نکته دیگر به سیاست های دولت فرانسه در قبال سوریه مربوط می شود. با نگاهی واقع گرایانه، سیاستمداران فرانسوی باید به این نتیجه برسند که سیاست نه اسد نه داعش، شکست خورده و آن را کنار بگذارند و به ائتلاف بزرگ مبارزه با تروریسم که روسیه و ایران اعضای فعال آن هستند بپیوندند. زیرا فرانسه نمی تواند مستقل عمل کند. فرانسه دارای امکانات محدود و قدرت متوسط بود که فعالیت آن به صورت مستقل کارساز نخواهد بود.
فرانسه اکنون بیشتر به دنبال آن است که مرزهای خود را بسته و مانع از جلوگیری مهاجران به خاک خود شود. زیرا اکنون بحث هایی درباره حضور داعش در میان مهاجران مطرح است. در عین حال گروه هایی مانند جبهه ملی مواضع مبتنی بر سیاست های ضد مهاجرت با تاکید بر مساله امنیت دارند که با وقوع چنین حوادثی، زمینه تقویت مواضع این گروه ها فراهم شده است. دولت فرانسه نیز برای جلوگیری از جذب اتباع خود در گروه های تروریستی ناگزیر به اجرای سیاست های سختگیرانه مهاجرت خواهد شد.
در نهایت آن که تروریست هایی که از سوی غربی ها و کشورهای عربی منطقه ساخته و پرداخته شده و حمایت می شوند، اکنون از محدوده کنترل خارج شده اند. مشارکت نکردن کشورهای غربی در مبارزه با تروریست ها و از همه مهمتر دست برنداشتن از حمایت های خود از آنها، باعث شده است تا آتش تروریست ها دامن حامیان خود را هم بگیرد. اقدامات تروریستی در فرانسه زنگ خطری است که برای حامیان تروریسم به صدا درآمده است.
منبع: دیپلماسی ایرانی