نیروهای امنیتی نیجریه تعدادی از اجساد را به مکان‌های نامعلوم منتقل کرده‌اند. یک شاهد عینی گفته است در حمله اول به منزل شیخ که دیشب انجام شد پنجاه نفر کشته شدند اما آمار حمله دوم به منزل وی و حسینیه شیخ ابراهیم زکزاکی مشخص نشده است. در این حادثه چهارمین پسر شیخ زکزاکی هم به شهادت رسید.

گروه بین‌الملل مشرق - در حمله امروز (یکشنبه) نیروهای ارتش نیجریه به هیئت عزاداری شیعیان این کشور در حسینیه «بقیه‌الله» در زاریا که به مناسبت شهادت امام رضا (ع) برگزار شده بود، دست‌کم پنج نفر کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

به گزارش مشرق، این نیروها به فرماندهی رئیس ستاد ارتش نیجریه پس از وارد شدن به حسینیه، به روی عزاداران آتش گشودند. گفته می‌شود کاروان حامل رئیس ستاد ارتش نیجریه از این محل در حال گذر بود که بدلیل ازدحام جمعیت، کاروان نظامیان همراه وی از حرکت بازایستادند. شیخ زکزاکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه در حال سخنرانی در مراسم بزرگداشت جان باختگان حمله تروریستی اخیر بوکوحرام بود که مورد حمله نظامیان قرار گرفتند.



پس از این واقعه، نیروهای ارتش با حمله به منزل شیخ ابراهیم زکزاکی تلاش کردند او را بازداشت کند اما شیعیان و نزدیکان او با حلقه زدن اطراف منزلش، مانع این کار شده‌اند. بهانه ارتش، متهم کردن شیخ زکزاکی به تلاش برای ترور رئیس ستاد مشترک ارتش نیجریه است و حالا رسانه‌ها از بازداشت وی خبر می‌دهند. هارون بیناوی فعال سیاسی در نیجریه می‌گوید: شیخ را به نشر خشونت متهم کرده‌اند.

این اتهام به شیخ زکزاکی در حالی مطرح شده است که شیعیان نیجریه بیش از 37 سال است که بدون هیچ‌گونه سابقه خشونت و درگیری در این کشور بصورت مسالمت‌آمیز در حال فعالیت هستند.

در همین حال، پس از تیراندازی نیروهای ارتش در اطراف منزل شیخ زکزاکی که به بازداشت شیخ منجر شد، گفته می‌شود شیخ «محمد توری» نفر دوم جنبش اسلامی نیجریه و «ابراهیم عثمان» سخنگوی این جنبش در این حملات ارتش به شهادت رسیدند. همچنین فرزند شیخ زکزاکی هم بنابر گزارش‌های اولیه منابع محلی در میان شهداست.



به گزارش مشرق، شبکه العالم گزارش داد نیروهای امنیتی نیجریه تعدادی از اجساد و مجروحان را به مکان‌های نامعلوم منتقل کرده‌اند. یک شاهد عینی گفته است در حمله اول به منزل شیخ ابراهیم که دیشب انجام شد حدود پنجاه نفر کشته شدند اما آمار حمله دوم به منزل وی و حسینیه شیخ ابراهیم زکزاکی مشخص نشده است. شاهدان می‌گویند تیراندازی بدون هیچ هشدار قبلی یا علتی شروع شد و علت این تجاوز نیز به طرح‌های آمریکا برای فشار بر شیعیان این کشور و ایجاد جنگ داخلی در نیجریه برمی‌گردد. نیجریه بزرگترین تولید کننده نفت در قاره آفریقاست.

کشتار شیعیان مظلوم نیجریه در گذشته و در قریب به اتفاق مراسم مذهبی آنان در محرم و سایر مناسبت‌ها نیز رخ داده است. در مراسم عاشورای سال گذشته نیز نیروهای ارتش این کشور شیعیان عزادار حسینی را به رگبار بستند و بیش از 100 تن را به خاک و خون کشیدند.

{$sepehr_album_34356}
تصاویر کشتار شیعیان نیجریه در عاشورای سال گذشته

همزمان با اعتراضات مردمی به حمله ارتش نیجریه به رهبر شیعیان این کشور، منابع مطلع می‌گویند احتمالا دکتر «مصطفی» پزشک «شیخ زکزاکی» نیز در این حملات به شهادت رسیده است. منابع مطلع هنوز شهادت دکتر مصطفی را تایید نکرده‌اند، هر چند که برخی منابع دیگر گفته‌اند که او نیز شهید شده است. همچنین علی پسر شیخ زکزاکی نیز در بین شهداست. سه پسر دیگر شیخ زکزاکی در راهپیمایی قدس سال گذشته به ضرب گلوله نظامیان به شهادت رسیده‌ بودند.


سه پسر شیخ زکزاکی که در راهپیمایی روز قدس سال 2014 توسط ارتش نیجریه به شهادت رسیدند

شیعیان صلح‌طلب و مظلوم نیجریه به بهانه طرح آمریکایی مبارزه با تروریسم در نیجریه که برای مبارزه با تروریست‌های بوکوحرام به اجرا درآمده است، بطور مداوم مورد حمله نیروهای ارتش این کشور قرار گرفته‌اند. شیعیان نیجریه که تا کنون کوچکترین سابقه خشونت در این کشور را ندارند تا کنون بیش از تروریست‌های بوکوحرام قربانی طرح‌های آمریکایی مبارزه با تروریسم در این کشور شده‌اند. (گزارش مشرق از بوکوحرام و اقدامات تروریستی آن در نیجریه)


شیخ زکزاکی کیست و تشیع در نیجریه چه سابقه‌ای دارد؟

نیجریه در غرب آفریقا واقع شده است و با 170 میلیون نفر جمعیت، پرجمعیت‌ترین کشور آفریقاست و با 60 درصد، اکثریت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند که هفت درصد آنان شیعیان 12 امامی هستند. روند گرایش به تشیع 12 امامی در این کشور در سال‌های اخیر سرعتی چشمگیر پیدا کرده است و همین عامل توطئه‌های فرقه‌ای برای ایجاد جنگ داخلی در میان مذاهب اسلامی شده است. گروهک بوکوحرام شاخه غرب آفریقا القاعده از جمله گروه‌های تروریستی مورد حمایت پنهان سفارت‌خانه آمریکا در این کشور است که با همین هدف و اهداف اقتصادی-سیاسی دیگر به شرایط امروز خود رسیده است. نیجریه بزرگترین تولید کننده نفت آفریقاست و پتانسیل تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای در این قاره را دارا بوده است. به همین دلیل، گروه‌های شورشی با هدف تضعیف حاکمیت این کشور و بروز هرج و مرج در آن، همواره مورد حمایت قدرت‌های غربی هستند.



شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان این کشور است. اکثر جمعیت 10 تا 12 میلیونی شیعیان نیجریه به واسطه این عالم شیعه به این مذهب گرویده‌اند. شیخ زکزاکی از محبان امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی است؛ این علاقه و ارادت به همین ترتیب به شیعیان نیجریه هم منتقل شده است و در اکثر اجتماعات آنان، تصاویر امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب همواره به چشم می‌خورد. این ارادت و علاقه به حدی است که آنان را گاهی «خمینیون» می‌خوانند.



شیخ زکزاکی گرچه رهبر شیعیان نیجریه است، اما شخصیتی فرامذهبی دارد. هم اهل سنت و هم مسیحیان نیجریه وی را به عنوان شخصیتی مذهبی پذیرفته و از نظرات وی استفاده می‌کنند و احترام ویژه‌ای هم برای او قائل هستند. شیخ زکزاکی از جمله متأثرین انقلاب اسلامی است که دوران طلبگی‌اش به دوران پیروزی انقلاب همزمان شد و دنبال کردن روند این پیروزی به رهبری امام خمینی و تحولات متعاقب آن، وی را بسیار مشتاق شخصیت امام و انقلاب کرد. وی در اولین سالگرد پیروزی انقلاب به ایران سفر کرد و از حرکت ملت ایران برای استقلال و داشتن کشوری اسلامی الهام گرفت.



شیخ زکزاکی در «انجمن اسلامی سوره نیجریه» برای تقریب مذاهب هم بسیار می‌کوشید. اما جدایی بین اهل سنت و شیعیان را حکومت کمونیست این کشور در دهه 90 آغاز کرد. اهل سنت نیجریه غالبا پیرو مذهب مالکی هستند. شیخ زکزاکی دروس این مذهب را نیز گذرانده است و در هر دو حوزه تشیع و تسنن اشراف و تسلط کامل دارد.