گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

هشدار درباره احتمال تکرار تورم دوره سازندگی
 
مشاوران اقتصادی رئیس جمهور گزارش اقتصادی سال 74 و 73 را بازخوانی کنند تا به باز تولید سیاست‌های تورم‌زا دست نزنند.
فرشاد مؤمنی استاد اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبایی در تحلیلی نوشت: رکود موجود در اقتصاد باعث تحرک تیم اقتصادی دولت به ایجاد یک بسته اقتصادی شد. در شرایط فعلی برای توجیه بسته جدید این گونه توجیه شده بود که مردم برای تأمین نیازهای مورد تقاضای خود هیچ مشکل خاصی ندارند اما چون منتظر کاهش‌های معنی‌دار در قیمت کالاها پس از برجام هستند خرید نمی‌کنند، در صورتی که به نظر می‌رسد این یک خطای نابخشودنی و راهبردی بود. بهتر بود به آقای رئیس جمهور صادقانه می‌گفتند که ماجرای اقتصاد ایران ماجرای بحران تقاضای مؤثر است و وقتی که در ادامه سیاست‌های دولت قبلی راهبرد افزایش هزینه‌های تولید را در دستور کار قرار داده‌اند درباره بخش اعظم کالاها و خدمات موردنیاز مردم به هیچ وجه کاهش قیمتی قابل تصور نیست و از آنجایی که نظام مالیات‌گیری کشور هم عمدتاً فشارهای خود را روی حقوق‌بگیران و تولیدکنندگان اعمال می‌کند اتفاقاً در شرایط کنونی با رویکردی که دولت در دستور کار قرار داده احتمال افزایش نابرابری‌ها به مراتب افزایش پیدا می‌کند. آنچه باید در حال حاضر آقای رئیس جمهور به آن توجه کند این است که چرا رئیس بانک مرکزی و بقیه مسئولان اقتصادی که کاهش 200 تومانی نرخ ارز را برنتافتند و حال که قیمت ارز بین 500 تا 700 تومان نسبت به آن نرخی که همراه نرخ ثبات اعلام کرده بودند تغییر می‌کند، چرا رئیس بانک مرکزی هیچ گونه حساسیتی به آن نشان نمی‌دهند و چرا رئیس بانک مرکزی نسبت به شرایط پیش آمده اظهار نارضایتی نمی‌کند.
وی در این یادداشت که از سوی روزنامه آرمان منتشر شده، خاطرنشان می‌کند: آنچه به نظر خیلی تکان‌دهنده‌تر است و شخصاً به تمامی مقامات سیاستگذار اقتصادی گوشزد می‌کنم این است که تیم اقتصادی دولت فکر می‌کند که از طریق بسترسازی برای افزایش قیمت ارز سودی از محل درآمدها نصیب دولت می‌کنند اما بارها و بارها گوشزد شده است و مجدداً تکرار می‌شود و این امید وجود دارد که مشاوران اقتصادی رئیس‌جمهور که صفحات 34 و 74 گزارش اقتصادی سال 1373 را مطالعه کنند در صفحه 34 به صراحت اعلام شده در حالی که مانده بدهی‌های شرکت‌های دولتی در سال 1367 حدود 128 میلیارد ریال بوده و کل بدهی‌های شرکت‌های دولتی در پایان جنگ حدود 102 میلیارد بوده طی دوره‌های 1367 و 1373 که شوک درمانی درباره نرخ ارز در ایران اجرا شده، مانده بدهی‌های شرکت دولتی به سیستم بانکی چیزی حدود 9 برابر افزایش پیدا کرده و به رقم 9734 میلیارد رسیده است. منطق این ماجرا کاملاً روشن است؛ وقتی که دولت خودبزرگ‌ترین تقاضا کننده در اقتصاد است با اتخاذ سیاست‌های تورم زا و با منطق هر که بامش بیش برفش بیشتر، خود بیشتر آسیب می‌بیند و این دقیقاً مسئله‌ای است که در صفحه 74 این گزارش مطرح شده است. در این صفحه تصریح شده که شاخص ضمنی هزینه‌های مصرفی دولت در سال 1372 نسبت به سال 1371 بالغ بر 70 درصد رشد داشته است. در این زمینه گزارش تصریح می‌کند که مهم‌ترین عامل افزایش شاخص ضمنی هزینه‌های مصرفی دولت در این سال فروش بخش بزرگ‌تری از درآمدهای ارزی دولت به نرخ شناور در این سال بوده است، یعنی به وضوح در این گزارش اعلام شده که دولت از طریق افزایش نرخ ارز زیان می‌کند.
در اتخاذ سیاست‌های تورم‌زا مانند دستکاری قیمت‌ارز و حامل‌های انرژی و نرخ بهره دولت، ملت و تولید کنندگان بیشترین آسیب را می‌بینند اما در طرف دیگر سوداگران و رباخواران با بیشترین و بی‌سابقه‌ترین رونق‌ها مواجه می‌شوند.
یادآور می‌شود نرخ تورم در سال 74 تا 49/4 درصد صعود کرد.
مؤمنی همچنین می‌نویسد: آقای رئیس‌جمهور باید از کارشناسان صاحب صلاحیت بازار کار و به ویژه از کارشناسانی که در معاونت اشتغال وزارت کار مشغول به کار هستند بخواهند که ایده اولویت شغل بر یارانه را برای ایشان صورت‌بندی دقیق و برنامه‌ای کنند و راه پیشرفت اقتصاد از طریق بازگرداندن اعتماد به تولیدکنندگان و بازآرایی ساختار نهادی در جهت مصالح تولید است و نه در جهت منافع کسانی که از طریق رانت و فساد و ربا منافع خود را حداکثر می‌کنند و با محور قرار دادن خلق فرصت‌های شغلی مولد راه پیشرفت اقتصاد ایران را دنبال کنند. اگر این تغییر رویکرد اتفاق نیفتد با وجود آنکه شیب فشارهای وارده بر مردم کاهش نسبی پیدا کرده اما چون قدر مطلق این فشار همچنان با ابعاد بسیار سنگین‌تر در حال افزایش است بر مدار ترقی و پیشرفت قرار نمی‌گیرد.


وزیر اگر غصه کشاورزان را داشت نباید هزاران تن سیب‌زمینی دفن می‌شد


بی‌اعتنایی دولت به کشاورزی در حد دفن و نابودی هزاران تن سیب‌زمینی انتقاد رسانه‌های حامی دولت را نیز برانگیخته است.
روزنامه شرق با اشاره به اختصاص بودجه هنگفت برای پرداخت وام خودروی 25 میلیون تومانی نوشت: به چه علت برای خرید اتومبیل‌های دپوشده در انبار کارخانجات ماشین‌سازی وام با بهره 16 درصد اختصاص دادید تا این کارخانجات مجددا به روش سابق و حال خود ماشین غیراستاندارد بسازند؟ چرا توجه نمی‌کنید بخش کشاورزی هم جزئی از مملکت است؟ بخشی که همه تولیدات آن ارزش افزوده است. نه ارزی خارج می‌شود نه در عالم رقابت، محصول خارجی بهتر و مرغوب‌تر از تولیدات داخلی کشاورزی است. نمی‌دانم چه کسی برای تنظیم بازار سیب‌زمینی، هزار و 700 تن سیب‌زمینی را زیر خاک مدفون کرد؟ مگر آمار خانوارهای زیرپوشش کمیته امداد امام(ره) را ندارید؟ مگر نمی‌دانید همین 455 هزار ریال پول یارانه‌ای که به عده‌ای می‌دهید تنها نقدینگی‌ای است که وارد بسیاری از روستاهای ما می‌شود؟ نمی‌شد سیب‌زمینی را که به دلایل عجیب معدوم کردید، به این خانواده‌ها بدهید؟
نویسنده ادامه می‌دهد: نمی‌دانم با تولید هر اتومبیل داخلی چه میزان از خروج ارز جلوگیری می‌شود. اما این را می‌دانم که صنعت پسته ایران عمری به بلندای تاریخ ایران دارد و لب خندان یار را شعرا به پسته تشبیه کرده‌اند. این محصول در جهان با همین نام- پسته- شناخته می‌شود و سالانه 250 هزار تن تولید داخلی آن است. اگر دولت نیم‌نگاهی به اندازه صنعت ارزبر خودروسازی، بلکه گوشه چشمی موقت و گذرا به این محصول بیندازند، می‌توان با توجه به قیمت جهانی 12/5 دلار در هر کیلو، سه میلیارد دلار ارز وارد کشور کرد که همه آن ارزش افزوده است. نه لازم است «موتور» برای درخت از چین، کره و فرانسه وارد کنیم و نه لاستیک برای حرکت درختان! همه مراحل کاشت، داشت و برداشت بدون دیناری ارز خارجی در داخل کشور تولید می‌شود و بازار متنوع اشتغال را هم در پی دارد. کشاورزان آمریکایی که چند سالی است که از رقابت با ما جلو زده و بیشترین تولید را دارند با تکیه بر مدیریت صحیح صادرات و پشتوانه مالی و حضور سیستم بانکی قدرتمند که پول با بهره دو تا 2/5 درصد در اختیارتولیدکننده و صادرکننده می‌گذارند، محصول خود را کمتر از 12/5 دلار نمی‌فروشند. اما باغدار ایرانی به علت نیاز به نقدینگی و صادرکننده هم به علت نداشتن نقدینگی و اخذ نقدینگی از تجار هندی و چینی یا حضور تجار هندی و چینی در بازار پسته و خرید آن به زیر قیمت جهانی، متضرر می‌شوند و همه سود به جیب خارجی می‌رود.
این روزنامه خاطرنشان کرد: آیا نمی‌شد کمکی که به صنعت خودروسازی کردند و می‌دانیم و می‌دانید که انبوهی از دعاوی حقوقی از فردای روزی که شروع به پرداخت اقساط می شود، برای دادگستری درست کرده‌ایم. بخشی از همین ضرر 800 میلیون دلاری را برای جلوگیری از وقوع آن، نقدینگی در اختیار بخش صادرات پسته قرار می‌دادیم؟ زمانی طولانی نه فقط شش ماه به اندازه کافی نقدینگی در اختیار سازمان‌های مربوط به پسته- مثلا انجمن پسته یا تعاونی‌هایی که در این رشته فعالند- قرار می‌دادیم و پسته خریداری شده از باغداران، ضمانت بازپرداخت وام آنها می‌شد‍؟ ساده است! می‌شد و می‌شود این کار را کرد؛ خصوصا وقتی وزیر کشاورزی خود باغدار پسته و تولیدکننده آن است.
شاید وزیر محترم حرفه باغداری خود را میان دیگر مشاغل خود به چشم نمی‌بیند؛ چرا که اگر می‌دید، مانع از ضرر 800 میلیون دلاری صنعت پسته می‌شد.


گرگیجه سرویس جاسوسی و دولت آلمان درباره خطر آل‌‌سعود


دو روز  پس از انتشار ارزیابی انتقادی سرویس اطلاعاتی آلمان در مورد نقش ویژه عربستان سعودی در تنش‌های منطقه، سخنگوی دولت و وزارت خارجه آلمان به حمایت از نقش مثبت این کشور در حل کشمکش سوریه برخاستند!
به گزارش دویچه‌وله سخنگویان دولت و وزارت خارجه آلمان کوشیدند از تحلیل سرویس اطلاعاتی آلمان از نقش مداخله‌جویانه عربستان در منطقه فاصله بگیرند. اداره امنیت داخلی آلمان در گزارشی که هفته گذشته منتشر شد، تصریح کرده بود که عربستان سعودی در بی‌ثباتی منطقه نقش دارد.
اشتفان زیبرت و مارتین شفر، در سخنانی جداگانه اعلام کردند که عربستان سعودی یک فاکتور بسیار بسیار مهم در منطقه است. زیبرت سخنگوی دولت گفت: «ما متعهدیم با توجه به این عامل بس مهم، مناسباتی سازنده با عربستان داشته باشیم.»
مارتین شفر، سخنگوی وزارت خارجه نیز تاکید کرد که دولت آلمان از مساعی عربستان سعودی در متحد ساختن گروه‌های سنی مخالف اسد در سوریه پشتیبانی می‌کند.
سرویس اطلاعاتی آلمان روز چهارشنبه گذشته تحلیلی را منتشر کرد که خط‌مشی عربستان سعودی در منطقه را به طور جدی مورد انتقاد قرار می‌داد. در این تحلیل به ویژه به جاه‌طلبی‌های محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان اشاره شده و این که ممکن است او «برای تثبیت موقعیت جانشینی پادشاه، مناسبات عربستان با دیگر پادشاهی‌های خلیج‌فارس را با مخاطره روبرو سازد.»
آنتون هوف‌رایتر، رئیس فراکسیون سبزها در مجلس آلمان از این استقبال کرده که سرویس امنیت داخلی آلمان مستقل از نگرانی و اعتراض وزارت خارجه، تحلیل درستی از مواضع و نقش عربستان سعودی در منطقه ارائه داده است.
آنتون هوف‌رایتر گفت عربستان سعودی یکی از خطرات بزرگ منطقه است و ایدئولوژی  عربستان سعودی خطری برای صلح جهانی است.
رولف مونتزنیش، جانشین دبیر فراکسیون حزب سوسیال دمکرات در مجلس آلمان نیز ایدئولوژی  دولتی عربستان را بخشی از بستر نمو داعش خواند. حزب چپ آلمان خواستار آن شده که دولت بیش از این به عربستان سعودی تجهیزات نظامی ارسال نکند.
یادآور می‌شود وزیر خارجه آلمان 2 ماه پیش به ایران سفر کرد و مورد استقبال عجیب و غریب مقامات وزارت خارجه قرار گرفت اما بلافاصله به ریاض عزیمت کرد و در آنجا به جای نام خلیج‌فارس از عنوان جعلی خلیج‌عربی استفاده کرد! گفته می‌شود سعودی‌ها رشوه‌های سنگینی به برخی مقامات دولت آلمان پرداخت می‌کنند.


نقش پسر اردوغان در پولشویی و معاملات نفتی داعش


یک روزنامه آلمانی تاکید کرد دستهای «بلال اردوغان» پسر رئیس‌جمهور ترکیه به قاچاق نفت سرقت شده توسط داعش آلوده است.
روزنامه «هندلز بلات» تاکید کرد با وجود تلاشهای بلال اردوغان برای ارائه چهره‌‌ای مثبت از خود، گذشته او سرشار از لکه‌های سیاهی است که درستی اتهامات روسیه علیه او درخصوص همکاری با داعش در قاچاق نفت را ثابت می‌کند.
این روزنامه آلمانی، به مشکوک شدن دادستانی کل ترکیه به بلال اردوغان در سال 2013 به خاطر دست داشتن در پول‌شویی و همکاری او با پدرش در این جرم اشاره کرد.
به گزارش العالم این روزنامه آلمانی تاکید کرد که دادستانی ترکیه مدارکی را در این زمینه جمع‌آوری کرده بود که شامل عکسها و مکالمات ضبط شده تلفنی اردوغان با پسرش می‌شد، و اردوغان در این مکالمات از بلال خواسته بود « از همه پولهای موجود در خانه خلاص شود».
این روزنامه آلمانی خاطر نشان کرد: در اوایل سال 2014 مکالمه‌ای تلفنی در خصوص تحویل 10 میلیون دلار ضبط شد، اما مشخص نشد که چه کسی باید این پول را فراهم می‌کرد، به همین دلیل این احتمال مطرح شد که این ماجرا مربوط به خطوط لوله نفت است.
هندلزبلات به سخنان «عمران الزعبی» وزیر اطلاع‌رسانی سوریه در نوامبر گذشته اشاره کرد که گفته بود، نفت سرقت شده توسط داعش به وسیله کامیونهای نفت‌کش  شرکت «بلال اردوغان» منتقل می‌شود. بلال اردوغان نفت‌خام و آثار باستانی سرقت شده سوریه را خریداری می‌کند.
این روزنامه آلمانی تاکید کرد، اردوغان  همچنین به قاچاق نفت سرقت شده از عراق توسط داعش، به  کشورهای آسیایی متهم است؛ به صورتی که عراقی‌ها به دلیل همین اتهامات او را «وزیر نفت» داعش می‌نامند.
رسانه‌های ترکیه نیز بارها این سوال را مطرح کرده‌اند که کشتی‌های وابسته به بلال اردوغان نزدیک آبهای سوریه چه می‌کنند؟

** وطن امروز

اصولگرایان با وحدت نتیجه می‌گیرند

مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه نیروهای انقلابی باید در انتخابات مجلس شورای اسلامی با هم متحد شوند، گفت: در صورتی که این افراد متحد نباشند، طرف مقابل قدرتمند می‌شود.
به گزارش تسنیم، آیت‌الله‌العظمی نوری‌همدانی ظهر دیروز در دیدار دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه نیروهای انقلابی امروز باید وحدت و اتحاد لازم را داشته باشند، گفت: آنچه در این جریان کارآیی دارد وحدت است، اگر بتوانید اصولگرایان و طرفداران آنها را متحد کنید به نتیجه می‌رسید. وی با اشاره به اینکه نیروهای انقلابی باید برای اتحاد با هم سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند و بعد از آن به میدان بیایند، خاطرنشان کرد: با وحدت و اتحاد نیروهای انقلابی این مشکلات حل می‌شود اما به‌شرطی که بتوانید آن را عملی کنید. آیت‌الله نوری‌همدانی با اشاره به اینکه نیروهای انقلابی در کشور کم نیستند و اگر وحدت داشته باشند موفق می‌شوند، تأکید کرد: در صورتی که این افراد متحد نباشند طرف مقابل قدرتمند می‌شود.

دستگیری ۵۳ حامی داعش در فضای مجازی

سردار سیدکمال هادیانفر در نشستی خبری گفت: در یک سال و 8 ماه گذشته، پلیس فتا ۲۸۵ سایت حامی داعش و گروه‌های تروریستی را شناسایی کرده و از این تعداد ۱۰۸ سایت در خارج از کشور بوده که از طریق اینترپل با آن برخورد شده است. به گزارش فارس، رئیس پلیس فتای کشور افزود: ۵۳  نفر از حامیان تفکر داعش که در داخل کشور اقدام به حمایت از این گروه در فضای مجازی کرده بودند، در داخل کشور دستگیر شدند که این افراد به محاکم قضایی معرفی شدند و برخی از آنان که از روی غفلت یا ناآگاهی اقدام به این کار کرده بودند، با تعهد آزاد اما کسانی که به جرم خود اقرار داشتند، دستگیر شدند.  وی گفت: عمده این افراد در استان‌های مرزی کشور بودند. رئیس پلیس فتا افزود: یکسری از دستگیرشدگان فریب خورده بودند که تعهد دادند و تعداد دیگری به مرجع قضایی معرفی شدند؛ این افراد در استان‌های جدار مرز و اندکی در نقاط مرکزی کشور مشغول فعالیت بودند. وی نحوه برخورد پلیس فتا با مجرمان را ابتدا به‌صورت تذکر، مرحله دوم هشدار، مرحله سوم محدودسازی و مرحله آخر تشکیل پرونده عنوان کرد. سردار هادیانفر با بیان اینکه پلیس صفحات پروفایل‌های گروه‌های تروریستی از جمله داعش را رصد می‌کند، افزود: در 8 ماهه امسال ۱۳۲ سایت که به حمایت از گروه‌های تروریستی و داعش اقدام کرده بودند، شناسایی و حذف شدند.  وی گفت:‌ علاوه بر ۱۷۵ صفحه منتسب به داعش که از سوی تلگرام حذف شد، پلیس فتا نیز تعدادی از سایت‌ها و پروفایل‌های منتسب به گروه‌های تروریستی و داعش را در کشور شناسایی کرده است. رئیس پلیس فتای ناجا افزود: ۳۴ صفحه پروفایل غیرفعال بودند.

معاون مطبوعاتی احمدی‌نژاد  مدیر روابط عمومی روحانی است!

 سیدنظام‌الدین موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس دیروز در دانشگاه علم و صنعت درباره وضعیت فساد در کشور سخنرانی کرد. موسوی در این سخنرانی گفت: در زمان آقای احمدی‌نژاد و از دورانی که بنده به خبرگزاری فارس آمدم معاونت مطبوعاتی دولت قبل حتی یک ریال به ما یارانه نداد و اسناد نیز موجود است اما نکته قابل توجه این است که آقای محمدزاده، معاون مطبوعاتی دوران احمدی‌نژاد امروز مسؤول روابط عمومی وزارت ارشاد آقای روحانی است. وی با بیان اینکه برخی افراد در پرونده کرسنت رشوه گرفتند و اخیراً نیز حکم 4 نفر از آنها صادر شده، گفت: وزیر ارشاد دولت رسماً اعلام کرد حداقل 14 میلیارد دلار در قضیه کرسنت ضرر می‌بینیم و این مبلغ تا 28 میلیارد دلار نیز ممکن است افزایش پیدا کند. مدیرعامل خبرگزاری فارس، با بیان اینکه کدام فساد در این کشور به اندازه فساد کرسنت اهمیت دارد و به کشور ضرر می‌رساند، تصریح کرد: فساد افرادی نظیر رحیمی نیز در جای خود قرار داشته و آن را نیز افرادی مثل بنده افشا کردند و خبرگزاری فارس بیشترین حجم خبر علیه فساد رحیمی را داشت ولی رسانه‌های حامی اصلاحات یک کلمه هم در این باره ننوشتند. موسوی با اشاره به فساد نفتی استات‌اویل افزود: در این فساد فردی اطلاعات نفتی ما را به یک شرکت دیگر فروخت و طرف نروژی در آن زمان محکوم شد ولی در ایران تا آخرین لحظه نمی‌خواستند اجازه دهند عامل اصلی یعنی مهدی هاشمی محاکمه شود.

** خراسان

دردسرهای دستور 20 میلیونی دولت سابق برای قراردادهای نفتی

بر اساس گزارش یک نهاد مسئول به تعدادی از مدیران ارشد اجرایی، اعلام شده است که با توجه به ابلاغیه یک مسئول ارشد دولت قبل، توافق با وکلای دادگستری در مواردی که سقف آن بیش از 20 میلیون تومان باشد، ممنوع شده است که این دستورالعمل هم اکنون درباره پرونده های حجیم و با مبالغ سنگین از جمله دعاوی مربوط به قراردادهای نفتی یا واگذاری سهام دولت، موجب بروز مشکلات متعدد شده است چراکه فرصتی که وکیل باید برای مطالعه این پرونده  ها و دفاع از دولت صرف کند، بسیار بیشتر از تعرفه یاد شده است.

ابلاغیه جدید برای لغو برخی تصمیمات دولت های هشتم، نهم و یازدهم

بر اساس تصمیم جدید کابینه که طی روزهای گذشته به تعدادی از اعضای کابینه ابلاغ شده، مقرر شده است با اجرایی شدن ضوابط استقرار واحدهای صنایع پیشرفته و فعالیت های دانش بنیان در مناطق مختلف کشور و به استناد اصل 138 قانون اساسی، بندهایی از تصمیم نامه شماره "99757" مورخ 18 مرداد سال 88 دولت هشتم، پیوست تصویب نامه شماره "193559" مورخ اول دی ماه سال 88 و پیوست تصمیم نامه شماره "44008" مورخ 14 فروردین سال 89 دولت نهم و تصویب نامه شماره "124946" مورخ 9 مهرماه سال 92 دولت یازدهم لغو شود.

** رسالت

نسبت واقعه 16 آذر و رفع حصر

برخي اصلاح طلبان افراطي که پريروز و ديروز در دانشگاه ها براي سخنراني 16 آذر رفته بودند ترجيع بند سخنان آنها رفع حصر از سران فتنه بود. آنها اشاره اي به پيشينه تاريخي 16 آذر و نقطه عطف در مبارزات جنبش دانشجويي عليه استبداد و استعمار به ويژه آمريکا نداشتند. سران فتنه در سال 88 با اسم رمز تقلب، هشت ماه کشور را دچار آشوب و بحران کردند و اقتدار ملي و امنيت کشور را هدف قرار دادند. آنها به دشمن پيام دادند که تحريم ها را تشديد کنيد در حالي که اوباما و نتانياهو رسماً از آنها حمايت کردند، حاضر نشدند حمايت آنها را رد نموده و اين ننگ ابدي را تکذيب کنند. در مورد رفتار اين جماعت فقط يک دعا از زبان امام (ره) مي توانيم براي آنها بکنيم؛ «آنها که خواب آمريکا را مي بينند، خدا بيدارشان کند.»

عارف: حصر، استخوان لاي زخم است

رئيس شوراي عالي سياست گذاري اصلاح طلبان در واکنش به دانشجويي که او را به محافظه کاري و انفعال متهم کرد، گفت: «من منفعل نيستم. من نمي خواهم داخل نظام زور آزمايي کنم زيرا زورآزمايي ما در مقابل دشمنان و براندازان نظام است.» محمد رضا عارف عصر روز يک شنبه در دانشگاه صنعتي شريف در مراسمي به مناسبت 16 آذر با اشاره به اينکه ما مي خواهيم موثر باشيم و به حل مشکلات کمک کنيم، خاطر نشان کرد: «گاهي ما يک مسئله فرعي را جدي مي گيريم و از مسئله اصلي غافل مي شويم و من همواره تاکيد کردم که بايد بر اساس مشترکات حرکت کنيم. اگر مطالبات دانشجويي در سالهاي قبل، آرامتر مطرح مي‌شد تا کنون حل شده بودند، شعار تند دادن که کاري ندارد.» وي افزود: «ما با جريان اصولگرا 85 درصد اشتراک داريم و آنها را برادر خود مي دانيم و مثل برخي ها به طرف مقابلمان بدگويي نمي کنيم. ما با اصولگرايان رقابت جدي داريم و فرداي هفت اسفند دنبال رفاقت با آنها هستيم.» عارف در ادامه تاکيد کرد: «من هم مي توانم در اينجا شعار تند بدهم و شما به به و چه چه کنيد، اما اين اقدام ااگر خيانت به شما نباشد، کم لطفي به شماست.» اما عارف در ادامه اين مراسم، سخناني را مطرح کرد که با ادعايش در باره زورآزمايي در مقابل براندازان، در تضاد بود. او گفت: «رفع حصر از وعده هاي رئيس جمهور است و اميدوارم که رئيس جمهور خبرهاي خوبي داشته باشد. من تعبير استخوان لاي زخم را در باره حصر به کار برده ام و معتقدم اين مسئله بايد حل شود.»

حمايت از فتنه گر با امکانات بيت المال

روزنامه اطلاعات در اقدامي خلاف قانون، عکس و خبر يکي از سران فتنه 88 را در شماره روز يک شنبه خود منتشر کرد. وي همچنين پاي کار اصلي برگزاري جشن‌هاي تولد براي اين دوست فتنه‌گر خود است و غالب اين جشن‌تولدها در مجموعه روزنامه اطلاعات برگزار مي‌شود. تسنيم در اين باره نوشت: تعمد در انتشار و ضريب دادن به خبر گفتگوي روزنامه لبناني السفير با رئيس ‌جمهور اسبق در حالي است که طبق حکم قضائي، انتشار خبر و تصوير وي در رسانه‌ها ممنوع اعلام شده است. علي‌ رغم مغايرت صريح و روشن اين ‌گونه اقدامات روزنامه اطلاعات با حکم مسئولين قضائي کشور، تاکنون هيچ تذکري از ناحيه هيئت نظارت بر مطبوعات و معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد به اين روزنامه داده نشده است. با اين حال هيئت نظارت بر مطبوعات پرونده روزنامه وطن امروز را به‌اتهام توهين به پادشاه سعودي به دادگاه ارجاع کرده است!

سرپوش روي گاف زنگنه!

وزارت نفت در اجلاس 168 اوپك با اتخاذ راهبردي اشتباه، اوپك را تقديم عربستان كرد. به گزارش جام نيوز، رسانه‌هاي همراه دولت در حال سرپوش گذاشتن به اشتباه بزرگ وزارت نفت در اجلاس روز جمعه اوپك هستند، آنها مي‌نويسند كه ايران با ديپلماسي «عالي» زنگنه، عربستان سعودي را به زانو درآورده است، در شرايطي كه انتخاب راهبرد غلط از سوي زنگنه، ايران را به واخورده جنگ نفتي در اوپك تبديل كرد. از سال گذشته بود كه وزير نفت و ياران ديپلمات وي از لزوم بازگشت سهميه ايران گفتند و خواستار از سرگيري سهميه‌ها شدند؛ موضوعي كه به عنوان راهبرد انتخاب شد و موجي از انتقادات را در پي داشت زيرا در ابتدا بايد ظرفيت توليد را به 4 ميليون بشكه رساند و در مرحله بعد مدعي بازگرداندن سهميه شد. آشنايان به امور اوپك به خوبي مي‌دانند كه مهم‌ترين شاخص به تعيين سهميه صادرات، ميزان توليد فعلي است و نه انبوهي از تصورات و اما و اگرها. با اين وجود اين مهم از «خرد جمعي» ياران زدوده شد و بي‌توجه به آنچه در بازار نفت مي‌گذرد، استراتژي سهميه در دستور كار قرار گرفت در حالي كه مشكل فعلي بازار نفت و ايران، سهميه نيست بلكه ميزان پايبندي اعضاي اوپك به سقف توليد است. منابع آگاه از وين گزارش مي‌دهند هيئت ايراني در جلسه 168 به ‌شدت بر سهم خود تأكيد داشتند و تثبيت سقف 30 ميليون بشكه‌اي را به حال خود رها كرده بودند، همين خطا موجب شد تا سقف توليد شناور بماند.

اظهار نظر خلاف عرف ديپلماتيک سخنگوي وزارت خارجه ترکيه

تانژو بيلگيچ، سخنگوي وزارت خارجه ترکيه در واکنش به پاسخ مقامات و وزارت خارجه کشورمان نسبت به اظهارات اردوغان گفت: از اين اظهارات شگفت زده شده‌ايم. وي با بيان اينکه آقاي اردوغان و آقاي روحاني روساي جمهور ايران و ترکيه با يکديگر به صورت تلفني صحبت کرده‌اند که اين مکالمه ضبط شده و موجود مي‌باشد، گفت: از سخنان اخير مقامات ايراني و نيز وزارت خارجه ايران تعجب مي‌کنيم. سخنگوي وزارت خارجه ترکيه همچنين افزوده که ما به اندازه و متناسب حرف مي‌زنيم و پنهان کردن اين حرفها از مردم ايران و نيز تحريف سخنان اردوغان اخلاقي نيست. به گزارش فارس، 11 آذرماه بود که رجب طيب اردوغان رئيس جمهور ترکيه در سخناني اظهار داشت: با رئيس‌جمهور ايران صحبت کردم و هشدار دادم که شما در برخي اشتباهات [در خصوص اتهامات روسيه به ترکيه] شرکت داريد. بعد از اين بود که چنين افترائاتي از ادبيات مسئولين ايران و برخي منابع خبري حذف شد.

رضازاده اجازه نداد...

سعيد علي حسيني، جواني که به قول خودش در بيست سالگي رکورد حسين رضازاده را شکست، به تعداد سال هاي زندگي اش از دنياي وزنه برداري محروم شد تا يکي از استعدادهاي 
وزنه برداري ايران به همين راحتي از دست برود. خبرآنلاين نوشت: او وزنه برداري است که اين روزها حسرت يک چيز را زياد مي خورد؛ از دست رفتن رکورد دنيا که در دست حسين رضازاده بود و حالا متعلق به روس هاست. او مي گويد: «بعد از رضازاده خيلي از ايراني ها بودند که مي توانستند رکوردش را بزنند. خودم اين توانايي را داشتم و در 20 سالگي به رکورد 215 و 260 رسيدم، اما او هرگز اجازه اين را نداد تا من وزنه بزنم.رضازاده هميشه مي گفت بايد پسرم اين رکورد را جابجا کند!»

** جمهوری اسلامی

حاشیه های سخنرانی روحانی در دانشگاه شریف

* سخنرانی دیروز رئیس‌جمهور روحانی در دانشگاه صنعتی شریف تهران که به مناسبت 16 آْذر، روز دانشجو، صورت گرفت، با حاشیه‌هائی همراه بود. سر دادن شعار «اصلاحات زنده باد روحانی پاینده باد» و شعارهائی مبنی بر ضرورت آزادی افرادی که در حصر هستند، شعار «مرگ بر فتنه‌گر» را توسط مخالفان در پی داشت. رئیس‌جمهور روحانی که صدایش گرفته بود،‌ گفت: استقلال و آزادی دانشگاه برای ما مهم است. آیا سال 91 هم می‌توانستید در دانشگاه آزادانه برنامه داشته باشید؟ رئیس جمهور، خطاب به دانشجویانی که شعار می‌دادند گفت: «شما شعار می‌دهید ولی صدای من گرفته است».

وزیر خارجه ترکیه، ایران را به داشتن سیاست‌های فرقه‌ای متهم کرد!

* مولودچاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، جمهوری اسلامی ایران را به داشتن سیاست‌های فرقه‌ای متهم کرد! وزیر امور خارجه ترکیه گفت: با ایران بر سر سیاست‌ها در سوریه و عراق اختلافات شدیدی دارد و سیاست‌های فرقه‌ای ایران خطری برای منطقه محسوب می‌شود. وی که با کانال 24 ترکیه مصاحبه می‌کرد افزود: «البته بحرانی میان ایران و ترکیه وجود ندارد و ترکیه همواره از ایران حمایت کرده و خواستار روابط خوب با تهران بوده است.» رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز هفته گذشته ادعا کرده بود به رئیس‌جمهور ایران درباره تبلیغات رسانه‌های ایرانی علیه ترکیه هشدار داده و بعد از آن رسانه‌ها عقب‌نشینی کردند! ولی سخنگوی وزارت خارجه ضمن تکذیب ادعای اردوغان گفت: «همسایه‌های ایران نزاکت را رعایت کنند.» با اینکه سران دولت ترکیه رویای احیاء امپراطوری عثمانی را در سر می‌پرورانند، ایران را به سیاست‌های فرقه‌ای متهم می‌کنند!


** شرق

روحانی در میان ٨ نامزد نهایی چهره سال مجله «تایم»


شرق: روز گذشته مجله «تایم» هشت نامزد منتخب خود را برای انتخاب چهره سال معرفی کرد. در بین این هشت چهره، «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران نیز حضور دارد. از چهره‌های شاخص دیگر موجود در فهرست «تایم»، می‌توان به «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان آمریکا برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٢٠١٦ آمریکا اشاره کرد. همچنین «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در این فهرست حضور دارند. «تایم» در توضیحی برای «روحانی» نوشته است: «او رئیس‌جمهوری است که سعی کرد با دستیابی به توافق هسته‌ای با غرب، اقتصاد کشورش را که به واسطه تحریم‌های آمریکا و غرب فلج شده بود، نجات دهد».

اعلام جرم علیه مدیر مسئول روزنامه اطلاعات


میزان: سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه علیه مدیرمسئول روزنامه اطلاعات اعلام جرم کرد. در پی اقدام روزنامه اطلاعات در انتشار تصویر و اظهارات رئیس‌جمهور دوره اصلاحات، سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه علیه مدیرمسئول روزنامه اطلاعات اعلام جرم کرد و خواستار رسیدگی از طریق دادسرای ویژه روحانیت شده است. این مقام آگاه تأکید کرد: دستور دادستان تهران در منع انتشار تصویر و اظهارات رئیس‌جمهور دوره اصلاحات کماکان به قوت خود باقی است و در صورت تخلف مطبوعات و رسانه‌های جمعی از دستور صادرشده، براساس مقررات اقدام خواهد شد.

بستر خصوصی‌سازی صداوسیما باید فراهم شود


شرق: احمد بخشایش اردستانی، نماینده اردستان، روز گذشته در نطق میان‌دستور خود در صحن مجلس گفت: متأسفانه صداوسیما قادر به رقابت با رسانه‌های رقیب نیست، زیرا اصولا در میان شبکه‌های خود صداوسیما هم رقابتی دیده نمی‌شود. او افزود: اکثر برنامه‌های صداوسیما خودشیفتگی و ازخودمتشکربودن را تبلیغ می‌کند، شما اگر تعداد مخاطبان شبکه بازار یا تماشا را با تعداد کارکنانش مقایسه کنید، تعداد کارکنان از تعداد مخاطبان بیشتر است، نشاط و شادی و فیلم‌های گذشته که مردم را در پای تلویزیون می‌آورد، رخت بر بسته است. بخشایش تصریح کرد: ذهن مدیران بالای صداوسیما بقا بر قدرت و ازهم‌تعریف‌کردن است، از این‌رو به نظر من بستر خصوصی‌سازی باید برای این حوزه ایجاد شود تا فرضیه رقابت فراهم شود.


** ایران

انتصاب هشت بخشدار زن در خوزستان

برای نخستین بار هشت زن طی احکام جداگانه‌ای از سوی استاندار خوزستان در سمت بخشدار منصوب شدند. به گزارش «ایران»، پس از صدور حکم توسط عبدالحسن مقتدایی، خانم  مریم عیوض‌زاده (بخشدار مرکزی اهواز)، سحر احمدی آرپناه (بخشدار مرکزی لالی)، اعظم شنبدی (بخشدار مرکزی هندیجان)، بلقیس حسینی (بخشدار مرکزی ماهشهر)، حمیده آلبوعشیره (بخشدار مرکزی خرمشهر)، بتول سعیدی‌زاده (بخشدار مرکزی آبادان)، لیلا مسحنه (بخشدار مرکزی شهرستان شوش) و  معصومه خنفری (بخشدار مرکزی کارون) آغاز به کار کردند. همچنین افسمن طیبی هم به معاونت اداره کل اتباع و امور مهاجرین خارجی منصوب شد.

حذف شعارهای مراسم دانشگاه صنعتی شریف

اگرچه تلویزیون، سخنان رئیس جمهوری در دانشگاه صنعتی شریف به مناسبت روز 16 آذر را پخش  مستقیم کرد، اما شعارهای دانشجویان را سانسور کرد. به گزارش «خبرآنلاین»، در مقاطع متعددی که سخنان رئیس جمهوری با تشویق دانشجویان روبه‌رو می‌شد، صدای محیط از سوی فرستنده‌های صدا و سیما بشدت کم می‌شد. به گونه‌ای که شعارهای دانشجویانی که فریاد می‌زدند «روحانی، روحانی، حمایتت می‌کنیم» و «روحانی، روحانی، دوستت داریم» به سختی شنیده می‌شد. «اعتدال، اعتدال، اعتدال» شعار دیگر دانشجویان در این مراسم بود. رئیس جمهوری در واکنش به دانشجویانی که رو به یکدیگر شعار می‌دادند، به شوخی گفت: «شما شعار می‌دهید اما صدای من گرفته!»

امیرعبداللهیان عذرخواهی ایران از عراق را تکذیب کرد

معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر عذرخواهی ایران از عراق به دلیل هرج و مرج ایجاد شده در مرز مهران (زرباطیه) توسط زائران ایرانی، با بیان اینکه «مراسم اربعین سال جاری با نظم و شکوه ستودنی برگزار شد»، گفت: «مقامات مسئول و دولت عراق در هماهنگی کامل با مقامات ذیربط ایرانی، سهم مهمی در برگزاری باشکوه این مراسم داشتند.» به گزارش «باشگاه خبرنگاران جوان»، حسین امیرعبداللهیان افزود: «برخی اخبار منتشر شده مبنی بر ارسال پیام اعتراض آقای العبادی به ایران یا عذرخواهی سفیر ایران از نخست‌وزیر عراق در ملاقات اخیر و در موضوع بی نظمی در مرز مهران؛ صحت ندارد.» سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد نیز شب گذشته با صدور بیانیه‌ای، اخبار منتشر شده مبنی بر عذرخواهی ایران از عراق را تکذیب کرد.

اعلام تمایل روسیه برای فروش سلاح به ایران

دستیار نظامی- فنی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد: «ایرانی‌ها علاقه زیادی به خرید تسلیحات نظامی روسی و تجهیز و نوسازی قوای نظامی خود با تسلیحات روسی دارند.» به گزارش «عصر ایران» به نقل از خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه، «ولادیمیر کوژین» در گفت‌وگو با روزنامه روسی «ایزوستیا» افزود: «با توجه به بزرگی کشور و قوای نظامی ایران، به طور طبیعی قراردادهای تسلیحاتی چند میلیارد دلاری با ایران منعقد خواهد شد.»