلص مردمی استقبال از رئیسجمهور که متشکل از نخبگان و صاحبنظران و همینطور عوامل اجرایی از سلایق مختلف سیاسی و اجتماعی متشکل از جریانات سیاسی اصلاحطلبی- اعتدال و اعضای ستاد انتخاباتی ریاستجمهوری سال ۱۳۹۲ از شرق تا غرب استان بوده است، متاسفانه شاهد استقبال اندک که درخور شأن رئیس اجرایی و تیم مدیریتی ایشان نبوده است، بودهایم. ضمن عذرخواهی از مردم فهیم استان و همینطور از جناب آقای دکتر روحانی و هیات همراه، این ستاد پاسخگو بودن عوامل مدیریتی استان نسبت به این نادیده انگاشتن عوامل اجرایی ستاد و پیگیری مصوبات سفر را در سرلوحه برنامههای خویش قرار داده است. همچنین این دستاندرکاران به مردم خوب این استان توضیح خواهند داد که استان مازندران که در میهماننوازی و فرهنگ میهمانمداری دارای سابقه تاریخی میباشد، چرا مواجه با این حرکت شده است.
محرمعلی خداوردی، رئیس ستاد استقبال مردمی ریاستجمهوری در مازندران
روحانی طرح مجلس برای اجرای برجام را ابلاغ کرد
روحانی قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را برای اجرا به وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را برای اجرا به وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ کرد.
آمریکا در منطقه به بنبست کامل رسیده است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمریکا در منطقه در بنبست کامل است، گفت: امنیت منطقه در دوران اوباما بدتر از بوش شده است. به گزارش تسنیم، محسن رضایی در دیدار «لوان جارگاریان» سفیر روسیه در ایران از نقشآفرینی روسیه در مبارزه با داعش در خاک سوریه تشکر کرد و گفت: امیدواریم با همکاریهای منطقهای، امنیت پایدار در منطقه پدید آید. آمریکا در منطقه در بنبست کامل است. امنیت منطقه در دوران آقای اوباما بدتر از آقای بوش شده است. رضایی گفت: روسیه، ایران، سوریه و عراق با بدترین دشمنان بشریت درحال نبرد هستند. تکفیریها کسانی هستند که انسانها را زنده زنده میسوزانند بنابراین نبرد با آنها موجب کسب اعتبار و حیثیت بینالمللی خواهد شد. روسیه از تبلیغات غربیها واهمه نداشته باشد. آنها چون دیدند بمباران شما موثر بوده است از توافق اولیهای که با شما کردند پشیمان شدهاند.
نیروی دریایی سپاه امسال «رزمایش بزرگ» برگزار میکند
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: رزمایشها همواره برقرار است و امسال نیز یک رزمایش بزرگ خواهیم داشت. به گزارش تسنیم، دریادار علی فدوی در حاشیه مراسم بزرگداشت سردار شهید همدانی درباره رزمایشهای نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: این رزمایشها همواره برقرار است و امسال نیز یک رزمایش بزرگ خواهیم داشت. فدوی همچنین درباره امنیت مرزهای آبی کشور تاکید کرد: هیچ خطری مرزهای آبی ما را تهدید نمیکند.
** جمهوری اسلامی
به آتش کشیده شدن زیارتگاه موسوم به مقبره یوسف(ع) در شمال نابلس
* زیارتگاه موسوم به مقبره یوسف(ع) در شهرک بلاطه واقع در شمال شهر نابلس توسط گروهی ناشناس به آتش کشیده شد. مهاجمان در این حمله از بطریهای آتشزا استفاده کردند که خسارات زیادی به بار آورد. «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آتش زدن این زیارتگاه را محکوم کرد و دستور داد که کمیتهای جهت تحقیق درباره این حادثه تشکیل و عملیات تعمیر این مکان آغاز شود. این حمله، در بحبوبه درگیریهای فلسطینیان و صهیونیستها، روی داد و معلوم نیست کار تکفیریهای فلسطین بوده یا صهیونیست ها.
محاکمه هفت داعشی با ملیت اندونزیایی در جاکارتا
* هفت اندونزیایی متهم به ارتباط با گروه تروریستی داعش در دادگاهی در جاکارتا محاکمه شدند. بنابه گفته دادستان اندونزی، «احمد جنیدی» با نام مستعمار «ابوسلمانا»، «رضوان سونگکار» با نام مستعار «ابوبلال» و «حلمی محمد آلامودی» با نام مستعار «ابورویان» که در این دادگاه محاکمه شدند سال گذشته با سفر به سوریه دورههای آموزش نظامی را با گروههای تروریستی گذراندهاند. «فبر یوانسیاه الیاس محمد» یکی دیگر از افراد محاکمه شده در دادگاه جاکارتا متهم به راهاندازی وب سایت وتهیه مطالبی در حمایت از گروه تروریستی داعش مانند مقاله «وفاداری با داعش، چرا که نه» شده است. براساس قوانین اندونزی این افراد در صورت اثبات جرم با مجازات اعدام روبرو میشوند. «تدی ایراوان» دادستان گفت که دادگاهی در جاکارتا پروندهای علیه سونگکار باز کرد که نه تنها به گروه تروریستی داعش پیوسته، بلکه دوره آموزش نظامی را طی کرده است. گفته میشود هم اکنون حدود 500 اندونزیایی عضو گروه تروریستی داعش در سوریه هستند.
تعرض عوامل حکومت جمهوری آذربایجان به یک مسجد
* تعرض عوامل حکومت جمهوری آذربایجان به یک مسجد دیگر در این کشور، اعتراض وسیع مردمی را برانگیخت. به دستور والی منطقه، عوامل حکومتی آغاز به تخریب گنبد مسجدی در روستای «زیام» از توابع شهر «شمگیر» کردند. خبر این اقدام بسرعت در شبکههای اجتماعی منعکس و موجب اعتراض متدینین در شهرهای «باکو»، «ماسالی»، «گنجه»، «کردمیر»، «آغجابدی» و «ساموخ» شد. به گزارش خبرنگار ابنا از آذربایجان، این اعتراضات موجب شد که پلیس، دخالت کند و تخریب را متوقف سازد؛ اما «کمیته دولتی در امور انجمنهای دینی آذربایجان» اعلام کرد که تخریب مسجد مذکور کاملاً قانونی بوده است! شمگیر شهرستانی در شمال غربی جمهوری آذربایجان است که در 400 کیلومتری «باکو» قرار دارد.
** قانون
دموکراسی با مجلس ضعیف به دست نمیآید
یک نماینده ادوار مجلس گفت: در هیچ جامعهای با پارلمانی ضعیف که سرکوب شود به دموکراسی نخواهیم رسید.
جهانبخش محبی نیا با اشاره به اتفاقات روز یکشنبه مجلس، گفت: اتفاقاتی از قبیل مسائل روز یکشنبه هفته گذشته تنها بر مجلس ما صدق نمیکند و در اکثر مجالس دنیا این اتفاق میافتد البته باید سعی کنیم دیدگاهها و مخالفتهاي خود را بر اساس بیان علمی و اخلاقی مطرح کنیم تا خدایی نکرده اهانتی به افراد و جریانها نشود.عضو هیات رئیسه مجلس هشتم گفت: بنده فارغ از اتفاقات روز یکشنبه مجلس، وجود یک پارلمان چالشی و بحث برانگیز را نشان پویایی خانه ملت میدانم و باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشیم که برخی تهدیدها بادکنکی هستند و بالطبع جواب این تهدیدها نیز بادکنکی خواهد بود.
محبینیا با بیان اینکه در هیچ جامعهای با پارلمانی ضعیف که سرکوب شود به دموکراسی نخواهیم رسید، گفت: بنده از ابتدا به کارشناسان توصیه میکردم نگران بررسی برجام در صحن علنی مجلس نباشند زیرا قاطبه نمایندگان مجلس به منافع ملی و عزت و اقتدار کشورشان پایبند هستند. از سویی دیگر طبیعی است برخی از نخبگان نسبت به برخی از جوانب این سند نگرانیهایی داشته باشند اما بنده از ابتدا نظرم بر این بود که برجام باید در مجلس مورد بررسی قرار میگرفت تا این اقدام ارزشمند دیپلماتیک دولت در مجلس مهر تایید بخورد و خوشبختانه این اقدام نیز اتفاق افتاد و نمایندگان مجلس بدون کم و کاستی مهر تایید بر تلاشهای دیپلماتیک دولت زدند.
برجام ابلاغ شد
رئیسجمهور قانون اقدام متناسب و متقابل دولت ایران در اجرای برجام را ابلاغ کرد.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» را برای اجرا به وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ کرد.
در متن اين قانون آمدهاست:«در اجرای اصل یکصدوبیستوسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» که در جلسه علنی روز سهشنبه مورخ بیست و یکم مهرماه یک هزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۲/۷/۱۳۹۴ به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۵۲۸۳۲/۶۱۴ مورخ ۲۳/۷/۱۳۹۴ واصل گردیده، به پیوست جهت اجرا ابلاغ میگردد.»
انفجار مین در دهلران چهار کشته ومجروح برجای گذاشت
چهار نفر از اهالی بخش موسیان برای جمع آوری ضایعات باقی مانده از جنگ به منطقه مرزی «ربوط» بخش موسیان رفته بودند که بر اثر انفجار مینهای پراکنده در این منطقه سه نفر جان باختند و یک نفر نیز مجروح شد.
فرمانداردهلران دراین خصوص گفت: شهرستان دهلران یکی از شهرستانهای مرزی ایلام است که در زمان جنگ تحمیلی شاهد عملیاتهای مهم دفاع مقدس بوده و در این بین قسمتهایی از این منطقه در زمان جنگ توسط دولت بعثی مین گذاری شده بود که تاکنون بخش های مهمی از این اراضی پاکسازی شده است.
امیدعلی سبزی افزود: متاسفانه چهار نفر از اهالی بخش موسیان برای جمع آوری ضایعات باقی مانده از جنگ به منطقه مرزی «ربوط» بخش موسیان رفته بودند که بر اثر انفجار مینهای پراکنده در این منطقه سه نفر جان باختند و یک نفر نیز مجروح شد. این حادثه در جنوب روستای عین خوش در منطقهای به نام
«سید فلحی» نزدیک مرز عراق رخ داده است. اسفندماه پارسال نیز پنج دانش آموز منطقه کنجانچم مهران بعد از خروج از مدرسه در حین بازی، به دنبال انفجار مین عمل نکرده زمان جنگ تحمیلی در محل بازی آنها
مجروح شدند.
دستگيري دو مظنون حادثه انفجار در ایرانشهر
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: دو نفر مظنون در رابطه با حادثه انفجار ديروز در ایرانشهر دستگیر شدند.
سید باقر حسینی اظهار داشت: صبح ديروز نیرویهای امنیتی در راستای همکاری اطلاعاتی از وقوع یک تله انفجاری در ورودی محور ایرانشهر به بم آگاه و پس از کسب این خبر برای خنثی کردن آن به محل اعزام شدند. وی افزود: پس از حضور ماموران در صحنه، این تله انفجاری منفجر شد که هیچ گونه خسارت جانی و مالی را در بر نداشته است و هنوز نیز از هدف واقعی عاملان این اتفاق اطلاعاتی در
دست نیست.
وی با تشکر از اشراف اطلاعاتی نیرویهای امنیتی بر سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این گونه اقدامها هیچ گونه خللی در روابط مذاهب و قومیتها در این دیار ایجاد نخواهد کرد.
** خراسان
دستور دولت برای همکاری با بسیج درباره تخلفات اراضی
بر اساس دستور جدید هیئت دولت به وزارت جهادکشاورزی، مقرر شده سازمان امور اراضی کشور باید زمینه نظارت مردمی از جمله سازمانهای مردم نهاد، شوراهای اسلامی و سازمان بسیج مستضعفین را بر واگذاری اراضی منابع ملی، موات و دولتی قابل واگذاری و بلامعارض به بخش خصوصی که دارای استعداد تولید اقتصادی و بهره برداری محصولات بخشهای مختلف کشاورزی و غیرکشاورزی هستند، فراهم کند، تا جلوی بروز و گسترش تخلف گرفته شود.
کمک 100 میلیاردی دولت برای تجهیز مرکز اجلاس سران
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده است که حسب موافقت هیئت دولت و به استناد ماده 55 قانون محاسبات عمومی کشور، مبلغ 30 میلیارد ریال به صورت هزینه ای از محل اعتبارات جزء 1 ردیف (510000) با عنوان "هزینه های پیش بینی نشده" و مبلغ 70 میلیارد ریال به صورت تملک دارایی های سرمایه ای از محل اعتبارات جزء 2 ردیف (510000) قانون بودجه سال 1394 کل کشور، بابت تعمیر و تجهیز سالن های فرعی مرکز اجلاس سران در اختیار نهاد ریاست جمهوری قرار می گیرد تا برابر قوانین و مقررات مربوط هزینه شود.
** شرق
افزايش تحركات مديران احمدينژاد در ولنجك
شنیده شد که جمعي از مديران سابق استان آذربايجان شرقي به سرپرستي حجتالاسلام ميرتاجالديني كانديداي احتمالي انتخابات مجلس از حوزه انتخابي تبريز، با رئيسجمهور سابق در دفتر معروف ولنجك ديدار كردند. تابناك نوشت؛ منصور صادقي اصل، فرماندار سابق مراغه، خلفاپور فرماندار سابق ميانه، فرماندار سابق ورزقان، نعمتي مديركل سابق بنياد شهيد استان، محمدي رئيس سابق ميراث فرهنگي استان، ابراهيمي مديركل سابق كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان و تني چند از مديران سابق در اين ديدار حضور داشتند. از مفاد اين جلسه، اخبار موثقي به بيرون درز نكرده است، اما گفته ميشود انتخابات پيش روي مجلس شوراي اسلامي و چگونگي حضور كانديداهاي مورد حمايت احمدينژاد از محورهاي مهم مورد بحث در اين جلسه بوده است.
توضيح ظريف درباره جيسون رضاييان
شنیده شد که وزير امور خارجه كشورمان درباره حواشي ايجادشده درباره پرونده جيسون رضاييان، خبرنگار آمريكايي بازداشت شده در ايران، توضيحاتي ارائه داد. آنانوشت؛ محمد جواد ظريف در نشست مقدماتي كنفرانس امنيتي مونيخ به حكم صادره عليه جيسون رضاييان روزنامهنگار واشنگتن پست پرداخت و در اين باره گفت: درباره جيسون رضاييان، در حال تلاش هستيم اين موضوع را از بعد بشردوستانه بررسي كنيم. اتهامات واردشده به وي بسيار جدي هستند اما تلاش داريم با در نظرگرفتن بعد بشردوستانه آن را حل كنيم.
تولد روزانه 2 نوزاد معتاد در تهران
شنیده شد که رئيس كميته اجتماعي شوراي شهر تهران، با بيان اينكه متاسفانه در حال حاضر آمار ولادت نوزادان معتاد پايتخت به نسبت گذشته افزايش داشته است، گفت: طبق مصاحبههايي كه با برخي از مسئولان تعدادي از بيمارستانهاي تهران از جمله بيمارستان «مهديه» داشتيم، متاسفانه آمار ولادت نوزادان معتاد افزايش چشمگيري داشته است. تسنيم نوشت؛ وي ادامه داد: در گذشته گزارش ولادت 3 تا 4 نوزاد معتاد در هر ماه به دست ما ميرسيد ولي متاسفانه آمار ولادت نوزادان كارتنخواب در حال حاضر بهشدت افزايش يافته و بهطور ميانگين 2 تولد در هرروز گزارش ميشود.
ترقي: كنار رفتن حبيبي شايعه است
شنیده شد که عضو شوراي مركزي حزب موتلفه گفت: هيچكس در بدنه حزب موتلفه مخالف وحدت و ائتلاف با جبهه پايداري نيست. تسنيم نوشت؛ حميدرضا ترقي در پاسخ به سوالي درباره مباحث مطرحشده مبني بر كنارهگيري محمدنبي حبيبي از دبيركلي حزب موتلفه، افزود: بنده از اساس چنين چيزي كه آقاي حبيبي قصد كنارهگيري از دبيركلي حزب موتلفه را داشته باشد را نشنيدهام، اما بالاخره ۲ هفته ديگر هياترئيسه جديد حزب انتخاب خواهد شد. وي با بيان اينكه هيچ اختلافي بين بدنه حزب موتلفه با راس آن وجود ندارد، گفت: اينكه ميگويند تمايل زياد آقاي حبيبي براي ائتلاف با دوستان پايداري موجب ناراحتي بدنه حزب موتلفه شده، به هيچ عنوان وجود خارجي ندارد.
سوال غيرمنتظره خبرنگار آلماني
شنیده شد که وزير خارجه آلمان ديروز در حاشيه كنفرانس خبري با «محمدجواد ظريف» همتاي ايرانياش در تهران، نسبت به خبر پرداخت رشوه از سوي اين كشور براي كسب ميزباني جام جهاني 2006 واكنش نشان داد. انتخاب نوشت؛ «اشتاين ماير» با پرسش يك خبرنگار آلماني مواجه شد كه پرسيد: « در خبرها آمده است كه يك جعبه سياه (منبع موثق اطلاعاتي) پيدا شده است كه نشان ميدهد آلمان براي كسب ميزباني سال 2006 به شماري از مقامهاي فيفا رشوه داده بود. پاسخ شما چيست؟» ظريف به محض طرح اين سوال غيرمنتظره ورزشي، آن هم درباره رسوايي پرداخت رشوه از وزير خارجه آلمان، لبخند زد و اشتاين ماير هم كه انتظار چنين پرسشي را نداشت، به خبرنگار عضو هيات همراهش گفت: «من هم با شما به ايران آمده و هنوز فرصت نكردهام خبرها را بررسي كنم. من فقط يك اظهارنظر را در اين زمينه خواندهام. »
حشيش با طعم گوشت!
شنیده شد که فرمانده انتظامي خمين گفت: ۱۱۳ كيلوگرم حشيش از يك كاميون حمل گوشت منجمد در محور خمين ـ محلات كشف و ضبط شد. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ سرهنگ محمدعلي گودرزي درباره اين خبر اظهار داشت: با اعلام اين خبر بلافاصله كنترل محور مورد نظر توسط چند اكيپ انتظامي آغاز و پس از چند ساعت گشتزني كاميون مورد نظر شناسايي و متوقف شد. فرمانده انتظامي خمين با بيان اينكه در بازرسي اوليه از خودرو مشخص شد كه حامل 20 تن گوشت منجمد است، بيان داشت: پس از بازرسيهاي دقيق و با هوشياري پليس 113 كيلوگرم حشيش كه به طرز ماهرانهاي در بين بار كاميون جاسازي شده بود، كشف شد. گودرزي خاطرنشان كرد: دو نفر راننده و سرنشين كه هر دو اهل و ساكن خمين بوده و محموله را از شهرهاي جنوبي كشور بارگيري كرده بودند، دستگير و پس از تشكيل پرونده به مراجع قضايي معرفي شدند.
تجمعجمعي از شهروندان تهراني مقابل شهرداري
شنیده شد که جمعي از شهروندان پايتخت كه در پروژه تجاري - فرهنگي نگين البرز واقع در منطقه اقدسيه تهران مشاركت داشتهاند، در اعتراض به آنچه تغيير روند پيشرفت پروژه عنوان كردند، ظهردیروز مقابل ساختمان مركزي شهرداري تهران تجمع كردند. ایسنا نوشت ؛ پروژه تجاري - فرهنگي نگين البرز در سال 1387 توسط شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران به عنوان يك شركت وابسته به شهرداري با مشاركت حدود 500 نفر از شهروندان تهران آغاز شد. يكي از تجمعكنندگان با اشاره به قرارداد ميان شهروندان و شركت توسعه فضاهاي فرهنگي عنوان كرد: در سال 87 اعلام شد مجموعه نگين البرز شامل 13 هزار متر فضاي ورزشي، 3000 متر فضاي فرهنگي شامل سينما و سالن همايش و 500 واحد تجاري است كه مردم در ساخت 500 واحد تجاري مشاركت كردند، حدود 200 ميليارد تومان توسط شهروندان پرداخت و مقرر شده بود سال 1390 پروژه به مالكان تحويل داده شود در حالي كه تا به امروز يعني روزهاي پاياني مهر 1394 اين پروژه تنها حدود 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
توضيح وكيل بابكزنجاني درباره نامه به نمایندگان
شنیده شد که در روزهاي اخير 5 برگه از نامه بابك زنجاني به نمايندگان در برخي سايتها منتشر شد كه طي آن اين متهم به توضيح درباره برخي اتهامات وارد شده به خود پرداخت و آنها را رد كرد. ديروز هم وكيل مدافع بابك زنجاني توضيحاتي را درباره نامه موكلش به نمايندگان مجلس ارائه داد. خبرآنلاين نوشت؛ رسول كوهپايهزاده با بيان اين مطلب، اظهار كرد: نامه موكلم به نمايندگان مجلس مربوط به چند ماه پيش است و حدود 21 صفحه است و جنبه محرمانه دارد. وي با يادآوري اينكه حسب درخواست موكلم نامه مذكور را براي نمايندگان مجلس و روساي كميسيونها ارسال كردهام، گفت: در اين نامه موكلم گفته كه اموالش براي قبل از سال 91 بوده و مربوط به قبل از همكاري وي با وزارت نفت است. كوهپايهزاده تصريح كرد: موكلم از سال 80 با سرمايه خود شركتهاي مختلفي را داشته و فعاليتهاي اقتصادي در زمينههاي مختلف داشته است و با تدبير خودش مجموعه اقتصادي را ايجاد كرد. وي ادامه داد: زماني كه مشكل تحريمها به وجود آمد، وزارت نفت به سراغ موكلم آمد و وي توانست در انتقال 800 ميليون دلار پول به كشور كمك كند. به همين دليل موكلم از سوي اتحاديه پولها و خزانه داري آمريكا، تحريم شد و علاوه بر آن شركت و بانكهاي وي مورد تحريم قرار گرفتند.
** ایران
هشدار «اوباما» به روسیه و ایران
رئیس جمهوری امریکا در سخنانی به مسکو و تهران درباره بحران سوریه هشدار داد. «عصر ایران» به نقل از رویترز گزارش داد، باراک اوباما طی سخنانی در کاخ سفید مدعی شد: ایران و روسیه با عنوان دو متحد مهم دولت سوریه، با حمایتهای همهجانبه از اسد در باتلاق جنگ داخلی این کشور گرفتار میشوند. همزمان مقامات روسیه روز جمعه اعلام کردند حملات هوایی به مواضع تروریستها در سوریه سه تا چهار ماه طول خواهد کشید.
شمخانی، مخاطب تماس لاریجانی در جلسه پرتنش
کاظم جلالی رئیس فراکسیون اکثریت اصولگرایان درباره حواشی روز جزئیات طرح برجام توضیحات تازه ای داد و گفت: رئیس مجلس در روز بررسی کلیات طرح برجام با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی تماس تلفنی داشته است. در جلسه یکشنبه هفته پیش و در جریان بررسی کلیات طرح اجرای برجام، علیرضا زاکانی، روایت رئیس مجلس درباره نشست با دبیر شورای عالی امنیت ملی را نپذیرفت و مدعی شد که دبیرخانه این شورا با طرح در دستور کار مخالف است. علی لاریجانی برای لحظاتی از صحن خارج شد و وقتی به جایگاه هیأت رئیسه برگشت، کاظم جلالی گوشی همراه خود را به وی داد و لاریجانی هم صحبت کرد. حال جلالی رئیس فراکسیون اکثریت مجلس به آنا گفته است که رئیس مجلس با شمخانی صحبت کرده است. نماینده شاهرود افزود: یکی از ایرادهایی که به این دوستان وارد است، این است که مرتب تلاش میکردند آقای لاریجانی در جلسات غیرعلنی هماهنگیهای پشت صحنه را ذکر کند. این دوستان تعمد داشتند، میخواستند در جلسه علنی از آن هماهنگیها نام ببرند. این هم از عجایب است؛ در جلسه غیرعلنی بارها صحبت میشد که نامی از اشخاص در جلسه علنی برده نشود، ولی باز عکس آن عمل میشد. اینها تعمدی برای مستندسازی داشتند. آقای دکتر لاریجانی مجدداً با آقای شمخانی صحبت کرد و گفت که ما با هم هماهنگ کردیم یا نکردیم؟ که ایشان گفت هماهنگ شده است و در همان جا هم به دوستان گفته شد که این هماهنگیها انجام شده است. این تماسی بود که آقای دکتر لاریجانی با آقای شمخانی داشت.
توضیح ظریف درباره «جیسون رضائیان»
وزیر خارجه کشورمان درباره حواشی ایجاد شده درباره پرونده «جیسون رضائیان» خبرنگار امریکایی بازداشت شده در ایران، توضیحاتی ارائه داد. به گزارش آنا، ظریف در بخشی از سخنان خود در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در این باره گفت: درخصوص جیسون رضائیان در حال تلاش هستیم این موضوع را از بعد بشردوستانه بررسی کنیم. اتهامات وارد شده به وی بسیار جدی هستند اما تلاش داریم با در نظر گرفتن بعد بشردوستانه آن را حل کنیم.
منبرعزاداری سیاسی نشود
عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه «دستگاههای ذیربط برای جلوگیری از سیاسی شدن مجالس عزاداری مسئولیت دارند»، گفت: «جامعیت یک روحانی با سیاسی کردن منبر عزاداری زیر سؤال میرود.» آیتالله سیدمحمد غروی در گفتوگو با «ایلنا» درخصوص سوءاستفاده احتمالی برخی مداحان از تریبون مجالس عزاداری امام حسین(ع) برای منافع جناحی، یادآور شد: «مجالس عزاداری امام حسین(ع)، در عین حال که باید نقش روشنگری در درون خود داشته باشد، اما نباید دستاویزی برای مسائل جناحی و سوءاستفادههای سیاسی باشد.»
احتمال هجوم اتباع و مهاجران افغان به مرزهای کشور
استاندار سیستان وبلوچستان گفت:« با گسترش دامنه تهدیدات در افغانستان، سایر استانهای مرزی و یا حتی مرکزی کشور نیز از این مسأله متأثر خواهد شد.» به گزارش« ایرنا» علی اوسط هاشمی دیروز در نشست کارگروه ساماندهی اتباع بیگانه افزود: «همه استانها باید آمادگی رو به رو شدن با هجوم اتباع افغان را داشته باشند.» وی ارتقای توان مرزبانی و حمایت سایر یگانها از مرزبانی را برای مدیریت این بحران در مرزهای کشور خواستار شد.