رژیم صهیونیستی در حملات خود همچنین به مساجد و اماکن عبادی فلسطینیان نیز رحم نکرد و 25 مسجد و نیز قبرستان‌های زیادی را تخریب کرد.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - در آبان 1391 جنگ هشت روزه غزه رخ داد. در این جنگ اسرائیل ابتدا حملات هوایی به غزه را آغاز کرد اما به دلیل پاسخهای کوبنده فلسطینی‌ها متحمل سخت­‌ترین شکست در سالهای اخیر شد و جرأت حمله زمینی پیدا نکرد.

حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه به دنبال ترور «احمد الجعبری» معاون فرمانده گردان‌های القسام شاخه نظامی حماس آغاز شد. الجعبری یکی از شخصیت‌های برجسته حماس و از موسسان و عاملان مهم شکل‌گیری گردان‌های موشکی و فردی بود که در جریان مذاکرات رژیم صهیونیستی با حماس برای آزادی «گلعاد شالیت» تک اسیر این رژیم در نزد مقاومت فلسطین موفق شد شروط مقاومت را به تل‌آویو تحمیل کرده و در مقابل آزادی شالیت هزار و 27 اسیر فلسطینی در بند زندان‌های این رژیم را طی دو مرحله از زندان آزاد کند که این امر برای مقاومت فلسطین پیروزی بزرگی محسوب می‌شد.

پس از ترور الجعبری، رژیم صهیونیستی که این عملیات را دستاورد بزرگی برای خود می‌دانست، حملات گسترده هوایی علیه نوار غزه را آغاز کرد و طی هشت روز حملات 163 فلسطینی را شهید و هزار و 300 فلسطینی را زخمی کرد.

رژیم صهیونیستی در حملات خود همچنین به مساجد و اماکن عبادی فلسطینیان نیز رحم نکرد و 25 مسجد و نیز قبرستان‌های زیادی را تخریب کرد.

در مقابل همه این تجاوزات صهیونیست‌ها، گروه‌های مقاومت فلسطین نیز به مقابله پرداخته و در راستای دفاع از ملت فلسطین پاسخ دندان‌شکن و کوبنده‌ای به صهیونیست‌ها دادند که سران این رژیم را غافلگیر کرد. بر خلاف جنگ‌های قبلی، جنگ هشت روزه با وجود مدت زمان اندک، خسارت‌های قابل توجهی به دشمن وارد کرد.

در این جنگ گروه­های مقاومت برای نخستین بار شهرهای تل‌آویو و بیت­‌المقدس را هدف شلیک موشک‌های فجر 5 قرار دادند که وحشت زیادی در میان صهیونیست‌ها ایجاد و زندگی طبیعی در این شهرها را مختل کرد.

مقاومت همچنین موفق شد یک بالگرد نظامی و دو هواپیمای رژیم صهیونیستی را در آسمان غزه با موشک‌های ضدهوایی و دو ناوچه این رژیم را در آبهای غزه هدف قرار دهد که خود همین موفقیت‌ها باعث شد مقاومت در عرصه جنگ روانی علیه دشمن پیروز شود. همچنین شلیک بیش از 1500 موشک و خمپاره به سمت شهرها و شهرک‌های صهیونیستی باعث شد که پنج میلیون صهیونیست‌ به پناهگاه‌ها بروند.

«شائول موفاز» معاون نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی و رهبر جناح مخالف در این رژیم اذعان کرد که «حماس در این دور پیروز شد و اسرائیل بزرگترین شکست را خورده است.»
روزنامه صهیونیستی«یسرائیل هیوم» فاش کرد که طی یک هفته از آغاز تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه، یک میلیارد و 200 هزار دلار به اقتصاد این رژیم خسارت وارد آمده است.

سرانجام پس از هشت روز تهاجم رژیم صهیونیستی و مذاکرات انجام شده در قاهره، تل‌آویو به شروط مقاومت تن داد و آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی وارد مرحله اجرایی شد.
همان­گونه که گفته شد در این جنگ تل‌آویو برای نخستین­‌ بار مورد اصابت موشک قرار گرفت. متعاقب اصابت موشک به تل‌آویو رژیم صهیونیستی اصرار بسیاری بر آتش ­‌بس نمود و با ذلت هر چه تمام­‌تر تن به آتش ­‌بس داد. در این جنگ برای اولین ­بار اسرائیل که بر اثر حمله موشکی به تل‌آویو دستپاچه شده بود عاجزانه تقاضای آتش ­‌بس می‌کرد و در مقابل نیروهای مقاومت برای این کار شرط می­‌گذاشتند.

رهبر انقلاب در این باره می­‌فرمایند:
«اين مسئله‏ اخير فلسطين، خيلى مسئله‏ مهمى است. بين غزه‏ و بين دولت صهيونيست كه مدعى است قوى‏ترين ارتش را در منطقه دارد، هشت روز جنگ اتفاق مى‏افتد؛ آنگاه وقتى مى‏خواهند آتش‏بس ايجاد كنند، آن طرفى كه براى آتش‏بس شرط مى‏گذارد، فلسطينى‏هايند! اين باوركردنى است؟ ده سال پيش اگر به شما اين حرف را مى‏زدند، چه كسى باور مى‏كرد كه يك روزى بين فلسطينى‏ها- نه همه‏ فلسطينى‏ها؛ يك گوشه‏اى از فلسطينى‏ها، غزه‏- و بين رژيم صهيونيستى جنگى اتفاق بيفتد، براى آتش‏بس آن جنگ، فلسطينى‏ها شرط بگذارند؟ آفرين بر فلسطينى‏ها! آفرين! آفرين بر حماس و جهاد و گردانهاى مبارزى كه در فلسطين، در غزه‏ جنگيدند و شجاعت نشان دادند! شجاعت اين است. من به سهم خودم از همه‏ مبارزين فلسطين تشكر مى‏كنم.»(1)

در این پیروزی جمهوری اسلامی ایران نقش مهم و تأثیرگذار و آشکاری داشت به گونه‌­ای که دشمنان نیز به این واقعیت اذعان کردند. رهبر انقلاب در این زمینه می­‌فرمایند:
«در زمینه‌ سیاسی در منطقه، قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی را یك بار دیگر تجربه كردند. در مسائل منطقه‌ای كار به جائی رسید كه اعتراف و اقرار كردند كه بدون حضور ايران و بدون رأی ايران، هيچ مشكل بزرگی در منطقه حل نخواهد شد. در قضيه‌ حمله‌ رژيم صهيونيستی به غزه، حضور قدرتمند جمهوری اسلامی در پشت صحنه موجب شد كه خودشان اعتراف كردند كه در مقابل مبارزان فلسطينی شكست خوردند؛ گفتند - ما نگفتيم، آنها گفتند و اصرار كردند - كه اگر چنانچه حضور جمهوری اسلامی نبود،‌ قدرت‌نمائی جمهوری اسلامی نبود، مبارزان فلسطينی نمي‌توانستند در مقابل اسرائيل مقاومت كنند، چه برسد به اين كه اسرائيل را به زانو دربياورند؛ كه در جنگِ هشت روزه فلسطينی‌ها توانستند اسرائيل را به زانو در بياورند، و اين اولين بار در تاريخ تشكيل رژيم جعلی و غاصب صهيونيستی بود.»(2)

در این جنگ نیروهای مقاومت با موشکهای ایرانیِ فجر5 نقاط مختلف اسرائیل و تل آویو را مورد اصابت قرار دادند. سردار جعفری فرمانده سپاه پاسداران در مورد انتقال این موشکها به غزه گفت: «ایران برای کمک به مسلمین و مظلومان جهان برای مقابله با زورگویان و نظام استکباری کمک تکنولوژیکی و فناوری دارد و کاری هم در غزه انجام دادیم بر همین منوال است. .... ما این موشک‌ها را بطور مستقیم به غزه نفرستاده‌ایم بلکه فناوری آن از ایران به مقاومت منتقل شده است.»(3)

در حالی که اسرائیل بارها ایران را تهدید به حمله به تأسیسات هسته­‌ای­ش کرده بود در جنگ غزه شاهد فرود آمدن موشک­های ایران در گوشه و کنار اسرائیل و تل‌آویو بود. حال رژیم صهیونیستی به خوبی می­‌تواند عمق این تهدید رهبر انقلاب را درک کند که:
«رژيم صهيونيستى در قواره و اندازه‏اى نيست كه در صف دشمنان ملت ايران به چشم بيايد. گاهى سردمداران رژيم صهيونيستى، ما را تهديد هم مي‌كنند؛ تهديد به حمله‏ نظامى مى‏كنند؛ اما به نظرم خودشان هم مى‏دانند، و اگر نمى‏دانند، بدانند كه اگر غلطى از آنها سر بزند، جمهورى اسلامى «تل‏آويو» و «حيفا» را با خاك يكسان خواهد كرد.»(4)
 تهیه و تنظیم: کامران پورعباس
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پی­‌نوشت­ها:
1- بيانات در ديدار شركت‏كنندگان در اجلاس جهانى اساتيد دانشگاه‏هاى جهان اسلام و بيدارى اسلامى، 21/09/1391.
2- بیانات در حرم مطهر رضوی، 01/01/1392.
3- بررسی نقش ایران در جنگ 8 روزه/فجر 5 ايراني کابوس رژيم صهيونيستي 2012، سايت آي آر ارتش.
4- بيانات در حرم مطهر رضوى در اولين روز سال 1392، 01/01/1392.
منبع: کیهان