کد خبر 517084
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹

بارها مرحوم پدرم یعنی مرحوم قاضی می‌گفت: پسر، این(علم حروف) را رها کن، دنبال این نرو. البته این نه برای این بود که علم حروف بی‌معنا است، می‌فرمود: «یک راه بهتری داریم».

به گزارش گروه تاریخ مشرق، آیت الله جوادی آملی در درس تفسیرشان فرمودند: سیدنا الاستاد مرحوم آقای طباطبائی – رضوان الله تعالی علیه- می‌فرمودند: «در تبری کسی بود که روی همین علوم عدد می‌توانست طرفی که مورد حاجت آدم است نه تنها او را بشناسد، بداند کجاست، خانه‌اش کجاست، شماره تلفن‌اش را می‌توانست استخراج کند!» یک چیزهایی است که ما دسترسی به آنها نداریم، وقتی دسترسی به آنها نداشتیم، نه توان اثبات داریم نه توان نفی.

مرحوم آقا سید مهدی قاضی – پسر مرحوم آقای قاضی بزرگ – رضوان الله علیها-، خودش از اهل علم حروف بود، نه عدد، که رشته دیگری، علم دیگری است؛ که الف چیست، باء چیست، دال چیست و جیم چیست؟ و امثال اینها. این علم حروف، کاملا از علم عدد جداست. اینها دو رشته است، که ما از هر دوی آنها بی‌خبریم.

ایشان در این رشته دوم، من می‌دانستم که مطلع است، ] آقای سید مهدی قاضی[ می‌فرمود: «بارها مرحوم پدرم یعنی مرحوم قاضی می‌گفت: پسر، این را رها کن، دنبال این نرو. البته این نه برای این بود که علم حروف بی‌معنا است، می‌فرمود: «یک راه بهتری داریم». چون خود ایشان اینها را استخراج می کرد، بعد می‌گفت: وقتی ما عرضه می‌کردیم، می‌دیدیم پدرم پیشاپیش از نتیجه‌اش خبر می‌دهد!»

کتاب اسوه عارفان  - ص 40