به موازات پیشروی رزمندگان محور مقاومت در جبهه های مختلف کشور سوریه، گروههای تروریستی تکفیری با تشکیل اتاقهای عملیات مشترک و گشودن جبهه های متعدد برای تمرکز زدایی از توان نظامی و تمرکز عملیاتی نیروهای دولتی سوریه و گروههای هم پیمان آن تلاش می کنند.

گروه بین الملل مشرق- برای مخاطبان گزارش‌های تحولات سوریه، از تازه‌ترین تحولات میدانی جبهه «حلب و حمص» گزارش‌هایی رسیده است که مطالعه آن را به علاقه‌مندان "تحولات در صحنه" سوریه توصیه می‌کنیم؛ با ما همراه باشید.


تحولات میدانی جبهه حلب

عملیات بزرگ "انتقام سخت که از حدود یکماه پیش با مشارکت هزاران رزمنده سوری و پشتیبانی نیروهای مدافع حرم از مجاهدین لبنانی (حزب الله)، عراقی (کتائب حزب الله، النجباء، کتائب سیدالشهداء)، لشگر فاطمیون و حضور مستشاران نظامی ایرانی در محورهای جنوبی و شرقی شهر حلب آغاز شده بود، با پیشروی های منظم و گسترده ای همراه بوده است.


{$sepehr_media_1226036_400_300}

همانطور که پیشتر به اطلاع مخاطبین محترم رسیده بود، هدف کلان ارتش سوریه از عملیات در محور جنوب شهر حلب شامل موارد زیر بوده است:

1 - بازپس گیری و پاکسازی مناطق جنوبی شهر حلب از تروریستهای تکفیری القاعده (جبهه النصره)، ارتش آزاد و جبهه اسلامی (احرارالشام، جیش الاسلام)

2 - گشودن اتوبان راهبردی و استراتژیک حلب - دمشق که از سه سال پیش در اشغال تروریستهای تکفیری قرار داشته و مسدود بوده است.

3 - گسترش مناطق تحت سیطره نیروهای دولتی از جنوب و جنوب شرقی حلب به شرق استان ادلب با هدف بستر سازی جهت آغاز عملیات بزرگ بازپسگیری ادلب و شکستن محاصره شهرهای شیعه نشین فوعه و کفریا که طی 7 ماه اخیر از سوی ائتلاف تروریستی جیش الفتح به رهبری شبکه تروریستی بین المللی القاعده و مدیریت سازمان جاسوسی ترکیه در محاصره و تحت حملات شدید خمپاره ای و توپخانه ای تروریستها قرار داشته اند.



نخستین هدف برای رسیدن نیروهای ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن به اتوبان حلب - دمشق، کنترل شهرک "الحاضر" می باشد. در همین راستا، طی روزهای گذشته رزمندگان با پیشروی در محورهای مختلف عملیاتی پس از نبردهای شدید و سنگین با تروریستهای تکفیری ارتش آزاد و القاعده و احرارالشام، اقدام به بازپسگیری روستاها، تپه ها و مناطق حاشیه ای شهرک الحاضر کرده اند. 



از جمله مناطقی که طی سه روز کذشته یکی پس از دیگری بازپس گرفته و موقعیت نظامی نیروهای خودی در آنها تثبیت شده است، میتوان به "خلصه، شغیدله، الجمیمه، مریمین، مشرفه المریج، الحامدیه و تل دادین" اشاره کرد.لازم به ذکر است که دو منطقه القراصیو  تل القراصی نیز به تصرف رزمندگان درامده بود اما در پاتک سنگین تروریستها القراصی اشغال و هم اکنون نبردها در تل القراصی میان دو طرف همچنان ادامه دارد. با نگاهی به موقعیت این مناطق بر روی نقشه مناطق پیشروی متوجه می شویم که فرماندهان اتاق عملیات مشترک "انتقام سخت" بدنبال محاصره کامل شهر الحاضر و سپس تصرف آن با کلیه تروریستهای مستقر در این شهرک می باشند.


{$sepehr_media_1226033_400_300}

در همین رابطه برخی منابع خبری از محاصره الحاضر نیز خبر داده اند که بطور قطع و یقین قابل تایید نمی باشد. اما کشیده شدن درگیریها به حاشیه آن مورد تایید کلیه منابع میدانی و رسانه ای وابسته به دو طرف قرار گرفته است. بدنبال تشدید حملات موشکی، خمپاره ای، توپخانه ای و بمباران های گسترده هوایی مواضع تروریستهای تکفیری القاعده در این شهرک، رسانه ها و شبکه های ارتباطی آنها مملو از فریادهای کمک خواهی و استغاثه شده است.




در این میان یکی از رسانه های بزرگ و تاثیر گذار حامی تروریسم تکفیری از وقوع اختلافات جدی میان گروهای تروریستی ارتش آزاد و القاعده و احرارالشام بر سر ناهماهنگی های بوجود آمده در رابطه با چگونگی دفاع از مناطق هدف حملات نیروهای دولتی سوریه خبر داده است. گفته می شود که القاعده و احرارالشام، ارتش آزاد را به "احتکار تسلیحات و مهمات" و "فرار از معرکه نبرد با نیروهای ارتش سوریه و مجاهدین شیعه" متهم کرده اند.



در حالیکه عملیات بزرگ "انتقام سخت" وارد چهارمین هفته شده است، منابع رسانه ای و اطلاعاتی سوریه و همپنین گروههای تروریستی تکفیری فعال در جبهه حلب از تلفات و خسارات بسیار سنگین انسانی و تسلیحاتی به این گروهها خبر داده اند. بنابر آخرین آمارها تلفات انسانی تروریستها طی این عملیات بیش از دو هزار کشته و چندین هزار زخمی بوده است که سه چهارم آنها را تروریستهای تکفیری غیر سوری تشکیل می دهند. 



در میان تروریستهای تکفیری غیر سوری به هلاکت رسیده اتباعی از کشورهای "عربستان سعودی!، فلسطین!، ترکیه، چچن، لیبی، تونس، چین، عراق، مصر، بوسنی و ... حضور دارند. این حجم تلفات و خسارات سنگین در کنار آزادسازی بیش از 270 کیلومتر مربع از مناطق حاشیه جنوبی و جنوب شرقی حلب خود بخوبی نمایانگر موفقیت آمیز بودن عملیات بزرگ انتقام سخت می باشد. 


ارتش به دو کیلومتری فرودگاه کویرس رسید

اما به موازات نبردها در جبهه جنوبی حلب، محور عملیاتی شرقی این شهر نیز صحنه نبردهای سهمگین رزمندگان ارتش سوریه با عناصر گروه تروریستی تکفیری "داعش" است. در این جبهه نیز رزمندگان با پوشش گسترده هوایی جنگنده بمب افکنهای روسی و سوری مسیر پیشروی خود را برای رسیدن به محیط "فرودگاه نظامی کویرس" ادامه می دهند. 


{$sepehr_media_1226074_400_300}

در همین رابطه، پس از سیطره نیروهای ارتش بر تل سبعین در 8 کیلومتری فرودگاه، رزمندگان بطور همزمان در چندین محور مختلف در حال پیشروی در سه جهت شمال غربی (به سمت دکوانه و حلبیه)، شمالی (به سمت روستای الشیخ احمد آخرین مقر نیروهای داعش در مسیر پیشروی نیروهای ارتش سوریه)، شمال شرقی (به سمت روستای ام ارکیله) و شرق (تصرف روستاهای الجبول و الجدیده) هستند. طی روزهای گذشته شدید ترین درگیریها در حاشیه روستای "الشیخ احمد" در فاصله دو کیلومتری دیواره فرودگاه نظامی کویرس در جریان بوده است


منابع رسانه ای سوری از سیطره نظامیان این کشور بر بخشهای بزرگی از این روستا خبر داده اند اما منابع میدانی ارتش و دفاع وطنی سوریه از ادامه نبردها با تروریستهای داعش خبر داده اند. این منابع از مقاومت شدید نیروهای داعش برای حفظ موقعیت خود بر روستا خبر داده و همزمان هواپیماهای ائتلاف جدید مبارزه با تروریسم شدیدا مواضع این گروه را مورد بمباران هوایی قرار داده اند. گفته می شود داعش تلفات و خسارات بسیار بالایی در این درگیریها متحمل شده است.


نام فرمانده ارشد میدانی داعش در منطقه که وظیفه محاصره فرودگاه کویرس را نیز برعهده داشته در میان کشته شدگان دیده می شود. وی فردی سعودی با نام "عدنان العطوی" ملقب به "ابوسلیم تبوکی" (اهل استان تبوک عربستان سعودی) است که دارای سابقه حضور در صفوف القاعده در افغانستان و پاکستان بوده است.


گفته می شود که وی پس از بازگشت به عربستان سعودی بمدت دو سال در زندانهای سازمان امنیت این کشور محبوس بوده و همزمان با آغاز بحران تروریستی تکفیری در سوریه از سوی دستگاه امنیتی آل سعود آزاد شده و بلافاصله از طریق ترکیه خود را به سوریه رسانده بود.

{$sepehr_media_1226078_400_300}

شکست عملیات داعش/جاده استراتژیک اثریا - خناصر بطور کامل آزاد شد

رزمندگان تیپ فلسطینی "لواء القدس" و "لشگر سرافراز فاطمیون" پس از 12 روز نبرد سنگین با ائتلافی از تروریستهای داعش، القاعده و ارتش آزاد در دو سوی مسیر ارتباطی اثریا - خناصر در جنوب حلب موفق به انهدام مواضع تروریستها و بازگشایی کامل آن شدند. تروریستهای داعش با همکاری گروههای القاعده (جبهه النصره) و ارتش آزاد طی حمله ای هماهنگ شده از سوی سازمان جاسوسی ترکیه حدود دو هفته پیش طی یک حمله ناگهانی 45 کیلومتر از این آزادراه را که ارتش سوریه از آن برای انتقال تدارکات از استان حماه به جنوب حلب استفاده می کرد قطع کرده بودند.



نیروهای داعش پس از قطع این مسیر، با استقرار صدها نفر نیرو و واحدهای توپخانه و موشکی و ضد زره موقعیت خود را در آن تثبیت کرده بودند. همانطور که در گزارش پیشین بعرض مخاطبین شریف رسید، سرعت عمل تروریستها در احداث خاکریزهای متعدد و نصب صدها بمب و تله انفجاری در طول این مسیر 45 کیلومتری تحت اشغال آنها موجب کندی عملیات بازپسگیری و بازگشایی آن شده بود.



با بازگشایی کامل این مسیر، ساعتی پیش دهها کامیون تدارکات نظامی و غیر نظامی به سمت حلب ارسال شده است. تصاویر منتشر شده از سوی واحد تبلیغات جنگی (الاعلام الحربی) خود بخوبی گویای صحت اخبار منتشر شده مبنی بر تامین امنیت و بازگشایی آن می باشد.



تحولات میدانی جبهه حمص

سقوط مجدد مهین این بار بدست داعش!

شهر مهین واقع در جنوب شرقی استان حمص و در مجاورت منطقه مرزی سوریه با لبنان (القلمون) دی پی حمله گسترده گروه تروریستی تکفیری داعش سقوط کرد. بنابر گزارشهای منتشره، حملات داعش از نیمه های شب گذشته و بنابر عادت معهود داعش، با حمله انتحاری با کامیونهای بمبگذاری شده علیه دو پاسگاه تامین امنیت این شهر که از سوی رزمندگان "بسیج مردمی سوریه" اداره می شد، آغاز گشته و در ادامه با حملات وسیع زمینی و همزمان از دو محور خارج و داخل این شهر همراه بوده است.



داعش عامل انتحاری را فردی با نام مستعار "ابوناصر الشامی" معرفی کرد که سوار بر کامیونت حاوی صدها کیلوگرم مواد منفجره خود را در نزدیکی پاسگاه نیروهای یگان "الدفاع الوطنی" در ورودی شهر مهین منفجر کرده است. بنابر اعلام منابع ارتش سوریه در این حمله یکی از رزمندگان یگان دفاع وطنی (بسیج مردمی) به شهادت رسیده و باقیمانده نیروهای نظامی سوری بلافاصله به شهر "صدد" واقع در شمال شرقی مهین عقب نشینی کردند.




در حین عقب نشینی نیروهای بسیج مردمی سوریه از مهین نیز گروهی 5 نفره از آنها هدف کمین تروریستهای داعش قرار گرفته و به شهادت رسیدند. حملات داعش از مبدا شهر "قریتین" واقع در شرق مهین آغاز شد که 4 ماه پیش به اشغال تروریستهای داعش درآمده بود. هدف داعش از این حمله شمال موارد زیر می باشد:


1 - تصرف شهرهای مهین و صدد و یکپارچه کردن مناطق تحت سیطره خود از شرق استان حمص به جنوب و جنوب شرقی آن

2 - گسترش سیطره از استان حمص به منطقه مرزی سوریه با لبنان موسوم به القلمون. توضیح اینکه هم اکنون یگانهای وابسته به داعش در مناطقی همچون جرود عرسال لبنان و برخی کوههای اطراف آن در حلقه محاصره رزمندگان حزب الله و ارتش و بسیج مردمی سوریه قرار داشته و کلیه مسیرهای تدارکاتی و امدادی آنها از چندین ماه پیش قطع شده است. نکته قابل ذکر دیگر اینکه اکثر اعضای داعش در منطقه القلمون را تروریستهای به اصطلاح میانه رو و معتدل ارتش آزاد و جبهه اسلامی بیعت کرده با این گروه تشکیل می دهند!

3 - قطع اتوبان بین المللی "دمشق - حمص"




لازم به ذکر است که شهر مهین طی دو سال اخیر مشمول طرح "المصالحه الوطنی (آشتی ملی)" میان دولت سوریه با گروههای تروریستی محلی فعال در آن بوده است. این توافق با پادرمیانی مشایخ و بزرگان شهر مهین نزد دولت سوریه به امضای دو طرف رسیده بود که طی آن نیروهای ارتش و بسیج مردمی سوریه مجاز به استقرار پاسگاههای امنیتی و نظامی در کلیه ورودیها و خروجیهای این شهر بوده اند. تا پیش از اجرای این طرح نیز کنترل آن در دست ائتلاف گروههای تروریستی تکفیری ارتش آزاد، القاعده و احرارالشام بوده است.





به گزارش منابع میدانی نزدیک به ارتش سوریه، همزمان با حمله داعش به مراکز نظامی ارتش سوریه در ورودی های شهر مهین، تروریستهای تکفیری ساکن در داخل این شهر که پیشتر بصورت مخفیانه با ابوبکر البغدادی رهبر داعش بیعت کرده بودند نیز ناجوانمردانه به نظامیان سوری حمله کرده و با آنها درگیر شده اند. با این اقدام عملا توافقنامه مصالحه میان دولت سوریه و تروریستهای تکفیری داعشی داخل و خارج این شهر ملغی شده است.



همانطور که گفته شد، نیروهای ارتش سوریه پس از اشغال شهر مهین بدست داعش به شهرک صدد در شمال شرقی آن عقب نشینی کرده و اقدام به تشکیل خطوط دفاعی کرده اند. گروهی از نیروهای داعش و تروریستهای ساکن در شهر مهین نیز خود را به حاشیه شهر صدد رسانده و با نظامیان سوریه مستقر درآن بشدت درگیر شده اند. حمله داعش به صدد نیز با یک عملیات انتحاری همراه بود که فردی با نام مستعار "ابوعلاء جارودی" آن را به اجرا درآورده است.



ساعتی پس از اشغال مهین، هواپیماهای ارتش سوریه با حضور در آسمان منطقه مراکز استقرار و انبارهای سلاح و مهمات تروریستها را هدف بمباران شدید قرار داده اند. منابع رسانه ای وابسته به تروریستهای داعش تعداد این حملات را بیش از 32 فقره اعلام کرده اند که تنها 20 حمله در ساعات ابتدایی اشغال شهر صورت گرفته است.



با توجه به عقب نشینی سریع نیروهای ارتش سوریه و همچنین تمرکز عملیاتی نظامیان سوری در جبهه های حماه، حلب و لاذقیه، بسیار بعید بنظر می رسد که طی یک ماه آینده شاهد عملیات وسیعی برای بازپس گیری شهر مهین از داعش باشیم. اما بدیهی است که هرگونه تلاش داعش برای ادامه پیشروی های زمینی به خارج از این شهر و خصوصا تهدید آزادراه راهبردی "دمشق- حمص" (در فاصله حدودا 30 کیلومتری شهر مهین) با واکنش کوبنده ارتش سوریه مواجه خواهد شد.


نکته دیگر اینکه آنالیز عملکرد داعش در مناطق تحت اشغال این گروه نشان داده که با گذشته چند ماه، مردم ساکن در این مناطق از قوانین سختگیرانه و جنایات عناصر این گروه به ستوه آمده و آماده پذیرش زندگی آزاد تحت حمایت دولت مرکزی خواهند بود! اما ارتش سوریه نیز برای تقویت هر چه بیشتر توان نظامی خود بر شهر "صدد" اقدام به انتقال یگانهای نظامی "فرعی" به منطقه کرده است. روز گذشته چند صد تن از رزمندگان یگان "سوتورو" متشکل از رزمندگان سریانی ساکن در استان حسکه در شمال سوریه از مبدا فرودگاه شهر قامشلی وارد صدد شده اند.