کد خبر 509210
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲

وزير دادگستري سوريه تأکيد کرد: عربستان، قطر و ترکيه عامل اصلي تروريسم موجود در منطقه هستند و سوريه در معرض توطئه تروريستي سازمان يافته بين المللي قرار گرفته است.

به گزارش مشرق، نجم الأحمد گفت: نشست مخالفان سوري يک تحرک سياسي است که گاه در ترکيه و گاهي در عربستان يا ساير کشورهايي برگزار مي شود که احدي درباره دست داشتن آنها در آغاز فتنه تروريسم در سوريه و حمايت مالي و تسليحاتي و لجستيکي آنها از تروريست ها براي نابودي تأسيسات زيربنايي کشور و کشتار شهروندان، ترديدي ندارند.

نشست رياض را تجمع مجموعه اي از قاتلان و مجرمان تحت تعقيب در دادگاههاي بين المللي و دادگاههاي سوريه دانست و تأکيد کرد: قرارهاي تعقيب صادره از پليس بين الملل اين موضوع را تأييد مي نمايد.

الاحمد تصريح کرد: منشأ تمام مشکلاتي که طي 25 سال گذشته در منطقه يا سطح بين الملل به وجود آمده، تروريست‌ها و جنايتکاران مورد حمايت ارتجاع عربستان هستند که نمونه آن، حملات تروريستي 11 سپتامبر و حمايت عربستان از تروريست هاي القاعده در افغانستان، جنايات افراطيون در پاکستان، اشغال عراق و نابودي تأسيسات زيربنايي اين کشور برافروختن آتش جنگ منطقه اي کنوني است که تاکنون کسي تفسيري براي آن نيافته است.

وزير دادگستري سوريه درباره اعلام تشکيل "ائتلاف اسلامي" گسترده براي مبارزه با تروريسم توسط عربستان گفت: از دولت عربستان مي خواهيم قبل از اين اقدام، از طريق انجام برخي اقدامات يک ائتلاف واقعي براي مبارزه با تروريسم تشکيل دهد تا نشان دهد اقدام کنوني اين کشور به منزله بيداري از خواب غفلت براي کنترل تروريسم مي‌باشد.

وي تصريح کرد: در نشست رياض، هيچ گونه برنامه واقعي متوقف کردن تروريسم و انديشه هاي تکفيري وجود نداشت، زيرا به مجرد بازگشت نمايندگان تروريست ها از رياض و دريافت دستورات از خارج، بار ديگر حملات و اقدامات تروريستي شهروندان سوريه را هدف قرار داد و برخي طرف ها در اين نشست آنها را به تشديد حملات خمپاره اي به مناطق مسکوني براي کسب دستاوردهاي ميداني پس از شکست هاي پياپي اخير ترغيب مي کرد.

وزير دادگستري سوريه خاطرنشان کرد: بيشتر تروريست هاي فعال در سوريه از شهروندان اين کشور نيستند و عربستان و ترکيه بيش از ساير کشورها اقدام به صدور تروريسم به سوريه کرده اند. دولت سوريه شمار زيادي تروريست از اتباع کليه کشورهاي عربي و اروپايي دستگير کرده است که در دادگاههاي سوريه به طور علني و در کمال شفافيت و براساس معايير بين المللي معمول محاکمه مي شوند.

الأحمد افزود: سوريه با کشورهاي عربي و اروپايي به جز قطر، ترکيه و عربستان – به عنوان رأس حربه تروريسم عليه سوريه - توافق نامه هايي امضا کرده است و هيأت هاي بسياري از کشورهاي عربي و غربي به سوريه آمده و با شهروندان زنداني شان در کشورمان ديدار کرده اند.

وزير دادگستري سوريه در پايان تصريح کرد: يکي از هيأت هاي مذکور توانست با يکي از اتباع کشورش که به اتهام ارتکاب اقدامات تروريستي، در سوريه در زندان بود ديدار نمايد. متهم مذکور ادعا مي کرد فريب خورده است. اما اعضاي هيأت کشورش وي را بازجويي کردند و درباره هدف وي از آمدن به سوريه و چگونگي ورودش سؤال کردند. اين هيأت حتي از حق خارج کردن زنداني مذکور از سوريه برخوردار بود. اما پس از بازجويي اين متهم به اقدامات تروريستي از سوي هيأت امنيتي کشورش، در سوريه رها شد. زيرا اين هيأت پس از اطلاع از شدت جناياتي که از سوي اين فرد و امثال وي عليه شهروندان سوريه انجام شده بود، از بازگرداندن وي به کشورشان خودداري کردند.
منبع: العالم