گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

وام خودرو فقط به نفع خودروسازان و دلالان بود

یک سایت حامی دولت می‌گوید وام 25 میلیونی خودرو، سود کلانی را به جیب دلالان می‌ریزد.
نامه نیوز با اشاره به اعطای تسهیلات 25 میلیون تومانی برای فروش خودروهای شرکت‌های خودروسازی نوشت: در شرایطی که 110 هزار خودرو در این طرح به فروش رفته است اما به نظر می‌رسد موضوع تامین منابع مالی این طرح از سوی بانک مرکزی با مشکلاتی همراه است. در همین رابطه معاون شرکت خودروسازی سایپا گفته است این خودروها تا زمانی که فاکتور نشود قابل تحویل نیست که فاکتور آن هم منوط به دریافت مبلغ آن یعنی تامین اعتبار از سوی بانک مرکزی است. چرا که باید ابتدا فاکتور، صدور سند و پلاک بگیرد بعد تحویل شود. وی در رابطه با زمان یک ماهه تحویل خودروها گفته زمانی که پول کامل به حساب خودروساز وارد و تامین مالی بانک‌ها انجام شود از آن تاریخ یک ماه فرصت داریم که خودرو را تحویل دهیم.
نامه‌نیوز افزود: اما در شرایطی که بیش از 10  روز از پایان ثبت‌نام خرید خودرو با وام 25میلیون تومانی سپری می‌شود، به نظر می‌رسد موضوع تامین منابع مالی و اختلاف میان بانک مرکزی و خودروسازان وارد فاز جدیدی شده است و در شرایطی که در موعد مقرر خودروهای فروخته شده به مشتریان تحویل داده نشود رکود در بازار خودرو ادامه خواهد یافت.
اگرچه این طرح موافقان زیادی دارد اما در مقابل نیز بسیاری از فعالان بازار اجرای چنین طرحی را برای خروج بازار از رکود مناسب نمی‌دانسته و معتقد بودند این طرح مسکن کوتاه مدت برای بازار است. بر همین اساس برخی فعالان بازار معتقدند این طرح هیچ دردی از بازار خودرو دوا نخواهد کرد و فقط در این میان منافع خودروساز تامین شده است. به اعتقاد فعالان بازار در طرح خرید خودرو با وام 25 میلیون تومانی علاوه بر مردم دلال‌ها نیز اقدام به خرید خودرو کرده‌اند به نحوی که برخی از انبارهای این افراد مملو از خودرو شده است.
فعالان بازار می‌گویند دلالان در آینده با مشارکت لیزینگ‌ها خودروهای خود را با سود سالانه 36 درصد به فروش می‌رسانند و در این میان فقط منافع خریداران است که رعایت نمی‌شود.

خوش‌گمانی مبنا نداشت خصومت غرب تغییر نکرده است

تصویب قطعنامه  حقوق بشر علیه ایران، خلاف ادعای تغییر روش برخورد غرب پس از توافق است.
روزنامه وطن‌ امروز با طرح این سوال که «دولت بعد از قطعنامه ضدایرانی چه می‌کند؟ آیا دوباره روح توافق آزرده شده است؟» نوشت: رئیس‌جمهور بعد از عقد توافقنامه ژنو آن را «زانو زدن قدرت‌ها در برابر ایران» نامیده بود و در اولین صحبتش اعلام کرد دیگر دیوار تحریم‌ها ترک برداشته است. طبق توافقنامه ژنو قرار نبود تحریم دیگری علیه ایران اعمال شود؛ این حداقل توافق فی‌مابین، طبق گفته‌های مسئولان کشور بود اما کمتر از چند هفته بعد از توافق، تحریم‌ها مجدد و مکرر هم شروع شد.
ظریف در پی انتقاداتی که به بدعهدی طرف مقابل می‌شد درباره اعمال تحریم‌های بعد از ژنو توسط آمریکا علیه کشورمان اعلام داشته بود: این تحریم‌ها با روح توافقنامه ژنو مغایرت دارد و همین کلام نهایت و بزرگ‌ترین موضع  علیه عهدشکنی طرف مقابل در توافق بود. دولت با همه نقدهای وارد بر مسیر مذاکرات و نحوه تعاملات غلطی که منجر به یک توافق بد و ضعیف شد؛ برجام را به کشور آورد و برجام مبتنی بر قیودی که مجلس، شورای امنیت ملی و رهبر انقلاب زدند؛ مصوب و اجرای آن منوط به اجرای اولیه آن قیود شد. همچنین برخی شروط نیز درباره ادامه اجرا یا توقف اجرای تعهدات برجام گذاشته شد.
شرط اساسی  در نامه رهبر حکیم انقلاب مربوط به تحریم‌ها بود. ایشان فرمودند: «از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساسا با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرایی شدن آن در برجام به بعد از اقدام های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل، تدارک شود که از جمله آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور آمریکا و اتحادیه اروپایی مبنی بر لغو تحریم‌هاست در اعلام اتحادیه اروپایی و رئیس‌جمهور آمریکا باید تصریح شود که این تحریم‌ها به کلی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر اینکه ساختار تحریم‌ها باقی خواهد ماند، به منزله نقض برجام است.»  و شرط دوم عبارت بود از «در سراسر دوره 8 ساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند 3 مصوبه مجلس، اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعالیت‌های برجام را متوقف کند.»
نویسنده می‌افزاید:  این شروط بدین معناست که عدم لغو تحریم‌ها یا اعمال تحریم جدید به هر بهانه‌ای به معنای عهدشکنی  طرف مقابل و توقف همکاری در چارچوب برجام است. پس از شروط رهبری، همه تاکیدشان بر آن بود که باید تمام توجه خودشان را برعدم تخلف طرف مقابل جلب کنند اما حالا و تنها یک ماه پس از تایید مشروط برجام با «سند صیانت»، دوباره موضوع قطعنامه ضدایرانی و ایضا تحریم‌های پساقطعنامه‌ای مطرح شده است. کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل روز پنجشنبه 28 آبان‌ماه، اولین قطعنامه ضدایرانی خود در دوران پسابرجام را تصویب کرد.
احمد شهید در گزارش خود گفته که با روی کارآمدن دولت حسن روحانی، وضعیت حقوق بشر در ایران «بدتر» شده است.
این روزنامه با اشاره به اینکه آقای روحانی معتقد است توافق هسته‌ای فصل جدیدی در روابط ایران و غرب است، نوشت: حالا یک‌بار دیگر یک قطعنامه دیگر علیه ایران در دستور کار  قرار گرفته است و اتفاقا کسانی که جلوی ایران نشسته بودند و تعهد کرده بودند دیگر خبری از قطعنامه و تحریم نباشد نیز پای این قطعنامه را امضا کرده‌اند.  حالا سوال اساسی این است که رفتار دولت چگونه  خواهد بود؟  آیا این بار نیز از حرف‌های عوام‌فریبانه همچون «از روز پایان مذاکرات برخورد دنیا با ایران در موضوع هسته‌ای براساس متن برجام و قطعنامه تغییر کرده است» یا «تنها روح توافق آزاردیده» و... استفاده خواهد کرد یا واقعا اقدامی متقابل و متناسب را در این‌باره اتخاذ می‌کند؟

عصبانیت ترکیه به خاطر باخت در قمار بر سر داعش است

سرنگونی جنگنده‌ روسی به خاطر شکست  ترکیه در جنگ سوریه و حمایت از داعش است. ترکیه راه ترانزیت برای ورود تروریست‌ها به خاک سوریه بود. داعش همچنین طرف معامله ترکیه در قاچاق سوخت است.
این تحلیل‌ها بخشی از تحلیل‌های گسترده در محافل سیاسی  و رسانه‌ای غرب پس از سرنگونی سوخوی روسیه از سوی ترکیه است. وسلی کلارک، فرمانده پیشین نیروهای نظامی ناتو در اروپا،  گفت تردیدی نیست که گروه تروریستی داعش به ترکیه نفت می‌فروشد. وی در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان تصریح کرد: مسلما ترکیه  با گروه تروریستی داعش در قاچاق نفت همدست است. فراموش نکنیم که داعش یک گروه تروریستی است که اعضای آن را افراط‌گرایان تشکیل می‌دهند و به همین علت است که این گروه به شیعیان حمله می‌کنند و منافع ترکیه و عربستان سعودی را تضمین می‌کنند.
از سوی دیگر روزنامه انگلیسی ایندیپندنت خاطرنشان کرد: علت اصلی سرنگونی جنگنده‌ روسی از سوی ترکیه این است که آنکارا سال‌ها  وقت خود را صرف حمایت از گروه‌های تروریست کرده اما هیچ نتیجه‌ای از آن نگرفته است. ترکیه در حال ناامید شدن است. در دوره ریاست‌جمهوری رجب طیب اردوغان و حزب وی، حزب عدالت و توسعه، سیاست‌های ترکیه در خصوص جنگ سوریه در چهار سال گذشته سیاست‌هایی غلط و پرهزینه بوده است. وقتی این جنگ در سال 2011 شروع شد، آنکارا به اشتباه توان رژیم بشار اسد را دست‌کم گرفت و از گروه‌های تندرویی حمایت کرد که برای سرنگونی او می‌کوشیدند. ترکیه در این روند همچنین کردها را به حاشیه راند و قدرت‌های منطقه‌ای مانند ایران را از خود دور کرد. با گذشت چهار سال به نظر می‌رسد که اسد همچنان قدرت را در دست دارد و رژیم وی بخش محوری در هرگونه طرح گذار خواهد بود که قدرت‌های خارجی هفته گذشته درباره آن به مذاکره نشسته بودند. ایران بازیگری کلیدی است که غرب دیگر نمی‌‌تواند آن را نادیده بگیرد. ائتلاف طرفدار اسد نه فقط اکنون از پشتیبانی قاطع روسیه برخوردار است، بلکه جامعه بین‌المللی نیز دیگر تمرکز خود را بر سرنگونی این رژیم معطوف نکرده و در عوض به فکر شکست دادن گروه‌هایی مانند داعش است.
ایندیپندنت افزود: این جا به جایی اولویت‌ها یک شکست بزرگ برای اردوغان است. سال‌ها پشتیبانی و سرمایه‌گذاری در گروه‌های بنیادگرا مانند جبهه النصره (از گروه‌های وابسته به القاعده در سوریه)  و احرار الشام در حال به هدر رفتن است. آنکارا نقش مهمی در فراهم کردن زمینه رشد داعش و ستیزه‌جویان دیگر در سوریه و منطقه داشته است. ترکیه اجازه داده است گروه‌های مذکور از خاک این کشور به سوریه بروند و از ترکیه به عنوان نقطه ترانزیت برای قاچاق  کردن اسلحه و پول به داخل سوریه استفاده کنند. ترکیه هیچ علاقه‌ای به حل و فصل مسالمت‌آمیز  جنگ سوریه ندارد.
از سوی دیگر روزنامه گاردین معتقد است: سخن پوتین درباره ارتباط و همدستی سران داعش با ترکیه درست است. از ابتدای جنگ سوریه، ترکیه بیش از هر کشور دیگری در منطقه که مقابل بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه صف‌آرایی کرده‌اند، در سوریه مداخله مستقیم داشته است. مرزهای ترکیه شاهراه اصلی همه جنگجوهایی بوده است که در این مدت وارد خاک سوریه شده‌اند.  حتی از پایگاه‌های نظامی ترکیه برای آموزش و توزیع سلاح میان جنگجوهای شورشی سوریه استفاده شده است. شهرها و روستاهای مرزی ترکیه هم میزبان حدود یک میلیون آواره سوری هستند. فرودگاه‌های بین‌المللی ترکیه پرازدحام شده‌اند. اگر نگوییم اکثرا، بیشتر 15 تا 20 هزار جنگجوی خارجی در مسیر سوریه ابتدا وارد فرودگاه‌های استانبول یا آنکارا شده‌اند و یا با شناورهای دریایی در شهرهای ساحلی ترکیه در دریای مدیترانه پیاده شده‌اند.

آمریکا مشغول دور زدن برجام است

آمریکا و غرب مشغول دور زدن برجام از طریق ایجاد رویه حقوقی هستند.
روزنامه جوان نوشت: تنها 12 روز پس از تدوین و رسانه‌ای شدن برجام دو قطعنامه علیه ایران در نهادهای بین‌المللی به تصویب رسید و فصل جدیدی از رویارویی ایران با نظام سلطه را رقم زد. پنجشنبه گذشته کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل موسوم به کمیته حقوق بشر در مصوبه‌هایی جداگانه به نام «نقش  حقوق بشر در ایران» و «دخالت ایران در سوریه» توانست مقدمات حقوقی تحریم‌های جدید علیه کشورمان را آغاز نماید. قطعنامه دوم پیشنهاد عربستان بود.
صدور دو قطعنامه علیه کشورمان در حالی است که طی 27 ماه گذشته تلاشی دامنه‌دار برای کاهش تنش میان جمهوری اسلامی ایران با غرب - و از جمله نهادهای بین‌المللی وابسته به غرب - صورت گرفته و از سوی دیگر یکی از اهداف برجام یا همان توافق هسته‌ای برداشتن سایه تحریم و تهدید از سر جامعه ایرانی بوده است.
جوان می‌افزاید: طی ماه‌های گذشته بارها تکرار شده که چنانچه توافقی جامع بین ایران و 5+1 صورت بگیرد ایالات متحده آمریکا تلاش خواهد کرد تحریم‌های تعلیق شده علیه ایران  - مندرج در برجام - را با بهانه‌های مختلف «حقوق بشری» و «تروریسم» وضع و جایگزین جدید برای آن پیدا کند. حال تنها با گذشت 120 روز از نهایی شدن سند توافق هسته‌ای آمریکا تلاش دارد با ابزارهای مختلفی آنچه در متن برجام متعهد شده را دور بزنند و محدودیت‌های بین‌المللی بیشتری علیه کشورمان را مدیریت نماید که نمونه عینی آن دو قطعنامه مورد اشاره است.
این روزنامه تاکید کرد، غرب برخلاف برخی ظاهرسازی‌ درصدد تداوم و تشدید تحریم‌ها با بهانه‌های حقوق بشر و تروریسم است.

اسرائیل: تهدید اصلی ایران است نه داعش

یک مقام رژیم صهیونیستی گفت خطر اصلی برای اسرائیل ایران و متحدانش هستند نه داعش.
روزنامه یونانی زبان «کاتی مرینی» نوشت مقام‌های رژیم صهیونیستی، شیعیان ایران و حزب‌الله را خطری برای خودشان می‌دانند و نه داعش.
افرم کم  رئیس سازمان مطالعات امنیت رژیم صهیونیستی به این روزنامه گفت: شیعیان ایران و حزب‌الله خطر شماره یک برای رژیم اسرائیل هستند و نه داعش.
وی درباره طرح مبارزه با داعش که از طرف اروپا ارایه شده، همچنین گفته است: شکست داعش به نفع همه خواهد بود اما ایران از شکست داعش بیش از هر کس دیگری سود خواهد برد؛ بنابراین رژیم اسرائیل باید براساس منافع خود در این رابطه تصمیم‌گیری و اقدام کند.
در گزارش روزنامه کاتی مرینی آمده است: وقتی افراط‌گرایان از کشورهای اروپایی به سوریه سفر می‌کنند، دیگر اروپا قادر به تعقیب و ردیابی آنان نیست.
مقام‌های رژیم صهیونیستی بر این باورند با اقدام‌های تروریستی در فرانسه، شرایط راهبردی در منطقه خاورمیانه تغییر کرده است و این امر حداقل نشان می‌دهد «بشار اسد»  رئیس‌جمهوری سوریه برای مدت بیشتری در راس قدرت در این کشور باقی خواهد ماند.

** وطن امروز

نامه آیت‌الله مکارم به علمای اسلام درباره پیگیری فاجعه منا

آیت‌الله‌العظمی مکارم‌شیرازی با توجه به گذشتن بیش از 2ماه از حادثه منا و عدم واکنش جدی اکثر علمای جهان اسلام با ارسال نامه‌ای به علمای برجسته جهان اسلام آمادگی خود را برای برگزاری نشست‌های تخصصی و چاره‌جویی در این باره اعلام داشت. به گزارش رسا، در بخشی از نامه آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی آمده است: این فاجعه (دور از مسائل سیاسی و روابط مختلف کشورهای اسلامی) برای همه علمای اسلام در هر جا هستند مسؤولیت‌آفرین است و لازم است برای علاج آن چاره‌ای بیندیشیم اما متأسفانه هفته‌ها از وقوع این حادثه تلخ گذشت و عکس‌العمل چندانی از علمای جهان اسلام مشاهده نشد، این در حالی که پیغمبر اکرم(ص) می‌فرماید: «من لم یهتمّ بأمر المسلمین فلیس منهم».  بخش دیگری از این نامه می‌افزاید: جان یک مسلمان محترم است (ومن أحیاها فکانما احیانا الناس جمیعا) تا چه رسد به جان هزاران مسلمان آن هم هنگام ادای فریضه بزرگ حج. آیا نباید برای حل این مشکل و تبعات آن و مسائل مربوط به حال و آینده چاره‌ای اندیشید؟  و در بخش دیگری آمده است: در دنیایی که گاه برای از دست رفتن یک فرد آن همه سر و صدا به راه می‌اندازند هرگاه علمای اسلام در برابر این همه قربانی (که به اجماع همه مطلعین هزاران نفر بودند) بی‌تفاوت بمانند؛ مردم دنیا چه خواهند گفت؟ آیا استنباط مردم جهان این نخواهد بود که مسلمانان برای جان هم‌کیشان خود ارزشی قائل نیستند؟  این مرجع تقلید در این نامه با اشاره به اظهارات بعضی از علمای عربستان نوشته است: مربوط کردن این قضیه به «قضا و قدر الهی» (که برای فرار از بار مسؤولیت‌ها اظهار شده) خود فاجعه دیگری است چون تعلیمات اسلام را در مساله «قضا و قدر» زیر سوال می‌برد. آیا مثلا اگر بیماری خطرناکی در میان مسلمین شایع شود نباید برای علاج آن تلاش شود باید بگذاریم هزاران قربانی بگیرد و آن را به قضا و قدر الهی مربوط کنیم؟ در حالی که قضا و قدر در قرآن مجید و سنت پیغمبر اکرم(ص) هرگز چنین معنایی ندارد که خداوند در حوزه اعمال انسانی ما را به تدبیر و چاره‌اندیشی صحیح مکلف کرده است که ترک آن مسؤولیت‌آفرین است.  در بخش پایانی این نامه (پس از شرح وظایف چهارگانه که همگی در برابر این فاجعه داریم) آمده است: من بر حسب وظیفه شرعی و انسانی خود آمادگی خویش را اعلام می‌دارم تا با دعوت از علمای برجسته جهان اسلام به تبادل نظر در این خصوص بپردازیم و در این راستا پیشنهاد می‌کنم با برگزاری نشست‌های کاملا علمی و فقهی (دور از مسائل سیاسی) در قم یا هر کدام از مراکز کشورهای مختلف اسلامی به آسیب شناسی این مساله بپردازیم. امیدوارم مفتیان و علمای بزرگ محترم کشورهای اسلامی گام‌های مؤثری در این راه بردارند و کاری کنند که یوم القیامه در پیشگاه خداوند مسؤول نباشیم (فَبَشِّرْ عِبَادِه الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللهُ وَأُولَئِکَ هُمْ أُوْلُوا الاْلْبَابِ)./917/د102ج

قوه قضائیه قاطعانه به «پرونده کرسنت» ورود کند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه مبارزه با فساد اقتصادی باید بدون توجه به رنگ حزب، جریان و گروه انجام شود، گفت: قوه قضائیه باید قاطعانه به «پرونده کرسنت» و «دکل نفتی» ورود کند.  سیدحسین نقوی با اشاره به دستگیری پسر عطا مهاجرانی در موضوع دکل نفتی دزدیده شده، به فارس گفت: قوه قضائیه «محکمه عدل» است و باید «عدالت» را اجرا کند، فساد اقتصادی حق‌الناس را از بین می‌برد چون اموال عمومی و بیت‌المال است بنابراین نقش قوه قضائیه در زمینه مبارزه با فساد اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.  عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه یادآور شد: امروز 2 پرونده مهم در کشور داریم که گاهی مطرح می‌شود ولی به طور جدی پیگیری درباره آنها صورت نمی‌گیرد، یکی از این پرونده‌های مهم «پرونده کرسنت» است، پرونده‌ای که هیچ‌کس تردیدی در اینکه در آن فساد اقتصادی رخ داده، ندارد، لذا قوه قضائیه باید با جدیت به موضوع کرسنت ورود و با عاملان آن برخورد کند.  نقوی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین در موضوع پرونده دکل نفتی دزدیده شده نیز اصلاً هر کسی در این ماجرا دست دارد باید با قاطعیت با او برخورد شود، برخوردهای جناحی، مچ‌گیری یا بازی‌کردن با حیثیت افراد در زمینه مبارزه با فساد اقتصادی بی‌فایده است، باید مبارزه با فساد اقتصادی بدون رنگ حزب، جریان و گروه انجام شود و هیچ کسی یا هیچ جریان و گروهی برای ایجاد فساد اقتصادی در کشور احساس امنیت نکند.

** خراسان

دردسرهای پخش برنامه تبلیغاتی دولت سابق برای رسانه ملی


بر اساس گزارش یک مقام مسئول در دولت پیرامون شکایت سازمان صدا و سیما از یکی از شرکت های مهم دولتی، مشخص شده است که پس از گذشت چند سال از پخش یک برنامه درباره فعالیت های دولت سابق در زمینه توسعه زیر ساخت ها و عمران کشور در بخش های مختلف، هنوز مبالغ مصوب در قرارداد میان این نهاد دولتی و رسانه ملی برای پخش این برنامه، واریز نشده است که با پیگیری مسئولان این سازمان و تاکیدات مدیران ارشد اجرایی، این مبلغ طی روزهای گذشته به رسانه ملی پرداخت شده است.


هشدار درباره تشکیل نهادهای جدید صرافی در کشور

بر اساس نامه جدید مسئولان بانک مرکزی به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به درخواست ها و پیگیری های صورت گرفته برای تشکیل برخی تشکل های جدید در حوزه سکه و صرافی، ضمن مخالفت با این موضوع، آن را غیرقانونی عنوان و تاکید کرده اند که اخذ مجوز از نهادهایی غیر از بانک مرکزی، موجب صلاحیت دار شدن این نهادها نمی شود و در عین حال، اعلام کرده است برخی افرادی که به عنوان مسئولان اصلی نهادهای جدید معرفی شده اند، با مشکلاتی چون عدم اعتبار صرافی های خود به دلیل تمدید نشدن مدت زمان فعالیت مواجه هستند.

** جمهوری اسلامی

در مراسم تشییع مرحوم رکن آبادی چه گذشت؟

در مراسم تشییع پیکر مرحوم غضنفر رکن آبادی در مصلای تهران که محمود احمدی نژاد نیز در آن حضور یافته بود، مردم سوال‌های اعتراض‌آمیز خود در مورد چگونگی هزینه پول‌های نفت، دلایل اختلاس و فساد و مسائلی از این دست را مطرح می‌کردند که رئیس‌جمهور سابق در پاسخ به این سوال‌ها تنها به بیان جمله «موفق باشید» اکتفا کرد. به گزارش خبرگزاری ایلنا، برخی از مردم در مورد رحیم مشایی و رحیمی از احمدی نژاد سوال کردند که وی گفت: آنها انسان‌های خوبی هستند که بسیار مظلوم واقع شده‌اند!

سوء استفاده از بسیج برای انتخابات مجلس

از ارومیه، خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی خبر می‌دهد: همزمان با هفته بسیج، برخی از کاندیداهای احتمالی مجلس با سوءاستفاده از ظرفیت عظیم بسیج اقدام به برگزاری برنامه‌هایی تحت عنوان گردهمایی بسیجیان می‌کنند که این مسئله واکنش روابط عمومی ناحیه مقاومت بسیج سپاه ارومیه را در پی داشت. سرگرد پاسدار حسن نوعی مسئول روابط عمومی ناحیه مقاومت بسیج سپاه ارومیه با تکذیب برگزاری هرگونه برنامه از سوی ناحیه مقاومت بسیج سپاه ارومیه در مسجد آقا علی اشرف گفت: این برنامه تحت مدیریت سپاه نبود و سپاه ارومیه هیچ سخنرانی را برای این مراسم دعوت نکرده است. وی با انتقاد از رویکرد برخی از کاندیداهای احتمالی مجلس در برگزاری تجمعات و مراسمات با استفاده از عنوان بسیج، از پی‌گیری قانونی این تخلفات خبر داد. نوعی خاطر نشان کرد: «قطعاً بسیج اجازه سوءاستفاده از ظرفیت عظیم حزب‌الله و هفته بسیج را به عناصر سیاسی نخواهد داد.» اسماعیل کوثری یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی شامگاه سه‌شنبه در مراسمی که توسط استاندار سابق آذربایجان غربی و یکی از کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس تحت عنوان گرامیداشت هفته بسیج برنامه‌ریزی و در مسجد آقا اشرف ارومیه برگزار شد، با حمله شدید به دولت اظهار داشت: بسیاری از مشکلات کنونی اقتصاد کشور از بی‌تدبیری مسئولان و دولت کنونی شکل می‌گیرد.


** آرمان

كنايه فرمانده ايراني به يك وزيرخارجه

شنیده شد که دريادار حبيب‌ا... سياري به اظهارات ضدايراني وزير خارجه يكي از كشورهاي منطقه واكنش نشان داد و گفت: امروز خيلي از اين كشورهايي كه درباره ايران اظهارنظر مي‌كنند جمع تاريخ آنان به اندازه هويت چندين ساله ايران نمي‌رسد. همين وزير خارجه كشوري كه عليه جمهوري اسلامي ايران صحبت كرده بود سن او اندازه سن كشورش است. فرمانده نيروي دريايي ارتش ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران كشور باهويتي است و جايگاه بالايي دارد. جايگاه ما امروز و پس از انقلاب به بركت خون شهدا و پاي كار آمدن جوان‌ها افزايش پيدا كرده است. 
 
گرفتن گوش اوباما توسط زن ايراني

شنیده شد که به تازگي عكسي در فضاي مجازي پخش شده است كه يك زن ايراني گوش مجسمه اوباما را در موزه مادام توسو هلند در آمستردام جلو تمام اروپاييان گرفته است. خبرآنلاين نوشت؛ مردم اروپا براي ديدن موزه مادام توسو از لحظاتي پيش از بازشدن درهاي موزه، جلو ورودي آن صف مي‌كشند و با نگاه‌هاي كنجكاو و علاقه‌مند منتظرند تا به ديدن چهره‌هاي سرشناس هاليوود يا دنياي موسيقي و مد و سياست بروند و در كنار آنها عكس‌هاي يادگاري بگيرند. اما اين زن ايراني با شجاعت جلو عده زيادي از طرفداران اوباما گوش مجسمه رئيس‌جمهور آمريكا را گرفته است و با این شكل عكس يادگاري انداخته است. 
 
نظر غرضي درباره بنز پوتين

شنیده شد که وزير اسبق ارتباطات درباره سفر پوتين به تهران و سوار شدنش بر ماشين بنز مخصوص گفت: خود پوتين در هواپيما تصميم مي‌گيرد كه بدون تشريفات به ديدار مقام معظم رهبري برود. اين را كه ما تصميم نگرفتيم. ايسنا نوشت؛ محمد غرضي ادامه داد: تو يادت نيست. من يادم است وقتي استالين (اواخر جنگ جهاني دوم) با هواپيماي خودش به ايران آمد، تا گاو شيرده خودش را هم آورده بود. براي اينكه به هيچ گاو شيري ديگري اطمينان نداشت. اينكه كار ما نبود. همين آقاي حافظ اسد، رفيق عزيز بنده، براي مدت 20 سال هر جا مي‌رفت غذايش هم در جيبش بود و غذاي ديگري نمي‌خورد. نمي‌شود در اين موارد برايشان تعيين تكليف كرد. خودش خواسته اين كار را بكند. تو ‌ميهمان دعوت مي‌كني آسايش او را مي‌خواهي يا نه؟ 
 
نقش پسر اردوغان در حمله به جنگنده روسي

شنیده شد که عمران الزوبي در مصاحبه با خبرگزاري «ريانووستي»گفت: هواپيما‌هاي روسيه بيش از 500 كاميون حامل نفت داعش را منهدم كردند و اين باعث عصبانيت اردوغان شد. اين كاميون‌ها نه فقط نفت بلكه گندم و آثار تاريخي پرارزش را از سوريه خارج مي‌كنند. وزير اطلاعات سوريه ضمن صحبت درباره ادعاي تركيه پيرامون نقض حريم هوايي اين كشور خاطرنشان كرد: « طوري كه كمك خلبان زنده مانده هواپيماي روسي اعلام كرد واقعيت حمله به اين هواپيما در حريم هوايي سوريه بدون هشداردهي بارديگر ثابت شده و تركيه دروغ مي‌گويد. ابتدا ترك‌ها گفتند 10 بار اخطار دادند اما سپس اعلام كردند هواپيماي روسي 17 ثانيه در آسمان تركيه بوده است اما طي 17 ثانيه نمي‌توان ده بار اخطار داد و اين از لحاظ فني ممكن نيست.»
 
بازداشت 3 ايراني در مالزي

شنیده شد که پليس مالزي 2 ايراني با رواديد دانشجويي را به اتهام حمل مواد مخدر شيشه به ارزش 160 هزار رينگيت (حدود 38 هزار دلار) بازداشت كرد. «طاهر قاسم» رئيس اداره تحقيقات پليس مبارزه با مواد مخدر ايالت سلانگور مالزي، گفت كه اين دو نفر در پاركينگ يك مركز خريد در «بندر بارو امپنگ» دستگير شدند. وي اعلام كرد كه پليس در دو كوله پشتي اين افراد كه تلاش داشتند فرار كنند، دو بسته پلاستيكي دو كيلو و 100 گرمي مواد مخدر از نوع شيشه كشف كرد. به نوشته روز جمعه تارنماي «نيو استريت تايمز»، پرونده اين دو مظنون 20 ساله به استناد بخش 39 قانون مجازات قاچاق مواد مخدر مورد بررسي قرار مي‌گيرد. براساس اين بخش از قانون مجازات مالزي مصوب سال 1952، افرادي كه اقدام به قاچاق پنج گرم مواد مخدر خطرناك كنند، با حكم اعدام مواجه مي‌شوند. 
 
خرازي دير آمده، زود مي‌خواهد برود!

شنیده شد که رئيس جبهه اصلاح‌طلبان گفت: در صورت عدم حصول توافق با ديگر اصلاح‌طلبان، بر اساس منشور خود ليست انتخاباتي ارائه مي‌كنيم. محتشمي با اشاره به برخي صحبت‌ها مبني بر حضور صادق خرازي در انتخابات مجلس اظهار داشت: صادق خرازي دير آمدند و خيلي زود مي‌خواهند پله‌هاي ترقي را در عرصه سياست داخلي كشور طي كنند، ايشان تقريبا سابقه شناخته شده در فعل و انفعالات و فراز و نشيب‌هاي سياسي داخل كشور مخصوصا به عنوان يك شخصيت سياسي و يك عنصر حزبي ندارند، به نظر مي‌رسد بايد يك مقداري تامل و همراهي كنند، تا شناخت كافي از ايشان در فضاي سياسي كشور به دست‌ آيد. وی خاطرنشان كرد: آقاي لاريجاني و آقاي ناطق نوري هيچ سنخيتي با اصلاح‌طلبان ندارند و بهتر است كه در همان جبهه اصولگرايان كانديدا شوند. 
 
ارتباطم با دولت به كلي قطع است

شنیده شد که حسين دهباشي دليل انتقادهاي اخيرش از دولت يازدهم را بيان كرد. وي در پاسخ به اين سوال كه الان ديگر مي‌توانيم بگوييم ارتباط حسين دهباشي با دولت قطع شده است، گفت: راستش فكر كنم معناي نامه‌اي كه از طرف مسئول كارگزيني كتابخانه ملي برايم زده‌اند، همين باشد كه ديگر آنجا مسئوليتي ندارم و ارتباطم با دولت به كلي قطع شده است. وي در واكنش به اينكه رسانه‌هاي اصولگرا رفتن شما را نماد كم‌تحملي دولت نسبت به نقد مي‌دانند اظهار داشت: دوستان اصولگرايي كه الان اينها را مي‌گويند لازم است يادشان بيايد دولت اصولگراي قبلي چطور با اعضايش برخورد مي‌كرد. من كه در سنگال يا با اس‌ام‌اس بركنار نشدم. به هر حال دوستان يك توقعاتي داشتند كه من در نوشته‌هايم رعايت نكردم و به نقطه پايان همكاري رسيديم. حالا اين يعني يك گام بلند در تحمل‌پذيري دولت نسبت به دوره قبل. انشاءا... ۳۸۰۰ سال ديگر به جايي مي‌رسيم كه اگر كسي را بركنار كرديم برايش مراسم توديع هم بگيريم. 
 
تفحص از وزارت‌كار دم‌خروس است

شنیده شد که رئیس کمیته بیمه و درمان خانه کارگر گفت: ظاهرا يكي از اين اقدامات منفعلانه، پيش كشيدن موضوع تحقيق و تفحص از وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است كه به تازگي خبر رسمي آن از سوي پايگاه رسمي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي منتشر شده است. ایلنا نوشت؛ حسن صادقي افزود: برفرض امكان نمايندگان مجلس بخواهند به استناد قانون بر عملكرد بخشي از دولت كه نسبت به آن انتقاد دارند نظارت كنند اما ديگر نديده بوديم كه مسئولان دولتي خود با فراهم كردن فضاي رسانه‌اي اين‌طور داوطلبانه و از روي خيرخواهي نمايندگان مجلس را ياري كنند. وي اظهاركرد: البته در كنار همه خوشبيني‌ها انتشار عجولانه خبر تحقيق و تفحص از وزارت رفاه در پايگاه اطلاع‌رساني وزارت بهداشت مصداق بارز «خودزني دولتي» و اطلاع از آن در نزد افكار عمومي و به ويژه جامعه كارگري تداعي‌گر مثل معروف دم خروس و قسم حضرت عباس است.

** شرق

 ایرادات شورای نگهبان به ٢ طرح مجلس


شرق: شورای نگهبان ایرادات و اصلاحات خود را به دو طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات و فعالیت احزاب و گروه‌ها اعلام کرد. به گزارش ایسنا در طرح قانون انتخابات آمده است:در ماده ۴، افزودن عبارت «و کارت ملی» از این جهت که در صورت عدم صدور کارت ملی برای بعضی اشخاص موجب کاهش مشارکت می‌شود، مغایر بند ۸ و قسمت اخیر بند ۱۰ اصل ۳ قانون اساسی شناخته شد.در ماده ۷ موضوع اصلاح تبصره ۲ ماده ۳۱، انتخاب یک نفر از اعضای شورای مذکور به انتخاب شورای اسلامی شهرستان یا بخش در خصوص انتخابات مجلس خبرگان رهبری، مغایر اصل ۱۰۸ قانون اساسی شناخته شد.نظر به اینکه به موجب اصل ۱۰۸ قانون اساسی، تصویب قانون مربوط به تعداد و شرایط خبرگان، کیفیت انتخابات آنها و... در صلاحیت خود آنان است، علیهذا در مواردی که در این مصوبه نسبت به انتخابات مجلس خبرگان تعیین تکلیف شده، واجد اشکال بوده و مغایر اصل مذکور است. با عنایت به اینکه مبنای برگزاری انتخابات در قوانین فعلی به روش دستی است و نظر به اینکه در این مصوبه دستگاه‌های ذی‌ربط ملزم به برگزاری انتخابات با استفاده از روش‌های نوین در تمام مراحل انتخابات شده‌اند، بنابراین در مواردی که برگزاری انتخابات به روش نوین نیازمند پیش‌بینی مقررات متناسب با آن است، مقررات مربوط باید بر این اساس تنظیم و تصویب شود تا امکان برگزاری و نظارت فراهم شود.در ارتباط با فعالیت احزاب و گروه‌ها هم آمده است:  در بند (پ) ماده ۵، از این جهت که مشخص نیست آیا با تشخیص دو مرجع اولی، عنوان جاسوس محرز می‌گردد یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد. با عنایت به ماده ۲۴ مصوبه که به موجب آن قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته‌شده مصوب ۱۳۶۰/۶/۷ به‌جز ماده ۱۰ آن نسخ شده، حذف ماده ۱۰ این مصوبه و تبصره‌های آن با توجه به وظایف جدید از قبیل صدر ماده ۲ و تبصره ماده ۱۷ غیر از آنچه که در قسمت اول ماده ۱۰ قانون مذکور (صدور پروانه جهت متقاضیان و نظارت بر فعالیت گروه‌ها) آمده است، اشکال این شورا در خصوص عضویت دو نفر از نمایندگان مجلس با حق رأی کماکان به قوت خود باقی است. 

کسی حق دخالت در برگزاری انتخابات را ندارد


ایلنا: رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: وزارت کشور مسئول برگزاری انتخابات است و هیچ کس جز این وزارتخانه حق دخالت در این موضوع را ندارد. محمدحسین مقیمی دیروز درجمع فرمانداران شهرستان‌های فارس افزود: احترام به قانون و اجرای کامل  انتخابات مدنظر است. بی‌طرفی مسئولان برگزارکننده انتخابات، انتظارات رأی‌دهندگان در این‌باره را محقق می‌کند. رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه مسئولیت حفظ امنیت نیز بر عهده وزارت کشور است، گفت: شورای تأمین استان و تأمین شهرستان نیز به عنوان زیرمجموعه‌های وزارت کشور مسئولیت تأمین امنیت را بر عهده دارند. 

آخرین وضعیت تسویه بدهی بابک زنجانی با وزارت نفت


تسنیم: وکیل مدافع بابک زنجانی آخرین وضعیت اقدامات وکلای خارجی موکلش برای صدور ضمانت‌نامه و تسویه بدهی زنجانی با وزارت نفت را تشریح کرد و گفت: بانکی که قرار است ضمانت‌نامه صادر کند، روی اعداد و ارقام عجیبی برای کارمزد دست گذاشته است. رسول کوهپایه درباره آخرین اقدامات زنجانی برای تسویه بدهی خود به شرکت نفت اظهار کرد: تا جایی که اطلاع دارم، مسئول امور حقوقی خارج از کشور موکلم، در تکاپو برای تسویه بدهی است و مقدمات کار هم انجام شده است و امیدواریم تا قبل از صدور رأی دادگاه، بدهی موکلم تسویه شود. وکیل مدافع بابک زنجانی در پاسخ به این سؤال که آیا دو امضای باقیمانده برای صدور ضمانت‌نامه که پیش‌تر زنجانی در دفاعیات خود از آن خبر داده بود، انجام شده است یا خیر، گفت: همان‌طور که موکلم هم گفته بود، دو امضای نخست انجام شده و مسئول امور حقوقی خارج از کشور موکلم، دقیقا پیگیر ادامه این قضیه است. یک‌سری مقدمات صورت گرفته و دادگاه نیز در جریان اقدامات انجام‌شده قرار دارد. وکیل مدافع بابک زنجانی اضافه کرد: به علت اینکه هنوز تحریم‌ها برداشته نشده و طرف خارجی هم می‌داند بابک زنجانی در چه شرایطی قرار دارد، کارمزدهای عجیب و غریب مطالبه می‌کند و همکاری لازم را نمی‌کند.

مرتضوی در کربلا


ایسنا: دادستان پیشین تهران و مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی شامگاه پنجشنبه از طریق فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) از کشور خارج شد.سعید مرتضوی با پرواز شماره ٣٤١٣ تهران را به مقصد نجف اشرف ترک کرده و گفته است که برای مراسم اربعین به کربلا می‌رود.پرونده این مدیر دولت دهم، هم‌اکنون در دستگاه قضائی در حال رسیدگی است.بابک زنجانی در جریان محاکمات اخیر خود از مرتضوی نیز نام برده است.


** ایران

 ارزیابی ولایتی از دیپلماسی آینده ایران

علی اکبر ولایتی درباره وضعیت کنونی روابط ایران و امریکا گفت: «عبارت جنگ سرد کمی تند است. در حال جنگ سرد نیستیم ولی بالاخره امریکایی‌ها موضعگیری‌های منفی و غیرمنطقی دارند که ایران هم پاسخ‌شان را می‌‌دهد. ایران به هیچ‌وجه نیازی به اینکه مجیز امریکایی‌ها را بگوید، ندارد درحالی که امریکایی‌ها دنبال این هستند که رضایت صهیونیست‌ها را جلب کنند و به روش خودشان ادامه دهند.» این دیپلمات کهنه‌کار در گفت‌وگو با هفته‌نامه «مثلث» ادامه داد: «ما با امریکایی‌ها در قضیه افغانستان، عراق و الان در قضیه سوریه در کنار بقیه کشورها در حال مذاکره هستیم. در قضیه برجام هم با آنها مذاکره کردیم اما بنده هیچ چشم‌اندازی در مذاکره دوجانبه نمی‌بینم.» وی افزود: «یکی از اهداف این است که از پیشروی ناتو در شمال ایران و جنوب روسیه جلوگیری کنیم. بنای ناتو بر این است که تا مرز چین توسعه و نفوذ کند. ما و روسیه منفعت مشترک‌مان این است که جلوی پیشروی سلطه‌جویانه ناتو را بگیریم که یک نوع استعمار دسته‌جمعی است از سوی غربی‌ها در قفقاز جنوبی و در آسیای مرکزی.»

سعید مرتضوی از کشور خارج شد

دادستان پیشین تهران و مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی شامگاه پنجشنبه از طریق فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) از کشور خارج شد. به گزارش «ایسنا» به نقل از «روز نو»، سعید مرتضوی با پرواز شماره 3413 تهران را به مقصد نجف اشرف ترک کرده و گفته است که برای مراسم اربعین به کربلا می‌رود. پرونده این مدیر دولت دهم، هم‌اکنون در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است. وی در پرونده‌ موسوم به جنایت کهریزک و پرونده تأمین اجتماعی متهم است. بابک زنجانی در جریان محاکمات اخیر خود از مرتضوی نیز نام برده است.

سکوت؛ پاسخ احمدی‌نژاد به انتقادهای مردمی

در حاشیه تشییع  پیکر مرحوم رکن‌آبادی(سفیر پیشین ایران در لبنان که در حادثه منا جان باخته است) مردم که دور احمدی‌نژاد جمع شده بودند، سؤال‌های اعتراض‌آمیز خود در مورد چگونگی هزینه پول‌های نفت، دلایل اختلاس و فساد و مسائلی از این دست را مطرح می‌کردند که رئیس جمهوری سابق در پاسخ به این سؤال‌ها تنها به بیان جمله «موفق باشید» اکتفا کرد. به گزارش«ایلنا»، برخی از مردم در مورد رحیم مشایی و رحیمی از احمدی‌نژاد سؤال می‌کردند که وی گفت: «آنها انسان‌های خوبی هستند که بسیار مظلوم واقع شدند.» شیشه خودروی حامل محمود احمدی‌نژاد در اثر فشار مردم شکست.

سید احمدخاتمی: بسیجی جلسه ای را به هم نمی ریزد

سید احمد خاتمی گفت: بسیجیان نخواهند گذاشت پای امریکا در کشور باز شود و قلم پای امریکا را خواهند شکست.  به گزارش ایسنا، امام جمعه موقت تهران پنجشنبه گذشته در گردهمایی بزرگ بسیجیان کرمان افزود: کسی که بسیجی شد، در هر صحنه‌ای که انقلاب وجود او را لازم بداند، حضور پیدا خواهد کرد؛ حضور در انتخابات و حضور در جنگ یک مصداق امر جامع است و بسیجی در همه این صحنه‌ها حاضر بوده و نقش صحیح را دنبال خواهد کرد.  وی با بیان اینکه امریکا از راه مک دونالد و ساندویچ وارد کشورها شده و از همان زمان روزنه نفوذ را باز کرده است، تصریح کرد: برجام با تأیید رهبر معظم انقلاب و شروط معظم له مورد تأیید است و پرونده برجام با این شروط بسته شده و ملت ما برجام را فقط با شروط رهبر معظم انقلاب تأیید کرده، می‌کند و خواهد کرد. سید احمد خاتمی با بیان اینکه بسیجی جلسه‌ای را به هم نمی‌زند و حافظ امنیت جلسات بوده و تنش‌زداست، تصریح کرد: بسیجی به میدان می‌آید که کسانی با اعتقادات مردم و آرمان‌های ولایت بازی نکنند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • بیوک ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    آمریکای ملعون همش در حال دور زدن حق و حقیقت بوده و هست...
  • بیژن ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    نظر غرضی رو عشق است
  • عبداللهی ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    مرتضوی چطوری خارج شد؟؟؟ وثیقه گذاشت آیا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بیوک ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    رفته دیگه عبداللهی جان سخت نگیر جانم
  • ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    0_O
  • ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو
  • بید ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    واقعا چه میشه گفت فقط افسوس از این همه نیرنگ آمریکایی ها
  • ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    نه فقط افسوس کمی هم بصیرت داشته باشیم خوب است از اجنبی خیری به هیچ ملتی نرسیده که من ایرانی به امید بیگانه بنشینم و او هم بیاید و خوشبختم کند
  • یارانه خوار ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    یارانه یارانه رو زیاد نمی کنند؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس