گروه سیاسی مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
** کیهان
فرصت طلبان و عافیتطلبان در فهرست اصلاحطلبان جا رزرو کردهاند
عضو مستعفی حزب منحله مشارکت میگوید برخی افراد فرصتطلب و عافیتطلب خود را در زمره اصلاحطلب جا میزنند و برای نامزدی انتخابات از سوی اصلاحطلبان جا رزرو کردهاند.
عباس عبدی این تحلیل را در نشریه صدا وابسته به کرباسچی و قوچانی (دبیرکل و معاون کمیته سیاسی کارگزاران) منتشر کرده و کارگزاران حزب متهم به فرصتطلبی است. عبدی در این تحلیل نوشت: یکی از مشکلات اصلاحطلبان در انتخابات آتی این است که حداقل 6 سال و حداکثر از 10 سال پیش به این سو، فعالیت سیاسی منسجم و سازماندهی شده در انتخابات مجلس نداشتهاند و حضورشان در مجالس هفتم و هشتم به نسبت کمرنگ و نصفه و نیمه بود، و در مجلس نهم نیز غایب بودند. صرف وجود چنین شکافی در کنش سیاسی تشکیلاتی موجب بروز نارساییهای سازمانی خواهد شد. در سال 1392 نیز فرصت کافی برای تجدید این حضور پیدا نکردند.
بخش اصلی نیروهای برنامهریز و کنشگران پرتجربه آنان در جریان اتفاقات سال 1388 به نحوی زخمی شدند، بسیاری دادگاهی شده و به زندان رفتند و بیشترشان نیز از ترکشهای آن رویداد آسیب دیدهاند، در نتیجه خواسته یا ناخواسته به کنار و حاشیه رفتهاند و اگر هم قصد فعالیتی داشته باشند، معلوم نیست که با چه واکنشی مواجه خواهند شد. نمونه آن اتفاقات ورامین و یاسوج و اتفاقات محتمل بعدی است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بخشی از نیروهای نزدیک به اصلاحطلبان عضو گروههای منتسب به آنها بودند، ولی بسیاری نیز هستند که یا عضو نبودند و یا محافظهکار و به تعبیری فرصتطلب یا عافیتطلب هم بودند، و عدم همراهی آنان با رویدادهای سال 1388، بیش از آنکه ناشی از مخالفت آنان از منظر سیاسی باشد، به دلیل عافیت طلبی آنان بود، این افراد که سابقههای اجرایی و حتی سیاسی هم دارند، بیش از سایرین فرصت و آمادگی و زمینه و علاقه دارند که در انتخابات پیش رو نامزد اصلاحطلبان شوند. نامزدهایی که چندان مورد پسند اصلاحطلبان نخواهند بود.
وی درباره نامزد اصلاحطلبان در حوزههایی که یک نماینده دارند، نوشت: اصلاحطلبان اصراری نداشته باشند که لزوما به یک نفر واحد برسند این کار در عمل شدنی نیست و عوارض قطعی کوشش برای تحقق آن بیشتر از منافع احتمالی آن است. باید این امکان را فراهم کرد که در مرحله اول انتخابات، هر نیرویی که میتواند، وارد میدان شود. چنین روندی به طور قطع عوارضی دارد، ولی منافع آن بیشتر از عوارض آن تلقی میشود. البته در مرحله دوم انتخابات میتوان از نامزد ارجح باقیمانده حمایت کرد.
وی با تأکید بر معرفی افراد مقبول به جای سیاسی نوشت: در حوزههایی که تعداد نمایندگان بیشتر است، مثل تهران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، کرمان و ارومیه باید کوشید تا از افرادی حمایت کرد که به لحاظ عمومی تا حدی شناخته شده هستند، یا سابقه خوبی دارند، حتی اگر سابقه سیاسی به معنای مورد نظر را نداشته باشند. حضور این افراد در لیستهای انتخاباتی از یک سو میتواند از مشکلات احتمالی در رد صلاحیتها و حساسیت انتخاباتی نیز بکاهد، و از سوی دیگر مانع از حضور نیروهای عافیتطلب و فرصتطلب خواهد شد.
البته اجرای این ایده تا حدی با موانع کنشگرانی مواجه خواهد شد که پیشاپیش یکی از ردیفهای لیست اصلاحطلبان را رزرو کردهاند!
شما دیگه رئیس دولتید دکتر نه نامزد انتخابات
اظهارات رئیسجمهور در دانشگاه صنعتی شریف با واکنش قابل تأمل از سوی مخاطبان سایتهای حامی دولت مواجه شد.
آقای روحانی که به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه شریف رفته بود، ضمن یاد شهدایی که دانشگاه را متحول کردهاند از بازرگان (رئیس گروهک نهضت آزادی) در کنار بهشتی و مفتح و طالقانی و شریعتی یاد کرد و درود و سلام فرستاد. این در حالی است که حضرت امام خمینی(ره) 30 بهمن 1366 در پاسخ به نامه وزیر کشور وقت، نهضت آزادی را «طرفدار وابستگی جدی کشور به آمریکا که در اینباره از هیچ کوششی فروگذار نکرده» توصیف کرده و تصریح نمودند اگر آنها در دولت موقت بر سر کار باقی مانده بودند، «ملتهای مظلوم به ویژه ملت عزیز ما در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی میخورد که قرنها سر بلند نمیکرد... ضرر آنها به اعتبار آن که متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآنکریم و احادیث شریفه و تأویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر حتی منافقین - این فرزندان عزیز مهندس بازرگان - بیشتر و بالاتر است... نتیجه آن که نهضت به اصطلاح آزادی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بیاطلاع از مقاصد شوم آنان هستند میگردند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود و نباید رسمیت داشته باشند.»
روحانی در مراسم روز دانشجو همچنین سخنانی از این دست عنوان کرد؛ قدرت باید نقد شود البته شاید نقد برخی قوا و نهادها سخت و مشکل باشد و فعلا نقد را از دولت و رئیسجمهور شروع کنید... مردم در انتخابات 92 مسئله هستهای را به بحث گذاشتند و در مورد هستهای هم رأی دادند... بعضی فکر میکنند این دولت دولت لبخند، گفتوگو و مذاکره است و دنبال تقویت بنیه نظامی نیست اما دولت در طول 2 سال گذشته به اندازه 10 سال در حوزه دفاعی کار کرده است... امروز تورم دارد تک رقمی میشود که در روستاها تک رقمی شده است... فضای امنیتی را در دانشگاه نمیپسندم. ما فضای امن میخواهیم نه امنیتی... ما در شرایط بعد از برجام و تحول اقتصادی هستیم... همه باید تلاش کنیم تا حماسه سال 92 را در انتخابات 94 تکرار کنیم... ممکن است آمار رشد اقتصادی امسال پایین باشد اما مثبت خواهد بود.
در واکنش به این اظهارات که در فضایی جنجالی عنوان شد، مخاطبان و کاربران برخی سایتهای حامی دولت دیدگاههای جالب توجهی را مطرح کردند. از جمله در کامنتهای سایت «انتخاب» آمده است:
- همش سیاست. کمی هم در مورد اشتغال صحبت میکردید. هر سال یک میلیون نفر از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند دریغ از ایجاد یک شغل. یعنی هر سال یک میلیون بیکار به 11 میلیون بیکاران تحصیلکرده افزوده میشود.
- دکتر ظریف زنده باد روحانی پاینده باد
- خیلی دوست داریم خیلی چاکریم خیلی نوکریم نفس مبارکت همیشه گرم
- ای بابا... از این حرفا زیاده... بس کنید شعار دادن رو... تا کی میخایید با دانشجو بازی کنید...
- نه بابا! «باید تلاش کنیم حماسه سال 92 را در 94 تکرار کنیم.» جناب آقای حسن روحانی، اولین رئیسجمهور چهارساله ایران.
- دولت شعار!
- آقای روحانی هر سال همین حرفا رو میزنی، پس کو عمل؟
- گفتههای دکتر روحانی خیلی عالیه
- بله خیلی عالیه
- رفتی تو سه سال و بیکاری! گرونی برقراره! و...
- از اقتصاد چه خبر؟ درد مردم این است جناب دکتر.
- امید ما به دکتر روحانی است.
- درود بر شما باید به مردم بها داد.
- آفرین ممنونتیم آقای روحانی.
- برنامه اقتصادی برای حل مشکلات مردم ارایه بدهید.
- از جیب مردم بیچاره انبار خودروهای بیکیفیت را خالی کردید.
همچنین مخاطبان در کامنتهای سایت فرارو نوشتهاند:
- حرفهایی که دیگه بوی کهنگیشون بدجوری مشام رو آزار میده. نقدکنیم. باشه. وقتی نقد کردیم چه خاکی به سرمون بریزیم. کجا فرار کنیم؟!
- فقط شعااااااارررر
- حرف تراپی
- آقای روحانی گفت دانشگاه 92 با دانشگاه 94 زمین تا آسمون فرق داره! در چه چیزی زمین تا آسمون فرق داره؟! در انتقاد سازنده از دولت؟ در پژوهش و تولید علم؟ در کمک دانشگاه به صنعت؟ در اقتصاد مقاومتی؟ یا در فعالیتهای سیاسی و جناحی، در سر دادن شعارهای احساسی جناحی، در متینگها و گردهماییهای سیاسی، یا به راه انداختن اردوهای دانشجویی و کنسرتها در دانشگاه.
- حرف درست به شرطی که اگه نقد کرد و مخالف نظرت حرفی زد با فحش و بهتان دلواپس و... نزنی تو دهنش. در همیشه رو یه پاشنه نمیچرخه.
- اگرچه آقای روحانی این موضوع را انکار کرد، اما به نظر من لبخند و برخورد مهربانانه این دولت در مقابل قدرتهای غربی و همسایگان وابسته به غرب، خیلی زیاد است؛ این اعتدال نیست.
- بهبه چهچه! همه
- فقط حرفففففف
- پس چرا منتقدین را به جهنم حواله دادی؟
- روحانی متشکریم
- باید مینوشتی موچکریم تا حسابی بنفش باشه.
- عجیب است که میتوانید میلیاردها میلیارد تومان به خودروسازها کمک کنید اما مسکن مهر را به امان خدا رها کردهاید و میخواهید با وام 100 میلیونی (!) مردم را خانهدار کنید. از بورس هم که هیچی نگوییم بهتر است. سهامدارانی که به شما اعتماد کردند و سرمایهشان را به بورس آوردند به خاک سیاه نشستهاند. شما از کدام مهار تورم صحبت میکنید. روی کاغذ و در خیالات مشاوران اقتصادی شما تورم به زیر 10 درصد میرسد اما همین امسال اجاره خانهها نزدیک به 40 درصد رشد داشت.
- داستان دو مرغابی و یک لاکپشت هم زیباست.
- آقای روحانی... نظر شما در مورد بورس چی هستش؟؟ تا چه زمانی باید سرمایههامون کوچک کوچک و کوچکتر و به سمت نابودی بره؟؟؟؟
- برای نابود کردن بازار سرمایه، دولت تدبیر و امید کاری نمونده که نکرده باشه!!
- به نظر میرسید که یک کاندیدای انتخابات داشت صحبت میکرد تا رئیس یک دولت
- من یکی که پشیمونم از رای دادن به شما...شعار و زیبا سخن گفتن دردی از کسی دوا نمیکند...!! هر حرفی میزنی بهش عمل کن
- زنده باد روحانی و ظریف شجاع
- آقای روحانی این صحبتهای شما رو باور کنیم یا اون حرفهای زیبایی که نصیب منتقدانتون میکردین؟؟؟!!!!!
- دو صد گفته چون نیم کردار نیست
- من از روحانی راضی هستم اسفندماه هم برای ادامه کار رای خواهم داد
- خلاصه اینکه حسن آقا دست بجنبون. اگر تا اسفند یه آس رو نکنی مجلس رو باختی! بجنب مرد دیر شد!
مرزبندی جعلی با اصولگرایان ائتلاف با اصلاحطلبان و دولتیها!
نایب رئیس فراکسیون رهروان از ائتلاف با برخی اصلاحطلبان در انتخابات خبر داد.
بهروز نعمتی در مصاحبه با مجله مثلث درباره نقش لاریجانی در حزب در شرف تاسیس رهروان گفت: فکر میکنم آقای دکتر لاریجانی و تعداد دیگری از بزرگان به عنوان امنای این مجموعه در واقع کار کوچینگ و هدایتگری را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه ممکن است کسانی از اعضای دولت در هیئت امنای حزب مذکور حضور داشته باشند، درباره همسویی یا استقلال از دولت گفت: کشور و نظام به این نتیجه رسیده که معتدل باید برخورد کرد حالا میخواهد تایید رویکرد دولت باشد چه بهتر، میخواهد کمک به رویکرد دولت باشد خیلی بهتر؛ چه ایرادی دارد؟ الان در مسائل اقتصادی یک نگاهی را دولت دارد پیگیری میکند که نگاه عاقلانهای است. چرا کمک نکنیم؟ چرا حتما باید منتقد باشیم؟ در بحثهای سیاسی هم به همین صورت است.
این نماینده حامی دولت از یک سو تصریح کرد وجه اشتراکی میان حزب مورد اشاره با جبهه پایداری و ایثارگران و رهپویان وجود ندارد و از طرف دیگر از ائتلاف با اصلاحطلبان خبر داد.
وی در پاسخ این سوال که «با اصلاحطلبان چه طور، آیا آنها را هم در (فهرست انتخاباتی) در نظر میگیرید؟ مثلا آقایان تابش و تاجگردون که عضو فراکسیون رهروان مجلس هستند یا با این مجموعه همراهی و همکاری دارند.» اظهار داشت: آقای تاجگردون و خیلی از دوستان ما چهارسال با هم در مجلس نهم بودیم. (یعنی رهروان نام و عنوان خودش را در اختیار اصلاحطلبانی همچون آقای تاجگردون و محجوب میگذارد که با چنین عنوانی نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شوند؟) بله. آقایان تاجگردون و محجوب چه ایرادی دارد که مورد حمایت رهروان قرار گیرند.
مهم این است که این افراد رویکرد اعتدالی دارند و دلسوز نظام هستند و در چارچوب قانون اساسی حرکت میکنند و فکر میکنم این اتفاق باید بیفتد.
نعمتی همچنین میگوید از کجا معلوم که دو سوم صندلیهای مجلس آینده از آن مجموعه رهروان نباشد.
هافینگتونپست: غرب پذیرفته که ایران نقشآفرین بلامنازع منطقه است
«ایران خود را به عنوان نقشآفرین بلامنازع در منطقه معرفی کرده و غرب چارهای جز چشم بستن به سیاست منطقهای ایران ندارد.»
روزنامه آمریکایی هافینگتونپست در گزارشی نوشت: پس از امضای توافقنامه هستهای بین ایران و گروه 5+1 تغییری مهم و اساسی در سیاست ایران رخ داد که بیانگر ظهور امپراطوری نظامی ایران در سراسر منطقه، سیاست خارجی تهاجمیتر و تاکید مجدد بر برتری منطقهای ایران است.
این روزنامه مینویسد: سپاه پاسداران با داشتن بیش از یکصدهزار نیرو، نیروهای بسیج را هم که بیش از 350 هزار عضو فعال و ذخیره دارد، مدیریت میکند. در این حال سپاه قدس، مسئول مأموریتهای برونمرزی است و هماکنون در سوریه به ایفای نقش موثر میپردازد. قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس چندی پیش با پوتین در مسکو دیدار کرد و همین امر موجب ایفای نقش روسیه در جنگ سوریه شد. ایران قبل از ظهور داعش، نقش کمتری در سوریه داشت، اما پس از ظهور داعش و امضای توافق هستهای، سیاست ایران تغییر کرد. اکنون جمهوری اسلامی از هر فرصتی برای تأکید بر برتری منطقهای خود استفاده میکند.
این روزنامه آمریکایی تصریح کرد: ایران به واسطه جنگ سوریه خود را به عنوان نقشآفرین بلامنازع منطقهای و حاضر در جنگ با گروههای تندرو، به غرب معرفی کرده و غرب چارهای جز بستن چشمهایش به روی سیاست منطقهای مداخلهجویانه ایران ندارد. این احتمال که شاهد تغییر سیاست ایران در حمایت از بشار اسد باشیم، بسیار ناچیز است.
** خراسان
هشدار درباره دور زدن مالیات در مزایده های دولتی
بر اساس نامه یک نهاد نظارتی به تعدادی از مسئولان اجرایی، تاکید شده است که بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده، عرضه کالا شامل انتقال کالا از طریق هر نوع معامله است و لذا بر این اساس، برای هیچ کدام از اشخاص اعم از دولتی یا خصوصی، معافیتی وجود نداشته و به همین خاطر دستگاه های دولتی نیز باید پس از انجام مزایده های خود در بخش هایی چون نقل و انتقال خودرو، نسبت به احتساب این مالیات مهم اقدام کنند چراکه هرگونه توافق مغایر با این قانون، فاقد وجاهت قانونی و موجب پیگرد خواهد بود.
ذره بین جدید دولت روی هویت ارباب رجوع
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول اجرایی به تعدادی از وزارتخانه ها و سازمان های دولتی که امور خدماتی و عمومی به مردم ارائه می کنند، تاکید شده است که با توجه به ضرورت پیشگیری از وقوع انواع جعل و تبعات اداری و قضایی این قبیل تخلفات، مقامات مسئول باید ترتیبی اتخاذ کنند که در ارائه مدارک و خدمات به متقاضیان، موضوع تعیین هویت واقعی مراجعان با دقت خاصی صورت گرفته و مشخصات افراد با اطلاعات موجود در سامانه ثبت احوال تطبیق داده شود.
** وطن امروز
تذکر 23 نماینده مجلس به روحانی: به اتهام آمانو پاسخ دهید
23 نفر از نمایندگان به رئیسجمهور لزوم پاسخگویی قاطع و صریح به اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران و خدشهدار شدن صداقت دیپلماسی در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی را یادآور شدند. ابراهیم کارخانهای، سیدحسین ذوالنوار، جواد کریمیقدوسی، محمدصالح جوکار، محمداسماعیل کوثری، محمد سلیمانی، حسین آذین، احمد سالککاشانی، محمد دهقان، علیرضا زاکانی، بهرام بیرانوند، مهرداد بذرپاش، هاشمی، رضا آشتیانیعراقی، الیاس نادران، سیدحسین نقویحسینی، مجتبی رحماندوست، محمدحسن آصفری، موسیالرضا ثروتی، خسروی، عبدالکریم جمیری، حبیب آقاجری و عمران علیمحمدی نمایندگان همدان، شیراز، مشهد، یزد، تهران، رفسنجان، اصفهان، چناران، تهران، بروجرد، تهران، قم، تهران، ورامین، تهران، اراک، بجنورد، بوشهر، بندرماهشهر و ایلام به رئیسجمهور لزوم پاسخگویی قاطع و صریح به اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران و خدشهدار شدن صداقت دیپلماسی در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی را متذکر شدند.
انتقادها باعث شد در مذاکرات به بالاترین اهداف برسیم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: انتقادات به عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای، برگ برنده ایران در مذاکرات بود و بهموقع اثرات این انتقادها در تحقق اهداف ایران اعلام میشود. علیاکبر صالحی به «امید هستهای» گفت: بسیاری از انتقادها تا به حال مورد توجه دستاندرکاران و مذاکرهکنندگان فنی و سیاسی بوده است، حتی این دست انتقادها در برابر حریفان سیاسی ایران نیز به مثابه برگ برنده بوده است بهگونهای که در موارد زیادی همین نقدها و مباحث موجب شد در مذاکرات بتوانیم به بالاتر از نتایج مورد نظر اولیه دست پیدا کنیم که این موارد به مرور زمان و در وقت مناسب روشنتر خواهد شد.
** شرق
دعایی: مشی «اطلاعات» همان است
ایسنا: حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات با اشاره به خبرهای منتشرشده مبنی بر حضور او در دادگاه ویژه روحانیت گفت: امروز (سهشنبه) برخلاف برخی اظهارنظرها به دادگاه ویژه روحانیت نرفتم و دعوتی نیز از بنده نشده است. او افزود: من نیز شنیدهام که دادگاه ویژه رسانه، به دادگاه روحانیت نامهای داده است؛ اما بنده هیچ چیزی دریافت نکردهام. البته من با دوستان دادگاه ویژه روحانیت مأنوس هستم و آشنایی دارم. دعایی با تأکید بر اینکه «مشی روزنامه اطلاعات در مورد انتشار اخبار آقای خاتمی همان مشی قبلی است»، گفت: ما اخبار معمول ایشان را در روزنامه اطلاعات منتشر میکنیم و کماکان مثل گذشته عمل خواهیم کرد.
حاشیههای روز دانشجو در کرمان؛ حکم حراست در فرودگاه به دست اصغرزاده رسید
ایلنا: برنامه روز دانشجو در دانشگاه کرمان با وجود صدور مجوز اولیه و نصب بنر و تبلیغات در سطح خوابگاهها و دانشگاه در آستانه تعطیلی قرار گرفت تا ابراهیم اصغرزاده که برای سخنرانی به دانشگاه علوم پزشکی کرمان دعوت شده بود٬ در پاویون فرودگاه منتظر تصمیم نهادهای تصمیمگیر بماند!بر اساس این گزارش، معاون دانشجویی و مسئول حراست دانشگاه با هماهنگی حراست دانشگاه به سخنرانان اعلام کردند که از طرف برگزارکنندگان برنامه هیچ اطلاعی به ما داده نشده است. اعضای انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی کرمان که برای استقبال به فرودگاه رفته بودند٬ وقتی متوجه شدند اجازه سخنرانی به اصغرزاده لغو شده است، این روند را غیرقانونی خواندند و اصرار داشتند که این مراسم برگزار شود. ارسلان مقبلی، دبیر انجمن اسلامی علوم پزشکی کرمان میگوید: ساعت ١٢ شب از حراست زنگ زدند و گفتند آقای اصغرزاده اجازه سخنرانی ندارد؛ در حالی که ما پنجم آذر درخواست مجوز داده بودیم و روز دوازدهم هم مجوز ما صادر شده بود و شروع به تبلیغات در سطح دانشگاه کردیم. او با اشاره به اینکه مدیر فرهنگی دانشگاه با دیدگاههای اصلاحطلبان مشکل دارد، گفت: متأسفانه معاون دانشجویی هم از خود سلب مسئولیت کرده است و رئیس دانشگاه برابر فشارها عقبنشینی میکند. ابراهیم اصغرزاده نیز گفت: بهمحض اینکه هواپیما فرود آمد. گفتند سخنرانی من لغو شده است. این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه بعید میدانم ممانعت از برگزاری برنامههای سیاسی٬ یک سیاست متمرکز باشد٬ گفت: به نظر میرسد این رفتارها بیشتر جوابدادن به صحبتهای روز دوشنبه آقای روحانی در دانشگاه شریف است. اصغرزاده تأکید کرد: برخورد نیروهای حراستی خوب بوده و من هم خود را ملزم به اجرای قانون میدانم و در صورتی که مجوز صادر شود، سخنرانی خواهم کرد.
رزمایش ضدتروریستی در اطراف تهران
ایسنا: امیر «احمدرضا پوردستان»، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران از برگزاری رزمایشی در اطراف تهران خبر داد و گفت: رزمایش ضدتروریستی نیروی زمینی متناسب با تهدیدات داعش در روزهای آینده در اطراف تهران برگزار میشود که در آن از توان بالگردی هم استفاده خواهیم کرد. او تأکید کرد: ما برای دفاع از کشورمان از هر سلاحی جز تسلیحات هستهای، شیمیایی و میکروبی استفاده خواهیم کرد و میدانیم که ارتقای قدرت دفاعی ما از اهمیت زیادی برخوردار است. او حضور نیروهای ایرانی در سوریه و عراق را به صورت مستشاری خواند و گفت: این فعالیتهای ایران هم میتواند به صورت زمینی باشد و هم هوایی. ارتباط نظامی روسیه و ایران نیز برقرار است و اولین قرارداد ما اس ٣٠٠ و تانک T٩ است. همچنین در آینده نزدیک مقامات روس به ایران خواهند آمد و متخصصان ایرانی نیز به روسیه سفر خواهند کرد و قراردادهایی بسته میشود.
** ایران
اعلام جرم دادسرای رسانه علیه دعایی
سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه علیه مدیر مسئول روزنامه اطلاعات اعلام جرم کرد. به گزارش «میزان»، یک مقام آگاه قضایی گفت: «در پی اقدام روزنامه اطلاعات در انتشار تصویر و اظهارات رئیس جمهوری دوره اصلاحات، سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه علیه مدیر مسئول روزنامه اطلاعات اعلام جرم کرد و خواستار رسیدگی از طریق دادسرای ویژه روحانیت شده است.» این مقام آگاه تأکید کرد: «دستور دادستان تهران در منع انتشار تصویر و اظهارات رئیس جمهوری دوره اصلاحات کماکان به قوت خود باقی است و در صورت تخلف مطبوعات و رسانههای جمعی از دستور صادره طبق مقررات اقدام خواهد شد.» از سوی دیگر «فارس» در خبری بدون منبع رسمی و با استناد به «اطلاعات به دست آمده» خود مدعی شد که «مدیرمسئول روزنامه اطلاعات به دادگاه ویژه روحانیت خواسته شده و پس از تحقیق از ایشان، تعهدی مبنی بر عدم تکرار تخلف گرفته شده است.» این در حالی است که مدیرمسئول روزنامه اطلاعات دیشب به «ایسنا» گفت: «امروز در دادگاه ویژه حضور پیدا نکردم و هیچ دعوتی از بنده نشد و کتباً هم احضار نشدم.» وی افزود: «من نیز شنیدهام که دادگاه ویژه رسانه به دادگاه روحانیت نامهای داده است اما بنده هیچ چیزی دریافت نکردم.» دعایی ادامه داد: «مشی روزنامه اطلاعات همان مشی قبلی است و ما اخبار معمول ایشان را در روزنامه اطلاعات منتشر میکنیم و کماکان مثل گذشته عمل خواهیم کرد.»
پورمحمدی: اسامی پولشویان را اعلام میکنیم
وزیر دادگستری به بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری هشدار داد: «اگر از تذکرات این وزارتخانه درباره پولشویی سرپیچی کنید، اسامیتان را اعلام میکنیم.» به گزارش «مهر»، مصطفی پورمحمدی در همایش «مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری» در تهران اظهار داشت: «چند صد میلیون حساب در بانکها وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنها، مشکلات مشخصات هویتی دارند که در حال اصلاح آن هستیم.» وی از «عزم جدی دولت برای مبارزه با پولشویی» خبر داد و افزود: «ظرف سه ماه گذشته شعب مرکزی بانکها حداقل ۲ بار بازرسی شدهاند و به تمامی بانکها اعم از دولتی و خصوصی حداقل دو بار نمره دادهایم.»
ادامه مواضع ضد ایرانی ترکیه
نخست وزیر ترکیه در واکنش به برخی اظهار نظرها در ایران، واکنش تندی اتخاذ کرد. به گزارش «انتخاب»، داوود اوغلو گفت: «اگر خصومتها در ایران علیه ترکیه ادامه یابد، آسیب جدی به روابط دو کشور خواهد زد.» در همین حال، نوبخت سخنگوی دولت دیروز در پاسخ به ادعای رئیس جمهوری ترکیه مبنی بر هشدار دادن به روحانی در مکالمهای تلفنی تأکید کرد: «اگر اردوغان ادعا، تهدید و هشدار داده، بداند ظریف به بالاتر از او گفت که هیچوقت یک ایرانی را تهدید نکند.» پیشتر، ولایتی مشاور امور بینالملل رهبر معظم انقلاب نیز در واکنش به این ادعای اردوغان خطاب به مقامات آنکارا یادآور شده بود که «هرکس باید در حد و اندازه خودش حرف بزند.» دیروز همچنین روزنامه «آکیت» وابسته به دولت اردوغان در صفحه اول خود و با عبارتی سراسر موهن به شبیه سازی سیاست ایران و اسرائیل پرداخت که نشان از عصبانیت و آشفتگی مواضع دولتمردان ترکیه دارد.
نرخ 46 درصدی بازگشت به زندان
رئیس سازمان زندانهای کشور خبر داد که «نرخ بازگشت به زندان در کشور ما ۴۶ درصد است.» به گزارش «ایلنا»، اصغر جهانگیر در مراسم امضای تفاهمنامه میان سازمان زندانهای کل کشور و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: «نرخ بازگشت به زندان در کشور ما بالا است ۴۶ درصد کسانی که وارد زندان میشوند، دارای سابقه هستند که نشان میدهد اجتماع نتوانسته پس از گذراندن دوره مجازات، این افراد را حمایت کند و برای آنها اشتغال ایجاد کند و این افراد دوباره به چرخه بزه باز میگردند.» وی افزود: «۶۴ درصد کسانی که در زندان هستند متأهلند و اگر چه جامعه در حال پیر شدن است اما جامعه زندان به سمت جوان شدن پیش میرود و اگر این مسأله و فرزندان این جوانان مورد توجه قرار نگیرند، آسیب بیشتری به خانواده وارد میشود.»
** جمهوری اسلامی
وزیر بهداشت در جریان آخرین وضعیت کروبی قرار گرفت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان آخرین وضعیت سلامتی حجتالاسلام مهدی کروبی قرار گرفت. به گزارش ایسنا به نقل از سایت حزب اعتماد ملی آقای کروبی که از ناحیه پا دچار شکستگی شده بود، صبح دیروز – سهشنبه - تحت عمل جراحی قرار گرفت. حسین کروبی با اعلام این خبر گفته که عمل جراحی روی پای کروبی با موفقیت انجام شد و حسین فریدون، برادر و دستیار رئیسجمهور روحانی، با حضور در بیمارستان، از وی عیادت کرده است. فرزند آقای کروبی افزود: روز گذشته نیز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در بیمارستان، در جریان کم و کیف پرونده درمانی وی قرار گرفت.
تکذیبیه امام جمعه اهل سنت زاهدان درباره یک خبر
دفتر مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان و روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان با ارسال نامههای جداگانهای به ستون جهت اطلاع روزنامه جمهوری اسلامی اعلام کردند مراسم عقد پسر مولوی عبدالحمید در شب بیست و سوم ماه صفر بوده نه شب اربعین، در این قبیل مراسم برحسب آداب و سنن موجود آیاتی از قرآن مجید تلاوت میشود و معتمدین و بزرگان صرفاً جهت شهادت ازدواج حضور مییابند، نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان هم در این مراسم شرکت کرده بود و حضور مسئولان استانی در این مراسم نشان از وحدت و همبستگی مثال زدنی اقوام و مذاهب در این استان دارد. ارسال کنندگان این دو نامه، با این مطالب، اعلام کردند مطلب چاپ شده در روزنامه کذب است درحالی که برخلاف این تکذیبها، مطالب این دو نامه صحت آنچه در ستون جهت اطلاع روزنامه در تاریخ 16/9/94 در این زمینه به چاپ رسیده است را تایید میکند زیرا اولاً در این خبر نوشته شده بود «در ایام اربعین» نه شب اربعین، ثانیاً روزنامه این اقدام را براساس سنت رایج در کشور نادرست دانسته و ثالثاً ضمن اشاره به اینکه شرکت مسئولان با نیت تالیف قلوب صورت گرفته، به آنان تذکر داده که تالیف قلوب را در اموری که با سنتهای عموم مردم تناسبی ندارد جستجو نکنند و از راههای دیگر در پی تحقق این هدف شایسته باشند. ضمناً حضور بعضی افراد یاد شده در این نامهها، نمیتواند این اقدام نادرست را توجیه کند.
** کیهان
فرصت طلبان و عافیتطلبان در فهرست اصلاحطلبان جا رزرو کردهاند
عضو مستعفی حزب منحله مشارکت میگوید برخی افراد فرصتطلب و عافیتطلب خود را در زمره اصلاحطلب جا میزنند و برای نامزدی انتخابات از سوی اصلاحطلبان جا رزرو کردهاند.
عباس عبدی این تحلیل را در نشریه صدا وابسته به کرباسچی و قوچانی (دبیرکل و معاون کمیته سیاسی کارگزاران) منتشر کرده و کارگزاران حزب متهم به فرصتطلبی است. عبدی در این تحلیل نوشت: یکی از مشکلات اصلاحطلبان در انتخابات آتی این است که حداقل 6 سال و حداکثر از 10 سال پیش به این سو، فعالیت سیاسی منسجم و سازماندهی شده در انتخابات مجلس نداشتهاند و حضورشان در مجالس هفتم و هشتم به نسبت کمرنگ و نصفه و نیمه بود، و در مجلس نهم نیز غایب بودند. صرف وجود چنین شکافی در کنش سیاسی تشکیلاتی موجب بروز نارساییهای سازمانی خواهد شد. در سال 1392 نیز فرصت کافی برای تجدید این حضور پیدا نکردند.
بخش اصلی نیروهای برنامهریز و کنشگران پرتجربه آنان در جریان اتفاقات سال 1388 به نحوی زخمی شدند، بسیاری دادگاهی شده و به زندان رفتند و بیشترشان نیز از ترکشهای آن رویداد آسیب دیدهاند، در نتیجه خواسته یا ناخواسته به کنار و حاشیه رفتهاند و اگر هم قصد فعالیتی داشته باشند، معلوم نیست که با چه واکنشی مواجه خواهند شد. نمونه آن اتفاقات ورامین و یاسوج و اتفاقات محتمل بعدی است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بخشی از نیروهای نزدیک به اصلاحطلبان عضو گروههای منتسب به آنها بودند، ولی بسیاری نیز هستند که یا عضو نبودند و یا محافظهکار و به تعبیری فرصتطلب یا عافیتطلب هم بودند، و عدم همراهی آنان با رویدادهای سال 1388، بیش از آنکه ناشی از مخالفت آنان از منظر سیاسی باشد، به دلیل عافیت طلبی آنان بود، این افراد که سابقههای اجرایی و حتی سیاسی هم دارند، بیش از سایرین فرصت و آمادگی و زمینه و علاقه دارند که در انتخابات پیش رو نامزد اصلاحطلبان شوند. نامزدهایی که چندان مورد پسند اصلاحطلبان نخواهند بود.
وی درباره نامزد اصلاحطلبان در حوزههایی که یک نماینده دارند، نوشت: اصلاحطلبان اصراری نداشته باشند که لزوما به یک نفر واحد برسند این کار در عمل شدنی نیست و عوارض قطعی کوشش برای تحقق آن بیشتر از منافع احتمالی آن است. باید این امکان را فراهم کرد که در مرحله اول انتخابات، هر نیرویی که میتواند، وارد میدان شود. چنین روندی به طور قطع عوارضی دارد، ولی منافع آن بیشتر از عوارض آن تلقی میشود. البته در مرحله دوم انتخابات میتوان از نامزد ارجح باقیمانده حمایت کرد.
وی با تأکید بر معرفی افراد مقبول به جای سیاسی نوشت: در حوزههایی که تعداد نمایندگان بیشتر است، مثل تهران، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز، کرمان و ارومیه باید کوشید تا از افرادی حمایت کرد که به لحاظ عمومی تا حدی شناخته شده هستند، یا سابقه خوبی دارند، حتی اگر سابقه سیاسی به معنای مورد نظر را نداشته باشند. حضور این افراد در لیستهای انتخاباتی از یک سو میتواند از مشکلات احتمالی در رد صلاحیتها و حساسیت انتخاباتی نیز بکاهد، و از سوی دیگر مانع از حضور نیروهای عافیتطلب و فرصتطلب خواهد شد.
البته اجرای این ایده تا حدی با موانع کنشگرانی مواجه خواهد شد که پیشاپیش یکی از ردیفهای لیست اصلاحطلبان را رزرو کردهاند!
شما دیگه رئیس دولتید دکتر نه نامزد انتخابات
اظهارات رئیسجمهور در دانشگاه صنعتی شریف با واکنش قابل تأمل از سوی مخاطبان سایتهای حامی دولت مواجه شد.
آقای روحانی که به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه شریف رفته بود، ضمن یاد شهدایی که دانشگاه را متحول کردهاند از بازرگان (رئیس گروهک نهضت آزادی) در کنار بهشتی و مفتح و طالقانی و شریعتی یاد کرد و درود و سلام فرستاد. این در حالی است که حضرت امام خمینی(ره) 30 بهمن 1366 در پاسخ به نامه وزیر کشور وقت، نهضت آزادی را «طرفدار وابستگی جدی کشور به آمریکا که در اینباره از هیچ کوششی فروگذار نکرده» توصیف کرده و تصریح نمودند اگر آنها در دولت موقت بر سر کار باقی مانده بودند، «ملتهای مظلوم به ویژه ملت عزیز ما در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی میخورد که قرنها سر بلند نمیکرد... ضرر آنها به اعتبار آن که متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآنکریم و احادیث شریفه و تأویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر حتی منافقین - این فرزندان عزیز مهندس بازرگان - بیشتر و بالاتر است... نتیجه آن که نهضت به اصطلاح آزادی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بیاطلاع از مقاصد شوم آنان هستند میگردند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود و نباید رسمیت داشته باشند.»
روحانی در مراسم روز دانشجو همچنین سخنانی از این دست عنوان کرد؛ قدرت باید نقد شود البته شاید نقد برخی قوا و نهادها سخت و مشکل باشد و فعلا نقد را از دولت و رئیسجمهور شروع کنید... مردم در انتخابات 92 مسئله هستهای را به بحث گذاشتند و در مورد هستهای هم رأی دادند... بعضی فکر میکنند این دولت دولت لبخند، گفتوگو و مذاکره است و دنبال تقویت بنیه نظامی نیست اما دولت در طول 2 سال گذشته به اندازه 10 سال در حوزه دفاعی کار کرده است... امروز تورم دارد تک رقمی میشود که در روستاها تک رقمی شده است... فضای امنیتی را در دانشگاه نمیپسندم. ما فضای امن میخواهیم نه امنیتی... ما در شرایط بعد از برجام و تحول اقتصادی هستیم... همه باید تلاش کنیم تا حماسه سال 92 را در انتخابات 94 تکرار کنیم... ممکن است آمار رشد اقتصادی امسال پایین باشد اما مثبت خواهد بود.
در واکنش به این اظهارات که در فضایی جنجالی عنوان شد، مخاطبان و کاربران برخی سایتهای حامی دولت دیدگاههای جالب توجهی را مطرح کردند. از جمله در کامنتهای سایت «انتخاب» آمده است:
- همش سیاست. کمی هم در مورد اشتغال صحبت میکردید. هر سال یک میلیون نفر از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند دریغ از ایجاد یک شغل. یعنی هر سال یک میلیون بیکار به 11 میلیون بیکاران تحصیلکرده افزوده میشود.
- دکتر ظریف زنده باد روحانی پاینده باد
- خیلی دوست داریم خیلی چاکریم خیلی نوکریم نفس مبارکت همیشه گرم
- ای بابا... از این حرفا زیاده... بس کنید شعار دادن رو... تا کی میخایید با دانشجو بازی کنید...
- نه بابا! «باید تلاش کنیم حماسه سال 92 را در 94 تکرار کنیم.» جناب آقای حسن روحانی، اولین رئیسجمهور چهارساله ایران.
- دولت شعار!
- آقای روحانی هر سال همین حرفا رو میزنی، پس کو عمل؟
- گفتههای دکتر روحانی خیلی عالیه
- بله خیلی عالیه
- رفتی تو سه سال و بیکاری! گرونی برقراره! و...
- از اقتصاد چه خبر؟ درد مردم این است جناب دکتر.
- امید ما به دکتر روحانی است.
- درود بر شما باید به مردم بها داد.
- آفرین ممنونتیم آقای روحانی.
- برنامه اقتصادی برای حل مشکلات مردم ارایه بدهید.
- از جیب مردم بیچاره انبار خودروهای بیکیفیت را خالی کردید.
همچنین مخاطبان در کامنتهای سایت فرارو نوشتهاند:
- حرفهایی که دیگه بوی کهنگیشون بدجوری مشام رو آزار میده. نقدکنیم. باشه. وقتی نقد کردیم چه خاکی به سرمون بریزیم. کجا فرار کنیم؟!
- فقط شعااااااارررر
- حرف تراپی
- آقای روحانی گفت دانشگاه 92 با دانشگاه 94 زمین تا آسمون فرق داره! در چه چیزی زمین تا آسمون فرق داره؟! در انتقاد سازنده از دولت؟ در پژوهش و تولید علم؟ در کمک دانشگاه به صنعت؟ در اقتصاد مقاومتی؟ یا در فعالیتهای سیاسی و جناحی، در سر دادن شعارهای احساسی جناحی، در متینگها و گردهماییهای سیاسی، یا به راه انداختن اردوهای دانشجویی و کنسرتها در دانشگاه.
- حرف درست به شرطی که اگه نقد کرد و مخالف نظرت حرفی زد با فحش و بهتان دلواپس و... نزنی تو دهنش. در همیشه رو یه پاشنه نمیچرخه.
- اگرچه آقای روحانی این موضوع را انکار کرد، اما به نظر من لبخند و برخورد مهربانانه این دولت در مقابل قدرتهای غربی و همسایگان وابسته به غرب، خیلی زیاد است؛ این اعتدال نیست.
- بهبه چهچه! همه
- فقط حرفففففف
- پس چرا منتقدین را به جهنم حواله دادی؟
- روحانی متشکریم
- باید مینوشتی موچکریم تا حسابی بنفش باشه.
- عجیب است که میتوانید میلیاردها میلیارد تومان به خودروسازها کمک کنید اما مسکن مهر را به امان خدا رها کردهاید و میخواهید با وام 100 میلیونی (!) مردم را خانهدار کنید. از بورس هم که هیچی نگوییم بهتر است. سهامدارانی که به شما اعتماد کردند و سرمایهشان را به بورس آوردند به خاک سیاه نشستهاند. شما از کدام مهار تورم صحبت میکنید. روی کاغذ و در خیالات مشاوران اقتصادی شما تورم به زیر 10 درصد میرسد اما همین امسال اجاره خانهها نزدیک به 40 درصد رشد داشت.
- داستان دو مرغابی و یک لاکپشت هم زیباست.
- آقای روحانی... نظر شما در مورد بورس چی هستش؟؟ تا چه زمانی باید سرمایههامون کوچک کوچک و کوچکتر و به سمت نابودی بره؟؟؟؟
- برای نابود کردن بازار سرمایه، دولت تدبیر و امید کاری نمونده که نکرده باشه!!
- به نظر میرسید که یک کاندیدای انتخابات داشت صحبت میکرد تا رئیس یک دولت
- من یکی که پشیمونم از رای دادن به شما...شعار و زیبا سخن گفتن دردی از کسی دوا نمیکند...!! هر حرفی میزنی بهش عمل کن
- زنده باد روحانی و ظریف شجاع
- آقای روحانی این صحبتهای شما رو باور کنیم یا اون حرفهای زیبایی که نصیب منتقدانتون میکردین؟؟؟!!!!!
- دو صد گفته چون نیم کردار نیست
- من از روحانی راضی هستم اسفندماه هم برای ادامه کار رای خواهم داد
- خلاصه اینکه حسن آقا دست بجنبون. اگر تا اسفند یه آس رو نکنی مجلس رو باختی! بجنب مرد دیر شد!
مرزبندی جعلی با اصولگرایان ائتلاف با اصلاحطلبان و دولتیها!
نایب رئیس فراکسیون رهروان از ائتلاف با برخی اصلاحطلبان در انتخابات خبر داد.
بهروز نعمتی در مصاحبه با مجله مثلث درباره نقش لاریجانی در حزب در شرف تاسیس رهروان گفت: فکر میکنم آقای دکتر لاریجانی و تعداد دیگری از بزرگان به عنوان امنای این مجموعه در واقع کار کوچینگ و هدایتگری را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه ممکن است کسانی از اعضای دولت در هیئت امنای حزب مذکور حضور داشته باشند، درباره همسویی یا استقلال از دولت گفت: کشور و نظام به این نتیجه رسیده که معتدل باید برخورد کرد حالا میخواهد تایید رویکرد دولت باشد چه بهتر، میخواهد کمک به رویکرد دولت باشد خیلی بهتر؛ چه ایرادی دارد؟ الان در مسائل اقتصادی یک نگاهی را دولت دارد پیگیری میکند که نگاه عاقلانهای است. چرا کمک نکنیم؟ چرا حتما باید منتقد باشیم؟ در بحثهای سیاسی هم به همین صورت است.
این نماینده حامی دولت از یک سو تصریح کرد وجه اشتراکی میان حزب مورد اشاره با جبهه پایداری و ایثارگران و رهپویان وجود ندارد و از طرف دیگر از ائتلاف با اصلاحطلبان خبر داد.
وی در پاسخ این سوال که «با اصلاحطلبان چه طور، آیا آنها را هم در (فهرست انتخاباتی) در نظر میگیرید؟ مثلا آقایان تابش و تاجگردون که عضو فراکسیون رهروان مجلس هستند یا با این مجموعه همراهی و همکاری دارند.» اظهار داشت: آقای تاجگردون و خیلی از دوستان ما چهارسال با هم در مجلس نهم بودیم. (یعنی رهروان نام و عنوان خودش را در اختیار اصلاحطلبانی همچون آقای تاجگردون و محجوب میگذارد که با چنین عنوانی نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شوند؟) بله. آقایان تاجگردون و محجوب چه ایرادی دارد که مورد حمایت رهروان قرار گیرند.
مهم این است که این افراد رویکرد اعتدالی دارند و دلسوز نظام هستند و در چارچوب قانون اساسی حرکت میکنند و فکر میکنم این اتفاق باید بیفتد.
نعمتی همچنین میگوید از کجا معلوم که دو سوم صندلیهای مجلس آینده از آن مجموعه رهروان نباشد.
هافینگتونپست: غرب پذیرفته که ایران نقشآفرین بلامنازع منطقه است
«ایران خود را به عنوان نقشآفرین بلامنازع در منطقه معرفی کرده و غرب چارهای جز چشم بستن به سیاست منطقهای ایران ندارد.»
روزنامه آمریکایی هافینگتونپست در گزارشی نوشت: پس از امضای توافقنامه هستهای بین ایران و گروه 5+1 تغییری مهم و اساسی در سیاست ایران رخ داد که بیانگر ظهور امپراطوری نظامی ایران در سراسر منطقه، سیاست خارجی تهاجمیتر و تاکید مجدد بر برتری منطقهای ایران است.
این روزنامه مینویسد: سپاه پاسداران با داشتن بیش از یکصدهزار نیرو، نیروهای بسیج را هم که بیش از 350 هزار عضو فعال و ذخیره دارد، مدیریت میکند. در این حال سپاه قدس، مسئول مأموریتهای برونمرزی است و هماکنون در سوریه به ایفای نقش موثر میپردازد. قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس چندی پیش با پوتین در مسکو دیدار کرد و همین امر موجب ایفای نقش روسیه در جنگ سوریه شد. ایران قبل از ظهور داعش، نقش کمتری در سوریه داشت، اما پس از ظهور داعش و امضای توافق هستهای، سیاست ایران تغییر کرد. اکنون جمهوری اسلامی از هر فرصتی برای تأکید بر برتری منطقهای خود استفاده میکند.
این روزنامه آمریکایی تصریح کرد: ایران به واسطه جنگ سوریه خود را به عنوان نقشآفرین بلامنازع منطقهای و حاضر در جنگ با گروههای تندرو، به غرب معرفی کرده و غرب چارهای جز بستن چشمهایش به روی سیاست منطقهای مداخلهجویانه ایران ندارد. این احتمال که شاهد تغییر سیاست ایران در حمایت از بشار اسد باشیم، بسیار ناچیز است.
** خراسان
هشدار درباره دور زدن مالیات در مزایده های دولتی
بر اساس نامه یک نهاد نظارتی به تعدادی از مسئولان اجرایی، تاکید شده است که بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده، عرضه کالا شامل انتقال کالا از طریق هر نوع معامله است و لذا بر این اساس، برای هیچ کدام از اشخاص اعم از دولتی یا خصوصی، معافیتی وجود نداشته و به همین خاطر دستگاه های دولتی نیز باید پس از انجام مزایده های خود در بخش هایی چون نقل و انتقال خودرو، نسبت به احتساب این مالیات مهم اقدام کنند چراکه هرگونه توافق مغایر با این قانون، فاقد وجاهت قانونی و موجب پیگرد خواهد بود.
ذره بین جدید دولت روی هویت ارباب رجوع
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول اجرایی به تعدادی از وزارتخانه ها و سازمان های دولتی که امور خدماتی و عمومی به مردم ارائه می کنند، تاکید شده است که با توجه به ضرورت پیشگیری از وقوع انواع جعل و تبعات اداری و قضایی این قبیل تخلفات، مقامات مسئول باید ترتیبی اتخاذ کنند که در ارائه مدارک و خدمات به متقاضیان، موضوع تعیین هویت واقعی مراجعان با دقت خاصی صورت گرفته و مشخصات افراد با اطلاعات موجود در سامانه ثبت احوال تطبیق داده شود.
** وطن امروز
تذکر 23 نماینده مجلس به روحانی: به اتهام آمانو پاسخ دهید
23 نفر از نمایندگان به رئیسجمهور لزوم پاسخگویی قاطع و صریح به اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران و خدشهدار شدن صداقت دیپلماسی در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی را یادآور شدند. ابراهیم کارخانهای، سیدحسین ذوالنوار، جواد کریمیقدوسی، محمدصالح جوکار، محمداسماعیل کوثری، محمد سلیمانی، حسین آذین، احمد سالککاشانی، محمد دهقان، علیرضا زاکانی، بهرام بیرانوند، مهرداد بذرپاش، هاشمی، رضا آشتیانیعراقی، الیاس نادران، سیدحسین نقویحسینی، مجتبی رحماندوست، محمدحسن آصفری، موسیالرضا ثروتی، خسروی، عبدالکریم جمیری، حبیب آقاجری و عمران علیمحمدی نمایندگان همدان، شیراز، مشهد، یزد، تهران، رفسنجان، اصفهان، چناران، تهران، بروجرد، تهران، قم، تهران، ورامین، تهران، اراک، بجنورد، بوشهر، بندرماهشهر و ایلام به رئیسجمهور لزوم پاسخگویی قاطع و صریح به اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران و خدشهدار شدن صداقت دیپلماسی در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی را متذکر شدند.
انتقادها باعث شد در مذاکرات به بالاترین اهداف برسیم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: انتقادات به عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای، برگ برنده ایران در مذاکرات بود و بهموقع اثرات این انتقادها در تحقق اهداف ایران اعلام میشود. علیاکبر صالحی به «امید هستهای» گفت: بسیاری از انتقادها تا به حال مورد توجه دستاندرکاران و مذاکرهکنندگان فنی و سیاسی بوده است، حتی این دست انتقادها در برابر حریفان سیاسی ایران نیز به مثابه برگ برنده بوده است بهگونهای که در موارد زیادی همین نقدها و مباحث موجب شد در مذاکرات بتوانیم به بالاتر از نتایج مورد نظر اولیه دست پیدا کنیم که این موارد به مرور زمان و در وقت مناسب روشنتر خواهد شد.
** شرق
دعایی: مشی «اطلاعات» همان است
ایسنا: حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات با اشاره به خبرهای منتشرشده مبنی بر حضور او در دادگاه ویژه روحانیت گفت: امروز (سهشنبه) برخلاف برخی اظهارنظرها به دادگاه ویژه روحانیت نرفتم و دعوتی نیز از بنده نشده است. او افزود: من نیز شنیدهام که دادگاه ویژه رسانه، به دادگاه روحانیت نامهای داده است؛ اما بنده هیچ چیزی دریافت نکردهام. البته من با دوستان دادگاه ویژه روحانیت مأنوس هستم و آشنایی دارم. دعایی با تأکید بر اینکه «مشی روزنامه اطلاعات در مورد انتشار اخبار آقای خاتمی همان مشی قبلی است»، گفت: ما اخبار معمول ایشان را در روزنامه اطلاعات منتشر میکنیم و کماکان مثل گذشته عمل خواهیم کرد.
حاشیههای روز دانشجو در کرمان؛ حکم حراست در فرودگاه به دست اصغرزاده رسید
ایلنا: برنامه روز دانشجو در دانشگاه کرمان با وجود صدور مجوز اولیه و نصب بنر و تبلیغات در سطح خوابگاهها و دانشگاه در آستانه تعطیلی قرار گرفت تا ابراهیم اصغرزاده که برای سخنرانی به دانشگاه علوم پزشکی کرمان دعوت شده بود٬ در پاویون فرودگاه منتظر تصمیم نهادهای تصمیمگیر بماند!بر اساس این گزارش، معاون دانشجویی و مسئول حراست دانشگاه با هماهنگی حراست دانشگاه به سخنرانان اعلام کردند که از طرف برگزارکنندگان برنامه هیچ اطلاعی به ما داده نشده است. اعضای انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی کرمان که برای استقبال به فرودگاه رفته بودند٬ وقتی متوجه شدند اجازه سخنرانی به اصغرزاده لغو شده است، این روند را غیرقانونی خواندند و اصرار داشتند که این مراسم برگزار شود. ارسلان مقبلی، دبیر انجمن اسلامی علوم پزشکی کرمان میگوید: ساعت ١٢ شب از حراست زنگ زدند و گفتند آقای اصغرزاده اجازه سخنرانی ندارد؛ در حالی که ما پنجم آذر درخواست مجوز داده بودیم و روز دوازدهم هم مجوز ما صادر شده بود و شروع به تبلیغات در سطح دانشگاه کردیم. او با اشاره به اینکه مدیر فرهنگی دانشگاه با دیدگاههای اصلاحطلبان مشکل دارد، گفت: متأسفانه معاون دانشجویی هم از خود سلب مسئولیت کرده است و رئیس دانشگاه برابر فشارها عقبنشینی میکند. ابراهیم اصغرزاده نیز گفت: بهمحض اینکه هواپیما فرود آمد. گفتند سخنرانی من لغو شده است. این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه بعید میدانم ممانعت از برگزاری برنامههای سیاسی٬ یک سیاست متمرکز باشد٬ گفت: به نظر میرسد این رفتارها بیشتر جوابدادن به صحبتهای روز دوشنبه آقای روحانی در دانشگاه شریف است. اصغرزاده تأکید کرد: برخورد نیروهای حراستی خوب بوده و من هم خود را ملزم به اجرای قانون میدانم و در صورتی که مجوز صادر شود، سخنرانی خواهم کرد.
رزمایش ضدتروریستی در اطراف تهران
ایسنا: امیر «احمدرضا پوردستان»، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران از برگزاری رزمایشی در اطراف تهران خبر داد و گفت: رزمایش ضدتروریستی نیروی زمینی متناسب با تهدیدات داعش در روزهای آینده در اطراف تهران برگزار میشود که در آن از توان بالگردی هم استفاده خواهیم کرد. او تأکید کرد: ما برای دفاع از کشورمان از هر سلاحی جز تسلیحات هستهای، شیمیایی و میکروبی استفاده خواهیم کرد و میدانیم که ارتقای قدرت دفاعی ما از اهمیت زیادی برخوردار است. او حضور نیروهای ایرانی در سوریه و عراق را به صورت مستشاری خواند و گفت: این فعالیتهای ایران هم میتواند به صورت زمینی باشد و هم هوایی. ارتباط نظامی روسیه و ایران نیز برقرار است و اولین قرارداد ما اس ٣٠٠ و تانک T٩ است. همچنین در آینده نزدیک مقامات روس به ایران خواهند آمد و متخصصان ایرانی نیز به روسیه سفر خواهند کرد و قراردادهایی بسته میشود.
** ایران
اعلام جرم دادسرای رسانه علیه دعایی
سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه علیه مدیر مسئول روزنامه اطلاعات اعلام جرم کرد. به گزارش «میزان»، یک مقام آگاه قضایی گفت: «در پی اقدام روزنامه اطلاعات در انتشار تصویر و اظهارات رئیس جمهوری دوره اصلاحات، سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه علیه مدیر مسئول روزنامه اطلاعات اعلام جرم کرد و خواستار رسیدگی از طریق دادسرای ویژه روحانیت شده است.» این مقام آگاه تأکید کرد: «دستور دادستان تهران در منع انتشار تصویر و اظهارات رئیس جمهوری دوره اصلاحات کماکان به قوت خود باقی است و در صورت تخلف مطبوعات و رسانههای جمعی از دستور صادره طبق مقررات اقدام خواهد شد.» از سوی دیگر «فارس» در خبری بدون منبع رسمی و با استناد به «اطلاعات به دست آمده» خود مدعی شد که «مدیرمسئول روزنامه اطلاعات به دادگاه ویژه روحانیت خواسته شده و پس از تحقیق از ایشان، تعهدی مبنی بر عدم تکرار تخلف گرفته شده است.» این در حالی است که مدیرمسئول روزنامه اطلاعات دیشب به «ایسنا» گفت: «امروز در دادگاه ویژه حضور پیدا نکردم و هیچ دعوتی از بنده نشد و کتباً هم احضار نشدم.» وی افزود: «من نیز شنیدهام که دادگاه ویژه رسانه به دادگاه روحانیت نامهای داده است اما بنده هیچ چیزی دریافت نکردم.» دعایی ادامه داد: «مشی روزنامه اطلاعات همان مشی قبلی است و ما اخبار معمول ایشان را در روزنامه اطلاعات منتشر میکنیم و کماکان مثل گذشته عمل خواهیم کرد.»
پورمحمدی: اسامی پولشویان را اعلام میکنیم
وزیر دادگستری به بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری هشدار داد: «اگر از تذکرات این وزارتخانه درباره پولشویی سرپیچی کنید، اسامیتان را اعلام میکنیم.» به گزارش «مهر»، مصطفی پورمحمدی در همایش «مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری» در تهران اظهار داشت: «چند صد میلیون حساب در بانکها وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنها، مشکلات مشخصات هویتی دارند که در حال اصلاح آن هستیم.» وی از «عزم جدی دولت برای مبارزه با پولشویی» خبر داد و افزود: «ظرف سه ماه گذشته شعب مرکزی بانکها حداقل ۲ بار بازرسی شدهاند و به تمامی بانکها اعم از دولتی و خصوصی حداقل دو بار نمره دادهایم.»
ادامه مواضع ضد ایرانی ترکیه
نخست وزیر ترکیه در واکنش به برخی اظهار نظرها در ایران، واکنش تندی اتخاذ کرد. به گزارش «انتخاب»، داوود اوغلو گفت: «اگر خصومتها در ایران علیه ترکیه ادامه یابد، آسیب جدی به روابط دو کشور خواهد زد.» در همین حال، نوبخت سخنگوی دولت دیروز در پاسخ به ادعای رئیس جمهوری ترکیه مبنی بر هشدار دادن به روحانی در مکالمهای تلفنی تأکید کرد: «اگر اردوغان ادعا، تهدید و هشدار داده، بداند ظریف به بالاتر از او گفت که هیچوقت یک ایرانی را تهدید نکند.» پیشتر، ولایتی مشاور امور بینالملل رهبر معظم انقلاب نیز در واکنش به این ادعای اردوغان خطاب به مقامات آنکارا یادآور شده بود که «هرکس باید در حد و اندازه خودش حرف بزند.» دیروز همچنین روزنامه «آکیت» وابسته به دولت اردوغان در صفحه اول خود و با عبارتی سراسر موهن به شبیه سازی سیاست ایران و اسرائیل پرداخت که نشان از عصبانیت و آشفتگی مواضع دولتمردان ترکیه دارد.
نرخ 46 درصدی بازگشت به زندان
رئیس سازمان زندانهای کشور خبر داد که «نرخ بازگشت به زندان در کشور ما ۴۶ درصد است.» به گزارش «ایلنا»، اصغر جهانگیر در مراسم امضای تفاهمنامه میان سازمان زندانهای کل کشور و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: «نرخ بازگشت به زندان در کشور ما بالا است ۴۶ درصد کسانی که وارد زندان میشوند، دارای سابقه هستند که نشان میدهد اجتماع نتوانسته پس از گذراندن دوره مجازات، این افراد را حمایت کند و برای آنها اشتغال ایجاد کند و این افراد دوباره به چرخه بزه باز میگردند.» وی افزود: «۶۴ درصد کسانی که در زندان هستند متأهلند و اگر چه جامعه در حال پیر شدن است اما جامعه زندان به سمت جوان شدن پیش میرود و اگر این مسأله و فرزندان این جوانان مورد توجه قرار نگیرند، آسیب بیشتری به خانواده وارد میشود.»
** جمهوری اسلامی
وزیر بهداشت در جریان آخرین وضعیت کروبی قرار گرفت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان آخرین وضعیت سلامتی حجتالاسلام مهدی کروبی قرار گرفت. به گزارش ایسنا به نقل از سایت حزب اعتماد ملی آقای کروبی که از ناحیه پا دچار شکستگی شده بود، صبح دیروز – سهشنبه - تحت عمل جراحی قرار گرفت. حسین کروبی با اعلام این خبر گفته که عمل جراحی روی پای کروبی با موفقیت انجام شد و حسین فریدون، برادر و دستیار رئیسجمهور روحانی، با حضور در بیمارستان، از وی عیادت کرده است. فرزند آقای کروبی افزود: روز گذشته نیز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در بیمارستان، در جریان کم و کیف پرونده درمانی وی قرار گرفت.
تکذیبیه امام جمعه اهل سنت زاهدان درباره یک خبر
دفتر مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان و روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان با ارسال نامههای جداگانهای به ستون جهت اطلاع روزنامه جمهوری اسلامی اعلام کردند مراسم عقد پسر مولوی عبدالحمید در شب بیست و سوم ماه صفر بوده نه شب اربعین، در این قبیل مراسم برحسب آداب و سنن موجود آیاتی از قرآن مجید تلاوت میشود و معتمدین و بزرگان صرفاً جهت شهادت ازدواج حضور مییابند، نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان هم در این مراسم شرکت کرده بود و حضور مسئولان استانی در این مراسم نشان از وحدت و همبستگی مثال زدنی اقوام و مذاهب در این استان دارد. ارسال کنندگان این دو نامه، با این مطالب، اعلام کردند مطلب چاپ شده در روزنامه کذب است درحالی که برخلاف این تکذیبها، مطالب این دو نامه صحت آنچه در ستون جهت اطلاع روزنامه در تاریخ 16/9/94 در این زمینه به چاپ رسیده است را تایید میکند زیرا اولاً در این خبر نوشته شده بود «در ایام اربعین» نه شب اربعین، ثانیاً روزنامه این اقدام را براساس سنت رایج در کشور نادرست دانسته و ثالثاً ضمن اشاره به اینکه شرکت مسئولان با نیت تالیف قلوب صورت گرفته، به آنان تذکر داده که تالیف قلوب را در اموری که با سنتهای عموم مردم تناسبی ندارد جستجو نکنند و از راههای دیگر در پی تحقق این هدف شایسته باشند. ضمناً حضور بعضی افراد یاد شده در این نامهها، نمیتواند این اقدام نادرست را توجیه کند.