کد خبر 502217
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵

وزیر راه و شهرسازی از احتمال تبدیل بانک مسکن به بانک توسعه‌ای در برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: فروش اقساطی مسکن می‌تواند بخشی از مشکل مسکن را حل کند اما نباید تصور کنیم تنها یک راه‌حل برای بخش مسکن وجود دارد.

به گزارش مشرق ، عباس آخوندی در سومین نشست کارگروه منطقه‌ای بهسازی بافت‌های نابسامان شهری به عنوان یکی از کارگروه‌های اجلاس وزیران مسکن و شهرسازی آسیا و اقیانوسیه که امروز برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: ما امروز کارگروه بهسازی بافت‌های نابسامان شهری اجلاس وزیران مسکن و شهرسازی آسیا و اقیانوسیه را برگزار کردیم و این اجلاس ایجاد شده تا بتواند تجربیات بهسازی و برنامه‌ریزی مسکن را بین کشورهای عضو به مشارکت بگذارد. یکی از پنج محور عمده این اجلاس، بهسازی بافت‌های نابسامان شهری اعم از بافت‌های فرسوده یا حاشیه‌ای شهرهاست.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این معضل در همه کشورهای آسیا و اقیانوسیه وجود دارد و از یک میلیارد حاشیه‌نشین در جهان، نیمی از آنها در این منطقه زندگی می‌کنند. به همین خاطر در این اجلاس به این موضوع تأکید زیادی دارد و جمهوری اسلامی ایران از سوی وزیران مسکن و شهرسازی کشورهای قاره‌های آسیا و اقیانوسیه‌ به عنوان کشور مرکزی برای بررسی موضوع بهسازی بافت‌های نابسامان انتخاب شده است. در این نشست تلاش داریم تا هم تجربیات خودمان را در اختیار کشورهای منطقه قرار دهیم و هم از تجربیات آنها استفاده کنیم امیدوارم این تبادل تجربیات برای سیاست‌گذاری‌های بهتر و یادگیری کارشناسان ما از دانش کشورهای موفق عضو اجلاس سودمند باشد.

*فروش قسطی مسکن

آخوندی درباره فروش اقساطی مسکن اظهار کرد: مسکن قسطی در پی هماهنگی میان انبوه‌سازان و بانک مسکن به عنوان یک اقدام اثرگذار در بازار مسکن صورت گرفته است و مدت‌هاست که بحث درباره مازاد عرضه مطرح می‌شود در حالی که تولیدکننده‌ها امکان عرضه ندارند و از سویی نیز بانک‌ها تسهیلاتی در اختیارشان قرار نمی‌دهند.

وی افزود: در طرح مسکن قسطی، عرضه‌کننده‌ها با بانک مسکن توافق کرده‌اند تا واحدهایشان را عرضه کنند و بانک مسکن نیز پرداخت اقساط توسط خریداران به فروشنده را تضمین کند؛ این طرح ربطی به دولت یا سیستم‌های تأمین منابع مالی از سوی بانک‌ها ندارد و بیشتر یک هماهنگی است که میان تولیدکنندگان انبوه مسکن و بانک مسکن صورت گرفته است.

به گفته وی، این اقدام مناسب می‌تواند واحدهای تولیدشده را وارد بازار مسکن کند و بانک مسکن نقش تضمین‌کننده پرداخت اقساط از سوی خریدار به عرضه‌کننده واحد را ایفا می‌کند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی در این طرح تسهیلات پرداخت نمی‌شود بلکه خود عرضه‌کننده یا فروشنده پول را به صورت اقساطی دریافت می‌کند و فقط می‌خواهد یک واسطه، نقش تضمین‌کننده بازپرداخت اقساط را ایفا کند که این کار را بانک مسکن انجام می‌دهد؛ نقش بانک مسکن، نقش تأمین‌کننده منابع مالی نیست.

وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال خروج مسکن از رکود با اجرای این طرح گفت: هر طرحی بالاخره آثار خاص خود را دارد و در حد خودش با توجه به واحدهای ساخته شده و عرضه نشده می‌تواند در بازار مسکن اثرگذار باشد و رونقی در بازار ایجاد کند؛ چون تولیدکننده‌ای که واحدی می‌سازد و پول آن را به تدریج دریافت می‌کند، دوباره به سراغ ساخت واحدهای دیگر می‌رود. اینها می‌تواند بخشی از مشکل را حل کند نباید تصور کنیم تنها یک راه‌حل برای بخش مسکن وجود دارد.

وزیر راه و شهرسازی درباره تبدیل بانک مسکن به یک بانک توسعه‌ای گفت: بانک توسعه‌ای مسکن عمدتا بحثی است که به نهادسازی بانکی برمی‌گردد. ما برنامه‌ای پیشنهاد کردیم که در برنامه ششم بتوانیم بانک مسکن را به بانک توسعه‌ای تبدیل کنیم که همین امر، عدم تعادل‌ها را برطرف کند و این‌گونه خروج مسکن از شرایط رکودی محقق شود.

آخوندی افزود: ما همچنین برنامه تأسیس صندوق توسعه حمل و نقل مخصوصا در حوزه بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها را داریم که امیدوارم در تدوین نهایی برنامه ششم بتوانیم تأسیس این نهاد را مصوب کنیم.

منبع: فارس