کد خبر 511500
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴

ادوارد دوره 42 ساله پیش از سلطنت (ولیعهدی) خود را صرف سفر و تفریحات گرانقیمت نمود و با کشش فراوان به افراد بیش ازحد توانگر و ثروتمند که از روی اتفاق یا عمد؛ عمدتا یهودی بودند هم دایره علاقه مندی و روابط خود را مشخص کرد.

به گزارش گروه تاریخ مشرق؛ این کتاب اثری تحقیقی است که بر پایه ی اسناد فراوان، از جمله اسناد خصوصی خاندان سلطنتی بریتانیا توسط  آنتونی آلفری تهیه شده است. این کتاب ضمن آشنا نمودن علاقه مندان با تحولات دربار انگلستان در اوایل قرن بیستم  وشکل گیری کانون های زرسالار و توطئه گر بر گرد شاه ادوارد هفتم، ما را با تکاپوهای گسترده ی بزرگترین سرمایه داران یهودی در  دربار بریتانیا  جهت پایه ریزی سرمایه داری نوین در غرب  ،آشنا می سازد. ادوارد هفتم در سن 59 سالگی و در سال 1901 م به سلطنت رسید( همزمان با سلطنت مظفرالدین شاه)، این سالها دوره ی سرنوشت سازی برای جهان، منطقه خاورمیانه و بویژه کشور ما بود. ادوارد دوره ی 42 ساله ی پیش از سلطنت (ولیعهدی) خود را صرف سفر و تفریحات گرانقیمت نمود و با کشش فراوان به افراد بیش ازحد توانگر و ثروتمند که از روی اتفاق یا عمد؛ عمدتا یهودی بودند ( از جمله خاندان پر نفوذ روچیلدها و ساسون ها) هم  دایره ی علاقه مندی و روابط خود را مشخص کرد و هم هزینه های تفریحات اشرافی اش را تامین می کرد ، وی هنگامی که  بر تخت سلطنت نشست، اشخاص نامبرده و متمولان سرشناس یهودی را بر صدر نشاند و این افراد بخش اعظم دربار "جهان وطنی"  وی را تشکیل دادند و مهم ترین نفوذ و تاثیر گذاری را بر سیاستهای خارجی و استعماری انگلستان رقم زدند و در عین حال از ابتدای قرن بیستم،  نظام ارزشی – اقتصادی نوینی را در غرب گسترش دادند که تا امروز نیز  تاثیرات حداکثری آن  بر جهان غرب و بویژه ابر قدرتها پا بر جاست. گستره ی فعالیتهای اقتصادی این خاندان های زرسالار، اروپا، آمریکا، آفریقا و آسیا را در بر می گرفت، آنان برای حفظ منافع خود به هر اقدامی اعم از به راه اندازی انقلابات و شورش ها، قتل و غارت مردم و اشغال کشورهای دیگر ، جنگ افروزی بین دولت ها و ملت ، فرقه سازی و آواره کردن مردم دست می زدند.



بخشی از کتاب به شرح  موردی و مستند مباحث مذکور می‌پردازد و بخشی دیگر که به معرفی آن خواهیم پرداخت در ارتباط مستقیم با ایران می باشد. دربار شاه ادوارد هفتم ، ایران و جهان اسلام : اسناد موجود بیانگر آن است  که برخی تصمیم گیری ها در خصوص مسائل اقتصادی ایران از جمله تعرفه های گمرکی، ضوابط مالیاتی و بانکی و ... با حضور خاندان  یهودی ساسون ها و دیگر متنفذین  درباربریتانیا در کلوب مارلبورو( کلوب اشرافی لندن زیر نظر شاه ادوارد) گرفته می شد. نقش سر آلبرت ساسون در تاسیس بانک شاهنشاهی نمونه ای از آن هاست ، همچنین  نقش این خانواده (ساسون) در کودتای اسفند 1299 عمق نفوذ آنان را در مسائل مربوط به ایران نشان می دهد، مواردی چون متقاعد نمودن عثمانی برای تشکیل  دولت نامشروع اسرائیل در فلسطین و جمع آوری وکسب کمک های مالی عظیم از سرمایه داران یهودی و اختصاص بخشی از عواید استعمارگری های بریتانیا برای تشکیل دولت صهیونیستی اسرائیل شاید بزرگترین ضربه این جریان به جهان اسلام باشد. در رابطه با ایران باید به منحرف نمودن جریان های مترقی مشروطه خواهی  با تشکیل شبکه های ماسونی – یهودی  وتعیین تکلیف مسیر فرهنگی، اقتصادی برای حکومت  پهلوی اول نیز اشاره کرد ، همه ی این موارد و موارد دیگر از تاثیرات مخرب این جریان بر تاریخ معاصر ایران است و شناساندن این جریان یهودی- صهیونیسی بر پژوهشگران تاریخ این سرزمین ضروری به نظر می رسد.

مشخصات کتاب

آنتونی آلفری ، «ادوارد هفتم و دربار یهودی او» ،  ترجمه :ناهید سلامی و غلامرضا امامی، تهران: موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1393