کد خبر 511874
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۰

رئیس پارلمان اروپا خطر فروپاشی اتحادیه اروپا را در شرایط فعلی بسیار بالا ارزیابی کرده و گفت: اروپا در ورطه نابودی قرار دارد.

به گزارش مشرق، "مارتین شولتز"، رئیس پارلمان اروپا در گفتگو با روزنامه آلمانی "میتل دویچه سایتونگ" با توجه به پیروزی راستگراها در فرانسه و بحران پناهندگان در پاسخ به این پرسش که خطر فروپاشی اتحادیه اروپا تا چه اندازه است گفت: خطر فروپاشی اروپا بسیار بالا است. ما نباید هیچ توهمی داشته باشیم. آنهایی که خواستار عقب گرد اتحادیه اروپا هستند و برای اولویت مطلق دادن به ملی گرایی در برابر یک رویکرد مشترک تلاش می کنند در انتخابات ها پیروز می شوند، به پارلمان ها و البته به دولت ها وارد می شوند و این روندی دراماتیک است.

شولتز در ادامه اروپا را قربانی موفقیت های خود ارزیابی کرده و گفت: هماهنگی اروپایی به اعتقاد من یکی از بزرگترین پیشرفت های تمدن قرن های اخیر است.

رئیس پارلمان اتحادیه اروپا در بخش دیگری از این گفتگو درباره تحولات فرانسه ابراز نگرانی کرده و در عین حال درباره پیروزی اخیر جبهه ملی فرانسه در انتخابات محلی این کشور گفت: اما این ها انتخابات های محلی بودند و حتی با این نتایج من اعتقاد ندارم که "مارین لپن"، رئیس جبهه ملی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 شانسی دارد.

وی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به حملات تروریستی پاریس گفت: ما باید مشترکا علیه ترور مبارزه کنیم از جمله اینکه همکاری سازمان های اطلاعاتی خود را بهبود بخشیم و علیه واعظان نفرت و کسانی که مدل های ارزشی ما را رد و نابود می کنند حمله کنیم.

شولتز در ادامه از خطر فروپاشی و جدایی اروپا در سایه بحران پناهندگان سخن گفته و اظهار داشت: برخی ها در اروپا سعی می کنند به یک مسئله جهانی به صورت یک مسئله مشترک پاسخ مشترکی ندهند، بلکه به راهکارهای ملی روی می آورند. بالاترین هزینه برای این عدم اقدام مشترک را پناهندگان پرداخت می کنند.

مشابه بحران یورو همچنین در سیاست پناهندگان نیز اروپای بیشتر پاسخ بحران است.

وی در ادامه گفت: اتحادیه اروپا یک اتحادیه شامل کشورهای اروپایی است و تنها به اندازه ای قدرتمند است که کشورهای عضو به آن اجازه بدهند و برخی اعضاء خواهان اتحادیه اروپای قدرتمند نیستند.

شولتز در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که ما به یک مکانیسم تقسیم پناهندگان در اروپا نیاز داریم، باید توافق های ملموسی در این باره وجود داشته باشد که چه کسی چه تعداد پناهنده را می پذیرد. این بدین مفهوم است که ما به یک کلید تقسیم عادلانه پناهندگان و اساس مشترک در این راستا نیاز داریم.

وی در ادامه بر لزوم همکاری با ترکیه برای حل مسئله پناهندگان تاکید کرده و در بخش دیگری از این گفتگو اروپا را در ورطه نابودی ارزیابی کرده و گفت: مسئولیت من در یکی از سخت ترین دوران اتحادیه اروپا از مدتها پیش واقع شده است. بنابراین من به روزهای آینده فکر می کنم و نه به آیِنده شخصی خودم.

منبع: تسنیم